Naleśniki Ślimaczki Oto danie na nietypowe naleśniki zwijane w ślimaki, faszerowane mięsem mielonym i warzywami a wszystko polane sosem muszkatołowym. Składniki na ciasto naleśnikowe: · 2 szk. maki pszennej · 1 całe jajko · Sól · ½ szk. wody gazowanej
Kulinarna Chwiladodaliśmy chrzan no i kaszę. Kasza w naszym domu to stały dodatek do burgerów, kotletów, pulpetów i szaszłyków. Zamiast faszerować kotlety bułką tartą dajemy kaszę. Nie dość, że jest zdrowsza, to jeszcze dzięki niej nie trzeba do masy dodawać jajka, gdyż kasza świetnie sprawdza się w roli spoiwa wiążącego masę mięsną. Tak jest też z kotletami rybnymi, które wychodzą zwarte
Niedzielny kucharzCoxinhas to brazylijskie pierożki (ze względu na panierkę niektórzy nazywają je krokietami) przyrządzanie na bazie bulionu z farszem z kurczaka i serka oraz wyglądem przypominające łezkę
Weekendy w domu i ogrodziepajdą chleba jak wędlinę i pokrojone w plastry jeść na kanapkach. Tym razem upiekłam 6 dużych kotletów wieprzowych faszerowanych serem topionym i świeżą bazylią . Polecam pyszne Pieczone kotlety z serem i bazylią. Składniki: 1/2 kg łopatki wieprzowej 1 jajko, sól i pieprz młotkowany z kolendrą i gorczycą do smaku, 100 g serka topionego ok. 2 łyżki majeranku, ok. 6 łyżek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięStudzimy, Ugotowane jajka przecinamy na pół i delikatnie wyjmujemy ze skorupek, żeby ich nie uszkodzić za bardzo . Wydrążone jajka rozgniatamy ( lub blendujemy ) i dodajemy wraz ze szczypiorkiem do pieczarek. Całość doprawiamy jeszcze raz do smaku solą i pieprzem . Faszerujemy nimi pozostałe skorupki – połówki jaj, obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy na gorącym tłuszczu. Smacznego
Pysznosci Babci Basidomowego menu i nie mam zamiaru się z nią rozstawać :-) Z kaszy jaglanej można zrobić wiele pysznych dań, np. faszerowane warzywa, knedle,placuszki, potrawki i inne. Ja dziś zapraszam Was na wspaniałe kotlety zrobione na bazie kaszy jaglanej i jajek ugotowanych na twardo. Są wspaniałe jako dodatek do obiadu, i są też zdrową alternatywą kotletów mielonych czy tym podobnych
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokum.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); GĘŚ PIECZONA FASZEROWANA KASZĄ GRYCZANĄ Składniki: - 1 gęś (około 4 kilogramów) z podrobami - 1,5 litra wody - 300 gram kaszy gryczanej - 1 jajko - 50 gram masła - 60 gram grzybów suszonych - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1 mały por - kawałek selera - 1 średnia cebula
Życie zamknięte w smakuzapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Penne z grillowanymi warzywami Pierożki
Moja smaczna kuchniaKapustę podzielić na liście, delikatnie spłukać, zaparzyć we wrzątku i odcedzić. Masło ucierać w mikserze, dodawać po kolei jajka i ser. Następnie wsypać bułkę tartą i przyprawić według smaku podanymi przyprawami. Na końcu wsypać drobno posiekany szczypiorek i faszerować liście kapusty, formując gołąbki. Włożyć gołąbki do naczynia żaroodpornego, skropić olejem, posypać jarzyną i upiec w temperaturze 200 stopni
Tradycyjna KuchniaJeśli już biorę się za pierogi, to w mega ilościach. Ciasto zwykle robię z 1 kg mąki, faszeruję soczewicą, kaszą gryczaną z twarogiem i tradycyjne ruskie. Moi bliscy uwielbiają gryczane, które prezentuję poniżej... Ciasto: 0,5kg mąki, jajko, szklanka wody, sól, Zagnieść wszystkie składniki. Farsz: 2 szklanka kaszy, ugotować na pół
Anioły w kuchnimożemy spożywać na zimno lub na ciepło Kurczak faszerowany SKŁADNIKI: kurczak świeży 2 kg pieczarki 0,5 kg wieprzowe mięso mielone 0,5 kg ser żółty 250 g jajka 2 szt przyprawa do kurczaka 1 torebka cebula
Kuchnia Danusiinstrukcji na opakowaniu i studzimy. Marchewki gotujemy w wodzie do miękkości. Surowe filety rybne, obrane marchewki i kaszę jaglaną mielimy w maszynce do mięsa lub miksujemy blenderem. Dodajemy jajko, przyprawy, posiekaną natkę pietruszki i zmielone płatki owsiane. Całość wyrabiamy ręcznie na gładką masę. Formujemy kotleciki. Smażymy je z obu stron na minimalnej ilości oleju rzepakowego na patelni. Pomidory parzymy(...)Zobacz inne przepisy z kaszą jaglaną: Pulpety Jaglane W Sosie Pomidorowym Jaglane Kluski Z Sosem Grzybowym Cukinia Faszerowana Kaszą Jaglaną I Mięsem Wegetariańskie Kotleciki Z Kaszą Jaglaną I Warzywami Placuszki Z Kaszy Jaglanej I Warzyw Zapiekanka Z Kaszą Jaglaną, Brukselką I Jajkiem (433 Kcal) Kasza Jaglana Z Warzywami I Kurczakiem Artykuł Fit kotlety rybne z kaszą jaglaną pochodzi z serwisu
e-PrzepisyKulinarnepierwsze skrzypce i tam, gdzie stanowi jedynie dodatek. Przepisy na wiele dań z jej użyciem znajdziecie TUTAJ . Tym razem mam dla Was wspaniały przepis z cukinią w roli głównej. Faszeruję ją na wiele sposobów, jednak z kaszą gryczaną i kozim serem oraz dzisiejszą – z tuńczykiem i ricottą lubię najbardziej. A jaki jest Wasz ulubiony sposób na farsz? Przy podziale(...)odciśnięty z mleka chleb, ricottę, tuńczyka i jajka, mieszamy. Do masy dodajemy parmezan, doprawiamy i mieszamy. Tak przygotowaną masą wypełniamy wydrążone cukinie. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wierzchy posypujemy bułką tartą. Pieczemy 15 minut w 250 stopniach. Po upieczeniu cukinie odkładamy na 5 minut i podajemy. Smacznego! Artykuł Cukinia faszerowana tuńczykiem i ricottą FIT pochodzi z serwisu
Be Fit Be StrongWitajcie !!! Dziś chciałbym zaprezentować Wam pierś kurczaka faszerowaną suszonymi pomidorami i serem feta. Jako dodatek postanowiłem podać chrupiące placki ziemniaczane. Połączenie kuchni włoskiej i polskiej okazało się trafną inspiracją. Sami oceńcie :) Czas przygotowania: 50 min. Porcja dla 2 osób Koszt na przygotowania: 15,00 zł SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 150 g suszonych pomidorów 100 g sera feta(...)natka pietruszki 3 łyżki mąki 2 jajka 3 ząbki czosnku 150 g jogurtu naturalnego sok z cytryny sól, pieprz, słodka papryka wykałaczki PRZYGOTOWANIE-farsz: Suszone pomidory kroimy w paski i dodajemy pokruszony ser feta. Składniki łączymy ze sobą z dodatkiem posiekanej natki pietruszki. Doprawiamy farsz solą i pieprzem. PRZYGOTOWANIE-pierś z kurczaka faszerowana: Piersi z kurczaka nacinamy z pomocą noża
kulinarnyJaSkładniki: 10 dużych pieczarek 1 mała cebulka 4 plasterki szynki 4 plasterki żółtego sera 1 jajko siekana natka pietruszki sól, pieprz 1 łyżka bułki tartej olej
Kuchnia domowa Aniwypełnione przepysznym farszem z białą kiełbasą, ziołami i kremowymi nutami miodu z musztardą. U wielu podaje się barszcz biały z jajkiem ugotowanym na twardo lub sadzonym, albo bez jajek ale za to z kiełbasą, a w mojej rodzinie barszcz biały występuje w postaci pitnej, czysty i wyrazisty w smaku. Myślę, że właśnie do zagryzania takiego barszczu sprawdzą się świetnie(...)zależy już tylko od Waszej wyobraźni ;) Czas zatem zagnieść drożdżowe i upichcić ten prosty, pachnący wiosną farsz! Faszerowane bułeczki zające na 6 sztuk Potrzebujesz: Bułki: 300g mąki 15g świeżych drożdży ( lub 1 płaska łyżeczka suchych) 1/2 łyżeczki cukru 100ml mleka 1 duże jajko 40g zimnego masła 1 łyżeczka soli Farsz: 5-6 cienkich białych kiełbasek 1/2 średniej cebuli 2 ząbki
Kuchnia w Słońcu Skąpanazrobienia koperkowego ,,mleczka" z pstrąga , jajek i kopru na parze .Tyle , że plany mi przeszły- jest za gorąco- zrobię kiedy indziej. Zaczęłam od obrania ziemniaków licząc , że ostatecznie zjemy po paseczku smażonej ryby , ziemniaki i jakąś surówkę. Jak popatrzyłam na ziemniaki to uświadomiłam sobie że są jednakiej wielkości i kształtu - akurat na faszerowanie. A że z ryba dawno
Buniabaje w kuchnichodzi w tych kodach? Wymogi UE nakazują kodowanie każdego sprzedawanego jajka według następującego ciągu znaków w formacie: X-YY-AABBCCDD. Wyczytać z niego można wiele na temat jakości jajka i warunków, w których było zniesione. Najważniejszą wartością jest pierwsza cyfra (X), która oznacza sposób, w jaki hodowane są kury: 0 = ekologiczna produkcja jaj (kury żyją na wolnym wybiegu, karmione(...)nieetyczny w wielu krajach UE. Kury żyją w tak ciasnych klatkach, że hamuje to ich wzrost, faszerowana są antybiotykami, nie mają możliwości obracania, poruszania, rozprostowywania skrzydeł. Aby nie raniły się nawzajem obcina im się również dzioby) YY- symbol kraju, z którego pochodzą jajka AA - kod województwa BB – kod powiatu CC – kod zakresu działalności DD – kod firmy * Na bazarach
Tradycyjna KuchniaRACUSZKI , kotleciki albo właśnie faszerujemy. Dziś mam dla Was jeden ze swoich pomysłów na jej przygotowanie – z farszem meksykańskim. Jest mięso … kukurydza … ryż i ostry sos , który sprawia , że danie nie tylko świetnie smakuje , ale jest też niesamowicie sycące! Spróbujecie? SKŁADNIKI: ( 4 porcje ) - cukinia – 2 szt - mięso mielone – 400 g - jajko – 1 szt - ryż(...)wodzie. Mieszamy z mięsem mielonym ( u mnie zmielona łopatka ). Dodajemy jajko i drobno posiekaną cebulę podsmażoną wcześniej na odrobinie oleju. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i odsączoną z zalewy kukurydzę. Doprawiamy solą , pieprzem , chili i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i bardzo dokładnie mieszamy , a następnie faszerujemy wydrążone cukinie. Przekładamy na blachę / lub do dużej naczynia żaroodpornego ( podlewamy
Ostra na SłodkoKaczka faszerowana grzybami suszonymi jako przekąska, dodatek na kanapki... Kaczka, 40 g suszonych grzybów, 2 – 3 ząbki czosnku, 1 sucha kajzerka, 2 jajka, sól, pieprz, 3 łyżki masła, Zdjąć skórę z kaczki. Można to zrobić przecinając skórę na grzbiecie lub bez przecinania skóry. Ja wkładam ręce pod skórę i pomału, pomagając sobie nożem oddzielam skórę od mięsa kaczki. Dzięki temu
królestwo garówswoich gości! Takie są też faszerowane pomidory – chyba prościej się już nie da! Do przygotowania faszerowanych pomidorów potrzebujemy: – połówki świeżych pomidorów – 1 puszkę tuńczyka (w sosie własnym) – majonez jogurt – kapary – sól, pieprz do smaku – ćwiartki ugotowanych jajek Tuńczyka odsączcie z zalewy, wrzućcie do miski i rozpuście widelce. Dodajcie jogurt, majonez (wystarczy jedna łyżka
Szybko Tanio Smacznierodzinnym. Jestem tez wielką fanką past do pieczywa warzywnych, hummusów, dipów. Takie pasty wykorzystuję nie tylko do kanapek, ale faszeruję nimi naleśniki i tortille. Po więcej przepisów zajrzyjcie do działu Przepisy na pasty do chleba Smacznego! PRZEPIS NA PASTĘ Z JAJEK I MAKRELI WĘDZONEJ Składniki na pastę z jajek i makreli wędzonej: 0,5 wędzonej makreli 3 jajka ugotowane
Dorota Smakujepieprzymy. Farsz nie może być mdły. Farsz studzimy. Na koniec do farszu dodajemy natkę pietruszki, bułkę tartą i jajko. Całość dokładnie mieszamy. Mięso przecinamy w środku przez całą długość, tworząc "rękaw". Najlepiej zrobić to długim nożem. Tak przecięty schab faszerujemy przygotowanymi pieczarkami. Nafaszerowany schab posypujemy z wierzchu dość obficie solą i pieprzem. Mięso wkładamy na całą
Smak mojego domuLubicie faszerowane naleśniki? Ja bardzo:). Staram się podawać je tak by zaskakiwać gości - i tak powstały te faszerowane ruloniki. Naleśniki: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka wody gazowanej 1 szklanka mleka 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki oleju 3 jajka M Farsz: 300g mięsa mielonego 2 marchewki 1 cebula 1 puszka pomidorów 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, bazylia, oregano
Szefowa kuchniswoich gości! Takie są też faszerowane pomidory – chyba prościej się już nie da! Do przygotowania faszerowanych pomidorów potrzebujemy: – połówki świeżych pomidorów – 1 puszkę tuńczyka (w sosie własnym) – majonez jogurt – kapary – sól, pieprz do smaku – ćwiartki ugotowanych jajek Tuńczyka odsączcie z zalewy, wrzućcie do miski i rozpuście widelce. Dodajcie jogurt, majonez (wystarczy jedna łyżka
Szybko Tanio SmacznieDaktyle w bekonie, to bardzo prosta w przygotowaniu przystawka. Jednak faszerowanie daktyli serem jest zajęciem dla cierpliwych;) Słodycz daktyli, słony smak sera i wędzony
Codziennik Kuchennywody, łyżka oliwy do masy naleśnikowej, szczypta soli olej do smażenia Przygotowanie : Połączyć mąki z mlekiem i wodą, wbić jajko - dokładnie wymieszać, dodać szczyptę soli i łyżkę oleju - wymieszać ponownie Smażyć kolejno naleśniki na gorącej patelni z odrobiną oleju. Można faszerować je również na ostro. Ja podam z dżemem śliwkowo-gruszkowym
Proste Potrawytarce warzywnej i również dodajemy do farszu. Grzyby odsączamy i drobno je kroimy. Również umieszczamy w masie. Dodajemy jajko. Mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem oraz paprykami. W wodzie po grzybach ( około 400 ml ) rozprowadzamy dokładnie sos grzybowy. Zagotowujemy. Papryki faszerujemy przygotowaną masą. Naczynie do zapiekania smarujemy olejem i układamy w nim papryki. Całość zalewamy przygotowanym sosem. Przykrywamy folią aluminiową
Smaki Ewykrokiety! Są pyszne z każdym farszem. Dziś zaprezentuje Wam faszerowane mięsem. Idealnie pasują z czerwonym barszczem. Smacznego! Krokiety z mięsem Składniki ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki 2 szklanki wody 2 jajka 1 łyżka oleju farsz: 500 g mięsa mielonego, np. drobiowego 1 cebula sól i pieprz 100 g śmietany 12–18% 1 jajko dodatkowo: 1 jajko bułka tarta
Smaki NataliiMiejsce 6 Leśny mech ( klik ) Miejsce 7 Zupa krem z brokuła ( klik ) Miejsce 8 Papryka faszerowana kaszą kuskus, kukurydzą i kurczakiem ( klik ) Miejsce 9 Krajanka z ciasta francuskiego ( klik ) Miejsce 10 i ostatnie Ciasto czekoladowe bez jajek i masła ( klik
W poszukiwaniu inspiracjiTakie naleśniki, z warzywno- mięsnym farszem przyrządzała moja babcia. Składniki na ciasto: 1 jajko, 0,125 l mleka, 0,125 litra wody, 10 dag mąki, sól
Tradycyjna Kuchniaśledzie zawijane sałatka śledziowa z oliwkami winegret ze śledziem i burakami sałatka śledziowa sałatka śledziowa z jajkiem sałatka ziemniaczana z jabłkami śledź pod szubą śledź z koperkiem smażone śledzie marynowane śledzie solone smażone uszka z grzybami dorsz faszerowany na słodko karp smażony karp w marynacie karp w szarym sosie karp w galarecie jesiotr w galarecie Normal 0 21 false
królestwo garów3 udka z kurczaka ( duże ) 1 duża marchewka 1 duża czerwona cebula 200 g sera feta 2 jajka 2 łyżki bułki tartej sól do smaku pieprz
Ewa w kuchniNiedzielny poranek to jajka. Od zawsze. Chyba wszyscy w rodzinie mają czasem dość tego mojego zamiłowania do jajek. Dla tego staram się by nie było monotonnie. Przygotowuję różne ich odmiany. Na miękko, w koszulkach, po benedyktyńsku, po wiedeńsku, faszerowane, sadzone , na twardo z majonezem, jajecznice z różnymi dodatkami. Ostatnio podpowiedziano mi, że smaczna jest jajecznica smażona na duszonej cukinii
Buniabaje w kuchni