jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:122/202)

Sałatka z awokado zapieczonym z łososiem i jajkiem 82

Awokado z łososiem i jajkiem, czyli super dawka kwasów omega- 3 w jednym daniu. Propozycja idealna na śniadanie – smacznie, zdrowo, szybko i łatwo. Włączamy piekarnik, nastawiamy wodę na herbatę, przekrawamy awokado, wymyjemy pestkę, faszerujemy i do piekarnika. W ciągu 15 minut, kiedy awokado się piecze zdążymy zaparzyć herbatę, przygotować mix sałat i sos, i … już! Jeszcze mały patent

Tajemnice Smaku
Pasta z brokuła i jajka 77

brokuła oddzielamy różyczki i gotujemy je w lekko osolonej wodzie do miękkości. 2. Jajka kroimy w kostkę, ostudzonego brokuła również możecie na połówki pokroić. 3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, przyprawiamy, dodajemy jogurt wedle uznania (w zależności, czy chcemy uzyskać pastę do faszerowania, czy gęstszą do kanapek. Ja dałam 2 łyżki na kanapkową). Za pomocą blendera/miksera łączymy składniki. Przepis możecie

zdrowo i aktywnie
Kwiaty dyni, smażone w cieście naleśnikowym 119

słodko, do ciasta dodaję cukier i cynamon. Można smażyć je bez dodatków, albo na przykład faszerować. Ja, do smażenia używam masła klarowanego, masło nadaje kwiatom lekko orzechowy posmak. Składniki: na ciasto naleśnikowe: mąka -ok 3/4 szklanki woda-1/2szklanki mleko- 1/2 szklanki 1-2 jajka, szczypta soli, pieprz masło klarowane Jeśli lubimy bardziej wyraziste smaki do ciasta możemy dodać suszonych

Kasia i jej kobiecy świat
Pasta z brokuła i jajka 120

brokuła oddzielamy różyczki i gotujemy je w lekko osolonej wodzie do miękkości. 2. Jajka kroimy w kostkę, ostudzonego brokuła również możecie na połówki pokroić. 3. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, przyprawiamy, dodajemy jogurt wedle uznania (w zależności, czy chcemy uzyskać pastę do faszerowania, czy gęstszą do kanapek. Ja dałam 2 łyżki na kanapkową). Za pomocą blendera/miksera łączymy składniki

Zdrowie i pysznie na talerzu
Imprezowe menu nie tyko na sylwestra 915

wędzonym kurczakiem Warstwowa sałatka szefa Musztardówka z ananasem Warstwowa sałatka z tuńczykiem i jajkami Sałatka gyros Sałatka z kabanosem i sosem czosnkowym Inne przekąski  Frytki z cukinii  Krokiety Francuskie ślimaki hit imprezy Chrupiące zapiekanki  Smażony ser Panierowane pieczarki Zapiekanki z czerstwego chleba Faszerowana i zapiekana papryka Pizza

W Moim Magicznym Domu
“Niebezpieczne związki kulinarne” – recenzja 113

chodzi o przepisy, to książka jest wielką pochwałą sosu avgolemono, czyli z greckiego „jajko-cytryna”. Ponieważ znam go z potrawki fricasea, wiem, że jest pyszny i że dodawanie go do prawie każdego dania nie jest przesadą. Dobrze wygląda też ośmiornica w winie, faszerowane cukinie, karczochy po konstynapolitańsku, pieczona jagnięcina i dolmadakia, czyli gołąbki z liści winogron, Smacznego, czyli

Ugotowane pozamiatane
Udka faszerowane mięsem mielonym, fetą i papryką 145

przyjemne. To taka odmieniona wersja dobrze znanego wszystkim mięsa. Wierzcie - jest pyszne! UDKA FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM, FETĄ I PAPRYKĄ  Składniki: - 20 udek kurczaka - 0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki - 1/2 opakowania fety - 1 zielona papryka - 1 kilogram pieczarek - 1 cebula - 2 jajka - sól - pieprz - słodka papryka Przygotowanie: Z udek usuwamy kości. Następnie doprawiamy je solą, pieprzem i papryką

Życie zamknięte w smaku
Nadziewany wyluzowany kurczak 137

nitka Wykonanie: Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy do niego poszatkowaną pietruszkę, pomidory w paski, jajko i bułkę tartą oraz pokrojoną, wyciętą z kurczaka pierś. Całość mieszamy. Wyluzowanego kurczaka kładziemy na desce, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, vegetą. Kurczaka zszywamy i formujemy z niego kieszeń, faszerujemy przygotowanym mięsem mielonym, zszywamy do końca i przyprawiamy zewnętrzną część solą, pieprzem, papryką. Pieczemy

Smaki Ewy
Krokiety z soczewicą i warzywami 294

więc kombinuję z nimi ile tylko się da! Dziś padło na wersję wegetariańską! Faszerowane soczewicą i warzywami są fantastycznym i niezwykle smacznym pomysłem na obiad. Chrupiące i mega sycące! Polecam! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: - mąka – 1 szklanka - mleko – 200 ml - woda gazowana – 100 ml - jajko – 1 szt - olej – 2 łyżki - proszek do pieczenia – 1 łyżeczka - sól

Ostra na Słodko
Kotlety z kaszy bulgur z ziemniakami 31

także zeszkloną cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj jajko, szczypiorek i ulubione przyprawy. Całość wymieszaj, uformuj kotlety, obtocz je w bułce tartej i smaż na rumiany kolor. To wszystko! Dokładny przepis wraz z proporcjami składników znajdziesz poniżej. Sprawdź również inne przepisy na dania z kaszą: Pieczarkowy pasztet z kaszą jęczmienną Papryka faszerowana bez mięsa – z kaszą bulgur i oliwkami | DIETA(...)kotletów z kaszą bulgur: 75 g kaszy bulgur 200 ml wody 250 g ziemniaków (waga przed obraniem) 2 łyżki oleju (lub innego tłuszczu) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko mały pęczek szczypiorku Przyprawy: lubczyk sos sojowy sól, pieprz Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia olej lub inny tłuszcz do smażenia przygotowanie Kaszę bulgur zalej 200 ml gorącej wody. Dodaj szczyptę

Via Gusto
Smażone kwiaty cukinii 89

czego wykorzystać kwiaty Kwiaty możemy smażyć w cieście naleśnikowym, tempurze i zapiekać w piekarniku. Większe kwiaty możemy nadziewać różnego rodzaju serkami, farszami warzywnymi, grzybowymi lub mięsnymi. Moja Mama robi faszerowane kwiaty cukinii mięsem, a w wersji wegetariańskiej nadziewa je grzybami z kaszą, są naprawdę pyszne! Kwiaty nie tylko smażymy. Można jeść je również na surowo, dodawać do sałatek oraz(...)faszerowana kurkami 📖 Przepis Print Smażone kwiaty cukinii .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Kwiaty są fantastyczną przekąską jaki i dodatkiem do obiadu. Course Dodatki Cuisine Polska Prep Time 10 minutes Cook Time 10 minutes Servings 12 Author Anna Ingredients 12 sztuk kwiatów cukinii ½ opakowania serka kremowego krowiego lub koziego opcjonalnie Składniki na ciasto 1 małe jajko

SprawdzonaKuchnia.pl
Ziemniaki z kotlecikami 63

Ziemniaki z kotlecikami Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne. Składniki: ·        13 szt. dużych ziemniaków ·        Sól ·        Przyprawa do ziemniaków ·        30 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej ·        1 Cebula(...)papryka czerwona ·        1 całe jajko ·        1 łyżka przyprawy Gyros ·        3 łyżki bułki tartej ·        3 łyżki śmietany 12 % ·        1 kulka mozzarelli ·        13 łyżek ketchupu

Kulinarna Chwila
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami 65

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – idealna na kanapki :) lub do faszerowania wielkanocnych jajeczek :) Oczywiście pastę można dowolnie modyfikować i wzbogacić o swoje ulubione zioła :) Pasta

Kulinarne Przeboje
Kulebiak z kapustą i grzybami 104

kapustą i grzybami Dziś podsyłam Wam sprawdzony przepis na duży drożdżowy pieróg wigilijny faszerowany kapustą i grzybami. Wspaniale pachnący i pięknie udekorowany będzie pyszną ozdobą świątecznego stołu!     Składniki: Ciasto: 250g mąki 15g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli pół szklanki mleka 1 jajko 40g masła Dodatkowo: Farsz – kapusta z grzybami PRZEPIS TUTAJ 1 białko jajka

Blog z Apetytem
Drobiowe zawijańce ze szpinakiem i serem feta 456

Klasyczne, popularne w naszych domach roladki z kurczaka faszerowane zdrowym szpinakiem z dodatkiem czosnku i serem feta, to ciekawa propozycja na przemycenie najmłodszym bogactwa witamin zawartych w zielonych liściach. Składniki: 1kg fileta z kurczaka sól pieprz olej 3 jajka bułka tarta panierka Farsz: 600g mrożonego szpinaku 4 ząbki czosnku 1 duża cebula 130g sera feta 3 łyżki masła sól pieprz

Szalona Kuchnia Eweliny
Naleśniki czosnkowe. 138

kruszymy, przyprawiamy, wyciskamy .... i już jest farsz do naleśników. Ciasto robimy z mleka, jajka, szczypty soli i mąki :) rozrabiamy mikserem... Chwilę czekamy i jeszcze raz mieszamy przed użyciem. Smażymy na jasno brązowy kolor z jednej strony i na blady z drugiej...    Po usmażeniu faszerujemy i zawijamy. Tak przygotowane naleśniki podajemy po podsmażeniu. Prezentują się znakomicie i tak też

chleba naszego
Papryka faszerowana kaszą bulgur 139

3 papryki ładne czerwone 120 g kaszy bulgur 300 g mięsa mielonego sól pieprz jajko oregano szczypta cynamonu pieprz ziołowy staropolski 3 pomidory 1 cebula 200

Gotowanie jest łatwe
Papryka nadziewana ricottą, cukinią i tuńczykiem 153

następnym razem zrobię dla Was zdjęcia. Jak do tej pory to najlepsza papryka faszerowaną jaką robiłam i jadłam. Gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu. 2 duże papryki czerwone mała cukinia szalotka lub czerwona cebula średniej wielkości 2 łyżki oliwy 150 g ricotty puszka tuńczyka jajko 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ząbek czosnku sól i pieprz do smaku

Mienta blog
Cebulaki drożdżowe- ślimaki 152

Tradycyjne drożdżowe ślimaczki, idealnie smakują z barszczem- podane np. na Wigilię Składniki: ½ kg mąki 2 jajka 1 łyżka margaryny 4 dag drożdży 3 duże cebule ½ kostki

Tradycyjna Kuchnia
babcine pierogi 81

Składniki: 3 szklanki mąki jajko 1 szklanka ciepłej wody duża szczypta soli 1 łyżeczka oleju Nadzienie: twaróg półtłusty żółtko cukier wanilinowy Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy.Rozwałkować na grubość ok.3 mm.Wycięte krążki faszerować nadzieniem i sklejać.Gotować kilka minut od wypłynięcia w osolonej wodzie z  dodatkiem oleju. Nadzienie: Mieszamy twarożek z pozostałymi składnikami i schładzamy.  Smacznego

Wielki apetyt
Nadziewane papryczki 89

propozycję na wakacyjnego grill'a. Tym razem padło na papryczkę. Nie taką zwykłą a faszerowaną ziemniaczaną masą. Fajny sposób, aby ożywić wasze grillowe menu. Składniki: 1 kg ziemniaków 1 cebula 100 g boczku ząbek czosnku majeranek sól pieprz kolorowy 4 łyżki kaszy manny 2 jajka 2 duże papryczki  olej słonecznikowy do smażenia Sposób przygotowania: Ziemniaki myjemy, obieramy i trzemy

Wielki apetyt
Kwiaty cukinii smażone w cieście 167

młody owoc. Kwiaty męskie osadzone są zaś jedynie na wątłej szypułce. Kwiaty cukinii można faszerować, ale równie smaczne są po prostu usmażone na patelni. Do ich obtoczenia można użyć na przykład ciasta naleśnikowego lub tempury. Ja wybrałem to drugie. Składniki (na 10 kwiatów): 1 jajko 8 łyżek mąki pszennej 8 łyżek mąki kukurydzianej zimna gazowana woda mineralna sól i pieprz

W SMAK
Pieczarki faszerowane mięsem. 136

smaki dzieciństwa. Podawać można je jako przystawkę, przekąskę lub element dania głównego. Zapiekane faszerowane pieczarki smakują rewelacyjnie ze świeżym, chrupiącym pieczywem. Składniki: 8-10 dużych pieczarek   0,5 kg mielonego mięsa 1 cebula   10 dag startego na drobnych oczkach tarki żółtego sera   1 jajko   łyżka oleju   sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Cebulę obieramy i drobno

Symfonia smakowa

Proponowane wyszukiwania