jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:115/202)

Cukinia w cieście 199

Pikantne leczo z cukinią Makaron z salami i cukinią Placuszki z cukinii z patelni Cukinie faszerowane mięsem mielonym Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Przepis na cukinię w cieście Drukuj przepis Czas gotowania: 10 minut Składniki 2 średniej wielkości cukinie 200 ml mleka 2 jajka 8 łyżek mąki łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki słodkiej papryki szczypta soli olej

Kuchnia Bazylii
Pieczeń rzymska 534

ciemnym sosem, albo jako dodatek do kanapek krojona w cienkie plastry. Pieczeń przygotowałam ze świeżo zmielonej karkówki i boczku, które zostały po przygotowaniu białej kiełbasy. Można nadziać pieczeń gotowanym jajkiem lub wędzonymi śliwkami do smaku, ja do środka zamiast bułki dałam ugotowaną kaszę jaglaną. Przekładając mięso do formy należy je dobrze docisnąć, aby podczas pieczenia nie zrobiły się dziury. Piekłam(...)mięsiwa obiadowe to między innymi szynka pieczona z żurawiną, szynka faszerowana lub pieczona szynka w marynacie z sokiem pomarańczowym. Polecam. Pieczeń rzymska na Świąteczny obiad Składniki: 1,5 kg mięsa mielonego (karkówka i boczek) 2 łyżki prażonej cebulki 2 ząbki czosnku 1 szklanka ugotowanej na sypko kaszy jaglanej 2 jajka 2 łyżki majeranku sól + 2 łyżki soli peklowej pieprz tłuszcz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczone, drożdżowe pierogi z kurczakiem, cebulą, groszkiem i parmezanem 213

parmezanem' Składniki: * ciasto: - 25g świeżych drożdży - 1,5 łyżeczki cukru - 2,5 szklanki mąki pszennej - duża szczypta soli - 125 ml mleka + 2 łyżki - 50g masła - 3 żółtka + 1 jajko * farsz: - 1 podwójna pierś z kurczaka - 1 średnia cebula - 1/3 puszki groszku konserwowego - tarty parmezan - sezam/czarnuszka/gruboziarnista sól - sól, pieprz - ulubione przyprawy do kurczaka   Drożdże rozkruszyć do miseczki, zasypać cukrem(...)Wystudzić. Dodać groszek i dokładnie wymieszać. Ciasto dość cienko rozwałkować. Wykrawać krążki i faszerować je kurczakiem z groszkiem. Na wierzch farszu wsypać trochę tartego parmezanu. Zalepiać jak pierogi i układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do lekkiego wyrośnięcia.  Pierogi posmarować rozkłóconym jajkiem z 2 łyżkami mleka. Posypać czarnuszką/sezamem lub gruboziarnistą solą. Piec w piekarniku nagrzanym

CookYourself
Gołąbki z kapusty włoskiej 210

kiedyś robiłam faszerowaną kapustę - klik ]..moje ze względu na brak czasu gotowały się w wolnowarze,ale można ugotować je tradycyjnie w garnku.Ja gołąbki zrobiłam późnym wieczorem, a w nocy się gotowały , rano przestawiłam wolnowar na podgrzewanie, poszłam do pracy, a mąż miał obiadek praktycznie gotowy . 1 główka kapusty włoskiej 50 dkg mięsa mielonego 10 dkg ryżu 1 jajko 1 cebula

Moje domowe kucharzenie
Papryka faszerowana ryżem i mięsem 209

Składniki: 4 białe papryki 1 torebka ugotowanego ryżu 25 dag mielonego mięsa (u mnie łopatka) 1 jajko 1 cebulka majeranek, oregano sól, pieprz Sposób przygotowania: 1

Kuchnia domowa Ani
Faszerowana papryka wg Aleex 188

Druga połowa października to ostatni moment, aby w kuchni wykorzystać świeżą paprykę. Leczo, potrawki i inne tradycyjne dania tym razem sobie odpuściłam. Zrobiłam dla nas paprykę faszerowaną mięsem – bardzo pożywną i bardzo, bardzo smaczną. Nadzienie jest tradycyjne, ale daje mnóstwo możliwości do wprowadzania modyfikacji. Możecie je zmieniać dowolnie – tak, jak Wam się podoba. Natomiast papryka pieczona w piekarniku jest soczysta(...)łyżki bulionu. Wymieszać. Można dodać natkę. 3. Dodać jajko, przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę. 4. Mięso można przygotować wcześniej. Wówczas należy je przykryć folią i wstawić do lodówki. 5. Papryki umyć, osuszyć. 6. Odkroić „czapeczki” i wydrążyć, usuwając nasiona. 7. Każdą wydrążoną paprykę posolić. 8. Papryki faszerować mięsną masą. 9. Przykryć każdą paprykę odciętą czapeczką. Włożyć do naczynia żaroodpornego

W mojej kuchni
Schabowe roladki ze szpinakiem 169

bułka tarta  ( do panierowania ) 2 jajka  5 łyżek mleka  Wykonanie  Plastry schabu rozbijam tłuczkiem , każdy kotlet  smaruje sosem teriyaki , przyprawiam solą , pieprzem , oraz rozgniecionym czosnkiem , jak mamy wszystkie nasze kotlety przyprawione to odstawiamy na całą noc do lodówki . Na następny dzień , wyjmuję mięso z lodówki i zaczynam faszerować szpinakiem .  Obieram cebulę i kroję(...)nasze plastry mięsa wykładamy łyżeczkę farszu i zwijamy nasze roladki , kiedy mamy już wszystkie roladki wykonane , zaczynamy panierować , na talerz wysypujemy bułkę tartą , a w drugim talerzu rozbijam jajka oraz dodaje mleko i doprawiam troszkę solą oraz pieprzem i wszystko razem mieszam . Jak już mamy przygotowane składniki do panierowania , zaczynamy panierować nasze roladki i smażymy wszystko na oleju, jak mamy

Mój Smak
Faszerowane pieczarki w cieście francuskim 73

posiekanych ? 1 jajko ugotowane na twardo ? 1 jajko surowe ? 1/2 małej cebuli ? 2 łyżki masła ? sól, pieprz do smaku ? 6 łyżeczek bułki tartej Wykonanie: ? Pieczarki umyć, odciąć trzonki i posiekać je drobno. ? Cebulę pokroić w kosteczkę i zrumienić razem z pokrojonymi trzonkami pieczarek na maśle. ? Do lekko przestudzonej masy dodać posiekane jajka i orzechy oraz surowe jajko. Doprawić solą(...)pieprzem. ? Nakładać farsz do kapeluszy, docisnąć na bułce tartej wysypanej na talerzyk. ? Ciasto francuskie pokroić na 6 kwadratów, na każdym połozyć faszerowaną pieczarkę i skleić palcami ciasto tworząc koperty. ? Piec w temp. 180 st.C przez 20-30 minut

To co kocham
Błyskawiczne bułki z jabłkami i cynamonem 150

naprawdę jeden z najlepszych przepisów jakie znam. Bułeczki są mięciutkie, pachnace, przepyszne i naprawdę błyskawicznie gotowe. Bez jajek, masełka, z małą ilością tłuszczu, bo co tam te pare łyżek oleju. Za to staram się wkroić jak najwięcej jabłek do ciasta. I dodatkowo faszeruje ulepione kulki kawałkami jabłek. Tak, że wyglądają jak małe jeżyki.  Upieczone bułeczki obtaczam w cukrze

dolcevitainmykitchen
Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem 152

średniej wielkości cebule drobno posiekane – sól,pieprz i inne przyprawy według uznania – jedno jajko – wszystkie składniki wymieszać do uzyskania jednolitej masy P rzygotowanie – dokładnie umyć kurczaka letnią wodą i osuszyć – nafaszerować kurczaka masą mięsną i zamknąć otwory po faszerowaniu – przygotować sos piwny z masłem – klarowane masło delikatnie podgrzewać i połączyć go z piwem

naRuszcie
Szybkie dania dla niespodziewanych gości – przepisy 345

wędzonym łososiem, śmietaną i kwiatem kopru Roladki z kurczaka ze szpinakiem i fetą Roladki z kurczaka faszerowane botwinką Sałatka warstwowa z tuńczykiem Sałatka z makreli pikantna Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Klasyczna pasta jajeczna Sos musztardowy Brokuł smażony Ośmiorniczki parówkowe Jak gotować jajka by nie pękały Noodle z tuńczykiem Pesto ze szpinaku Jajka sadzone na szpinaku Polenta Jajecznica z boczkiem Jajecznica

Dorota Smakuje
Ryba w kukurydzianej panierce 134

czosnek. Panierkę przesyp do miski. Jajko wbij na talerz i rozbełtaj widelcem. Kawałki ryby mocz w jajku, a następnie obtocz w płatkach dociskając dłońmi, by panierka lepiej przylgnęła do mięsa. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.   Dania z piekarnika: – Cukinia faszerowana mięsem – Chaczapuri adżarskie – Gniazdka z mięsa mielonego – Ryba pieczona na ryżu

Kulinarny S.O.S.
Ryba w kukurydzianej panierce 134

czosnek. Panierkę przesyp do miski. Jajko wbij na talerz i rozbełtaj widelcem. Kawałki ryby mocz w jajku, a następnie obtocz w płatkach dociskając dłońmi, by panierka lepiej przylgnęła do mięsa. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.   Dania z piekarnika: – Cukinia faszerowana mięsem – Chaczapuri adżarskie – Gniazdka z mięsa mielonego – Ryba pieczona na ryżu

Kulinarne S.O.S.
Faszerowany, dłuuugo wędzony kurczak owijany bekonem 229

średniej wielkości cebule drobno posiekane – sól,pieprz i inne przyprawy według uznania – jedno jajko – wszystkie składniki wymieszać do uzyskania jednolitej masy P rzygotowanie – dokładnie umyć kurczaka letnią wodą i osuszyć – nafaszerować kurczaka masą mięsną i zamknąć otwory po faszerowaniu – przygotować sos piwny z masłem – klarowane masło delikatnie podgrzewać i połączyć go z piwem

naRuszcie
Faszerowane pieczarki w cieście francuskim 158

lekko przestudzonej masy dodać posiekane jajka i orzechy oraz surowe jajko. Doprawić solą i pieprzem. • Nakładać farsz do kapeluszy, docisnąć na bułce tartej wysypanej na talerzyk. • Ciasto francuskie pokroić na 6 kwadratów, na każdym połozyć faszerowaną pieczarkę i skleić palcami ciasto tworząc koperty. • Piec w temp. 180 st.C przez

To co kocham

Proponowane wyszukiwania