jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:101/202)

Zupa pieczarkowa ze szpinakiem 147

window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Zupa brokułowa z batatem i czosnkiem niedźwiedzim → Zupa z fasolką szparagową, kurczakiem i kaszą orkiszową → Grillowana bagietka faszerowana pieczarkami i serem lazur → Chłodnik szpinakowy z rukolą, awokado i jajkiem → Zupa chrzanowa

Oryginalny smak
Burger rybny (fishburger) 104

kiełki. Przykryć drugą połówką bułki. Smacznego Przepis bierze udział w Konkursie na przepis miesiąca na Winiary.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Jajko sadzone na boczku z roszponką i kozim serem → Grillowana bagietka faszerowana pieczarkami serem lazur → Bułki do burgerów

Oryginalny smak
KURCZAK FASZEROWANY MIĘSEM I PIETRUSZKĄ PIECZONY Z CUKINIĄ I ŚLIWKAMI 125

pikantna np. firmy Prymat 1 łyżka olej 2 łyżki METODA: Kurczaka umyć, dokładnie osuszyć.  FARSZ: Filety zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Dodać jajko, kaszę mannę, vegetę, czosnek, curry oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać. Faszerujemy kurczaka. Farsz dokładnie ugniatamy w każdy kąt. Związujemy nóżki. MARYNATA: W kurczaka wcieramy olej z każdej strony. Oprószamy solą, pieprzem, marynatą i papryką. Nacieramy

Kuchnia Paulettes
Czy przekąski to ZŁO? 164

ksylitol to naprawdę świat się nie zawali. I kiedy jem takie ciasto, to wiem, że jem: mąkę, mleko, cukier, masło, drożdże i jajka. Nic więcej. Naprawdę wolę od czasu do czasu tak niż faszerować się skrobią modyfikowaną, karagenem, gumą ksantanową lub guar, laktonem kwasu glukonowego czy sorbinianem potasu... Uważam, że to jest prawdziwe zagrożenie i na to powinniśmy dziś patrzeć

bistro mama
Faszerowany filet po chłopsku 460

podwędzane) 1 cebula 1 łyżka masła około 4 łyżki posiekanego szczypiorku 50 g serka topionego (śmietankowego) przyprawa do kurczaka 1 jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia Dziś bardzo ciekawa, nowa odsłona dania z wykorzystaniem piersi z kurczaka. Faszerowany filet po chłopsku to doskonałe i sycące danie obiadowe. Cebulę i kiełbasę pokroić w drobną kosteczkę. Najpierw samą cebulę poddusić(...)przeciąć ich po bokach. Kawałki mięsa dosyć obficie obsypać przyprawą do kurczaka i nafaszerować je  przygotowaną wcześniej kiełbasianą mieszanką. Przygotować dwa głębokie talerze. Do jednego z nich wbić jajko (które należy roztrzepać widelcem), a do drugiego wsypać bułkę tartą. Każdy nafaszerowany kawałek fileta z kurczaka obtaczać najpierw w jajku, a następnie w bułce. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju

Świat Domowej Kuchni
SCHAB FASZEROWANY PAPRYKĄ I PIECZARKAMI 283

niedzielny obiad , ale na każdy dzień tygodnia. Nie zajmuje zbyt wiele czasu, a smakuje wyśmienicie. Polecam:) SCHAB FASZEROWANY PAPRYKĄ I PIECZARKAMI schab sól, pieprz FARSZ 1 duża papryka 2 średnie cebule 0,5 kg pieczarek sól, pieprz PANIERKA 1 jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Mięso pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem dość cienko, najlepiej przez folię. Przyprawić solą(...)solą i pieprzem. Na rozbity plaster schabu położyć porcję farszu i zwinąć ciasno w roladkę. Panierować w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na głębokim oleju, z każdej strony, do zrumienienia. Podawać z ziemniakami i ulubioną sałatą. Artykuł SCHAB FASZEROWANY PAPRYKĄ I PIECZARKAMI pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Pieczarki faszerowane cukinią, kaszą, serem i .... (wegetariańskie pieczarki) 158

Pieczarki faszerowane mięsem chyba już każdy zna, a może macie ochotę zaskoczyć domowników i przygotować pieczarki w wersji wegetariańskiej? Takie pieczarki możemy potraktować jako danie obiadowe, kolację, jako dodatek do mięsa lub przystawka na imprezie... Pełna dowolność:-) Składniki: 500 g pieczarek z dużymi kapeluszami ok. 3 garści kaszy quinoa (komosa ryżowa) lub kaszy kuskus 1 średnia cukinia(...)gęstego sosu pomidorowego (ja użyłam gotowca do steków) 1-2 jajka 150 g żółtego sera do farszu + 50 g do posypania 1 cebula pęczek natki pietruszki Wykonanie: Z pieczarek usuwamy ogonki, następnie kapelusze lekko solimy. Cukinię bez gniazd nasiennych  oraz trzonki pieczarek trzemy na tarce o grubych oczkach.  Cebulę kroimy w drobną kostkę. Po czym na maśle podsmażamy

IMPRESJA SMAKU
Zapiekane cebule z farszem z tuńczyka 195

Warzywa wspaniale nadają się do faszerowania! Nawet te, które na pierwszy rzut oka mogłoby się wydawać, że nie mają ku temu warunków :) Jednym z takich warzyw jest cebula. Po obróbce pokazała nieznane wcześniej, nowe oblicze :) Ogromne (pozytywne) zaskoczenie zarówno dla mnie i moich najbliższych.  Cebula podczas obróbki traci swój ostry smak. Jest mięciutka, słodka i wspaniale współgra z nadzieniem(...)Fajnie sprawdzi się jako ciepła przystawka. Na pewno zaskoczy i zachwyci wszystkich :) Składniki: 4 duże cebule puszka tuńczyka w oleju 2 jajka czarne oliwki ser żółty, ok 15 dag oregano i tymianek suszone pomidory oliwa, sól, pieprz (bułka tarta, kapary) Wykonanie: Cebulę obieramy z łupinek, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy min. 20 minut. Po tym czasie przekładamy na sitko

Taste Of My Day
Naleśniki faszerowane 142

działaniu wysokiej temperatury. Opcji jest sporo, każda ma swoje niewątpliwe plusy. Ja dzisiaj zdecydowałam się na wersję pieczoną. Naleśniki faszerowane - przepis na 4 sztuki Do przygotowania naleśników będziesz potrzebować: pół szklanki mąki pszennej, pół szklanki mleka, pół szklanki wody gazowanej, jajko, łyżkę oleju rzepakowego. Do przygotowania farszu będziesz potrzebować: kulkę mozzarelli, 100g żółtego sera, 200g wędliny (ja akurat miałam szynkę

Z notatnika dietetyka
Schab faszerowany kapustą i grzybami 84

Wami przepisem na schab faszerowany pieczarkami i kapustą kiszoną. Trochę inna alternatywa dla tradycyjnych schabowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Schab faszerowany kapustą i grzybami Składniki 4 kotlety schabowe 500 g pieczarek 200 g kapusty kiszonej 0,5 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz 1 czubata łyżeczka majeranku 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Instrukcje(...)majerankiem i papryką. Farsz nakładamy na wcześniej rozbite kotlety i składamy na pół. Brzeg przybijamy tłuczkiem. Oprószamy mąką, maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Artykuł Schab faszerowany kapustą i grzybami pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Pita po polsku 74

pętka kiełbasy ze świniobicia 3 duże cebule 1 łyżka smalcu 1 pęczek szczypiorku 4 placki pity 1 główka sałaty lodowej 1 duży pomidor 1 mała cukinia 1 czerwona cebula 4 jajka sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)podsmażanej kiełbasy, dusimy aż cebula zmięknie. Dodajemy posiekany szczypiorek, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Pity przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Faszerujemy sałatą, pomidorem, grillowaną cukinią, cebulą czerwoną oraz cebulą z kiełbasą. Podajemy z jajkiem sadzonym i sosem czosnkowym

R'n'G Kitchen
Papryka faszerowana na z ziemniakami 73

Dzisiaj polecam faszerowaną paprykę z ziemniakami. Składniki 3 papryki ½ kg mięsa mielonego łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżeczki ziół prowansalskich jajko 700 g ziemniaków olej ok 2 łyżek czosnek granulowany (staropolski) Wykonanie Paprykę przekroić w łódeczki i delikatnie usunąć gniazda nasienne. Mięso przyprawić przyprawami: sól, pieprz, słodka papryka oraz łyżeczka ziół prowansalskich. Na koniec dodać jajko(...)wszystko wymieszać. Ziemniaczki pokroić na mniejsze kawałeczki i doprawić pozostałymi ziołami, oraz czosnkiem i odrobina oleju. Spód naczynia żaroodpornego wysmarować olejem, poukładać część ziemniaczków. Papryki faszerujemy mięsem mielonym i układamy na ziemniakach. Na górę papryki i po bokach układamy resztę  ziemniaków i zapiekamy pod przykryciem ok 40 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie odkrywamy naczynie i podpiekamy jeszcze

Pomysłowa kuchnia
Przepis na ogórki faszerowane 148

całej rodziny! Polecam też przepis na Ogórki faszerowane sałatką ryżową oraz Roladki z ogórka z twarogiem i rzodkiewką Przepis na sałatkę, letnia sałatka jarzynowa: SKŁADNIKI na porcję sałatki dla 3-4 osób: 1-2 ogórki, długi, wężowy, rzodkiewka i szczypiorek do dekoracji Sałatka: 3-4 ugotowane młode ziemniaki 2 jajka na twardo 1-2 ugotowana młoda marchewka 1 mini pomarańczowa(...)twardo możemy pokroić rozdrabniaczem do jajek. Mieszamy w misce, dodajemy papryczkę pokrojoną w drobną kostkę, rzodkiewkę i posiekany szczypiorek. Ogórka małosolnego kroimy w kostkę wraz ze skórką i dodajemy do miski z warzywami wraz ze szczypiorkiem, sałatkę jarzynową doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy łyżkę majonezu lub mieszanki jogurtu z majonezem i dokładnie mieszamy sałatkę. Faszerujemy sałatką jarzynową ogórki, dekorujemy krojonym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
8 pomysłów na cukinię 128

Zupa z cukinii z groszku   Tortille z kurczakiem i cukinią   Cukinie faszerowane   Mielone w cukiniowych krążkach   Cukinia w cieście curry   Curry z cukinią   Jajka … Czytaj dalej 8 pomysłów na cukinię

czarrna od kuchni