jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:115/202)

Pieczarki faszerowane 196

smaku. Odstawiamy do ostudzenia.  Parmezan trzemy na tarce. Część sera dodajemy do farszu, dokładamy jajko imieszamy. Wypełniamy farszem pieczarki. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 175°C przez 25 minut. Na około 10 minut przed końcem posypujemy pozostałym parmezanem. Artykuł Pieczarki faszerowane pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Papryki faszerowane masą jajeczną 129

stworzyć coś pysznego? Na taki pomysł wpadł Piotrek i postanowił przygotować papryki faszerowane masą jajeczną z serem feta, cebulką oraz szynką. Jak wyszło? Przede wszystkim pysznie. Pieczona, słodka papryka, słonawy ser feta, pieczona cebulka – może być cos lepszego na leniwe, weekendowe śniadanie? Składniki: 2 papryki 4 jajka kawałek sera feta 1 mała cebulka 3 plasterki szynki sól pieprz szczypiorek

Życie ze smakiem
PIECZARKI FASZEROWANE 177

komunii, także powoli zbieram, wymyślam i redaguje przepisy. Dziś zrobiłam pieczarki faszerowane kaszą jaglaną i żółtym wędzonym serem. Wyszły rewelacyjnie także na pewno będą na stole jako przystawka. Jeżeli macie ciekawe pomysły na komunijne menu chętnie przygarnę sugestie.  Składniki: 10 dużych pieczarek  1 cebula 1 jajko  pieprz ziołowy  sól 1 pomidor  50 g ugotowanej kaszy(...)dodać kaszę jaglaną i pokrojonego w kostkę pomidora - wcześniej sparzonego i obranego. Wszystko dokładnie wymieszać doprawiając do smaku przyprawami. Poczekać aż przestygnie, dodać jako i starty ser. Ponownie wymieszać. Faszerować pieczarki układać w naczyniu żaroodpornym. Posypać delikatnie solą. Zapiekać 30-35 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni

pieprzny smaczek
35 pomysłów na obiad z grzybami 141

Tarta z grzybami suszonymi Drożdżowe ślimaczki z grzybami leśnymi Makaron z pieczarkami Kasza jęczmienna z grzybami leśnymi Pieczarki faszerowane mięsem z dynią Gołąbki po staropolsku Kasza pęczak z kurkami, orzechami laskowymi i szpinakiem Portobello z grilla Cannelloni z pieczarkami i jajkiem Zapiekanka makaronowa z grzybami Lazania z grzybami Zapiekanka ziemniaczana z grzybami pod beszamelem Naleśniki z pieczarkami i brokułem Glass

Dorota Smakuje
Kaczka faszerowana migdałami 83

Kaczka faszerowana migdałami i rodzynkami jako przekąska, dodatek na kanapki... Kaczka, 100 g migdałów bez skórki, 100 g rodzynków, 1 sucha kajzerka, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 50 ml bulionu (najlepiej drobiowego) miód pitny 3-4 łyżki Zdjąć skórę z kaczki. Można to zrobić przecinając skórę na grzbiecie lub bez przecinania skóry. Ja wkładam ręce pod skórę i pomału

królestwo garów
Sosy do jaj oraz wędlin wielkanocnych 105

Obowiązkowym elementem Wielkanocy jest jajko, dlatego robi się je i podaje na różne sposoby. Najczęściej są gotowane na twardo i podawane z majonezem i szczypiorkiem albo faszerowane różnymi pastami. Dobrze jest mieć oprócz ciekawego farszu coś jeszcze, co je lekko urozmaici, dlatego proponuję 3 proste sosy, które sprawdzą się także jako dodatek do świątecznych wędlin.  1) Sos chrzanowy Składniki

Bon appetit mon amie
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 139

już biorę się za pierogi, to w mega ilościach. Ciasto zwykle robię z  1 kg mąki, faszeruję soczewicą, kaszą gryczaną z twarogiem i tradycyjne ruskie. Tom niestety nie lubi takich wegetariańskich, ja wręcz odwrotnie ... Ciasto:   0,5kg mąki,  jajko,   szklanka wody,  sól,  Zagnieść wszystkie składniki. Farsz:  2 szklanka kaszy, ugotować na pół

Anioły w kuchni
Naleśniki 126

Niebywałe i niewątpliwie wspomnienie mojego dzieciństwa! Delikatne, koronkowe brzegi, mięciutkie, cienkie i gorące ciasto, faszerowane najczęściej słodkim serem lub dżemem. Idealne na śniadanie, ale ja mogłabym je jeść całe dnie! Można z nich przygotować wspaniały deser, tort naleśnikowy przełożony kremem i konfiturami, udekorować bitą śmietaną i owocami, gorącą czekoladą. Smakują obłędnie w każdej wersji, zarówno wytrawnej jak i słodkiej, uwielbiam(...)przygotowaniu ciasto. W zależności ile potrzebujecie naleśników zwiększcie proporcje ciasta. Dziś u mnie na śniadanie naleśniki podane na słodko. Mąż był zachwycony! Takie śniadania i chwile uwielbiam Składniki: 2 jajka szklanka mleka szklanka mąki szczypta soli olej Przygotowanie: Patelnię smaruję lekko olejem, najlepiej użyć pędzelka lub wlać trochę oleju i zetrzeć delikatnie papierowym ręcznikiem. W misce mieszam trzepaczką suche składniki

Zasmakuj Kuchni
Kwiaty dyni faszerowane fetą, dynią i jalapeño 36

efekty zadowalają podniebienie i oczy :) Na 6 faszerowanych kwiatów: 6 kwiatów dyni 150 g sera feta 1 łyżka pure z dyni 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka posiekanej papryczki jalapeño (lub mniej/więcej wg waszego uznania) 1 łyżka posiekanej natki pietruszki szczypta świeżo mielonego pieprzu dodatkowo: jajko 1/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mleka(...)górę, by ten nie wypłynął podczas smażenia. Jajko mieszamy z mąką, mlekiem i wodą gazowaną, tak by miało konsystencję ciasta na naleśniki. Każdy kwiat obtaczamy w cieście i smażymy na oleju z obu stron, do zrumienienia. Podajemy z cząstkami cytryny, posypane startą skórką. Zdecydowanie najlepiej smakują na ciepło. Smacznego :) Artykuł Kwiaty dyni faszerowane fetą, dynią i jalapeño pochodzi z serwisu

Mienta blog
Kurczak z porami zapiekany w cieście 1185

Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek , Smażone kotleciki z kurczaka Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem Krucha sałatka z panierowanym kurczakiem Zapiekanka jest przeznaczona dla dwóch osób, jest smaczna i sycąca. Bardzo niewiele potrzeba aby to danie przygotować, wystarczy 1 ćwiartka kurczaka wyluzowana z kości, bez skóry, kawałek pora, jajka, mleko, mąka, natka pietruszki. Kurczak z porami zapiekany w cieście 1 ćwiartka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Faszerowana zapiekana papryka 115

Składniki: 800 g mięsa mielonego z wieprzowiny 5 dużych ząbków czosnku polskiego 3 czubate łyżki płatków owsianych 2 jajka szczypta soli świeżo zmielony pieprz 2 łyżki

ClauditteMissCooking
Papryki faszerowane z sosem pomidorowym 19

przyjemnej miękkości. Chciałam nawet żeby była bardziej miękka, niż al dente (wiecie, że częściej jednak idę w tę stronę) i tak dokładnie wyszło. Jak za starych dobrych czasów. Papryki faszerowane w sosie pomidorowym to potrawa, do której na bank będę wracać każdą jesienią. Może kiedyś pokombinuję z farszem. Klasycznie chodzi za mną wersja bezmięsna. Może grzyby? Kasza? Nie wiem. Postaram(...)niego mięso mielone, pokrojoną drobno cebulę, rozdrobnione ząbki czosnku, poszatkowany koperek, majeranek i jajko. Całość doprawiamy sola i świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy. Papryki myjemy, odcinamy z nich szerszą część, wyciągamy z nich gniazda nasienne, pestki i inne „wnętrzności”. Oczyszczone papryki faszerujemy ryżem z mięsem. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy sos, wykładamy wszystkie papryki, przykrywamy je pokrywką

Kardamonovy
Najlepsza pieczeń rzymska z jajkiem 51

Najlepsza pieczeń rzymska z jajkiem to upieczone mięso mielone, które ma podłużny kształt. Ostateczny kształt pieczeni nadaje blaszka do pieczenia tzw. keksówka. Pieczeń można też uformować ręcznie i piec w folii aluminiowej zwijając ją jak cukierek. Taka pieczeń z jajkiem to świąteczna alternatywa dla tradycyjnego kotleta mielonego. Pieczeń z mięsa mielonego, zwana jest u nas w domu pieczenią rzymską(...)drobiowy faszerowany pieczarkami, lub faszerowany papryką gotowane na parze, są świetną przystawką na wszelkie uroczystości. Można zmienić farsz na jajka.Taki klops drobiowy ma bardzo mało kalorii, gdyż jest gotowany w parowarze. Pieczeń rzymską przygotowuję na różne sposoby w podłużnej foremce / keksówce, albo jak baton w folii aluminiowej. Dzisiaj postanowiłam przygotować dla Was z piersi i udek kurczaka z jajkiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kopytka z batatów 52

hide()} Polecam Wam inne przepisy z batatami: Pieczone bataty z jogurtem i miętą Sałatka z pieczonym batatem Pieczone faszerowane bataty Pikantne frytki z batatów Pizza z batatów z kurczakiem Kurczak z batatami Bataty z sosem z awokado Sałatka z batatem i jajkiem na miękko Krem z batatów Frytki z batatów Gnocchi z batatów Chipsy z batatów Gofry z batata KOPYTKA

nietylkopasta.pl
Gnocchi z batatów 72

danie! Polecam Wam inne przepisy z batatami: Pieczone bataty z jogurtem i miętą Sałatka z pieczonym batatem Pieczone faszerowane bataty Pikantne frytki z batatów Pizza z batatów z kurczakiem Kurczak z batatami Bataty z sosem z awokado Sałatka z batatem i jajkiem na miękko Krem z batatów Frytki z batatów Chipsy z batatów GNOCCHI Z BATATÓW Przygotowanie : 20 minut + pieczenie

nietylkopasta.pl
Sprawdzone pomysły na letnie dania 113

przeciśniętym przez praskę, solą, pieprzem oraz odrobiną octu. Mieszamy i chłodzimy w lodówce. Gotowe danie można podawać z jajkami ugotowanymi na twardo, młodymi ziemniakami lub obranym ogórkiem. Najbardziej tradycyjnym i wyrafinowanym sposobem spożywania chłodnika jest podawanie go z szyjkami rakowymi. Cukinia faszerowana mięsem i warzywami Przepisy kulinarne idealne na gorące dni często wykorzystują cukinię, bo jest ona idealnym warzywem

sierotka maRysia w kuchni
Faszerowane roladki z mięsa mielonego 152

Pyszne roladki z wieprzowego mięsa mielonego faszerowane warzywami i wędzonym boczkiem polane aromatycznym sosem. Prosty i sycący obiad dla całej rodziny. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 0,5 szklanki bułki tartej 10 dkg wędzonego boczku 0,5 niedużej cukinii 0,5 papryki czerwonej 1 niewielka cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek, papryka

Krokusowy Dom
Nutella z kaszy jaglanej – zdrowy krem czekoladowy 130

align="aligncenter" width="685"] Nutella z kaszy jaglanej[/caption]   Zobacz inne przepisy z kaszą jaglaną: Cukinia Faszerowana Kaszą Jaglaną I Mięsem Kasza Jaglana Z Warzywami I Kurczakiem Najlepszy Pasztet Jaglany Z Pieczarkami (Wegański) Zapiekanka Z Kaszą Jaglaną, Brukselką I Jajkiem (433 Kcal) Sałatka Z Kaszą Jaglaną   Artykuł Nutella z kaszy jaglanej – zdrowy krem czekoladowy pochodzi z serwisu

e-PrzepisyKulinarne
NALEŚNIKI FASZEROWANE PIECZONYMI UDKAMI 120

Pyszne faszerowane naleśniki , mięsem z pieczonych udek. Idealne danie dla każdego  z sosem tzatziki . Polecam i Smacznego,  SKŁADNIKI NA OK 10 SZTUK :   Naleśniki 1 jajko 2 szklanki mąki pszennej 1.5 szklanki mleka 1.5 szklanki wody gazowanej Sól pieprz do smaku 2 łyżki oleju Mięso 6 udek z kurczaka 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżka czerwonej papryki ostrej

Gotowanie Patki
Jajka faszerowane kiełbasą 151

sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo. Kiełbasę i ogórki kroimy w drobną kostkę.  2. Każde jajko przekrawamy na pół. Białka zostawiamy, w misce łączymy ze sobą żółtka, kiełbasę, ogórki, kiełki, majonez, sól i pieprz.  3. Tak przygotowaną masą faszerujemy białka. Dekorujemy kiełkami, ogórkami i kiełbasą

Szefowa kuchni
Pieczone gołąbki 676

postępuję aż kapusta się skończy .  Jak mamy kapustę przygotowaną , mielone wkładamy do miski , dodajemy ugotowany ryż , jajka , przesmażoną cebulkę , doprawiamy do smaku solą , pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy ręką , do uzyskania jedno litej masy . Kiedy mamy przygotowane mięso , zaczynamy faszerować , z kapusty odcinamy twardy głąb i wykładamy nasze mięso i dokładnie zawijamy , tak postępujemy do wykorzystania naszego mięsa

Mój Smak
Sałatka z kraba 134

kraba dokładnie ze szczypiec również wyciągamy mięso kroimy w kosteczkę marchew,paprykę,czosnek i szczypiorek bardzo drobno. Tarkujemy jajka na dużych oczkach na tarce, Dodajemy sól , pieprz,majonez i koperek drobno posiekany. Mieszamy wszytko razem z mięsem z kraba bardzo delikatnie Faszerujemy nasz korpus  kraba naszą zdrową sałatką Smacznego

Viola cooks with passion
Przepisy na Wielkanoc 145

Żurek z otrębami Jajka otulone wędzonym łososiem z musem awokado Schab w brzoskwiniach Pieczona szynka świąteczna Staroświecki pasztet z trzech mięs Pasztet z suszonymi śliwkami Kaczka faszerowana Kiełbasa parzona z golonki Teryna drobiowa Mazurek bakaliowy Mazurek makowy Mazurek kajmakowo-morelowy Makowiec Wykwintna babka pomarańczowa Babka migdałowa Drożdżowa baba szafranowa

Wiem co jem
Włoska uczta- Coperture della pasta ripieni di tacchino. 125

łyżka condimento per pasta alla tartufata- cipolla, sale, prezzemolo, fungi porcini, olive, farina di riso 1 jajko 1 płaska łyżeczka Aglio & Peperoncino- Italian Seasoning for pasta with garlic, chili, onions, basil, oregano, parsley Dodatkowo: Suszone pomidory makaron muszle do faszerowania tarty ser Gran Biragahi Danie zrobiłam w tych dwóch wariantach ponieważ wiem, że moje dziecko będzie miało ochotę

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania