jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:112/202)

Mielone z papryczkami Jalapeno 107

kotlety, faszerowane papryczką z dodatkiem serka, a to wszystko otulone aromatycznym boczkiem. Takie kotlety możemy przygotować na przeróżne uroczystości, święta lub niedzielny obiad. 9 porcji 10 minut czas przygotowania Składniki: ·        1kg mięsa mielonego wieprzowego ·        9 szt. papryczek Jalapeno ·        1 jajko(...)Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy, sól, majeranek, paprykę ostrą, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy. 2.    Serek przekładamy do naczynia, dodajemy pokrojonego drobną kostkę ogórka kiszonego oraz umytego pokrojonego również w drobną kostkę pomidora. 3.    Papryczki myjemy, osuszamy, usuwamy nasiona. 4.    Każdą papryczkę faszerujemy farszem z serka i warzyw

Kulinarna Chwila
PIEROGI Z PŁUCKAMI Z MĄKI ŻYTNIEJ PEŁNOZIARNISTEJ 151

łej wody (dodajemy jej tyle ile wejdzie w ciasto ) Farsz: *********************** Płucka wieprzowe Jajko Sól i pieprz Odrobina przyprawy uniwersalnej Kilka liści laurowych i ziaren ziela angielskiego Pieprz cajenne Majeranek 2 ząbki duże czosnku ************************************ Robimy ciasto.Wszystkie składniki zagniatamy z wodą.Wałkujemy na cienki placek ,wykrawamy szklanką krążki i faszerujemy nadzieniem z płucek pierogi.Zlepiamy , gotujemy w osolonej wodzie.Cedzimy i okraszamy podsmażoną cebulką

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jajka – co wiesz o nich? Ciekawostki i fakty 78

Stanowią niezbędny składnik wielu potraw i wypieków. Przygotowuje się z nich omlety, jajecznicę, faszeruje się je, smaży z nich naleśniki, gotuje makarony, robi pasty do chleba, farsze i sałatki. Żółtka jaj są podstawowym składnikiem majonezów, kremów, ciast i deserów. W kuchni można również korzystać z jajek przepiórczych (w sprzedaży dostępne są jaja świeże i marynowane), kaczych, gęsich oraz strusich. Wartości

codojedzenia
Cukinia faszerowana ricottą i suszonymi pomidorami 88

serka ricotta, kilka suszonych pomidorów z oliwy (5-8), 50g startego żółtego sera, 2 łyżki startego parmezanu, sól i pieprz do smaku, pół pęczka natki pietruszki, Sposób przygotowania cukinii faszerowanej ricottą i suszonymi pomidorami: Cukinie myję, osuszam i przekrawam wzdłuż. Ostrożnie wydrążam łyżką miękkie wnętrze tak żeby nie uszkodzić skórki (pozostawiam około 0,5cm miąższu przy skórce(...)pietruszki. Połowę miąższu cukinii siekam drobno i wrzucam do miski, dodaję ricottę, jajko, suszone pomidory oba rodzaje serów i natkę pietruszki, całość mieszam dokładnie i doprawiam solą oraz pieprzem do smaku. Cukinie nadziewam gotowym farszem, układam w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Cukinia faszerowana ricottą i suszonymi pomidorami i zapiekam w rozgrzanym do temperatury

Gotuj Się Kto Może
Cukinia faszerowana tuńczykiem i ricottą FIT 96

pierwsze skrzypce i tam, gdzie stanowi jedynie dodatek. Przepisy na wiele dań z jej użyciem znajdziecie TUTAJ . Tym razem mam dla Was wspaniały przepis z cukinią w roli głównej. Faszeruję ją na wiele sposobów, jednak z kaszą gryczaną i kozim serem oraz dzisiejszą – z tuńczykiem i ricottą lubię najbardziej. A jaki jest Wasz ulubiony sposób na farsz? Przy podziale(...)odciśnięty z mleka chleb, ricottę, tuńczyka i jajka, mieszamy. Do masy dodajemy parmezan, doprawiamy i mieszamy. Tak przygotowaną masą wypełniamy wydrążone cukinie. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wierzchy posypujemy bułką tartą. Pieczemy 15 minut w 250 stopniach. Po upieczeniu cukinie odkładamy na 5 minut i podajemy. Smacznego! Artykuł Cukinia faszerowana tuńczykiem i ricottą FIT pochodzi z serwisu

Be Fit Be Strong
Naleśniki Ślimaczki 87

Naleśniki Ślimaczki Oto danie na nietypowe naleśniki zwijane w ślimaki, faszerowane mięsem mielonym i warzywami a wszystko polane sosem muszkatołowym. Składniki na ciasto naleśnikowe: ·        2 szk. maki pszennej ·        1 całe jajko ·        Sól ·        ½ szk. wody gazowanej

Kulinarna Chwila
Kotlety z ryby i orkiszu 91

dodaliśmy chrzan no i kaszę. Kasza w naszym domu to stały dodatek do burgerów, kotletów, pulpetów i szaszłyków. Zamiast faszerować kotlety bułką tartą dajemy kaszę. Nie dość, że jest zdrowsza, to jeszcze dzięki niej nie trzeba do masy dodawać jajka, gdyż kasza świetnie sprawdza się w roli spoiwa wiążącego masę mięsną. Tak jest też z kotletami rybnymi, które wychodzą zwarte

Niedzielny kucharz
Wegetariańskie pierożki à la coxinhas 123

Coxinhas to brazylijskie pierożki (ze względu na panierkę niektórzy nazywają je krokietami) przyrządzanie na bazie bulionu z farszem z kurczaka i serka oraz wyglądem przypominające łezkę

Weekendy w domu i ogrodzie
Kotlety z serem i bazylią pieczone w piekarniku 152

pajdą chleba jak wędlinę i pokrojone w plastry jeść na kanapkach. Tym razem upiekłam 6 dużych kotletów wieprzowych faszerowanych serem topionym i świeżą bazylią . Polecam pyszne Pieczone kotlety z serem i bazylią. Składniki: 1/2 kg łopatki wieprzowej 1 jajko, sól i pieprz młotkowany z kolendrą i gorczycą do smaku, 100 g serka topionego ok. 2 łyżki majeranku, ok. 6 łyżek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wielkanocne jajka faszerowane z pieczarkami babci Basi 101

Studzimy, Ugotowane jajka przecinamy na pół i delikatnie wyjmujemy ze skorupek, żeby ich nie uszkodzić za bardzo . Wydrążone jajka rozgniatamy ( lub blendujemy ) i dodajemy wraz ze szczypiorkiem do pieczarek. Całość doprawiamy jeszcze raz do smaku solą i pieprzem . Faszerujemy nimi pozostałe skorupki – połówki jaj, obtaczamy w bułce tartej i podsmażamy na gorącym tłuszczu. Smacznego

Pysznosci Babci Basi
wspaniałe kotlety z kaszy jaglanej z jajkami 141

domowego menu i nie mam zamiaru się z nią rozstawać :-) Z kaszy jaglanej można zrobić wiele pysznych dań, np. faszerowane warzywa, knedle,placuszki, potrawki i inne.  Ja dziś zapraszam Was na wspaniałe kotlety zrobione na bazie kaszy jaglanej i jajek ugotowanych na twardo. Są wspaniałe jako dodatek do obiadu, i są też zdrową alternatywą kotletów mielonych czy tym podobnych

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Gęś pieczona faszerowana kaszą gryczaną 164

m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); GĘŚ PIECZONA FASZEROWANA KASZĄ GRYCZANĄ Składniki: - 1 gęś (około 4 kilogramów) z podrobami - 1,5 litra wody - 300 gram kaszy gryczanej - 1 jajko - 50 gram masła - 60 gram grzybów suszonych - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1 mały por - kawałek selera - 1 średnia cebula

Życie zamknięte w smaku
40 pomysłów na letnie obiady 163

zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Penne z grillowanymi warzywami Pierożki

Moja smaczna kuchnia
Wigilijne gołąbki z serem białym 175

Kapustę podzielić na liście, delikatnie spłukać, zaparzyć we wrzątku i odcedzić. Masło ucierać w mikserze, dodawać po kolei jajka i ser. Następnie wsypać bułkę tartą  i przyprawić według smaku podanymi przyprawami.  Na końcu wsypać drobno posiekany szczypiorek i faszerować liście kapusty, formując gołąbki. Włożyć gołąbki do naczynia żaroodpornego, skropić olejem, posypać jarzyną i upiec w temperaturze 200 stopni

Tradycyjna Kuchnia
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 143

Jeśli już biorę się za pierogi, to w mega ilościach. Ciasto zwykle robię z  1 kg mąki, faszeruję soczewicą, kaszą gryczaną z twarogiem i tradycyjne ruskie. Moi bliscy uwielbiają  gryczane, które prezentuję poniżej... Ciasto:  0,5kg mąki,  jajko,  szklanka wody,  sól,  Zagnieść wszystkie składniki. Farsz:  2 szklanka kaszy, ugotować na pół

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania