jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:111/202)

Naleśniki bezglutenowe- ryżowe 206

wody, łyżka oliwy do masy naleśnikowej, szczypta soli olej do smażenia Przygotowanie : Połączyć mąki z mlekiem i wodą, wbić jajko - dokładnie wymieszać, dodać szczyptę soli i łyżkę oleju - wymieszać ponownie Smażyć kolejno naleśniki na gorącej patelni z odrobiną oleju. Można faszerować je również na ostro. Ja podam z dżemem śliwkowo-gruszkowym

Proste Potrawy
Zapiekane grillowane papryki z mięsnym farszem 149

tarce warzywnej i również dodajemy do farszu. Grzyby odsączamy i drobno je kroimy. Również umieszczamy w masie. Dodajemy jajko. Mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem oraz paprykami. W wodzie po grzybach ( około 400 ml ) rozprowadzamy dokładnie sos grzybowy. Zagotowujemy. Papryki faszerujemy przygotowaną masą. Naczynie do zapiekania smarujemy olejem i układamy w nim papryki. Całość zalewamy przygotowanym sosem. Przykrywamy folią aluminiową

Smaki Ewy
Krokiety z mięsem 199

krokiety! Są pyszne z każdym farszem. Dziś zaprezentuje Wam faszerowane mięsem. Idealnie pasują z czerwonym barszczem.  Smacznego! Krokiety z mięsem Składniki   ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki 2 szklanki wody 2 jajka 1 łyżka oleju farsz: 500 g mięsa mielonego, np. drobiowego 1 cebula sól i pieprz 100 g śmietany 12–18% 1 jajko dodatkowo: 1 jajko bułka tarta

Smaki Natalii
Top 10, czyli co czytaliście najchętniej w 2015 roku 193

Miejsce 6 Leśny mech ( klik )  Miejsce 7 Zupa krem z brokuła ( klik )  Miejsce 8 Papryka faszerowana kaszą kuskus, kukurydzą i kurczakiem ( klik )  Miejsce 9 Krajanka z ciasta francuskiego ( klik )  Miejsce 10 i ostatnie Ciasto czekoladowe bez jajek i masła ( klik

W poszukiwaniu inspiracji
Naleśniki staropolskie 134

Takie naleśniki, z warzywno- mięsnym farszem przyrządzała moja babcia. Składniki na ciasto: 1 jajko, 0,125 l mleka, 0,125 litra wody, 10 dag mąki, sól

Tradycyjna Kuchnia
Wigilia w królestwie garów 147

śledzie zawijane sałatka śledziowa z oliwkami winegret ze śledziem i burakami sałatka śledziowa sałatka śledziowa z jajkiem   sałatka ziemniaczana z jabłkami śledź pod szubą śledź z koperkiem smażone śledzie marynowane śledzie solone smażone uszka z grzybami dorsz faszerowany na słodko karp smażony karp w marynacie karp w szarym sosie karp w galarecie jesiotr w galarecie Normal 0 21 false

królestwo garów
Udka faszerowane 224

3 udka z kurczaka ( duże ) 1 duża marchewka 1 duża czerwona cebula 200 g sera feta 2 jajka 2 łyżki bułki tartej sól do smaku pieprz

Ewa w kuchni
Jajecznica z duszoną cukinią 168

Niedzielny poranek to jajka. Od zawsze. Chyba wszyscy w rodzinie mają czasem dość tego mojego zamiłowania do jajek. Dla tego staram się by nie było monotonnie. Przygotowuję różne ich odmiany. Na miękko, w koszulkach, po benedyktyńsku, po wiedeńsku, faszerowane, sadzone , na twardo z majonezem, jajecznice z różnymi dodatkami. Ostatnio podpowiedziano mi, że smaczna jest jajecznica smażona na duszonej cukinii

Buniabaje w kuchni
Papryczki faszerowane 167

Papryczki faszerowane to klasyczne jesienne danie. Niezwykle proste w przygotowaniu a podane z sosem pomidorowym robi dobrze kubkom smakowym. Składniki na papryczki: 7-8 średnich papryczek żółtych  250 gr mięsa mielonego 100 gr ryżu 1 jajko sól pieprz papryka słodka wędzona / opc. ostra gotowy bulion ewentualnie kostka rosołowa Przygotowanie : Papryczki płuczemy w wodzie i wycinamy z nich szypułkę razem(...)ryżem oraz jajkiem i doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Wszystko dokładnie mieszamy i przy pomocy łyżeczki nadziewamy papryczki. Robimy to dosyć dokładnie. Gotowe nadziane papryczki układamy na stojąco w niedużym wysokim garnku np. rondlu i zalewamy ciepłym bulionem. Całość stawiamy na piec i zagotowujemy. Później zmniejszamy ogień i dusimy do miękkości papryki (sprawdzamy to wykałaczką). Papryczki faszerowane mięsem mielonym

Mechanik w kuchni
Jaja faszerowane hummusem 196

aromatów, czy dodatku glutaminianu sodu . P o prostu wiem co jem! :) Tym razem hummus postanowiłam wykorzystać w jajach faszerowanych, którymi uraczyłam siebie i Pana Męża na śniadanie :) Kwaskowaty i paprykowy posmak pasty idealnie mi się tu komponował z trochę nijakim smakiem jajka. Do tego garstka kiełków , kromka chleba własnoręcznie wypiekanego i zdrowe śniadanie dla dwojga gotowe! Składniki na porcje

Grunt to przepis!
Kotlety ziemniaczane z pieczarkami i serem 89

Sprawdzony przepis na chrupiące kotlety ziemniaczane faszerowane pieczarkami, cebulą i serem mozzarella. To pyszne kotlety, które powstają z prostego w przygotowaniu ciasta ziemniaczanego oraz farszu, do którego wykorzystaliśmy powszechnie dostępne składniki. Kotlety możesz podać jako danie główne lub dodatek. Pieczarki oraz ser sprawiają, że nadzienie jest wyjątkowo soczyste i aromatyczne, a samo ciasto ziemniaczane delikatne i mięciutkie. Kotlety możesz przygotować(...)być nudny. Z poniższego przepisu w zależności od wielkości przygotujesz 12 – 14 pysznych kotletów, które są nieco bardziej pracochłonne niż klasyczne kotlety ziemniaczane . Ale podobnie jak kotlety z jajek lub wegetariańskie kotlety z kaszy jaglanej są idealnym pomysłem na postny obiad, tym razem z ziemniaków i pieczarek! Co więcej, dużą zaletą tych pysznych kotletów jest możliwość dowolnego konfigurowania farszu

Kuchnia Na Wypasie
Kotleciki z ryżu i cukinii 266

jest niezwykle zdrowa i super łatwa do zagospodarowania w kuchni. Przygotowując cukinię faszerowaną specjalnie ugotowałam więcej ryżu, bo wymyśłam na kolację właśnie kotleciki ryżowo-cukiniowe. Bardzo nam smakowały, dlatego polecam i zapraszam do przepisu! Składniki: 1 szklanka ugotowanego ryżu 1 szklanka startej cukinii 1 jajko 2-3 łyżki tartej bułki 3 łyżki startego parmezanu sól, pieprz 1 cebula 1 łyżka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekanka ze szpinakiem z myślą o konkursie ;) 233

ząbek czosnku odrobina oleju ryżowego (lub innego typu) sól, pieprz, gałka muszkatołowa wg. smaku 1 jajko 4 łyżki serka wiejskiego Sposób przygotowania: Makaron gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu ser feta rozduszamy widelcem i mieszamy z mlekiem przy pomocy wyciskarki do kremów lub innego wynalazku faszerujemy makaron rozrzedzonym serem   4. na teflonowej patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju ryżowego, dodajemy rozduszony ząbek(...)feta to dodajemy go do szpinaku, przyprawiamy wg. smaku   8. dodajemy nafaszerowany makaron, mieszamy   9. przekładamy makaron wraz ze szpinakiem do żaroodpornego naczynia   10. jajko i serek wiejski wrzucamy do blendera i miksujemy na jednolitą masę   11. tak przygotowaną mieszankę wylewamy równomiernie na makaron   12. wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 170 stopni

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pieczarki faszerowane 243

smaku. Odstawiamy do ostudzenia.  Parmezan trzemy na tarce. Część sera dodajemy do farszu, dokładamy jajko imieszamy. Wypełniamy farszem pieczarki. Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 175°C przez 25 minut. Na około 10 minut przed końcem posypujemy pozostałym parmezanem. Artykuł Pieczarki faszerowane pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Papryki faszerowane masą jajeczną 157

stworzyć coś pysznego? Na taki pomysł wpadł Piotrek i postanowił przygotować papryki faszerowane masą jajeczną z serem feta, cebulką oraz szynką. Jak wyszło? Przede wszystkim pysznie. Pieczona, słodka papryka, słonawy ser feta, pieczona cebulka – może być cos lepszego na leniwe, weekendowe śniadanie? Składniki: 2 papryki 4 jajka kawałek sera feta 1 mała cebulka 3 plasterki szynki sól pieprz szczypiorek

Życie ze smakiem