jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:98/202)

Kotlety mielone faszerowane pieczarkami 168

jeden. Kotlety nadziewane pieczarkami są też bardziej sycące, a ich zrobienie nie zajmie więcej czasu niż klasycznych mielonych. Polecam! Jak zrobić kotlety mielone faszerowane pieczarkami? Przygotowanie: ok. 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 łyżeczka suszonej cebuli i czosnku lub 1 cebula pokrojona drobno i 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 czerstwa bułka namoczona w wodzie lub mleku(...)sól, pieprz bułka tarta do obtoczenia kotletów mielonych olej do smażenia Farsz: 1 duża cebula 10 świeżych dużych pieczarek posiekana natka pietruszki Przygotowanie: Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajko, namoczoną wcześniej w mleku lub wodzie odciśniętą bułkę, suszony czosnek z cebulą, oraz majeranek, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jak przygotować pieczarkowy farsz do kotletów mielonych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wielkanocne inspiracje – sprawdź propozycje dań które wszyscy pokochają 75

propozycje, które możesz dodać do wielkanocnego jadłospisu!    Sałatka śledziowa z jajkiem  Pomysłów na przystawki wielkanocne jest naprawdę mnóstwo. Jedną z potraw, którą docenią miłośnicy tradycyjnych smaków, jest sałatka śledziowa z jajkiem. Jednak nie może obyć się bez innych wyrazistych dodatków, takich jak ogórek kiszony, jajka, kukurydza, groszek czy natka pietruszki. Przygotowanie sałatki zajmie dosłownie chwilę, dlatego jest(...)inne aromatyczne przyprawy. Na koniec wystarczy tylko dodać ugotowane na twardo jajka i białą kiełbasę. Ugotowanie barszczu zajmie mniej niż pół godziny!  Jajka z orzechowym farszem i boczkiem  Przepisów z jajkami w roli głównej jest bardzo dużo, jednak w tym roku można zaserwować ich wyjątkową, faszerowanych wersję. Danie wzbogacą chrupiące dodatki takie jak orzechy i boczek. To dość

Cztery Fajery
KROKIETY Z WOŁOWINĄ I MOZZARELLĄ 173

nakładaj porcje ciasta na naleśniki. U mnie wyszło 8 naleśników. W głębokiej patelni podsmaż mięso oraz pozostałe składniki. Ser dodaj pod sam koniec. Faszeruj naleśnika i zawijaj. Następnie na patelni rozgrzej olej. Krokiety obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż z obu stron nie zapominając o bokach :) Krokiety podałam z jogurtem naturalnym

ClauditteMissCooking
Jajka faszerowane po duńsku. Wielkanocne śniadanie. 207

się wielkimi krokami, na wielu blogach królują już świąteczne potrawy to i ja nie pozostanę dłużna i pozwolę sobie dziś zaprosić Was na faszerowane jajeczka, których nie powinno zabraknąć na świątecznym stole. U mnie dziś jajka po duńsku, tak je nazwałam bo nafaszerowałam je remuladą duńską :) Wyszły bardzo, bardzo smaczne. Polecam :) Składniki - 4 jajka ugotowane na twardo - 3-4 łyżki

Kuchnia z widokiem na ogród
Fit cukinia faszerowana (77 kcal) 461

Dietetyczna cukinia faszerowana pieczarkami i marchewką. Danie lekkie, ale dość sycące, dlatego idealnie nadaje się na letni obiad. Pół cukinii to tylko 77 kcal. Składniki: 3 cukinie 2 jajka 3 łyżki gęstego jogurtu pęczek szczypiorku 250 g pieczarek duża marchew cząber, oregano, papryka ostra, cebula suszona sól, pieprz Przygotowanie Cukinie przekrawamy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek. Miąższ z cukinii kroimy

e-PrzepisyKulinarne
Zielone naleśniki szpinakowe z kurczakiem 106

Czarujące zielone naleśniki szpinakowe faszerowane kawałkami piersi kurczaka, pieczarkami i żółtym serem. Odcień naleśników prezentuje się uroczo. Szpinak nadaje intensywny odcień, ale jest praktycznie niewyczuwalny w cieście. Dzięki temu naleśniki będą smakowały także tym, którzy za szpinakiem nie przepadają i wręcz go unikają. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Wytrawne nale\u015bniki z dodatkiem szpinaku","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads(...)/nale\u015bniki-z-kurczakiem-480x270.jpg"],"description":"Szpinakowe nale\u015bniki nadziewane kurczakiem, pieczarkami i \u017c\u00f3\u0142tym serem. Podczas zapiekania w piekarniku ser si\u0119 roztapia i otula ca\u0142e nadzienie.","keywords":["Jajka","kurczak","m\u0105ka","pieczarki","szpinak"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2020-07-14T19:43:19+01:00","prepTime":"PT30M","cookTime":"PT20M","totalTime":"PT50M","recipeCategory":["G\u0142\u00f3wne"],"recipeCuisine

ProstePesto.pl
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z JAJKIEM I OGÓRKIEM (keto, LCHF, redukcja) 172

ocen) Oto kolejna wersja uwielbianych przeze mnie śledzi, które polecam umieścić na stałe w swoim keto jadłospisie. Pyszna i sycąca sałatka śledziowa z jajkiem i ogórkiem! Doskonała propozycja na co dzień, jak i od święta. Do tego szybka i bardzo prosta do przygotowania z ogólnodostępnych i niskobudżetowych składników. Sprawdzi się idealnie zarówno na adaptacji po dodatkowym podbiciu puli tłuszczu(...)też inne moje przepisy: śledzie pod tłustą pierzynką , śledzie po kaszubsku , śledzie curry , śledzie w porach , śledzie korzenne , śledzie w czerwonej kapuście , śledzie faszerowane kapustą kiszoną , kolorowe śledzie z papryką Składniki – sałatka śledziowa z jajkiem i ogórkiem 200 g filetów śledziowych matias 4 jajka 100 g ogórków kiszonych 50 g cebuli 100 g sera żółtego 30 g majonezu

Ola la LCHF
Drobiowe kieszonki z serem i pieczarkami 160

Faszerowany filet to dość efektowne danie:). Klasyczny smak sera i pieczarek sprawdził się i w tym przypadku. Ważne by w środku znalazło się dużo farszu.  2 duże filety z kurczaka  250g pieczarek 100g tartej mozzarelli 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany  1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko olej  1. Pieczarki drobno(...)oleju, studzimy. Mieszamy z natką pietruszki i serem. 2. Filety nacinamy w poprzek tworząc "kieszeń". Posypujemy przyprawami i solą. Faszerujemy je obficie pieczarkami z serem i natką. Spinamy wykałaczkami tak by farsz nie wypadł.  3. Filety maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy chwilę na rozgrzanym oleju z dwóch stron, do zarumienienia. Następnie przekładamy je do naczynia

Szefowa kuchni
Jajka z obwódką 170

proste w przygotowaniu, po prostu marynowałam je w  zakwasie z buraków przez 8 godzin. Świetnie się prezentują po przekrojeniu, można je faszerować dowolnym nadzieniem, na pewno zachwycą gości na świątecznym stole. Ja jestem nimi zauroczona :) jajka zakwas z buraków (przepis  TUTAJ - KLIK ) kiełki rzodkiewki (do dekoracji) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ugotować jajka na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Wegetariański kulebiak z brokułami i zielonym groszkiem. 171

więcej naszych pomysłów na przystosowanie jej na warunki wegetariańskie. Oryginalny, starorosyjski kulebiak był przygotowywany wyłącznie z ciasta drożdżowego, nadziewany farszem z kapusty i jajek na twardo. Dużą zaletą tego dania jest to, że można faszerować go wszystkim, co w danym momencie mamy w lodówce, a i tak wyjdzie pyszny. Nasza propozycja jest oczywiście warzywna i w zamyśle biało - zielona(...)szklanka mrożonego zielonego groszku 6-7 szt. szpinaku (brykiet) 10 małych pieczarek 1 słodka śmietana ok. 300 ml 1 serek topiony z ziołami 1 szklanka tartego żółtego sera 1 jajko gałka muszkatołowa, pieprz, lubczyk, tymianek Zaczynamy od ugotowania na krucho w lekko osolonej wodzie brokuła razem z zielonym groszkiem. W tym czasie pieczarki kroimy w półplasterki, a kalarepę w słupki

vegetanie
gryczane gołąbki z kapusty pekińskiej 252

przecieru pomidorowego (opcjonalnie), 1 jajko (aby zrobić wersję wegańską pomijamy jajko), główka czosnku, sól, pieprz i ulubione przyprawy do smaku (u mnie odrobina bazylii oraz oregano). Przygotowanie: Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gotowanie możemy skrócić o kilka minut, ponieważ przed sobą mamy jeszcze około 30 minut duszenia faszerowanych gołąbków. Odcinamy głąb kapusty, liście rozdzielamy i myjemy . Największe posłużą(...)grubych oczkach. Pomidor obieramy ze skórki i kroimy drobno w kostkę i dodajemy do włoszczyzny. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Dodajemy kaszę. Jajko roztrzepujemy na jednolitą masę i dodajemy do reszty warzyw. Wszystko dokładnie mieszamy. Farsz gotowy. Liście faszerujemy i zawijamy (kapustę możemy przebić wykałaczką, jednak spokojnie można ten krok pominąć). Gotowe gołąbki układamy w dużym garnku. Wcześniej dno garnka wykładamy

Gar Zdrowia
Klops drobiowy faszerowany pieczarkami 215

cebulką pieczarek Na blogu są podobne przepisy: Baton wieprzowy gotowany Klops wieprzowy z galaretką (baton) Łosoś faszerowany na szpinakowo-truskawkowej kołderce Klops drobiowy faszerowany pieczarkami (baton): SKŁADNIKI na 2 batony: 8 ćwiartek kurczaka 2 jajka 2 ząbki czosnku 2 bułki namoczone w mleku sól i pieprz czarny do smaku 1 łyżka majeranku 3 łyżki kaszy manny 1/2 kg pieczarek(...)oleju i dusimy całość, doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Ćwiartki kurczaka luzujemy z kości i mielimy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, wbijamy 2 jajka, dodajemy odciśnięte bułki, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, wsypujemy 3 łyżki kaszy manny i masę dokładnie wyrabiamy. Na folii spożywczej układamy masę drobiową tworząc prostokąt, na środku układamy farsz pieczarkowy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Farszynki 112

wojnie światowej przez przesiedleńców z Kresów Wschodnich. Szybko się zaaklimatyzowała na terenach, gdzie ziemniaki królowały, a mięsa było mniej. Farszynki to smażone, faszerowane kluski kartoflane, w kształcie kotletów, z nadzieniem mięsno - jajecznym. Jajka gotowane na twardo były dodawane w celu „rozmnożenia” farszu mięsnego. Przepisów na farszynki jest dużo, pewnie tyle ile gotujących je gospodyń. Generalnie ciasto przygotowuje się z ziemniaków

królestwo garów
Pojedynek kulinarny Tradycja i Nowoczesność w Olecku 88

wojnie światowej przez przesiedleńców z Kresów Wschodnich. Szybko się zaaklimatyzowała na terenach, gdzie ziemniaki królowały, a mięsa było mniej. Farszynki to smażone, faszerowane kluski kartoflane, w kształcie kotletów, z nadzieniem mięsno - jajecznym. Jajka gotowane na twardo były dodawane w celu „rozmnożenia” farszu mięsnego. - Plince z pomoćko – to Warmińsko-Mazurkie placki ziemniaczane, podawane z pomoćką, czyli „sosem” z twarogu ze śmietaną

królestwo garów
BEZGLUTENOWE KROKIECIKI Z PIERSI Z KURCZAKA I CUKINII 122

kostkę cebulkę podsmażamy na maśle, dodajemy starta na tarce cukinię i chwilę dusimy.  Mieszamy z kurczakiem, doprawiamy solą i pieprzem. Można dodać jajko, ale masa z piersi z kurczaka się nie rozpadnie. Faszerujemy naleśniki i zapiekamy około 20 minut aż nadzienie się zetnie. Ja podałam z tzatziki

Cytryna&Co.
Śniadaniowe bułki z nadzieniem 116

górę i wydrążamy środek. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 3 minuty. Ser, kiełbasę oraz natkę pietruszki drobno siekamy i mieszamy z jajkami. Doprawiamy solą i pieprzem i ponownie mieszamy. Podpieczone bułki faszerujemy naszym jajecznym nadzieniem i ponownie wkładamy do piekarnika na około 5-7 minut. Podajemy gorące! Smacznego! :) Wioleta Gargula

MamaOskarka
Smażone nadziewane bułeczki 233

pieprzem.  Wędlinę również kroimy w drobną kostkę i podsmażamy z pieczarkami i cebulą (cebula ma być miękka).  Farsz studzimy, następnie dodajemy jajka i 2-3 łyżki bułki tartej. Dokładnie mieszamy. BUŁKI FASZEROWANIE: Bułki kroimy na pół, po czym wydrążamy z nich środek. Do każdej wydrążonej połówki bułki wkładamy farsz, aż po brzegi. Każdą nafaszerowaną bułkę moczymy w mleku

IMPRESJA SMAKU
PIEROGI ZIEMNIACZANE Z GRZYBKAMI SUSZONYMI 155

samej wodzie ugotować do miękkości.Z wywaru zrobić zupę grzybową ,a grzybki drobno pokroić i podsmażyć na maśle z cebulką.Wystudzić.Dodać jajka (jak farsz będzie za rzadki dodać bułkę tartą), wymieszać.Faszerować pierogi.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Gołąbki z kaszą gryczaną i kurkami w sosie pomidorowo -bazyliowym 136

Obierz i oczyść kurki, cebulę pokrój w kostkę i uduś na patelni. 4. Ostudzoną kaszę przełóż do miski, dodaj jajko, sól, pieprz i kurki z patelni. Wymieszaj farsz. 5. Faszeruj farszem liście kapusty. 6. Układaj  gołąbki w rondlu, zalej szklanka bulionu, gotuj ok 30- 40  minut. Dodaj pomidorową pulpę, popieprz, posól, posyp majerankiem

AZgotuj!
Balotyna z przepiórek - faszerowane przepiórki 134

przepiórki, 50 g placka drożdżowego, 60 g wątróbki drobiowej, 50 ml brandy, 1 jajko 50 g rodzynek sułtanek, 8 plastrów boczku wędzonego. Balotyna - faszerowane mniejsze, pozbawione kości zwierzęta i ptactwo. Lepiej przepiórki wyluzować, nie będzie problemu z jedzeniem, oraz będzie można pokroić je w plasterki. Przepiórki umyć, oczyścić, odciąć kuper, końcówki skrzydełek, pozbawić resztek piór, osuszyć. Ja przepiórki wyluzowałam – wyjęłam

królestwo garów
Pekińskie furgoły, czyli gołąbki z kapusty pekińskiej i mięcha! 134

mogą się zbyt rozgotować. Ugotowane liście wyjmujemy z garnka i pozostawiamy do ostygnięcia. Do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną drobniutko cebulę, namoczoną czerstwą bułkę, jajko, sól, vegetę i pieprz. Całość mieszamy, po czym rozpoczynamy faszerowanie. Doprawione mięsko nakładamy na twardszą część liścia i rolujemy. Gotowe gołąbki podpiekamy na oleju, z każdej strony. No i na koniec sos pomidorowy. Do koncentratu pomidorowego

Smakowy Raj
114. MAGGI-czne muszelki 122

przesmażyć na złoty kolor na maśle.   Płatki owsiane przełożyć do sita do ich całkowitego odsączenia z nadmiaru wody. Do odcedzonych płatków dodać jajko, podsmażoną cebulę, sól, pieprz i sporo Maggi.  Gotowym nadzieniem faszerować łuski cebuli, kształtując podłużne muszelki. Gotowe zapiec w 170 stopniach ok. 20-30 minut, do lekkiego zarumienienia muszelek

Jadło i czytadło
Nadziana pierś z przyjacielem pomidorem 244

pierś z kurczaka w nowej odsłonie.  Pierś faszerowana suszonymi pomidorami, podana również z faszerowanymi pomidorami, które nadziałam ryżem curry z warzywami. Smak ubarwił jogurtowy sos tzatziki. Wygląda smakowicie prawda? LISTA ZAKUPÓW: 2 piersi z kurczaka suszone pomidory migdały w płatkach 1 jajko 4 pomidory torebka ryżu warzywa na patelnię przyprawa curry mały jogurt typu greckiego jeden ogórek przyprawa tzatziki(...)łyżek soku z pomidorów, który uzyskaliśmy po wydrążeniu.  3. Następnie faszerujemy pomidory ryżem i przykrywamy kapeluszem, który wcześniej odkroiliśmy. 4. Układamy w naczyniu żaroodpornym.  Zostawiamy miejsce na piersi. ETAP III - Smażenie piersi 1. Przygotowujemy trzy talerze. Jeden z mąką, drugi z płatkami migdałowymi, trzeci z jajkiem. Pierś maczamy w następującej kolejności: mąka, jajko, płatki migdałowe. 2. Pierś smażymy

Mój Smak na Życie