jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:96/202)

Faszerowane pieczarki w cieście piwnym 160

sztuk Farsz – trzonki pieczarek – 150 g bryndzy – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – pieprz do smaku – 4 łyżki mąki pszennej Ciasto piwne – 2 jajka – 200 ml piwa – 1 szklanka mąki pszennej – 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej – sól do smaku – olej do smażenia   Wykonanie: – Pieczarki umyć, wykręcić trzonki(...)dokładnie wymieszać. Przyprawić pieprzem. – Nakładać po łyżeczce farsz do kapeluszy i dokładnie uklepać, tak aby powstała kopułka. – Faszerowane kapelusze obtoczyć w mące pszennej z każdej strony. – Jajka wymieszać trzepaczką z piwem, dodać obie mąki i dokładnie roztrzepać. Przyprawić solą. Ciasto ma być dość gęste. – Rozgrzać ok. 3/4 litra oleju

To co kocham
SMAŻONE KWIATY CUKINII FASZEROWANE RICOTTĄ + FILMIK 122

Kwiaty cukinii to letni przysmak, można go przygotować w momencie kiedy cukinia kwitnie, wtedy owe kwiatki są ogólnie dostępne. Faszerowane kwiaty nie tylko wyglądają fantastycznie na talerzu ale również smakują wyśmienicie. W smaku delikatne, przypominające nadmuchanego ptysia a w środku farsz z ricotty i mięty.  SKŁADNIKI :  7-8 kwiatów cukinii 200 g serka ricotty  1 łyżka posiekanej(...)prążki kwiatowe. Ser ricottę mieszamy z serem żółtym, posiekaną miętą i przyprawami. Kwiaty cukinii delikatnie napełniamy farszem, można do tego użyć rękawa cukierniczego lub faszerować małą łyżeczką. Płatki, u góry delikatnie zwijamy. W misce mieszamy jajko, mleko, mąkę, sok z cytryny i proszek na gładkie, lejące ciasto. Każdy nadziany kwiatek obsypujemy mąką i obtaczamy w cieście, następnie smażymy na rozgrzanym

Kulinarne Fantazje Marioli
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 462

Składniki: 1 świeży kurczak - 2 kg, 500 g mięsa mielonego, 10 pieczarek, 1 cebula, 2 łyżki oliwy, 1 jajko, 2-3 łyżki kaszy manny, sól, pieprz, majeranek, słodka papryka.     Polecam także  kurczaka faszerowanego pieczarkami, przepis tutaj . Przygotowanie:   Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Pozbawiamy go kości, czyli tzw. luzowanie kurczaka. Kurczaka kładziemy na blacie piersiami(...)kurczaka. Ja robię tak jak na tym filmiku klik .   Marynujemy kurczaka przyprawami wymieszanymi z oliwą. Na patelni podsmażamy cebulkę z pieczarkami. Ostudzone pieczarki dodajemy do mięsa. Dodajemy również jajko, kaszę mannę, sól i pieprz. Mieszamy. Zimnym farsz nakładamy na kurczaka. Skóra musi być naciągnięta na całego kurczaka. Zwijamy go i obwiązujemy nitką lub sznurkiem. Pieczemy 120 minut

Aga w kuchni
Mozzarella w kwiatach cukinii 167

miski z zimną wodą. Dziś proponuję faszerowanie cukinii mozzarellą, zwłaszcza że na rynku pojawiły się malutkie kuleczki, idealne do tego zabiegu 😊 Składniki (na 2 porcje): 6 kwiatów cukinii 6 kulek mozzarelli Galbani mini 5 liści szałwii (lub 7, jeśli szałwia jest kupiona w uprawy hydroponicznej) ostra papryka w proszku duże jajko 3-4 łyżki bułki tartej pół łyżeczki soli olej

Weekendy w domu i ogrodzie
Kalafior z boczkiem i mięsem mielonym. Mózg z kalafiora. 152

trochę wprawy przy faszerowaniu kalafiora. Mózg kalafiorowy, to największy hit w naszym domu, Piotrek stwierdził, że mam go przygotować na obiad wielkanocny dla naszych gości Kalafior z boczkiem i mięsem mielonym . Mózg z kalafiora : Składniki na 4 porcje: 1 średni kalafior + do gotowania 1 łyżeczka soli i cukru 400 g mięsa mielonego (np. wołowo-wieprzowe) 1 jajko (ja miałam(...)woda odciekła. Papryki myjemy i kroimy w drobną kostkę. Bułkę tartą zalewamy mlekiem lub wodą, mieszamy. Do mięsa mielonego dodajemy kolorowe papryki, jajko, czosnek, przyprawy, oraz namoczoną bułkę. Dokładnie mieszamy farsz. Gdy kalafior będzie chłodny od spodu faszerujemy 1/3 farszu, odwracamy kalafior i delikatnie odchylamy różyczki i wciskamy do środka 1/3 farszu. Następnie oblepiamy mięsem całą powierzchnię kalafiora. Na koniec

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z wędzonym łososiem i przepiórczymi jajkami 154

łososiem i przepiórczymi jajkami 1 grono winogrona kroimy na pół, a następnie każdą połówkę kroimy nie przecinając do końca, tworząc wachlarz. Wokół oliwek faszerowanych papryczkami piri piri zawijamy mały plasterek wędzonego łososia. Ugotowane na twardo przepiórcze jajka (3-4 minuty od zagotowania) kroimy na ćwiartki. Pomidory koktajlowe również kroimy w ćwiartki. Garść roszponki Fit&Easy skrapiamy sosem przygotowanym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Faszerowane roladki z szynki w galarecie 326

Faszerowane roladki z szynki w galarecie Szynkowe ruloniki nadziewane serkiem chrzanowym, jajkiem oraz warzywami i zalane galaretą. Pyszna i efektowna przekąska, która świetnie sprawdzi się zarówno na świątecznym jak i imprezowym stole.     Składniki: 1 litr bulionu lub rosołu – mocno doprawionego 10 łyżeczek żelatyny 6-8 plasterków szynki konserwowej kremowy serek chrzanowy (użyłam Almette) 3-4 jajka(...)talerz (najlepiej za pomocą łopatki do ciasta) *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ CIASTA I WYPIEKI WIELKANOCNE PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Faszerowane roladki z szynki w galarecie pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Śledzie z żurawiną 82

spożycia po dwóch dniach, ale można je oczywiście potrzymać w lodówce odrobinę dłużej. A jeśli lubicie dania z wykorzystaniem śledzi, polecam także: J ajka faszerowane śledziem Śledź w śmietanie z cebulą i jajkiem Sałatkę śledziową z papryką Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Śledzie Składniki na śledzie z żurawiną. 8 dkg suszonej żurawiny

MeCooks
Muszle nadziewane serkiem, łososiem i warzywami 839

wrzątku z dodatkiem łyżki oleju i gotujemy do miękkości według przepisu na opakowaniu. Następnie przelewamy zimną wodą, osuszamy i wypełniamy serkiem z warzywami i łososiem *** *** Faszerowane muszlę układamy na talerzu (wykorzystałam talerz do jajek ;)) i dowolnie przyozdabiamy *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: SAŁATKI W MUSZLACH MAKARONOWYCH PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY

Blog z Apetytem
Roladki z szynki w galarecie 5373

Przygotowując potrawy świąteczne sięgamy zazwyczaj do sprawdzonych przepisów naszych mam czy babć. Tradycyjne smaki świąt wielkanocnych to nie tylko żur, barszcz biały z jajkiem czy kiełbasą , biała smażona kiełbasa czy jaja faszerowane,ale też różne wędliny. I właśnie z wędlinami związany jest pomysł na dzisiejszy przepis. Proponuję roladki z szynki w galarecie z ostrym farszem chrzanowym z rukwią wodną

Bon appetit mon amie
“Zupy odchudzające” – recenzja 239

dłużej. Co z tej książki na pewno ugotuję? Dobrze wyglądają: dietetyczne jajko sadzone z fasolką szparagową, jajko w koszulce na sałacie, awokado zapiekane z jajkiem i łososiem. Wypróbuję też zupę tajską, paprykę faszerowaną pstrągiem, zupę szpinakową z łososiem, zupę gryczaną z malinami, czy cukiniową z miętą oraz koktajl z kiwi i ogórka. Mam nadzieję że schudnę cudnie! Zupy odchudzające. Sezonowy

Ugotowane pozamiatane
Skrzydełka faszerowane w sosie pieczarkowym 198

pieczarkowy z mascarpone. Ja podałam danie z kaszą gryczaną niepaloną – pasowała idealnie, ale można też podać z ziemniakami. Skrzydełka faszerowane: 10-12 skrzydełek z kurczaka 500 g mielonego mięsa (drobiowego / wieprzowego / cielęcego) 1 cebula 1 jajko 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżka oliwy z oliwek sól morska, świeżo mielony pieprz Sos pieczarkowy z mascarpone(...)cebulę drobno siekamy i dodajemy do mięsa). Wyciskamy do niego dwa ząbki czosnku. Dodajemy 3-4 łyżki wody i wyrabiamy. Dodajemy jajko, posiekaną pietruszkę oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy ponownie i odstawiamy, aby mięso przeszło przyprawami. Faszerowanie skrzydełek: Skrzydełka myjemy i osuszamy. Bierzemy nóż i luzujemy skrzydełko z dużej kości: 1. Odcinamy w stawie końcówkę skrzydełka (lotkę

Poezja smaku
FASZEROWANE KALAREPKI 158

Już od dłuższego czasu "chodziły" za mną faszerowane mięsem mielonym kalarepki. Tym razem wzbogaciłam je o pikantny sos pomidorowy, i z dodatkiem młodych ziemniaków stanowiły pyszny i pożywny obiad. Składniki: 5 średnich kalarepek 200g mielonego mięsa 1 jajko 2 łyżki startego żółtego sera 50g ugotowanego ryżu (u mnie ryż curry) 1 łyżka śmietany tymianek sól pieprz ostra papryka 1 cebula(...)osolonej wodzie ok 20 minut. Po wystudzeniu ścinamy czubek i drążymy środek (łyżeczką lub małym nożykiem). Mięso mielone mieszamy z ryżem, drobno startym serem, jajkiem i przyprawami: tymiankiem, solą, pieprzem i ostrą papryką. Masą mięsną faszerujemy kalarepy. Pomidory blendujemy wraz z posiekaną cebulą. Solimy, pieprzymy (do smaku), jeśli pomidory są mało słodkie dodajemy szczyptę cukru i słodkiej papryki. Sos pomidorowy

Walijskie Pichcenie
krokiety na Wigilię (w zdrowszej wersji) 227

krokietów ~130g mąki pszennej razowej ~2 jajka ~szklanka mleka ~3/4 szklanki wody (najlepiej gazowanej) ~1/2 łyżeczki soli ~1/4 łyżeczki pieprzu    odrobina oleju do smażenia Mąkę wymieszać z jajkami, mlekiem i przyprawami, następnie powoli, ciągle mieszając dolewać wodę. Odstawić na ok. 30 minut. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju (ja smażę na specjalnej teflonowej patelni do naleśników i lekko smaruję(...)smaku Pieczarki pokroić i  poddusić na patelni, wymieszać z kapustą i pokrojonymi grzybami po czym zmiksować w malakserze, doprawić do smaku. Naleśniki faszerować masą i zawijać ----> klik   (źródło grafiki: http://dariaanna.blogspot.com) ~2 jajka ~1-2 łyżki mleka ~40g bułki tartej ~10g otrębów (u mnie pszenne) ~sól, pieprz    olej do smażenia (u mnie rzepakowy) Jajka

chili & sugar
Faszerowane papryki 132

ciekawym daniem, ich forma podania zachwyca wszystkich. Możemy je faszerować czym tylko chcemy, mięsem mielonym, ryżem i mięsem, możemy dodawać oliwki. Wszystko wedle naszego uznania. Przepis ten nie zajmuje nam dużo czasu ani dużo umiejętności. Składniki: 4 papryki (kolor dowolny) 350 g mielonego mięsa 100 g ryżu 1 cebula 1 jajko 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 2 łyżki posiekanej(...)słodką, oregano, natkę pietruszki oraz koncentrat. Ponownie całość smażymy przez kilka minut. Następnie do mięsa dodajemy odcedzony ryż. Całość mieszamy i gotujemy jeszcze przez chwilę. Po lekkim ostudzeniu dodajemy jajko i mieszamy. Papryki dokładnie myjemy i osuszamy. Ścinamy wierzchy i usuwamy pestki. Strąki napełniamy farszem mięsno-ryżowym i układamy w żaroodpornym naczyniu. Wierzch doprawiamy solą i suszonym oregano. Pieczemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Proponowane wyszukiwania