Meksykańskie roladki Roladki, które zrobimy w 30 minut. Pyszne, soczyste, faszerowane warzywami. Składniki: · ½ kg schabu · Warzywa na patelnie po meksykańsku · Olej do smażenia · Jajko · Bułka tarta do panierki
Kulinarna Chwilahiszpańskich inspiracji. Hiszpanie, zwłaszcza w rejonach Salamanki i Avili w wielkanocny poniedziałek na festiwalu zwanym "Lunes de Aguas" ("Poniedziałek wód") delektują się drożdżowym faszerowanym "chlebem" zwanym Horanzo. Farsz składa się przede wszystkim z gotowanych na twardo jajek, chorizo i boczku/schabu/mielonego mięsa. Często zdobiony jest także na wierzchu winogronami, orzechami lub stylizowanym ciastem. Składniki (8 porcji) -750 g mąki pszennej
Zielona KuchniaJajeczka faszerowane ze śledzikiem, idealne na śniadanko. Nasycą i zaspokoją głód. Mało kaloryczne. Składniki: Jajka 5 szt matias solony 3 płaty ogórek kiszony 3 szt majonez 3 łyżki sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka gotowałam 5 minut na twardo. Po ugotowaniu obrałam i przekroiłam na połowę. Wyjęłam żółtka do których dodałam majonez,sól i pieprz ziołowy. Widelcem moment rozdrobiłam
Różowa kuchniastopniach. Pod koniec pieczenia wierzch farszu można posypać żółtym serem. Gotowe! ;) Rozliczenie: cukinie- 7zł kasza- 1zł papryka-4zł szczypiorek- 1,50zł jajko- 0,50zł przyprawy- 1zł wędlina- 3zł Z podanych składników otrzymamy 4 połówki faszerowanych cukinii (4 porcje)- koszt to 4,50zł za porcję
Czerwona Porzeczkagranulowany 0.6 kg ziemniaków 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko 0,5 łyżeczki oregano sól pieprz bułka tarta, jajko do panierki 2 łyżki oleju awokado ziarna słoniecznika Przygotowanie: 1.Pierś kurczaka przyprawiamy bazylią, czosnkiem, solą i pieprzem 2. Nacinamy "kieszeń" i faszerujemy suszonymi pomidorami i serem. 3. Zimniaki obieramy, gotujemy w osolone wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy, czekamy do całkowitego ostygnięcia
FITBUuKpomidorowy w pełni do tego ceny na minimalnym poziomie :) więc kupujemy na kilogramy :))))))) Zobaczcie co pięknego i kolorowego przygotowaliśmy na śniadanie. Faszerowane pomidory z pastą z ricotty: Kilka pomidorów średnich lub takich, jakie lubicie najbardziej :) Farsz : 2 jajka na twardo 1 opakowanie serka ricotta 1 serek topiony z ziołami suszone pomidory z pestkami dyni (kupujemy w Biedronce) 8 czarnych(...)oliwek 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego oregano, pieprz oliwa z oliwek łyżka jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki musztardy Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kostkę, dodajemy serek ricotta i serek topiony. Składniki mieszamy i dodajemy łyżkę jogurtu, koncentrat pomidorowy i musztardę. Posypujemy pieprzem i oregano roztartym w dłoniach. Teraz oliwki i suszone pomidory kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy też pestki
vegetanieindyka z nadzieniem. Resztki mięsa i nadzienia wykorzystałam na krokiety. Tradycyjne krokiety to naleśniki nadziewane farszem, zwinięte w rulon, panierowane w jajku i bułce. Tak właśnie przyrządziłam krokiety z indyka, choć zamiast bułki użyłam zmielonych migdałów. Krokiety można faszerować na wiele sposobów! Świąteczne resztki czy rosołowe mięso są idealne na farsz do krokietów . Nadziewane naleśniki można zamrozić. Mniejszą porcję można(...)przed podaniem. Krokiety Składniki: 16 dużych krokietów 800 g pieczonego indyka, bez kości 1 duża cebula 2 jabłka 500 g nadzienia z indyka sól i pieprz do smaku 2 jajka i 5 czubatych łyżek bułki do panierowania, u mnie zmielone migdały Ciasto naleśnikowe 350 g mąki 3 jajka 500 ml mleka 2 łyżeczki soli olej do smażenia Zmiksuj składniki
codojedzeniaRoladki drobiowe z piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami, serem i świeżą siekaną natką polecają się na obiad Są ładnie kształtne dzięki pewnemu trikowi, ale o tym dalej, są pyszne! Takie roladki świetnie komponują się z grzybami, u mnie najczęściej pieczarki + lubczyk (wspaniałe połączenie!;), serkiem mascarpone z suszonymi pomidorami i wędliną. Do takiej wersji drobiu pasuje naprawdę wiele, więc puśćcie wodze(...)KURCZAKA – idealne w smaku i kształcie Składniki: podwójna pierś z kurczaka kilka suszonych pomidorów w oliwie spora garść tartego sera, u mnie gouda pęczek natki pietruszki jajko i bułka tarta sól, pieprz do smaku opcja: wędzona papryka, niewiele, do smaku masło klarowane do smażenia potrzebne będą także: tłuczek do mięsa, folia spożywcza i folia aluminiowa Przygotowanie: Pierś
Zasmakuj Kuchnipozwalały na łączenie mleka i mięsa w jednym posiłku. Hazana to kolorowe przepisy na omlety, sałatki, gotowane na piecu gulasze warzywne, zupy, jajka, słone wypieki z ciasta filo, pożywne dania jednogarnkowe, słodko-kwaśne sosy, bakłażany i faszerowane warzywa. Więcej o tej książce przeczytacie w mojej recenzji. Hazana. Kuchnia wegetariańska Żydów z całego świata Autorka: Paola Gavin Wydawnictwo Buchmann 3. Slow(...)pies i przepyszna kuchnia wegetariańska. Posiłki oparte są na autorskich przepisach, warzywach z przydomowego ogródka, chlebie na zakwasie, serach od szczęśliwych kóz i ekologicznych produktach od lokalnych dostawców miodu, jajek i kaszy gryczanej. Katarzyna Kędzior uważa, że w gotowaniu liczy się serce i ilość soli. Bez serca i zaangażowania nic nam się nie uda ani w kuchni, ani w życiu
Ugotowane pozamiataneKupiłam pieczarki i pomyślałam, że je dzisiaj nafaszeruję, bo od dawna chodziła za mną taka wersja pieczarek. Padło na farsz jajeczny:) Składniki: * 12 pieczarek * cebula
Zdrowa Kuchnia SowyDziś polecam Wam prosty i szybki przepis na zapiekaną faszerowaną ziołową ciabattę . Idealna, sycąca propozycja na chłodne jesienne dni. Pysznie, prosto i… na pewno nie będziecie później głodni. Farsz można wzbogacić o inne przyprawy lub np. pokrojoną drobno paprykę itd. Możecie spokojnie eksperymentować Składniki: 1 duża ziołowa ciabatta 2 jajka M 2 pełne łyżki śmietany 2 pełne łyżki startego(...)wydrążamy ostrożnie środek (powinno nam powstać coś na kształt łódeczki). W środek nakładamy pokrojone parówki. W miseczce mieszamy dokładnie jajka, śmietankę, przyprawy (nie żałujemy pieprzu) i starty żółty ser (można go dać więcej jeśli lubicie). Zalewamy ostrożnie parówki. Tak przygotowaną faszerowaną ciabattę wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy do czasu ładnego ścięcia farszu. Podajemy posypaną posiekaną zieloną
Słodkie okruszkijest naprawdę warty zapisania. Składniki: 2 sałaty rzymskie mini 5 jajek mały pęczek rzodkiewki pół dużego ogórka zielonego ząbek czosnku pęczek grubego szczypiorku (ja użyłam zielonej części dymki) pół pęczka koperku pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz rzeżucha do posypania Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, zalewamy(...)wycinamy pestki, kroimy w małą kostkę, dodajemy do jajek. Do ogórka i jajek dodajemy umyte, starte na najmniejszych oczkach rzodkiewki, rozdrobniony ząbek czosnku, poszatkowany szczypiorek, koperek i natkę. Wlewamy jogurt, majonez, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i odstawiamy. Sałaty obieramy z liści, które dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie faszerujemy je pastą jajeczną. Przed podaniem całość można posypać rzeżuchą
Kardamonovyjest naprawdę warty zapisania. Składniki: 2 sałaty rzymskie mini 5 jajek mały pęczek rzodkiewki pół dużego ogórka zielonego ząbek czosnku pęczek grubego szczypiorku (ja użyłam zielonej części dymki) pół pęczka koperku pół pęczka natki pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz rzeżucha do posypania Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, zalewamy(...)wycinamy pestki, kroimy w małą kostkę, dodajemy do jajek. Do ogórka i jajek dodajemy umyte, starte na najmniejszych oczkach rzodkiewki, rozdrobniony ząbek czosnku, poszatkowany szczypiorek, koperek i natkę. Wlewamy jogurt, majonez, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i odstawiamy. Sałaty obieramy z liści, które dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie faszerujemy je pastą jajeczną. Przed podaniem całość można posypać rzeżuchą
KardamonovySkładniki: 1 kalafior 400 g mięsa mielonego 1 cebula kilka krążków jalapeno w zalewie 2 kromki czerstwego chleba 1 jajko sol, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie 15 dkg sera żółtego … Czytaj dalej Kalafior faszerowany
czarrna od kuchnipapierowym. na patelni z olejem rzepakowym podsmażyć na złocisto pokrojoną cebulę z cukrem, wystudzić mięso drobiowe mielone dokładnie wymieszać z ugotowanym ryżem, jajkiem, cebulą z olejem z patelni, kucharkiem, przyprawą do kurczaka, śmietaną gęstą, posiekanym koperkiem faszerować nadzieniem papryki do pełna układać w szybkowarze, wlać z dwie szklanki wody, po zasyczeniu pary na średnim ogniu gotować 30 minut, szybkowar otworzyć
W Mojej Kuchni Lubiępozostało wspomnienie i mnóstwo zdjęć w aparacie. Sukcesywnie będę je wrzucać i dodawać do nich przepisy. Zaczynam, od końca i proponuję smaczne faszerowane pieczarki. Danie przekąskowe, ale nie tylko...Serdecznie polecam. Składniki: 15 średnich pieczarek 2 jajka 100 g sera pleśniowego 2 plastry sera żółtego łyżka kwaśnej śmietany 1 nieduży pomidor garść świeżej bazylii kilka gałązek świeżego tymianku
Gosia gotujepotrafią jedynie włączyć czajnik elektryczny albo ograniczyć swoją działalność do tylko do spożycia :) Pierwszy z cudów kulinarnych zrobionych z moim mężem :) Faszerowane pieczarki Składniki: 12 dużych pieczarek 20 dag mięsa mielonego 3 plasterki sera żółtego jajko pietruszka suszona lub świeża przyprawa kebab sól pieprz olej z pestek winogron domowy sos czosnkowy Przygotowanie: Namówić męża do obrania pieczarek
Lawendowe Niebo