jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:134/202)

Kotlety Twardowskiego 910

Twardowskiego Ciekawy sposób na inne niż zwykle, faszerowane roladki schabowe! Mięso jest bardzo smaczne, aromatyczne i kruche. Myślę, że to danie świetnie sprawdzi się jako niedzielny, rodzinny obiad. Polecam!     Składniki: 3 kotlety ze schabu 10dkg masła 1 ząbek czosnku 15dkg żółtego sera pół szklanki mąki pół szklanki bułki tartej 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano olej

Blog z Apetytem
BŁYSKAWICZNE JOGURTOWE BABECZKI Z TRUSKAWKAMI FIT 132

agawy. Moje babeczki wychodzą trochę zakalcowate, ponieważ faszeruje je dużą ilością truskawek ( oczywiście jest to efekt zamierzony), aby były bardziej puszyste wystarczy połowa owoców. Smacznego! SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 szklanki ksylitolu, miodu lub syropu z agawy 3 duże jajka 0,5 szklanki jogurtu 0,5 szklanki oleju rzepakowego

Upiecz sobie babeczkę
KAKAOWE NALEŚNIKI 116

szklanka wody gazowanej 3 łyżki cukru 2 jajka Szczypta soli Dodatkowo Dowolny dżem Olej do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Do wysokiej miski dodaję wszystkie składniki. Za pomocą miksera dokładnie łącze ze sobą składniki. Na patelni rozgrzewam kilka kropel oleju. Za pomocą łyżki wazowej wylewam porcję ciasta. Smażę po obu stronach na rumiano. Faszeruję ulubionym dżemem lub powidłami. Podaję do kawy

Gotowanie Patki
Jogurtowe Naleśniki z Gruszkami 91

masło do smażenia jogurt naturalny do podania Wykonanie: Jajka roztrzepujemy z jogurtem i wodą. Następnie dodajemy mąkę i ksylitol. Po dokładanym wymieszaniu wykładamy ciasto na rozgrzaną patelnię delikatnie posmarowaną tłuszczem (1-2 minuty z obu stron). Z podanej ilości otrzymałam 6 naleśników. Gruszki kroimy na mniejsze kawałki i posypujemy ksylitolem. Naleśniki faszerujemy gruszkami i składamy w kwadraty. Na patelni roztapiamy

rabarbarowo
DROBIOWE PULPETY Z UDEK KURCZAKA 328

ulubiona część kurczaka to ... udka :))  Mają zdecydowanie bardziej wyrazisty smak niż piersi, a z wyluzowanych można przyrządzać tysiące pysznych potraw.  Pyszne są sporządzone z udek  roladki , faszerowane czym tylko dusza zapragnie, bardzo lubimy także gulasz czy tradycyjne kotlety panierowane w bułce tartej.  Dziś zapraszam na kolejne danie z tego smacznego kawałka drobiu: klasyczne pulpety w sosie(...)olej                                         1 jajko sól pieprz majeranek ziele angielskie 1 łyżka kaszy manny 2 marchewki bulion puszka pomidorów w sosie własnym słodka papryka śmietana 18% koperek Wykonanie:  Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną drobno cebulę, aż do zezłocenia. W misce mieszamy

Walijskie Pichcenie
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 255

boczku faszerowanego mięsem, galantyna z kurczaka, kaczki itp. 2. półmisek szynek i wędlin -   polędwica wędzona, dobra szynka, salami, kabanosy ; 3. deska serów -  twardych, pleśniowych, kozich do tego kiść winogron, orzechy;  4.dwa  rodzaje sałatek  np. tradycyjna jarzynowa - zawsze bardzo popularna, dla osób uważającą tę sałatkę za bardzo pospolitą ,proponuję podać na niej pół jajka owiniętego(...)szynką i już będzie to się nazywało jajko z szynką na sałatce, poza tym   grecka, francuska, z kurczakiem, tuńczykiem . Przy wyborze sałatek należy pamiętać, żeby nie zamawiać wszystkich z dodatkiem majonezu. Należy też pamiętać o ilości tych sałatek. Nie robić ich zbyt dużo, ponieważ następnego dnia już ich nie podamy. 5. ryba w galarecie, tutaj można połączyć

Kulinarny karnet Christophera
Faszerowane zraziki z mięsa mielonego w pysznym sosie 5485

Faszerowane zraziki z mięsa mielonego w pysznym sosie Mam dzisiaj dla Was pyszną propozycje obiadową – nadziewane roladki mielone duszone w aromatycznym sosie. Świetnie smakują podane z kluskami lub ziemniaczkami i świeżą surówką. Pyszny, łatwy w przygotowaniu i bardzo treściwy obiad dla całej rodziny. Polecam!         Składniki: 0,5kg mięsa mielonego (u mnie mięso wołowe, ale można(...)użyć wieprzowego) 2 jajka przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka oraz ostra, gałka muszkatołowa + ulubione zioła ziele angielskie, liść laurowy 20dkg pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku kawałek pora – biała część pół czerwonej papryki pół żółtej papryki 1 ogórek kiszony pół pęczka zielonej pietruszki 1 szklanka czerwonego wina – wytrawnego lub półwytrawnego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka sosu

Blog z Apetytem
Jaka dieta dla ćwiczących – praktycznie o odżywianiu dla ludzi aktywnych i nie tylko 219

metody warto podać przykładowe dania, które powinny odtąd znaleźć się w diecie osoby ćwiczącej: ŚNIADANIE owsianka z bananem i żurawiną, omlet z owocami, kanapki żytnie z twarożkiem i warzywami, jajka na twardo, suszone pomidory, zielone warzywa DRUGIE ŚNIADANIE twarożek z ziołami i ogórkiem, kanapka z warzywami, jogurt naturalny z miodem i owocami, koktajl owocowy, musli, owoce). Posiłki te powinny być(...)cukinii, pierś z indyka z sałatką warzywną, zapiekanka makaronowa z warzywami i sosem ziołowym, ryba zapiekana z selerem i brokułami w sosie śmietanowym, ryż z duszoną wołowiną oraz pieczarkami, faszerowana papryka z kaszą jaglaną, mięsem z indyka i przyprawami, łosoś z cytrusami. I jeszcze jedna zasada – gotujemy i pieczemy, a smażenia unikamy jak najbardziej.   Podwieczorek i kolacja Sojusznikiem wieczornych

upichcona
Faszerowane klopsy w sosie pieczeniowym 33

Faszerowane klopsy w sosie pieczeniowym Dziś pomysł na szybki obiad z mięsa mielonego dla całej rodziny. Kruche i soczyste klopsy wypełnione pysznym nadzieniem i duszone w aromatycznym sosie. Do tego dania świetnie pasować będą ziemniaczki, kasza albo kluski i oczywiście świeża surówka. Polecam!     Składniki: Klopsy: ok 500g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 czerstwa bułka(...)olej do smażenia       *** Ogórki, cebulę i boczek wędzony kroimy w kostkę, a pietruszkę drobno siekamy. Wszystko przekładamy do miseczki i mieszamy razem *** *** Do mięsa mielonego dodajemy jajko, namoczoną i odciśniętą bułkę oraz przyprawy do smaku *** *** Całość dokładnie mieszamy *** *** Masę mięsną dzielmy na 7 części i każdą z nich kolejno rozpłaszczamy na płaski placek, który następnie smarujemy cienką

Blog z Apetytem
NALEŚNIKI Z WARZYWAMI I SEREM NA PALONYM MAŚLE 29

cheddar – 200g – Sól do smaku – Pieprz do smaku – Kurkuma do smaku – Papryka słodka do smaku – Olej – Masło 2-3 łyżki – Mąka pszenna – 250g – Mleko – 500g – Jajka – 2 sztuki PRZEPIS: 1. Z mąki, jajek, 2 łyżek oleju, mleka i szczypty soli przygotuj gładkie, lejące ciasto na naleśniki. 2. Z pomocą chochelki wlewaj niewielką ilość ciasta naleśnikowego na rozgrzaną, natłuszczoną, nieprzywierającą patelnię(...)cheddar – 200g Sól do smaku Pieprz do smaku Kurkuma do smaku Papryka słodka do smaku Olej Masło 2-3 łyżki Mąka pszenna – 250g Mleko – 500g Jajka – 2 sztuki Instructions Z mąki, jajek, 2 łyżek oleju, mleka i szczypty soli przygotuj gładkie, lejące ciasto na naleśniki. Z pomocą chochelki wlewaj niewielką ilość ciasta naleśnikowego na rozgrzaną, natłuszczoną, nieprzywierającą patelnię, rozprowadź

globuskulinarny
Tradycyjne smaki województwa Podkarpackiego 107

grzybami. Oprócz gotowania udało mi się przejechać kolejką i poobcować z lokalną naturą. Poniżej znajdziecie dokładny przepis, jak przygotować to danie. Zrazy Baranie Składniki: 500 g mielonej baraniny 1 jajko 1 czerstwa bułka jeden ziemniak 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 1 łyżeczka cząbru sól, pieprz olej roślinny lub smalec do smażenia Dodatek: Do podania kasza z grzybami Sposób przygotowania(...)swym kształtem pierwotny „Pawilon nad Źródłami” oraz kilka zabytkowych drewnianych willi. Właśnie w tym miejscu przygotowałem trzecie danie, czyli ziemniaki faszerowane po rzeszowsku. Kolejna potrawa o bardzo silnym lokalnym rodowodzie, poniżej dowiecie się jak przygotować to danie. Ziemniaki faszerowane po Rzeszowsku Składniki: 4 duże ziemniaki 250 g kapusty kiszonej 30 g suszonych grzybów np. maślak lub podgrzybek 1 cebula

kuron.com.pl
Pieczarki faszerowane - mała przekąska na każdą okazję 73

Skoro w końcu nadchodzi, można już zacząć planować pikniki, grille, ogniska czy inne zabawy poza domem. Z tej okazji chcę się podzielić przepisem na małe co nieco. Konkretnie to faszerowane pieczarki doskonałe na wszelkie imprezy. Świetnie smakują gorące i zimne. To przykład finger food'ów, które można spałaszować bez szukania sztućców. Pierwsze podobne jadłam przygotowane przez prawdziwą kucharkę na imprezę(...)oraz 1 jajko i dodatkowo oczywiście sól i pieprz. Można i z innymi przyprawami poeksperymentować.   Następnie każdy kapelusz napełniam dobrze wymieszaną masą mięsną formując rodzaj kuleczki. Gdy wszystkie są gotowe, szykują zestaw do panierowania, czyli trzy naczynia, z mąką, roztrzepanym jajkiem (1 może nie wystarczyć) i bułką tartą. Używam dwóch łyżek i obtaczamy każdą pieczarkę, mąka, jajko

I tu będę miała takie te
Patison smażony w cieście 146

misce wymieszaj jajka, wodę i przyprawy, a później mieszając powoli wsyp mąkę. Ciasto powinno być jednolite i mieć konsystencję gęstej śmietany, by nie spływało z krążków. Każdy kawałek patisona zanurz w cieście i smaż na patelni z obu stron na złoty kolor.         Pomysły dla mięsożerców… – Ziemniaki faszerowane mięsem – Pyzy z mięsem – Cukinia

Kulinarny S.O.S.
Patison smażony w cieście 146

misce wymieszaj jajka, wodę i przyprawy, a później mieszając powoli wsyp mąkę. Ciasto powinno być jednolite i mieć konsystencję gęstej śmietany, by nie spływało z krążków. Każdy kawałek patisona zanurz w cieście i smaż na patelni z obu stron na złoty kolor.         Pomysły dla mięsożerców… – Ziemniaki faszerowane mięsem – Pyzy z mięsem – Cukinia

Kulinarne S.O.S.
Pierogi rybne z serem i marchewką 124

blenderze umieść wszystkie składniki z patelni, dodaj jajko i żółty ser i zmiksuj razem na gładką masę; do masy dodaj koperek i natkę pietruszki, przypraw do smaku, dobrze wymieszaj; składniki na ciasto połącz ze sobą, ma być elastyczne, odstaw na 5 minut, przykryj ściereczką, następnie wałkuj cienko, wykrawaj kółka lub kwadraty, faszeruj i gotuj w osolonej wodzie 2-3 minuty

Zasmakuj Kuchni
Pierogi rybne z serem, marchewką i ziołami 144

blenderze umieść wszystkie składniki z patelni, dodaj jajko i żółty ser i zmiksuj razem na gładką masę; do masy dodaj koperek i natkę pietruszki, przypraw do smaku, dobrze wymieszaj; składniki na ciasto połącz ze sobą, ma być elastyczne, odstaw na 5 minut, przykryj ściereczką, następnie wałkuj cienko, wykrawaj kółka lub kwadraty, faszeruj i gotuj w osolonej wodzie 2-3 minuty

Zasmakuj Kuchni
Faszerowana Papryka 175

organizm przed chorobami układu krążenia. Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem • 6 papryk • 1 szklanka ryżu Basmati • 2 szklanki wody • 500 g mięsa mielonego • 2 średnie cebule • 1 łyżka masła • 1 łyżka oleju • 1 marchewka    1 pietruszka • 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki • 2 ząbki czosnku pokrojone w drobną kostkę • 2 jajka • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki • sól, pieprz

W kuchennej krainie
Kwiaty cukinii, dyni nadziewane twarogiem, smażone w cieście - fiori di zucca ripieni di ricotta 238

Faszerowane kwiaty  Kwiaty cukinii lub dyni, nadziewane twarogiem i wędzonym serem , smażone w cieście ( fiori di zucchini o zucca ripieni e fritti )   SKLADNIKI 15 kwiatów cukinii lub dyni 150 g twarogu (najlepiej typu ricotta ) 70 g wędzonego sera ( provola affumicata ) szczypta gałki muszkatalowej 1 jajko pieprz olej do smażenia

zielonacukinka
Szybkie zraziki faszerowane 2324

zraziki faszerowane Roladki z mięsa mielonego duszone w ciemnym sosie pieczeniowym, to pomysł na prosty, niedrogi i łatwy w wykonaniu obiadek dla całej rodzinki. Możemy je podać z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą, w towarzystwie ulubionej surówki. Pace lizać!     Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego Przyprawy do mięsa: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra 2 jajka(...)kulki ziela angielskiego, 3 kulki pieprzu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego olej, smalec lub masło klarowanego smażenia 1 szklanka mąki do obtoczenia mięsa     *** Do mięsa mielonego dodajemy jajka, musztardę, bułkę tartą i przyprawy – do smaku *** *** Całość dokładnie mieszamy *** *** Do masy mięsnej dodajemy drobno pokrojoną paprykę, pora i posiekaną pietruszkę *** *** Ponownie dokładnie mieszamy *** *** Z masy mięsnej formujemy małe roladki

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania