jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:103/202)

Jarskie krokiety z nadzieniem gryczano – pieczarkowym 170

cebula 2x 20g margaryny 1 łyżeczka natki pietruszki Dodatkowo: 1-2 jajka Bułka tarta* Olej do smażenia * Jeśli nie należycie do fanów bułki tartej, możecie panierować krokiety w samym jajku, wówczas powstanie na nich delikatna panierka, również pyszna. W rondelku rozpuszczamy margarynę, wsypujemy kaszę gryczaną i mieszamy około 2-3 minuty, po czym zalewamy wodą, solimy i dusimy pod przykryciem(...)ognia i mieszamy z kaszą gryczaną. Na koniec dodajemy poszatkowaną natkę pietruszki i całość jeszcze raz dobrze mieszany. Naleśniki faszerujemy kaszą i zawijamy w koperty lub roladki. Po nafaszerowaniu wszystkich krokiecików, przystępujemy do panierowania, w rozmąconym jajku i bułce tartej i pieczenia krokietów na oleju z każdej ze stron. Pamiętajcie by panierowane krokiety piec na gorącym tłuszczy, gdyż położenie

Smakowy Raj
Faszerowane pieczarki w pysznym sosie. 63

nóżki. Obsypać kapelusze pieczarek solą i pieprzem. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać drobno poszatkowaną cebulkę, majeranek, sól i pieprz do smaku, jajko, bułkę tartą, wodę, pokrojoną drobno mozzarellę, pokrojone drobno nóżki od pieczarek. Wszystko dokładnie wymieszać. Faszerować grzyby tak przygotowanym farszem. Grzyby ułożyć na dnie żaroodpornego naczynia. W garnuszku wymieszać wodę, śmietanę, vegetę, koperek, dodać pokrojone w grubsze kawałki

Kuchnia Pokoleń
Naleśniki piwne 125

wcale nie jestem. Są bardzo delikatne, pysznie rumiane i aromatyczne. Świetnie nadają się na krokiety i do dań wytrawnych. Można je faszerować mięsem, serem, warzywami itp. Zawsze świetnie smakują. Polecam!     Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 4 jajka 2 szklanki piwa pół łyżeczki soli pół pęczka natki pietruszki olej do smażenia       *** Do miski wsypujemy mąkę

Blog z Apetytem
Mini papryczki z mięsem mielonym w sosie pomidorowym 105

łyżka serka mascarpone do zagęszczenia sosu Z papryczek odcinamy górną część i oczyszczamy papryczki z gniazd nasiennych. Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy, jajko, posiekaną drobno cebulę i bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy i za pomocą małej łyżeczki faszerujemy papryczki. Na dużej patelni rozgrzać niewielka ilość oleju, wkładamy przygotowane papryczki i krótko obsmażamy z każdej strony. Następnie wlewamy wodę i passatę

Andzia Pichci
Świąteczne koreczki 138

szybka i smaczna przystawka, która dodatkowo pięknie będzie wyglądać na świątecznym stole! Składniki oraz sposób przygotowania: Choinka z ogórka na patyku W jajko wbij patyczek do szaszłyka, a następnie nabij plaster ogórka zwijając go na kształt choinki. Faszerowany pomidor Pomidor napełnić posiekanym czosnkiem, startym serkiem (np. mozzarella), na wierzch ciapka majonezu oraz szczypiorek. Autor przepisu: Jola Czarna Artykuł Świąteczne koreczki

Wasze Przepisy
Dynie faszerowane mięsem 265

Składniki: 1 dynia piżmowa 30 dkg mięsa mielonego 2 suszone pomidory 1 mała cebula 1/2 czerwonej papryki 1 jajko jarzynka, pieprz słodka papryka curry, kurkuma Przygotowanie: Dynię przekroić na pół … Czytaj dalej Dynie faszerowane mięsem

czarrna od kuchni
Naleśniczki z piekarnika 2442

Naleśniczki z piekarnika Dziś zapraszam na zapiekane, faszerowane naleśniki czyli pyszny obiad z piekarnika dla całej rodziny!     Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI: 3 jajka 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki wody 1 szklanka mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli + olej do smażenia FARSZ: 8-10 plasterków żółtego sera (np. gouda) 8-10 plasterków chudej szynki 1 cukinia

Blog z Apetytem
Dynie faszerowane mięsem 219

Składniki: 1 dynia piżmowa 30 dkg mięsa mielonego 2 suszone pomidory 1 mała cebula 1/2 czerwonej papryki 1 jajko jarzynka, pieprz słodka papryka curry, kurkuma Przygotowanie: Dynię przekroić na pół … Czytaj dalej Dynie faszerowane mięsem

czarrna od kuchni
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami 123

Jajka to nieodłączny element Wielkanocy. Można je serwować na wiele sposobów. Dziś przygotowałam dla Was faszerowane suszonymi pomidorami. Nie tylko będą ozdobą wielkanocnego stołu, ale przede wszystkim smaczną przekąską

Z Hrabiną w kuchni
Kotlety mielone faszerowane pieczarki 199

mielone faszerowane pieczarkami  to pomysł na szybki i tani obiad. Kotlety wyszły soczyste i bardzo smaczne. A tu zapraszam na faszerowane fetą  lub  cukinią . Składniki: 500 g mięsa mielonego 300 g pieczarek 2 cebule 1 jajko 1 czerstwa mała bułka bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie:  Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Pieczarki

magiczna kuchnia Kasi
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 118

ciasta i wykorzystuję część, a resztę zamrażam. Jeśli innym razem przyjdzie nam ochota na jakiś pyszny „środek”, którym będę chciała faszerować pierogi to wyciągam trochę wcześniej ciasto i przyrządzam Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki 1 jajko około 1 szklanki ciepłej przegotowanej wody łyżeczka miękkiego masła szczypta soli farsz: 3/4 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej 250 g półtłustego twarogu

Zasmakuj Kuchni
Brokuły zapiekane z serem pleśniowym 249

zapiekania przełożyć różyczki brokuła. Całość polać przygotowanym sosem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C . Zapiekać około 20 minut, aż jajko się zetnie. Smacznego To też może Cię zainteresować: Parmigiana di melanzane Pieczona kapusta Cukinia faszerowana mielonym mięsem, czarnymi oliwkami i serem lazur Zapiekanka z cukinią, figami i kozim serem     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Cukinie faszerowane 259

Składniki: 2 średnie cukinie 3/4 szklanki ryżu 30 dkg fileta z kurczaka 1 szklanka odgotowanych grzybów leśnych 1 jajko sól, pieprz, curry, przyprawa do kurczaka, papryka słodka i ostra, Przygotowanie: … Czytaj dalej Cukinie faszerowane

czarrna od kuchni
Ciasto krucho drożdżowe- rewelacyjny przepis na słodko i słono 183

niego korzystam- zarówno w słodkich jak i słonych wypiekach. Idealnie sprawdza się z dodatkiem owoców na słodko, ale również np. w postaci faszerowanych pierożków (wówczas doję nieco mniej cukru) Składniki: 2 szklanki mąki 20 dag margaryny 1 jajko 1 żółtko jaja 1 dag drożdży 1 łyżka cukru ½ szklanki kwaśnej śmietany 1 szczypta soli Wykonanie: Margarynę posiekać z jajkiem, dodać drożdże

Tradycyjna Kuchnia
Faszerowane pieczarki 225

Dzisiaj super pomysł na przystawkę : pieczarki faszerowane z boczkiem. Przepis na faszerowane pieczarki: SKŁADNIKI  - kilka dużych pieczarek - ser żółty - boczek wędzony - szczypiorek - sól, pieprz, papryka - białko jajka - bulion z kostki PRZYGOTOWANIE Pieczarki obieramy, odrywamy nóżki. Do zagotowanego w garnku bulionu wrzucamy na kilka minut kapelusze- pieczarki po upieczeniu nie będą surowe w środku, ani wysuszone z zewnątrz. Nóżki pieczarek

Moje Kuchenne Rewelacje