przetestować moje umiejętności w zakresie robienia tradycyjnych karnawałowych przysmaków. Wybór padł na moje ulubione pączki hiszpańskie (in. gniazdka wiedeńskie). Pączki te są wykonanie na bazie ciasta parzonego, nie są nadziewane, ale oblewane pysznym lukrem. Ja uwielbiam te pączki ze względu na ich puszystą konsystencję i smak oczywiście. Ciasto wspaniale rośnie podczas smażenia. Z podanego przepisu otrzymałam 30 sztuk(...)Zatem zapraszam. Składniki: Na ciasto : 200 g mąki typ 650 110 g masła 250 ml wody szczypta soli skórka starta z połowy cytryny 4 całe jajka (L) Lukier: 250 g cukru pudru 15 ml wrzątku 1 łyżka cytryny Wykonanie: 1.Wodę wraz z masłem skórkę cytrynową drobno startą umieszczamy w rondlu i doprowadzamy do wrzenia
vaniliowoczekoladowarazem z cebulą. Przyprawić solą, pieprzem i utuczonym w moździerzu kminkiem. Razem z jajkiem i bułką wyrobić na gładką masę. Uformować małe klopsiki, obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Wędlinę lub boczek przekroić wzdłuż na połowę i każdą owinąć suszoną śliwkę. Na patyki do szaszłyków nadziewać na przemian wędlinę ze śliwką, klopsiki i pokrojoną na kawałki paprykę. Szaszłyki zapiekać
Przepisy Mikołajajako pierwsze z imprezowego stołu – niesamowicie wciągają Smacznego! Zobacz też: Bagietki nadziewane kurczakiem i serem Przepisy na pierś z kurczaka Przepis na pieczone nuggetsy z kurczaka Drukuj przepis Porcji: 20 Czas gotowania: 30 minut Składniki podwójna pierś z kurczaka 0,5 szklanki mleka 2 jajka szklanka mąki łyżeczka soli łyżeczka chili łyżka ostrej papryki łyżeczka pieprzu ziołowego łyżeczka
Kuchnia Bazyliiwystarczająco słodka. Wy, jak zwykle, robicie jak chcecie i jak lubicie. I do nadziewania używamy najlepiej marmolady. Dżemy, szczególnie te domowe, lubią niestety wypływać boczkami. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/10\/smalcowki2.jpg","recipeIngredient":["500 g m\u0105ki pszennej\r","2 jajka\r","200 g smalcu\r","1\/2 szkl. \u015bmietany
Mieszam w Garnkumojego 2 latka. Ciasto mocno czekoladowe przełożyłam masami z dodatkiem białej oraz nadziewanej czekolady o smaku likierowo - truflowej. Całość przełamałam truskawkowym dżemem z dodatkiem galaretki. Tort wyszedł pyszny, a jego poszczególne warstwy bardzo ładnie się prezentowały. Zresztą oceńcie sami. Zapraszam :) SKŁADNIKI NA CIASTO : 2 całe jajka 2 szklanki cukru 1 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki ciemnego kakao
Pani na deserzajączkiem, to tak na prawdę dwa ciasta w jednym - czyli babka nadziewana murzynkiem. I proszę mi uwierzyć, że nie jest w ogóle tak skomplikowana, na jaką wygląda :) Składniki na ciasto ciemne: 2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 250 g masła 1/2 szklanki wody 4 jajka 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na ciasto jasne
Świat Ciastatradycyjne i nie tylko: pączki z jabłkami mini pączki pomarańczowe serowe pączki nadziewane frużeliną Pączki z konfiturą z czereśni. Pączki z konfiturą z róży. Pączki z domowymi powidłami. Pączki angielskie. Składniki na kilkanaście sztuk: 150 g serka kanapkowego ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki mąki krupczatki 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru pudru szczypta soli cukier puder
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięostygnięcia od czasu do czasu przemieszać 2. Do zimnych ziemniaków dodać jajko sól mąkę ziemniaczaną zagnieść jak by się zbytnio kleiło dodać więcej mąki ilość mąki zależy od ziemniaków 3. Czereśnie przelać na sito by nieco odciekły z soku Z masy ziemniaczanej robić placki nadziewać czereśniami skleić zrobić knedle Knedle gotować w wrzątku do wypłynięcia przelać zimną
W królestwie smaków Beatyzastanawiałam się co z nimi zrobić. Decyzja padła na drożdżową chałkę nadziewaną masą serową i galaretką z czerwonej porzeczki. Chałka wyszła idealnie miękka i puszysta, dobrze wypieczona a słodko - kwaśny farsz doskonale współgrał z resztą. Idealna do zabrania na piknik i wycieczkę;)) Ciasto: 2 jajka, szklanka ciepłej wody, 4,5 szklanki mąki pszennej
Z miłości do słodkościfilet. Dodać startą na tarce cebulę oraz czosnek. Przyprawić, dodać ketchup i jajko. Wyrobić masę dosypując otręby by masa była zwarta. Uformować małe kuleczki. Ja swoje smażyłam na oleju ale można upiec w piekarniku bądź na teflonowej patelni bez tłuszczu. Odstawić do wystygnięcia. Na wykałaczkę nadziewać oliwkę, ogórka korniszona, kawałek papryki, listek bazylii oraz kuleczkę z mięsa. Zapraszam na stronę
Magiczne Życie Martygarnku i podajemy. Do tej zupy świetnie pasują wszelkiego rodzaju włoskie pierożki, szczególnie te nadziewane mieszanką mozzarelli, parmezanu, ricotty i gorgonzoli – ravioli, cappelletti, tortellini, tortelloni lub nawet nadziewane gnocchi. Zupa podana z takim dodatkiem to już cały, pyszny i syty obiad! Dekoracje na zupie powstały z lekko rozcieńczonego wodą jogurtu greckiego. Łatwo zrobić nim wzorki korzystając(...)chcecie sami zrobić pierożki wykorzystajcie ciasto makaronowe z TEGO PRZEPISU – do nadziania przyda się 230g ricotty, 120g startego parmezanu, 60g gorgonzoli i 60g koziego sera twarogowego, plus 1 małe jajko do łączenia płatów ciasta przed wycięciem z niego pierożków. . SKŁADNIKI proporcje na 4 porcje zupy 1 puszka pomidorów w pasacie pomidorowej (400g) 800ml rosołu drobiowego albo jarzynowego 4 łyżki
Karo in the Kitchenserka mascarpone nadziewane marmoladą, bez drożdży, więc bez oczekiwania na wyrośnięcie – dla łasuchów… i nie tylko. Składniki: - 650g serka mascarpone - 650g mąki tortowej - 6 jaj - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - ok.50 ml białego rumu - woda różana - marmolada wieloowocowa twarda Dodatkowo: - olej do smażenia - lukier Mascarpone przekładamy do miski, wbijamy całe jajka (najlepiej po jednym(...)mnie jednorazowo zmieściło się 8 pączków. Wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu. Układamy na kratce i jeszcze ciepłe zanurzamy w lukrze. Lukrowane pączki z serka mascarpone nadziewane marmoladą, wyglądem i wielkością przypominają najprawdziwsze pączki drożdżowe . Przeważnie pączki z serka robione są w wersji ”mini”, takie na jeden kęs. Od dawna kusiło mnie, aby je nadziać marmoladą, zrobić
mojewypiekiinietylkoboję się napisać że rolada jest upierdliwym ciastem – na każde trzy które upiekłam zawsze dwie gdzieś pękły przy nadziewaniu. Stąd dobrze zaplanować sobie z góry sposób jej udekorowania – żeby zakryć efekt takich wypadków. Poza tym rolada to ciasto tanie i sezonowe – w lecie świetnie się sprawdzi z bitą śmietaną i owocami, a w zimie – z prażonymi jabłkami. ROLADA BISZKOPTOWA Biszkopt(...)szykujemy według wytycznych z tego przepisu . Prostokątną blachę (u mnie to duża blacha 25/40cm) wykładamy dokładnie papierem do pieczenia, tak żeby łatwo ciasto wyjąć. Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C. Jajka najwygodniej ubijać mikserem planetarnym z trzepaczką lub mikserem ręcznym z odpowiednimi końcówkami. Do pełnej puszystości, rozpuszczenia cukru i napowietrzenia, w zależności od ilości jajek i masy cukru powinno
Karo in the Kitchenmoje naleśniki zyskały zupełnie inny smak. Zdrowe i pyszne, można nadziewać dowolnie, zarówno na słodko jak i wytrawnie. Idealne zarówno na śniadanie jak i podwieczorek :) Składniki na około 10-12 naleśników: * 2 szklanki mąki pełnoziarnistej * 1 szklanka mleka * 1 szklanka wody (najlepiej gazowanej) * 2 jajka * odrobinka soli Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce, dokładnie wymieszać mikserem lub trzepaczką
Zrób to smacznieroku z niego korzystamy. Zawsze wychodzą smaczne i puszyste. Tradycyjnie nadziewamy je marmoladą, ale przepis jest na tyle uniwersalny, że każde jedno nadzienie będzie pasowało Zapraszam do eksperymentowania ;P Podstawowy przepis na pączki Składniki 1 kg mąki 80 g drożdży 10 żółtek 2 całe jajka 120 g cukru 120 g masła 2 łyżki spirytusu 400 ml mleka Dodatkowo
PatiGotuje