Kotlet z kolorową niespodzianką Bajeczne kotlety mielone utulone soczystym, aromatycznym boczkiem, faszerowane papryką z brokułem. 9 porcji 45 minut czas przygotowania Składniki: · 1 kg mięsa mielonego wieprzowego · 1 całe jajko · Sól · ½ łyżeczki papryki ostrej(...)Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą. Cebule obieramy drobno kroimy, dodajemy do mięsa, wsypujemy bulkę tarta oraz wlewamy śmietanę. Mięso dokładnie wyrabiamy. 3. Papryki myjemy, usuwamy nasiona i napełniamy środek brokułem. 4. Z mięsa robimy kuleczki, rozpłaszczamy na środku układamy faszerowaną paprykę i zawijamy ją w środek mięsa, robiąc podłużny
Kulinarna ChwilaFASZEROWANY BAKŁAŻAN Z WĘDZONĄ PAPRYKA SKŁADNIKI: 2 Bakłażany 1 Słodka papryka czerwona Mozzarella Pieczarki 1 Natka pietruszki 1/2 natki kolendry 1 szczypior pół pora Wędzona papryka w proszku sól,pieprz(...)Pora przekrajmy wzdłuż i również kroimy drobno. Paprykę i pieczarki tarkujemy na dużych oczkach Wszystko wrzucamy do miski dodajmy jajko ,sól pieprz i wędzoną paprykę (papryki nie za wiele) Wszystko razem mieszamy. Wyciągamy nasze bakłażany,i jak troszkę przestygną faszerujemy je. Smarujemy pędzelkiem Oliwą z oliwek i pieczemy pod przykryciem następne 30 min na programie fun 150 C * Cebule
Viola cooks with passionpaprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym, przygotowanie papryki jest bardzo proste a danie bardzo smaczne. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania papryki będziemy potrzebowali: w zależności od wielkości od 3 do 4 papryk (miałam 4 mniejsze) 500 g mięsa mielonego – takie jakie lubimy (użyłam wieprzowego) 200 g ryżu – przed gotowaniem – na filmiku jest już ugotowany i wystudzony 1 jajko 1 średnia(...)łyżeczka z górką bazylii sól, pieprz, ksylitol lub cukier Link do filmiku z przepisem na: Papryka faszerowana Przygotowanie: Cebulę kroję w drobną kostkę, czosnek drobniutko kroję, natkę pietruszki siekam i wszystko dodaję do miski z ugotowanym i wystudzonym ryżem. Do ryży dodaję jajko, mięso mielone, doprawiam i dokładnie mieszam – farsz jest gotowy. Umytą paprykę przekrawam wzdłuż na pół, usuwam gniazda
Uwaga Babcia Gotujejasna część – 130 g 250 g pieczarek mały pęczek natki pietruszki 100 ml mleka 130 g startego żółtego sera 1 jajko sól, pieprz, większa szczypta gałki muszkatołowej łyżka masła klarowanego Przepis jest na sześć faszerowanych naleśników. Naleśniki o średnicy 23 cm. Zobacz mój przepis na naleśniki . Nadmiar naleśników posmaruj dżemem lub serem i podawaj na słodko. PRZYGOTOWANIE: Umyj warzywa(...)posiekaną drobno natkę pietruszki, zamieszaj. Patelnię z farszem odstaw do przestudzenia. W tym czasie zetrzyj na dużych oczkach 130 g żółtego sera. Do wystudzonego farszu pieczarkowego wbij jedno całe jajko, wsyp tarty ser, wymieszaj. Farsz dopraw solą, pieprzem oraz większą szczyptą gałki muszkatołowej. Naleśniki układaj na talerzu, smaruj farszem, zawijaj w rulony. Naleśniki smaż na maśle klarowanym lub oleju
Zasmakuj KuchniKalafior faszerowany mięsem mielonym z pieczarkami. Bardzo smaczne i sycące danie. Uwielbiam tak przygotowanego kalafiora. Bardzo łatwy do przygotowania. Na blogu znajdziecie również inne przepisy z kalafiorem w roli głównej. Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia po pokrojeniu, ale następnym razem, kiedy będę ponownie przygotowywać to postaram się dodać zdjęcie, 1 duży kalafior 3 łyżki majonezu 150 żółtego sera(...)następnie bez przykrycia piec aż się przyrumieni. Po wyjęciu posypać natką pietruszki. Podawać na ciepło krojąc w plastry. kalafior faszerowany mięsem mielonym Polecam kalafior zapiekany z pomidorami kalafior zapiekany w sosie serowym kalafior zapiekany w sosie curry kalafior z jajkami
O kuchni z uczuciemjasna część – 130 g 250 g pieczarek mały pęczek natki pietruszki 100 ml mleka 130 g startego żółtego sera 1 jajko sól, pieprz, większa szczypta gałki muszkatołowej łyżka masła klarowanego Przepis jest na sześć faszerowanych naleśników. Naleśniki o średnicy 23 cm. Zobacz mój przepis na naleśniki . Nadmiar naleśników posmaruj dżemem lub serem i podawaj na słodko. PRZYGOTOWANIE: Umyj warzywa(...)minut na średniej mocy palnika. Patelnię z farszem odstaw do przestudzenia. W tym czasie zetrzyj na dużych oczkach 130 g żółtego sera. Do wystudzonego farszu pieczarkowego wbij jedno całe jajko, wsyp tarty ser, wymieszaj. Farsz dopraw solą, pieprzem oraz większą szczyptą gałki muszkatołowej. Naleśniki układaj na talerzu, smaruj farszem, zawijaj w rulony. Naleśniki smaż na maśle klarowanym lub oleju
Zasmakuj Kuchnispożywam je w zupie szczawiowej lub w sałatkach. Te z majonezem do mnie nie przemawiają... Za to faszerowane... lubię! Tu przedstawiam Wam prostą i szybką propozycję, która jest naprawdę zaskakująco smaczna. I moja rada: użyjcie musztardy o wyrazistym smaku. 4 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy (polecam produkty Octim ) 3-4 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz
Di gotujeskórek wieprzowych zmiażdżonych 1 jajko 1 szczypta soli himalajskiej , kłodawskiej lub morskiej (do smaku) 40 g tłuszczu do smażenia (najlepiej rafinowany olej kokosowy, smalec) Sposób przygotowania Naleśniki Jajka zmiksować z pozostałymi składnikami poza łupinami babki jajowatej. Pod koniec ubijania dodawać po trochu łupiny babki jajowatej. Odstawić masę na 10 minut do zgęstnienia. Po tym czasie rozgrzać masło na patelni. Wylewać(...)minut aż kapusta zmięknie. Odkryć i odparować pozostałości płynu. Ostudzić. Panierowanie i smażenie Nadzienie podzielić na 8 równych części. Każdy naleśnik faszerować kapustą z grzybami i formować rulon zabezpieczając boki tak, żeby nadzienie nie uciekło. Jajko rozbełtać (można dodać odrobinę mleka kokosowego do rozrzedzenia masy). Rulony maczać w jajku, a następnie obtaczać w zmiażdżonych skórkach wieprzowych, po czym smażyć
Modern Cave Girlpapryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami i papryką Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i chrupiącymi orzechami włoskimi Pieczone pierogi z pieczarkami
Moja smaczna kuchniaprzepis na krokiety ziemniaczane z parówką przypadnie Ci do gustu. Do przygotowania krokietów ziemniaczanych z parówką potrzebne są ugotowane ziemniaki , mąka pszenna, jajko, parówki oraz ser żółty. Masa ziemniaczana doprawiona jest odrobiną soli oraz pieprzu, po czym faszerowana jest parówkami, a następnie panierowana w mące, jaku oraz bułce tartej. Tak przygotowane krokiety smażone są na gorącym oleju. Te krokiety ziemniaczane(...)mnie na Instagram: mecooksblog oraz Facebook: MeCooks Krokiety ziemniaczane Składniki na krokiety ziemniaczane z parówką. 60 dkg ugotowanych ziemniaków w skórce 20 dkg mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka soli 1/4 łyżeczka pieprzu 10 sztuk cienkich parówek 5 dkg sera żółtego Panierka: 1 jajko 8 łyżek bułki tartej 4 łyżki mąki pszennej Dodatkowo: olej słonecznikowy do smażenia
MeCookslistki laurowe kilka kuleczek ziela angielskiego Naleśniki: 1 szkl wody 1 szkl mleka jajko szczypta soli 8 kopiatych łyżek mąki Przygotowanie: Połączyć wodę z mlekiem, wbić całe jajko. Dodać mąkę i szczyptę soli. Zamieszać trzepaczką i smażyć cienkie naleśniki. Pierwszy na łyżce oleju, a kolejne już na łyżeczce (mój Tomek dodaje olej do ciasta, a na patelkę już(...)razie potrzeby doprawić jeszcze sosem sojowym, papryką, solą, pieprzem cukrem - jeśli będzie za kwaśne. Natkę posiekać i wmieszać na końcu. Faszerować naleśniki. Każdego krokieta włożyć do lodówki ( będzie się łatwiej panierować). Obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej i obsmażyć po kilka minut z każdej strony i gotowe.. Smacznego
Gaździnka warzydrobno posiekać. Trochę cebulki odłożyć około 1/3 ilości, a pozostałą dodać do mięsa razem z majerankiem, pieprzem, papryką ostrą lub słodką, jajkiem. Dokładnie wymieszać i doprawić solą. Przygotowanie kapusty – kapusta musi być niezbyt twarda, ułatwi to faszerowanie i się nie rozłamie. Do dużego garnka wlać wodę i włożyć kapustę. Gotować około pięciu minut. Kilkakrotnie przewrócić kapustę podczas gotowania. Wodę
Kuchnia PokoleńMeksykańskie roladki Roladki, które zrobimy w 30 minut. Pyszne, soczyste, faszerowane warzywami. Składniki: · ½ kg schabu · Warzywa na patelnie po meksykańsku · Olej do smażenia · Jajko · Bułka tarta do panierki
Kulinarna Chwilahiszpańskich inspiracji. Hiszpanie, zwłaszcza w rejonach Salamanki i Avili w wielkanocny poniedziałek na festiwalu zwanym "Lunes de Aguas" ("Poniedziałek wód") delektują się drożdżowym faszerowanym "chlebem" zwanym Horanzo. Farsz składa się przede wszystkim z gotowanych na twardo jajek, chorizo i boczku/schabu/mielonego mięsa. Często zdobiony jest także na wierzchu winogronami, orzechami lub stylizowanym ciastem. Składniki (8 porcji) -750 g mąki pszennej
Zielona KuchniaJajeczka faszerowane ze śledzikiem, idealne na śniadanko. Nasycą i zaspokoją głód. Mało kaloryczne. Składniki: Jajka 5 szt matias solony 3 płaty ogórek kiszony 3 szt majonez 3 łyżki sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka gotowałam 5 minut na twardo. Po ugotowaniu obrałam i przekroiłam na połowę. Wyjęłam żółtka do których dodałam majonez,sól i pieprz ziołowy. Widelcem moment rozdrobiłam
Różowa kuchnia