jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:102/202)

8 pomysłów na cukinię 144

Zupa z cukinii z groszku   Tortille z kurczakiem i cukinią   Cukinie faszerowane   Mielone w cukiniowych krążkach   Cukinia w cieście curry   Curry z cukinią   Jajka … Czytaj dalej 8 pomysłów na cukinię

czarrna od kuchni
Pieczone faszerowane papryki 112

łyżeczka oliwy z oliwek WYKONANIE: szalotkę i por kroimy w drobną kostkę, smażymy na oliwie na złoty kolor, mięso doprawiamy przyprawami, dodajemy jajko, szalotkę i por , jeśli farsz będzie zbyt luźny dodajemy bułkę tartą, faszerujemy wydrążone papryki, pieczemy w temp. 180 stopni około 45 min. mięso się zrumieni, a papryka będzie miękka

Kuchnia Beaty
Sałatka buraczana z orzechami 127

kiedy to w pracy organizowaliśmy sobie śniadanie wigilijne. Jak to zwykle na takich imprezach bywa, każdy musiał określić co przyniesie. Ja postawiłam na faszerowane brzoskwinie i pastę jajeczną . Chciałam też udowodnić kolegom, którzy nie lubią jajek, że ta pasta będzie im smakowała! Jedna z koleżanek przysiadła się do brzoskwiń i mimo iż połączenie smakowe jest dziwne to bardzo przypadło

Szybko Tanio Smacznie
Jak przygotować kwiaty cukinii? Kwiaty cukinii w cieście piwnym (krok po kroku) 202

Jeżeli znacie miejsce, gdzie można je kupić - dajcie znać w komentarzu, a pomożecie innym, którzy chcieliby ich spróbować :) Kwiaty cukinii w cieście piwnym faszerowane serem feta - Przepis krok po kroku Potrzebujesz: na ciasto piwne: 1 jajko 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki maki z ciecierzycy (możesz zastąpić mąką kukurydzianą lub mąką pszenną) duża szczypta soli duża szczypta proszku do pieczenia

Chilli Czosnek i Oliwa
Ptysie z jajkiem 148

każdego ptysia włożyłam połówkę jajka , plasterek ogórka i kleksik z majonezu własnej roboty.                                        W środku ogórek faszerowany sałatką jarzynową

Eli Gotowanie
KREMOWA SAŁATKA/PASTA - ŚLEDŹ WE WŁOSZECH 204

Kremowy ARLA APETINA - "Pomidory i Bazylia" - oliwki zielone (ilość dowolna) - oliwki czarne (ilość dowolna) - jajka 4 (lub 8 przepiórczych), - majonez domowy, łyżka - dwie, - bazylia, - pieprz czarny, - domowa mieszanka suszonych warzyw, - cebula czerwona, 4, - cebula biała, 4,  - pomidory podłużne (miąższ z pomidorów, które będziemy faszerować trafia do sałatki), - oliwa z oliwek, odrobina, /Do sałatki wrzucamy sam miąższ z pomidorów, które

Wypisz Wymaluj
Świąteczny obiad: faszerowany kurczak, nadziewana kaczka i gęś 70

faszerowany wątróbką to prawdziwy król pieczonego drobiu. Dzięki bogatemu, kremowemu nadzieniu jest soczysty, dość długie pieczenie sprawia z kolei, że skórka jest rumiana i chrupiąca. To chyba nasz ulubiony przepis na niedzielny i świąteczny obiad. Zobacz przepis Kurczak faszerowany chlebem Bardzo prosty przepis na pyszny farsz do kurczaka. Aż trudno uwierzyć, że czerstwy chleb przesmażony z cebulką, wymieszany z jajkiem

Niedzielny kucharz
Świąteczny obiad: faszerowany kurczak, nadziewana kaczka i gęś 180

skórka jest rumiana i chrupiąca. To chyba nasz ulubiony przepis na niedzielny i świąteczny obiad. Zobacz przepis Kurczak faszerowany chlebem Bardzo prosty przepis na pyszny farsz do kurczaka. Aż trudno uwierzyć, że czerstwy chleb przesmażony z cebulką, wymieszany z jajkiem i mlekiem może zmienić się w tak smakowity dodatek do pieczystego. Składniki farszu wyglądają skromnie, ale uwierzcie, że danie będzie

Niedzielny kucharz
Chińskie pierożki z mięsem – przepis 88

stylu azjatyckim. Do ich przygotowania i oczywiście jedzenia można zaprosić całą rodzinę. Przy wspólnym lepieniu czas mija szybciej i atrakcyjniej a Wspomnienia powstają w domu. Pierogi te są faszerowane mięsem doprawionym wedle tradycji chińskiej kuchni. Pojawia się cebula, czosnek ale też imbir, olej sezamowy i sosy sojowe. Jeśli chodzi o te ostatnie, chciałam polecić wam autentyczne chińskie sosy(...)czosnek, drobno posiekaną kapustę pekińską. Potem czas na przyprawy. Do mięsa dodajemy sos sojowy jasny i ciemny, imbir, olej sezamowy oraz jajko. Zaraz potem wszystko dokładnie mieszamy. Następnie ciasto rozwałkowujemy cienko, wycinamy kółka. Potem każde kółeczko faszerujemy, zlepiamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku 7-8 minut od momentu kiedy wypłyną. Następnie wszystkie składniki sosu mieszamy. Finalnie gorące pierożki podajemy

Dorota Smakuje
Mięso 165

Paella z królikiem i kurczakiem Pity z klopsikami, botwinką i fetą Marokańskie kefty Kiełbaski wieprzowo-ziemniaczane Tażin z klopsikami i jajkiem Tortilla z chorizo i fasolą Greckie klopsiki keftedakia Chorizo z papryką i cebulą Jesienny tażin wołowy Cukinie faszerowane kiełbasą Wiejska zapiekanka po grecku

Chilli Czosnek i Oliwa
Kotlet z kolorową niespodzianką 65

Kotlet z kolorową niespodzianką Bajeczne kotlety mielone utulone soczystym, aromatycznym boczkiem, faszerowane papryką z brokułem. 9 porcji 45 minut czas przygotowania Składniki: ·        1 kg mięsa mielonego wieprzowego ·        1 całe jajko ·        Sól ·        ½ łyżeczki papryki ostrej(...)Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą. Cebule obieramy drobno kroimy, dodajemy do mięsa, wsypujemy bulkę tarta oraz wlewamy śmietanę. Mięso dokładnie wyrabiamy. 3.    Papryki myjemy, usuwamy nasiona i napełniamy środek brokułem. 4.    Z mięsa robimy kuleczki, rozpłaszczamy na środku układamy faszerowaną paprykę i zawijamy ją w środek mięsa, robiąc podłużny

Kulinarna Chwila
Faszerowany bakłażan z wędzona papryka 119

FASZEROWANY  BAKŁAŻAN                            Z WĘDZONĄ PAPRYKA                        SKŁADNIKI: 2 Bakłażany 1 Słodka papryka  czerwona Mozzarella Pieczarki 1 Natka pietruszki 1/2 natki kolendry 1 szczypior pół pora Wędzona papryka w proszku sól,pieprz(...)Pora przekrajmy wzdłuż i również kroimy drobno. Paprykę i pieczarki tarkujemy na dużych oczkach Wszystko wrzucamy do miski dodajmy jajko ,sól pieprz i wędzoną paprykę (papryki nie za wiele) Wszystko razem mieszamy. Wyciągamy nasze bakłażany,i jak troszkę przestygną faszerujemy je. Smarujemy pędzelkiem  Oliwą z oliwek i pieczemy pod przykryciem następne 30 min na programie fun 150 C * Cebule

Viola cooks with passion
Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym – pyszna i prosta w przygotowaniu 118

paprykę faszerowaną ryżem i mięsem mielonym, przygotowanie papryki jest bardzo proste a danie bardzo smaczne. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania papryki będziemy potrzebowali: w zależności od wielkości od 3 do 4 papryk (miałam 4 mniejsze) 500 g mięsa mielonego – takie jakie lubimy (użyłam wieprzowego) 200 g ryżu – przed gotowaniem – na filmiku jest już ugotowany i wystudzony 1 jajko 1 średnia(...)łyżeczka z górką bazylii sól, pieprz, ksylitol lub cukier Link do filmiku z przepisem na: Papryka faszerowana Przygotowanie: Cebulę kroję w drobną kostkę, czosnek drobniutko kroję, natkę pietruszki siekam i wszystko dodaję do miski z ugotowanym i wystudzonym ryżem. Do ryży dodaję jajko, mięso mielone, doprawiam i dokładnie mieszam – farsz jest gotowy. Umytą paprykę przekrawam wzdłuż na pół, usuwam gniazda

Uwaga Babcia Gotuje
Naleśniki z pieczarkami i żółtym serem 35

jasna część – 130 g 250 g pieczarek mały pęczek natki pietruszki 100 ml mleka 130 g startego żółtego sera 1 jajko sól, pieprz, większa szczypta gałki muszkatołowej łyżka masła klarowanego Przepis jest na sześć faszerowanych naleśników. Naleśniki o średnicy 23 cm. Zobacz mój przepis na naleśniki . Nadmiar naleśników posmaruj dżemem lub serem i podawaj na słodko. PRZYGOTOWANIE: Umyj warzywa(...)posiekaną drobno natkę pietruszki, zamieszaj. Patelnię z farszem odstaw do przestudzenia. W tym czasie zetrzyj na dużych oczkach 130 g żółtego sera. Do wystudzonego farszu pieczarkowego wbij jedno całe jajko, wsyp tarty ser, wymieszaj. Farsz dopraw solą, pieprzem oraz większą szczyptą gałki muszkatołowej. Naleśniki układaj na talerzu, smaruj farszem, zawijaj w rulony. Naleśniki smaż na maśle klarowanym lub oleju

Zasmakuj Kuchni