jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:117/202)

Naleśniki 88

jest najprostsza wersja ciasta na naleśniki. Pasuje do farszu słodkiego i wytrawnego. Te akurat usmażyłam do naleśników faszerowanych na słono, wyszło mi 14 sztuk z patelni 20 cm średnicy. Składniki: * 1,5 szklanki mąki * 1 szklanka wody * 1 szklanka mleka * 2 jajka * … Czytaj dalej Naleśniki Artykuł Naleśniki pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Naleśniki o smaku pizzy 299

Naleśniki o smaku pizzy Bardzo smaczne naleśniki faszerowane kurczakiem i pieczarkami w sosie pomidorowym oraz zapiekane z żółtym serem to ciekawy pomysł na obiad lub kolację. Polecam!     Składniki na ciasto: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1 łyżka oleju szczypta soli 2 łyżki świeżych lub suszonych ziół: oregano, bazylia + olej

Blog z Apetytem
Naleśniki 100

Uwielbiam także krokiety, najczęściej z kapustą i grzybami lub mocno mięsne, smażone na chrupko z bułką i jajkiem. Możecie wypróbować także farsz na bazie twarogu półtłustego, żółtka i posiekanej świeżej mięty – orzeźwiający hit mojej Mamy na letnie dni z tym że faszeruje nim pierogi Smacznego Składniki: 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody 4 łyżki oleju 2 całe jaja

Zasmakuj Kuchni
Smażone kwiaty cukinii w cieście piwnym 133

blogu znajdziecie inne przepisy na kwiaty cukinii: frittatę z kwiatami cukinii smażone kwiaty cukinii i dyni Hokkaido faszerowane kwiaty cukinii kwiaty cukinii nadziewane krewetkami ------------------------------------------------------------- Smażone kwiaty cukinii w cieście piwnym Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 6 żeńskich kwiatów cukinii 1 duże jajko 4 łyżki mąki pszennej ok. 100 ml piwa sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: W misce miksujemy jajko

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekane pieczarki z tuńczykiem 114

Porządkując szafki kuchenne natknęłam się na karteczkę, ze spisanym naprędce przepisem na faszerowane pieczarki, pochodzącym z amerykańskiej edycji programu Gotuj i chudnij, który dość mocno podbił moje serce. Przepis można wzbogacić w kapary, oliwki i ugotowane jajka ja jednak przygotowałam go w wersji podstawowej. Szkoda, że nie wydano książki w polskiej wersji językowej, bo jako pierwsza ustawiłabym się po nią

Pieguskowa Kuchnia
Pączki ziemniaczane 87

drożdży, rozrobić w odrobinie ciepłego mleka (100 g) z  dodatkiem cukru (1 łyżeczka) 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny  Sposób przygotowania: Zagnieść ciasto i zostawić do wyrośnięcia na ok. 1/2 godziny. Rozwałkować, wykrawać krążki po czym faszerować powidłami, smażyć na gorącym oleju

Z notatnika
Gołąbki z kaszą gryczaną i papryką 144

1,5 szkl kaszy gryczanej 500 g mięsa mielonego 2 jajka 1 papryka sól pieprz 1 łyżeczka pieprzu ziołowego główka kapusty na sos puszka pomidorów krojonych

Gotowanie jest łatwe
Tarta z kwiatami cukinii 182

kwiaty cukinii. Są niezwykle delikatne, można je zarówno smażyć, jak i piec. Szczególnie pyszne są te faszerowane serkiem z pikantnymi przyprawami. Ten pomysł wykorzystałam w wytrawnej tarcie z kwiatami cukinii. Smacznego!     Składniki: Ciasto: 200 mąki 100 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli   Farsz: 3 jajka 200 ml śmietany 18% 3 łyżki serka naturalnego sól, pieprz chili

Pasja Smaku
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami 217

jajka 5 plastrów suszonych pomidorów łyżeczka sosu sweet-chili łyżka majonezu pieprz, sól szczypiorek do ozdoby Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka,pomidory i majonez miksujemy razem na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Białka faszerujemy powstałym farszem. Ozdabiamy szczypiorkiem. SMACZNEGO!:) Przepis znaleziony na blogu  Kuchnia Agaty

Czerwona Porzeczka
Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi 173

nagrzanego do 220° C i pieczemy przez 10-15 minut. Pozostałe wycięte, najmniejsze kółka również smarujemy jajkiem i pieczemy (to bedą „czapeczki”). Resztek ciasta nie wyrzucamy. Ja poskładałam i upiekłam gwiazdki, zresztą – pozostawiam, to do Waszej inwencji. Upieczone, gorące ciastka faszerujemy podgrzanymi pieczarkami z sosem. Nakładamy na wierzch „czapeczkę” i natychmiast podajemy. Opis przygotowania tej potrawy zajął

mojewypiekiinietylko
Nadzionko 378

rarytas dla wszystkich wyrafinowanych smakoszy. To idealna propozycja na obiad lub jako samodzielne danie. Taki samym nadzionkiem faszeruję udka. Składniki: 1 kg łopatki 1/2 kg wątróbki 1 i 1/2 bułki 1/2 szklanki bułki tartej masło roślinne 1 torebka kwaśnej śmietany 7 jajek sól pieprz dużo natki pietruszki Mięso, wątróbkę i wcześniej namoczoną bułkę mielimy. Dodajemy bułkę tartą, masło roślinne, jajka

Salonik smaków
Kotlety à la pizza 2096

kuchni, ale jak już się zabiera za domowe gotowanie to ostatnio przygotowuje same mięsne smakołyki typu kurczak faszerowany , czy też kotlety à la pizza. Kotletów do tego dania nie panierujemy w bułce tartej, jak w tradycyjnych kotletach schabowych, tylko w mące, jajku i ponownie w mące, potem je smażymy na głębokim tłuszczu. Jak w przypadku pizzy możemy zrobić na usmażonych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Akcja kulinarna "Włoskie smaki" - Podsumowanie 252

bloga Codzienne Gotowanie Pomidorki faszerowane pastą z tuńczyka - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Roladki z pieczonej papryki z mozzarellą - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Sardine gratinate al forno - przepis z bloga Da leccarsi  le dita ... Szaszłyki po włosku czyli bruschetta na patyku - Małgorzata Chyla z bloga Moje kuchenne rewelacje Uova tonnate czyli jajka nadziewane tuńczykiem po włosku(...)Karola z bloga Kuchnia z wyrakiem Pulpety drobiowe z serem - Janiołka z bloga Eksperyment sobotni Pozostałe dania obiadowe: Caponata di mele - jabłkowa caponata - Maria T. z bloga SycyliaSi! Cukinia faszerowana krewetkami w pomidorach - koxmarta z bloga Marciocha Kucharzy Bakłażan zapiekany z pomidorem i mozzarellą - Kasia J z bloga Pełny talerz Parmigiana z bakłażanów - Ola z bloga Poznaj smaki świata

Chilli Czosnek i Oliwa
Cukinia w cieście 155

Pikantne leczo z cukinią Makaron z salami i cukinią Placuszki z cukinii z patelni Cukinie faszerowane mięsem mielonym Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Przepis na cukinię w cieście Drukuj przepis Czas gotowania: 10 minut Składniki 2 średniej wielkości cukinie 200 ml mleka 2 jajka 8 łyżek mąki łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki słodkiej papryki szczypta soli olej

Kuchnia Bazylii
Pieczeń rzymska 490

ciemnym sosem, albo jako dodatek do kanapek krojona w cienkie plastry. Pieczeń przygotowałam ze świeżo zmielonej karkówki i boczku, które zostały po przygotowaniu białej kiełbasy. Można nadziać pieczeń gotowanym jajkiem lub wędzonymi śliwkami do smaku, ja do środka zamiast bułki dałam ugotowaną kaszę jaglaną. Przekładając mięso do formy należy je dobrze docisnąć, aby podczas pieczenia nie zrobiły się dziury. Piekłam(...)mięsiwa obiadowe to między innymi szynka pieczona z żurawiną, szynka faszerowana lub pieczona szynka w marynacie z sokiem pomarańczowym. Polecam. Pieczeń rzymska na Świąteczny obiad Składniki: 1,5 kg mięsa mielonego (karkówka i boczek) 2 łyżki prażonej cebulki 2 ząbki czosnku 1 szklanka ugotowanej na sypko kaszy jaglanej 2 jajka 2 łyżki majeranku sól + 2 łyżki soli peklowej pieprz tłuszcz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię