jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:125/202)

Papryka faszerowana mięsem i ryżem 106

piekarniku. Oba sposoby gwarantują, że danie zniknie z talerza w mig:) Papryka faszerowana mięsem i ryżem Składniki: ok 15-20 sztuk czerwonej papryki średniej wielkości  500g mięsa mielonego 500g kapusty (ćwiartka niedużej główki) 1 cebula 100g ryżu (np. do risotto albo do gołąbków) 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól pieprz

Obiad gotowy
kotlety wołowe faszerowane serem 116

Będąc na wczasach w Czarnogórze jedną z potraw .którą podali była wołowina faszerowana..Postanowiłam zrobić podobną ale niemniej na swoją nutę .ponieważ nie znałam składu..I wyszła inaczej ale także bardzo smaczna.. skład: 40 dag dobrej mielonej wołowiny/wyjdą 3 kotlety/ 1 jajko 3 ząbki czosnku sól.pieprz.odrobina imbiru.papryka ostra i przyprawa gyros kawałek sera żółtego oraz papryki

Ugotujmy Coś
JAJKA FASZEROWANE DUSZONYMI PIECZARKAMI 143

oraz sól i pieprz. Duszę aż pieczarki będą miękkie i rumiane. Studzę. Gotuję jajka na twardo. Studzę. Obieram a następnie kroję wzdłuż. Wydrążam żółtka. Przekładam do miseczki z pieczarkami. Dodaję majonez oraz bazylią sól i pieprz. Mieszam dokladnie. Nastepnie ugniatam widelcem. Za pomocą małej łyżki faszeruje białka. Podaję na salacie. Smacznego

Gotowanie Patki
FASZEROWANY SZCZUPAK W GALARECIE 299

nasza jeziorowa ryba, każdy rybak często przynosi ją do domu. Przyrządzenie takiego faszerowanego szczupaka zajmuje troszkę czasu, ale myślę że efekt jest wart. Składniki: szczupak ok 1,5- 2 kg 6 marchwi 3 pietruszek liść laurowy- 4 ziele ang- 7  pieprz, sól do smaku jajko dodatkowo:  1 łyżka żelatyny Wykonanie: Ze szczupaka usuwamy skrzela, oczy, łuskę. Skórę wokół

Z Majeczką w kuchni
Pierogi z Gorgonzola i suszonymi pomidorami 114

Składniki: 3 szklanki mąki jajko 1 szklanka ciepłej wody duża szczypta soli 1 łyżeczka oleju Nadzienie: Gorgonzola ok 200g 50 g suszonych pomidorów Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy.Rozwałkować na grubość ok.3 mm.Wycięte krążki faszerować nadzieniem i sklejać.Gotować kilka minut od wypłynięcia w osolonej wodzie z  dodatkiem oleju. Nadzienie: Mieszamy ser z rozdrobnionymi pomidorami

Wielki apetyt
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 166

faszerowanych pieczarek.  Rzeczywiście muszę przyznać, że choć pieczarki faszerowane są bardzo popularne,  dla mnie są  nowością i  zrobiłam je  po raz pierwszy. Składniki: 10-12  pieczarek  średniej wielkości 300 g mięsa mielonego /wieprzowe/ 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 3 -4 łyżki bułki tartej ½ łyżeczki słodkiej papryk 1/2 łyżeczki oregano

Zakamarki mojej kuchni
Faszerowane papryki z mięsem i ryżem 178

rodzinnych przyjęciach. Syci na długie godziny i zachwyca podniebienia! Faszerowana papryka jest obowiązkowym daniem co roku w sezonie! SKŁADNIKI: - czerwona papryka – 2 szt - ugotowany ryż – 1 szkl - poszatkowana kapusta – 100 g - mięso mielone – 200 g - cebula – 1 szt - czosnek – 1 ząbek - jajko – 1 szt - śmietana 18% – 200 ml - ser żółty

Ostra na Słodko
Mięsa 193

warzyw podany z ryżem Muffinki z kurczaka Pieczeń z makaronem Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem Pieczone żeberka Pieczony schab z kaszą gryczaną Polędwiczki wieprzowe Polędwiczki w sosie szałwiowym Rolada z grzybami i kurczakiem Roladki z kabanosem Roladki ze szpinakiem Roladki ze szpinakiem i jajkiem Roladki w serowej panierce Sakiewki z kurkami Schab nadziewany śliwką Schab w sosie Skrzydełka słodko

Aga w kuchni
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem 93

opowiadać, to trzeba spróbować <3 Składniki na ciasto naleśnikowe:  1 szklanka mąki Basia Wrocławska 1,5 szklanki mleka 3 jajka 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól do smaku Przygotowanie: Do miski wbić jajka, dodać sól i roztrzepane jajka przy pomocy rózgi kuchennej. Dodać mąkę i ponownie wszystko wymieszać. Na koniec dodać mleko i zioła prowansalskie. Odstawić ciasto na kilka(...)masło, a następnie dodać mąkę. Przy pomocy rózgi kuchennej, wszystko wymieszać. Dodać mleko i przyprawy. Ciągle mieszając, doprowadzić do powstania kremowego sosu.  Dodatkowo Twardy ser grana padano Faszerowanie naleśników: Na każdym naleśniku rozprowadzić   łyżkę sosu beszamelowego oraz szpinakowego farszu. Naleśnik złożyć jak krokiet. Na dnie naczynia do zapiekania, rozprowadzić kilka łyżek beszamelu. Ułożyć naleśniki jeden obok drugiego. Polać

W garach u Gosi
Zapiekane naleśniki ze szpinakiem 175

Basi pojawiły się tym razem przepyszne,   aromatyczne naleśniki faszerowane ricottą z mozzarellą i szpinakiem zapiekane pod kremową pierzynką z sosu beszamelowego posypane grana padano. Tu nie ma co opowiadać, to trzeba spróbować <3 Składniki na ciasto naleśnikowe:  1 szklanka mąki Basia Wrocławska 1,5 szklanki mleka 3 jajka 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól do smaku Przygotowanie(...)miski wbić jajka, dodać sól i roztrzepane jajka przy pomocy rózgi kuchennej. Dodać mąkę i ponownie wszystko wymieszać. Na koniec dodać mleko i zioła prowansalskie. Odstawić ciasto na kilka minut. Jeżeli ciasto naleśnikowe będzie zbyt gęste, dodać mleko. Z kolei jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie; dodać trochę mąki. Gorącą patelnię wysmarować masłem i wylać na nią porcję ciasta. Smażyć naleśniki

W garach u Gosi
Faszerowane roladki z mięsa mielonego 935

Faszerowane roladki z mięsa mielonego Bardzo smaczne i proste w przygotowani, zawijańce wieprzowe z mięsno-warzywnym farszem, polane aromatycznym sosem, świetnie sprawdzą się jako niedzielny obiad dla całej rodziny. Polecam!     Składniki: 0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego 1 jajko pół szklanki bułki tartej 10 dkg wędzonego boczku pół niedużej cukinii pół papryki (użyłam żółtej i czerwonej) 1 niewielka(...)ostra, gałka muszkatołowa + ulubione zioła mąka do obtoczenia roladek olej do smażenia     *** Paprykę, cukinie, cebulę oraz boczek wędzony kroimy w kosteczkę *** *** Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem oraz przyprawami- do smaku *** *** Mięso dzielimy na 5-6 części. Każdą część spłaszczamy dłonią na desce na dość cienki placek i nakładamy równomiernie po 2 łyżki farszu, lekko przyciskając *** *** Mięso

Blog z Apetytem
Jajecznica z szynką, cebulą i szczypiorkiem 190

Jajecznica z szynką i szczypiorkiem to bardzo proste danie najczęściej wybierane jednak na śniadanie. Jedni lubią z samych jajek, inni z cebulką i boczkiem. Każdy przygotowuje

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety z suszonymi pomidorami 163

dań płynnych, zup, sosów. Jest to niezastąpiony dodatek do pizzy czy zapiekanki. Doskonale pasuje do kanapek zarówno tych z serem jak i tych z mięsem. Świetnie nadaje się do faszerowania mięsa... Ja jednak postanowiłam dodać do mięsa mielonego i zrobić kotlety...i dobrze zrobiłam..kotlety wyszły pyszne..i nie tylko za sprawą dodatku pomidorów, ale także z powodu smażenia(...)czerstwa bułka  1 szkl.bulionu 2 jaja sól, pieprz wegeta majeranek 1-2 łyżki  pomidorów suszonych olej Rapso Bułkę i pomidory namoczyć w bulionie.Do mięsa wbić jajka, dodać do smaku przyprawy,drobno pokrojoną cebulę,czosnek,odciśniętą bułkę, i wszystko wymieszać.Z masy mięsnej formować zmoczonymi rękoma niewielkie kulki, następnie lekko spłaszczyć,układać na gorący olej i smażyć z każdej

Moje domowe kucharzenie
Papryka faszerowana soczewicą 87

Gdybym miał wymienić kilka potraw, które regularnie jadło się w moim rodzinnym domu, z pewnością wspomniałbym o faszerowanej papryce. Pieczona faszerowana papryka w moim życiu..

Vegan Taste
Papryka faszerowana soczewicą 151

Gdybym miał wymienić kilka potraw, które regularnie jadło się w moim rodzinnym domu, z pewnością wspomniałbym o faszerowanej papryce. Pieczona faszerowana papryka w moim życiu gości

Vegan Taste
Faszerowana cyklantera 175

200g owoców cyklantery (achocha, dziki ogórek) 200 g mięsa mielonego z udek kurczaka 1 małe jajko sól pieprz pół małej cebuli natka pietruszki 2 pomidory 1

Gotowanie jest łatwe
NALEŚNIKI CURRY 159

naleśniki o smaku Curry to idealna propozycja wytrawych naleśników .  Naleśniki można faszerować dowolnymi słonymi nadzieniami.  Idealnie smakują również z domowymi sosami np. czosnkowym czy ostrym.  Składniki na 8 sztuk: 1.5 szklanki wody mineralnej lekko gazowanej 1. 5 szklanki mleka 2 łyżki oleju rzepakowego 2 jajka 2 szklanki mąki Sól i pieprz do smaku 2 łyżki curry

Gotowanie Patki
Roladki serowo-ziołowe z ciasta francuskiego 175

oliwkami albo szpinakiem i łososiem. Spróbujcie! Ciasto francuskie można dosłownie wszystkim faszerować, co oznacza że za każdym razem możecie przygotować inną przekąskę i zaskoczyć smakiem siebie i innych:) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego kilka łyżek koncentratu pomidorowego kilka plastrów wędliny tarty żółty ser 1 małe jajko mielona ostra papryka bazylia, zioła prowansalskie, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Ciasto francuskie rozłożyć

Zasmakuj Kuchni
Papryczki faszerowane komosą ryżową i mięsem mielonym 181

Dzisiaj zapraszam Was na pyszne papryczki faszerowane mięsem z dodatkiem komosy ryżowej, którą otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . SKŁADNIKI: 6 papryk czerwonych, 50 dag łopatki wieprzowej bez kości, 1 duża cebula, 30 dag komosy ryżowej (Quinoa) MAKAR , 2 jajka, sól, pieprz, 2 szklanki bulionu warzywno- mięsnego, oliwa do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Komosę ryżową zalewam 2 szklankami wody i gotuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Malinianki :) 135

stwierdziliśmy że trzeba je wykorzystać i zrobiliśmy słodziutkie malinianki Pyszne, na bogato faszerowane drożdżowe bułeczki, których zapach podczas pieczenia rozchodzi się po całym mieszkaniu Nie mieliśmy własnego przepisu więc skorzystaliśmy z tego przepisu minimalnie go modyfikując Składniki: Ciasto: - 175g mąki pszennej - 80g mleka - 1 całe jajko - 4g suchych drożdży - 10g masła - 1 łyżeczka cukru z wanilią - 2 łyżki cukru - ½ łyżeczki

Kuchenne Wariacje
Wielkanocne Króliczki drożdzowe z serem 115

świeżych drożdży 1/2 szklanki letniej wody 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki soli 1/4 szklanki oliwy 4 szklanki mąki pszennej serek twarogowy waniliowy z rodzynkami  Ciasto wyrabiamy jak z wczorajszego przepisu na koszyk ciasto drożdżowe Po wyrośnięciu ciasta, lepimy ,faszerujemy, rolujemy formy i kształty jakie nam tylko wpadną do głowy. Świetna zabawa Należy tylko pamiętać

MarciochaKucharzy
Cukinia faszerowana 142

placki z cukinii, leczo oraz cukinia marynowana. Teraz przyszła pora na cukinię faszerowaną, którą ja i moje dzieciaki uwielbiamy.  Prosty i szybki w przygotowaniu przepis dla zapracowanych i nie tylko. Składniki: 2 średniej wielkości cukinie 1 opakowanie mięsa mielonego 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól  pieprz szczypiorek 5-10 dag żółtego sera

Bea(u)ty kitchen
Krokiety ziemniaczane z papryką 367

neapolitańskie) Krokiety o smaku ruskich pierogów Krokiety z kapustą i grzybami Kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem Jak zrobić krokiety z chleba tostowego? Krokiety z kaszy gryczanej Przepis na Krokiety ziemniaczane z papryką i cebulą: Składniki na ok. 10 szt. krokietów ziemniaczanych z papryką 6 dużych ziemniaków 1 jajko 1 papryka czerwona 1 cebula 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Bakłażany nadziewane makaronem. 117

Hej :) Lubicie psiankę podłużną ? Hihi zawsze bawi nas ta właściwa nazwa bakłażana. Ciekawe, że ma jeszcze kilka ciekawych nazw: gruszka miłosna, jajko krzewiaste, bakman i oberżyna

vegetanie
Dieta śródziemnomorska w Polsce. Jak ją stosować? 250

Libański ryż z soczewicą i karmelizowaną cebulką - Mujaddara Bakłażan w sosie pomidorowym Papryki faszerowane ryżem (Gemista) Paella wegetariańska Penne z pieczonym kalafiorem po sycylijsku Risotto z pszenicy farro z grzybami (można zastąpić pęczakiem) Sałatka z kaszy z pieczonymi warzywami i fetą Duszone warzywa po hiszpańsku z jajkiem sadzonym 4. W Polsce też można dostać dobre ryby. W diecie śródziemnomorskiej rekomenduje

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczona kaczka faszerowana wątróbką 146

Przepis na polskiego, nadziewanego kurczaka to kurczak z wątróbkami. Ale jeszcze lepiej smakuje tak przygotowana kaczka :) Była u mnie w drugi dzień świąt :) Składniki na farsz

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania