jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:140/202)

Naleśniki z gyrosem 68

Naleśniki z gyrosem Uwielbiam zapiekane naleśniczki. A już z tak wyśmienitym farszem, to jest naprawdę niebo w ustach! Polecam wypróbować     Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI

Blog z Apetytem
Przepisy z cukinią 428

Specjalnie dla Was, w jednym miejscu prezentuję najlepsze przepisy z cukinią.  Jak zawsze proste w wykonaniu i tak dobre, że zagoszczą w Waszym menu już

Moja smaczna kuchnia
Kwiaty cukinii faszerowane ricottą 197

Udało mi się jeszcze zerwać trochę kwiatów cukinii. Tym razem nadziałam je ricottą i suszonymi pomidorkami. Wyszło całkie smaczne jedzonko:) Polecam też wersję z mięskiem 

Monia miesza i gotuje
Grillowana cukinia z krewetkami 88

warzywa? Ja bardzo! Uwielbiam faszerowaną cukinię, dlatego pomyślałam, że być może można ją zrobić także na grillu. Nadzienie jest jadnak nietypowe, ale wszystkie smaki bardzo fajnie się uzupełniają. Postawiłam na krewetki, które wybornie smakują doprawione sosem słodko-kwaśnym. Tutaj zobacz inne pomysły na faszerowaną cukinię: 1  FASZEROWANA CUKINIA W SOSIE POMIDOROWYM 2.  CUKINIA FASZEROWANA KUSKUSEM I ORZECHAMI Znajdziesz(...)niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki  SKLEP ! Składniki (4 sztuki): 2 średnie cukinie 16-20 sztuk surowych krewetek 1 saszetka sosu sweet&sour od Blue Dragon 2 jajka 100 ml. smietanki 30% 60 g. żółtego sera 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 ząbki czosnku sól, pieprz Krewetki oczyszczone (ale z ogonkami) włóż do miseczki. Dodaj połowę sosu sweet

Delicious Place
Rożki francuskie z pieczarkami 92

Świetnie smakują podane z zimnym sosem, np. czosnkowym , musztardowym , pomidorowym , bazyliowym   Pomysły na przekąski: ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Tatar z łososia z majonezem ** Bruschetta z pomidorami i bazylią ** Jajka z łososiem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki na 12 rożków: 1 op. ciasta francuskiego (275 g) 300 g pieczarek cebula 100 g żółtego sera, np. gouda 1 łyżka oleju(...)jajkiem i wstaw je do rozgrzanego piekarnika. Piecz około 25-30 minut w temperaturze 200 stopni (grzanie góra-dół) , aż się zarumienią. W czasie pieczenia rożki napuchną i powiększą swoją objętość.   Pomysły na ciasto francuskie:         (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Pomysły na mięsne dania… Klops Kotlety drobiowe z majonezem Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana

Kulinarny S.O.S.
Imprezowe Kajzerki 93

Imprezowe Kajzerki Czy jedliście takie bułeczki na śniadanie lub kolacje? Bułki kajzerki faszerowane kurczakiem i warzywami w panierce. Bułeczki takie możemy również podać na różne uroczystości, będą Hitem na imprezach. 12 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: ·        6 bułek kajzerek ·        ½ fileta z kurczaka(...)papryka czerwona ·        6 plasterków sera żółtego ·        4 liście kapusty ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        ½ szk mleka Sposób przygotowania: 1.    Bułki kroimy na połowę i wycinamy otwór

Kulinarna Chwila
Naleśnikowe cannelloni z boczkiem i szpinakiem 121

naleśnik, faszerowanie to pestka, a zapiekane trwa tyle ile czasu trzeba aby sos się zarumienił. Wielokrotnie przygotowane, przetestowane na rodzinie, chwalone i zjadane do ostatniego naleśnika – nie ma lepszej rekomendacji na obiad. Składniki (na 2 duże porcje): szklanka mleka 1/2 szklanki wody 1,5 szklanki mąki i kilka łyżek do ewentualnego dodania 1 duże jajko 3 łyżki oleju szczypta

Smaczna Strona
Muffinki czekoladowe z dżemem truskawkowym 193

posypki, polewy, faszerować muffinki lub babeczki domowymi konfiturami, przetworami, świeżymi lub mrożonymi owocami, suszonymi owocami, budyniem. Lubię takie rozwiązania. Muffinki jeszcze ciepłe są obłędne, znikają szybko. Z gorącym truskawkowym nadzieniem… Na szczęście prosty przepis i składniki, która prawie zawsze mamy w domu kuszą, by często powtarzać takie domowe słodkie pieczenie. Składniki: 1¾ szklanki mąki 2 jajka łyżeczka proszku

Zasmakuj Kuchni
Faszerowana papryka 168

można faszerować w sumie wszystkim. U mnie w domu najpopularniejsza jest wersja z mięsem mielonym, serem feta i pieczarkami, choć oczywiście zdarza się też, że farsz wygląda tak jak na  tradycyjne gołąbki. Dzisiaj ta pierwsza opcja, polecam i zapraszam po przepis. Składniki: 4 papryki 200 g mięsa mielonego 150 g fety 4 pieczarki 1 jajko 2 łyżki

Gosia gotuje
Cukiniowe krążki 184

pierwszy przygotowałam faszerowaną cukinię. Jako farsz proponuję mielone mięso z pieczarkami i ryżem. Cukinia to pożywne i lekkie warzywo, a w połączeniu z mięsnym farszem jest doskonałą propozycją na letni obiad lub kolację.  duża cukinia 10 dag ryżu ok. 20 dag miąższu z cukinii 50 dag mięsa wieprzowego posiekany koperek 20 dag pieczarek 1 cebula jajko olej 1/2 litra

Salonik smaków
Sylwestrowe hity – czyli najlepsze przepisy na przyjęcia! 3203

BESZAMELEM PRZEPIS TUTAJ Naleśniki zapiekane z pieczarkami, szynką i porem, pod pierzynką z beszamelu i sera żółtego to świetny pomysł na pyszną imprezową zapiekankę. CUKINIA FASZEROWANA PRZEPIS TUTAJ Cukinia faszerowana i zapiekana pod pierzynką z żółtego sera to wspaniały pomysł na smaczną przystawkę na przyjęcie. KROKIETY PO CHŁOPSKU PRZEPIS TUTAJ Smaczne, aromatyczne i łatwe w wykonaniu – takie są właśnie krokiety(...)marynowane w słodko- pikantnej zalewie to pyszne danie, które rewelacyjnie sprawdza się podczas różnego rodzaju imprez oraz świąt. SAŁATKA BROKUŁOWA PRZEPIS TUTAJ Rewelacyjna warstwowa sałatka z brokułem, szynką, jajkami, kolorowymi warzywami i pysznym sosem. Idealnie sprawdzi się na każdym domowym przyjęciu, polecam! PIECZONE PIEROŻKI PRZEPIS TUTAJ Złociste, kruche i bardzo smaczne drożdżowe pierożki z naszym ulubionym farszem. SAŁATKI W MUSZLACH

Blog z Apetytem
Krążki z cukinii z mięsem mielonym 62

bułce tartej, to jeden z najszybszych sposobów na przygotowanie pysznego warzywa. Tak przyrządzona cukinia jest chrupiąca z zewnątrz i mięciutka w środku. Proponujemy dziś przepis na smażone plastry cukinii faszerowane mięsem mielonym. To dość prosty pomysł na cukinię z patelni na obiad. Cukinia smażona w talarkach z mięsnym nadzieniem. Jaka cukinia będzie najlepsza do smażenia? Taka pomiędzy(...)Krążki z cukinii z mięsem mielonym smażone Składniki średniej wielkości cukinia: 2 szt. mięso mielone wieprzowe lub drobiowe: 300 – 400 g czosnek: 1 -2 ząbki cebula: 1 szt. jajko: 1 szt. sól

Dieta moja pasja
Sylwester 2017 250

urodziny! Potem Karnawał, będzie zabawa, będzie się działo! A co dobrego przygotujecie na zabawę? Sałatki, pyszne desery i nie tylko, zobaczcie sami! Udanej zabawy! Bellini Tiramisu kokosowe Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Hummus Hummus z suszonymi pomidorami Gofry z cukrem pudrem Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Grzane wino(...)serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Ciasto na pizzę Rossini Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Brukselka zapiekana pod kruszonką Pierogi ruskie Sałatka ziemniaczana z jajkiem i majonezem Sałatka ze szpinakiem, pieczonym burakiem i wędzonym twarogiem Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pełnoziarniste ciasto na pizzę Sałatka z roszponką, gruszką i camembertem Ciabatta z kozim serkiem, rukolą

Moja smaczna kuchnia
Przygotowywanie pożywnych posiłków rodzinnych. 94

szparagi z jajkiem sadzonym i ziemniakami Pieczone podudzia kurczaka miodowo – musztardowe Kotlet schabowy z kością z ziemniakami i kapustą Smażona ryba w panierce z talarkami ziemniaków Prażone ziemniaki po cabańsku czyli pieczonki Zapiekane naleśniki z kurczakiem po meksykańsku Amerykańskie żeberka w miodowo pomidorowym sosie Polędwiczki z kurczaka w czipsach i musztardzie Pieczony schab z ziemniakami i faszerowanym jabłkiem Artykuł Przygotowywanie

ProstePesto.pl
Środa: Gołąbki bez zawijania 182

kapusty, oddzielania liści, faszerowania, zawijania. Cały proces można decydowanie uprościć. Jak? Sami przeczytajcie. Efekt jest naprawdę bardzo dobry, bo smak jest niemal identyczny jak w gołąbku klasycznym. Przepis ściągnęliśmy od Karola Okrasy Składniki: 400 mielonego mięsa wołowo-wieprzowego 2 szklanki posiekanej drobno kapusty 1 szklanka posiekanej kapusty kiszonej 1 szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej 2 cebule 1 jajko 1 łyżeczka majeranku

Niedzielny kucharz