jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:149/202)

Uniwersalny farsz mięsny 87

wcześniej), dusimy to wszystko jeszcze 15 minut i dodajemy sok z cytryny, mieszamy. Dopiero teraz doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe. Do czego użyć farsz mięsny: można podać z makaronem faszerować nim warzywa (polecam podgotowane ziemniaki, wydrążone, wypełnione farszem i posypane serem) użyć jako farsz do naleśników wytrawnych (ja kocham zapiekane naleśniki) podać z chlebem lub ciepłą pitą, przepis na najlepszą(...)znajdziecie na develey.pl – warto mieć gotowca w domu, to ułatwia radzenie sobie z niemocą kulinarną) użyć jako „wypełniacz’ wszelkich szybkich zapiekanek można podgrzać na patelni i udusić w tym jajka metodą „na szakszukę” można podać z kładzionymi kluskami, ryżem lub kaszą można dodać ugotowane, pokrojone w kostkę ziemniaki, puszkę fasolki i mamy sycące danie jednogarnkowe. Jak przechowywać farsz mięsny: Najprościej

ladykitchen
Uniwersalny farsz mięsny 177

wcześniej), dusimy to wszystko jeszcze 15 minut i dodajemy sok z cytryny, mieszamy. Dopiero teraz doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe. Do czego użyć farsz mięsny: można podać z makaronem faszerować nim warzywa (polecam podgotowane ziemniaki, wydrążone, wypełnione farszem i posypane serem) użyć jako farsz do naleśników wytrawnych (ja kocham zapiekane naleśniki) podać z chlebem lub ciepłą pitą, przepis na najlepszą(...)znajdziecie na develey.pl – warto mieć gotowca w domu, to ułatwia radzenie sobie z niemocą kulinarną) użyć jako „wypełniacz’ wszelkich szybkich zapiekanek można podgrzać na patelni i udusić w tym jajka metodą „na szakszukę” można podać z kładzionymi kluskami, ryżem lub kaszą można dodać ugotowane, pokrojone w kostkę ziemniaki, puszkę fasolki i mamy sycące danie jednogarnkowe. Jak przechowywać farsz mięsny: Najprościej

ladykitchen
Cukinia w cieście – tani przepis 92

przepis Jeśli lubicie cukinię, zachęcam was do wypróbowania moich przepisów: Płaski chlebek z cukinią i serem sos bologniese z cukinią Cukinia z kiełbasą Sałatka z cukinia i tuńczykiem Cukinia faszerowana mięsem mielonym Fit sałatka z cukinią Ciasto cytrynowe z cukinią Powidła śliwkowe z cukinią Ciasteczka owsiane z cukinią koktajl na bazie jabłka, z dodatkiem cukinii i zieleniny Omlet z cukinią(...)bobem, cukinią i z kurczakiem Cukinia z patelni – post dr Dąbrowskiej Tarta z łososiem i cukinią PRZEPIS CUKINIA W CIEŚCIE Składniki: 2 małe cukinie lub 1 większa 2 jajka 2 łyżki śmietany ok 6 łyżek mąki sól pieprz chili czosnek granulowany olej Jak zrobić cukinia w cieście: Zaczynamy od przygotowania ciasta. Najpierw do miski wbijamy jajka i roztrzepujemy

Dorota Smakuje
CEPELINY 86

Sprawdzony przepis na cepeliny, które podacie jako samodzielne danie z okrasą z cebuli i np. boczku, kiełbasy lub wędliny. Cepeliny można faszerować mięsem, bryndzą, twarogiem, także kiszoną kapustą lub nadzieniem grzybowym. W treści pomysły na kilka moich domowych i niezawodnych farszy. W moim rodzinnym domu popularne były pyzy z twarogiem na słodko lub z dużą ilością pieprzu i szczypioru. Obie(...)przepis na ziemniaki w roli głównej – cepeliny bez farszu, podane od razu z wody lub odsmażone w kawałkach, zawsze z okrasą. Cepeliny SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków 1 średnie jajko ok. 1/2 szklanki mąki szczypta soli Uwagi do przepisu: Dodana ilość mąki może się nieco różnić, zależy to m.in.: od tego jak bardzo mączystych ziemniaków używacie, jaka będzie ich waga

Zasmakuj Kuchni
Papryka faszerowana mięsem 91

Faszerowana papryka to smaczny pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Aby danie było bardziej sycące można podać z pieczywem lub w towarzystwie ziemniaków, na przykład pieczonych. Mięso mielone oczywiście samodzielnie zmielone - może być wieprzowina, mięso mieszane wieprzowo-wołowe lub drobiowe, jakie lubicie. Polecam serdecznie :) Składniki: 100 g ryżu (pół szklanki) olej do smażenia cebula 350 g mięsa mielonego - wieprzowego, wołowo(...)wieprzowego, drobiowego sól i pieprz 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 jajko 3 papryki ser żółty do posypania Przygotowanie: Ugotować ryż - w garnuszku umieścić ryż, zalać wodą, posolić i wstawić na palnik. Gdy woda się zagotuje zakryć pokrywką, zmniejszyć moc palnika i gotować 15 min aż ryż będzie miękki i wchłonie całą wodę. Ostudzić. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni

Kocham..lubię..gotuję..
Chrupiące paluszki z kurczaka w towarzystwie świeżego szpinaku i pakiecików z cukinii! 166

całości do miski. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i dodajemy do szpinaku razem z żurawiną. Całość polewamy wcześniej zrobionym sosem. Na koniec posypujemy sałatkę pokruszoną fetą. Pakieciki z cukinii faszerowane fetą. Składniki na 8 pakiecików: 1 średnia cukinia 150g sera feta 4 ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie plastry, które następnie solimy, pieprzymy i smarujemy(...)nakładamy fetę i całość zwijamy w pakieciki. Paluszki z kurczaka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych. Składniki na 4 porcje: 1 duża pierś z kurczaka 250g płatków kukurydzianych 2 jajka curry tymianek sól pieprz Sposób wykonania: Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, tak aby nadać im kształt paluszka. Mięso łączymy z 2 łyżkami oliwy z oliwek, curry, tymiankiem, solą

Kuchnia Pani Wiosny
Gołąbki bez zawijania 86

codzienny obiad. Składniki: Gołąbki bez zawijania: 700 g mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo – wołowego) 100 g ryżu 600 g białej kapusty 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 1 łyżeczka pieprzu ziołowego olej rzepakowy około 3 łyżek bułki tartej sól pieprz Sos pomidorowy: 500 g passaty pomidorowej 1,5 szklanki bulionu 2 pełne łyżki posiekanej natki pietruszki mała(...)ostudzić. Na patelni rozgrzać około 2 łyżek oleju, wrzucić posiekaną cebulę i zeszklić. Kapustę rozdrobnić w malakserze i przełożyć do miski. Dodać ugotowany i ostudzony ryż, zeszkloną cebulę, mięso, jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą oraz pieprz ziołowy. Dokładnie wymieszać (najlepiej dłonią) i doprawić solą i pieprzem. Następnie uformować owalne kotleciki. Na dużej i głębokiej patelni rozgrzać trochę oleju

Oryginalny smak
Pasta z awokado i kiełkami 206

Ma być zdrowo i smacznie więc będzie pasta z awokado i kiełkami. Taka pasta to ciekawa odmiana dla codziennych kanapek z szybką czy żółtym serem. Zapewne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kołduny litewskie 179

Kołduny, pierogi, uszka, tortellini i ravioli to jedna rodzina wielka rodzina, nadziewanego ciasta, które różni się kształtem, wielkością, nadzieniem i pochodzeniem. Ostatnio dużo słyszałam o kołdunach faszerowanych surowym mięsem i bardzo mnie zaciekawiły. Czemu? Może temu, ze zaczęłam się zastanawiać, jakie to mięso jest po ugotowaniu kołdunów. Myślałam, że się ono nie ugotuje w tak krótkim czasie, ale jednak okazało(...)baraniny i baraniego łoju) 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku Sól Pieprz Około ½ szklanki bulionu lub wody Ciasto: Ok. 3 szklanki mąki ( + ½ szklanki do podsypania) 5 jajek 2 łyżki wody Ok. ½ łyżeczki soli Dodatkowo: Smażone skwarki lub rosół (przepis poniżej) Surowe mięso i cebulę kroimy w drobniutką kosteczkę lub mielimy maszynką. Czosnek przeciskamy i dodajemy do mięsa

Smakowy Raj
szybkowar-papryka faszerowana... 93

sztuk większa, ryż 2 woreczki, mielona łopatka 35 dag, koperek 1 pęczek, cebula 1 sztuka, jajka 2 sztuki "M", bułka 1 sztuka, papryka ostra 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, woda 2 szklanki Ryż ugotować w osolonej wodzie, wystudzony, dokładnie wymieszać z mielonym mięsem, jajkami, pokrojoną cebulą i koperkiem, pieprzem ziołowym, kucharkiem, papryką ostrą, bułką odciśniętą z wody. Z papryk odciąć(...)nakryć odciętym czubkiem, wlać wodę i zamknąć, po zagotowaniu gotować 25 minut. Szybkowar otworzyć i dobrze wystudzić-łatwej się wyciąga i się nie rozlecą papryki - bardzo smaczna, sycąca papryka faszerowana i przygotowana w szybkowarze jest doskonałym posiłkiem na obiad i na kolację, smakuje również na zimno..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Placki z cukinii i marchewki. 108

marchewki. Składniki 2-3 małe cukinie około 600 g 1-2 marchewki około 200 g 1 mała cebula cukrowa 2 łyżki jogurtu naturalnego 3-4 łyżki mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka posiekanego koperku sól do smaku pieprz do smaku olej do smażenia Instrukcje Cukinię myjemy i ścieramy razem ze skórką na tarce o grubych oczkach, solimy i odstawiamy(...)umytą i obraną marchewkę startą na drobnych oczkach tarki. Do cukinii ścieramy na drobnych oczkach tarki cebulę. Koperek dokładnie myjemy i kroimy drobno same piórka, dodajemy do masy. Dokładamy jajka, jogurt i mąkę, doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto nie może być zbyt gęste bo placki będą twarde dlatego ilość mąki regulujemy sami w zależności od konsystencji ciasta. Placki smażymy

To co lubię - gotuję i polecam
Mój ulubiony przepis na jesień - zapiekana papryka 182

leniwe oczekiwanie na wyjecie pysznych gorących papryczek z piekarnika ;) Jakie tu pasują zioła? Takie jak lubicie! My robimy przegląd ogródka i bierzemy to co jeszcze jest na krzaczkach. Papryki faszerowane najlepiej oczywiście smakują na ciepło, bez dodatków, lub z porcją ryżu albo grzankami czosnkowymi. Jednak jeśli będziecie chcieli zabrać je do pracy lub szkoły - nie wahajcie się, bo nawet(...)st.C Porcje: 5 Składniki: - 5 papryk - 250 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony - 100 g puree z dyni - 200 g mozzarelli z zalewy - 50 g tartego parmezanu - 3 jajka - 1/2 szklanki posiekanych ziół (np. natka pietruszki, tymianek, rozmaryn, szałwia, męta itp.) - sól, czarny pieprz, mielone chili do smaku Przygotowanie: 1. Papryki umyj, odkrój czubki z ogonkami, usuń nasiona i białe

SzczyptaSmaQ
Biała papryka nadziewana bryndzą i tuńczykiem 140

Sezonowa papryka nadziewana bryndzą i tuńczykiem. Podana na ostro stanowi prosty sposób na pyszny obiad lub kolację. Ja podałam ją z hummusem z bobu, ale można

Mienta blog
Pierś z kurczaka w sezamie lub płatkach migdałowych 284

doprawienie kurczaka. Wybór przypraw zależy od Twojego smaku. Ja lubię diwne połączenia, dlatego doprawiam kurczaka solą, cytrynowym pieprzem i odrobiną czosnku. Dodatkowo ważna jest jakość mięsa. Niestety kurczaki są faszerowane przeróżnościami. Wstrzykuje się im także antybiotyki i leki, aby nie chorowały oraz sterydy, które powodują, że szybciej rosną. Niestety coraz ciężej znaleźć dobrej jakości mięso. Jeśli chodzi o dobre mięso(...)wymaga większego zaangażowania w poszukiwania. ;-) Poniżej znajdziesz przepis na pierś z kurczaka w płatkach migdałowych lub w sezamie. Smacznego! Składniki: Pierś z kurczaka - ok. 160g Masło klarowane - 20g Jajko - 1szt. Płatki migdałowe/sezam - ok. 30g Przyprawy: sól, pieprz cytrynowy, czosnek Przygotowanie: Pierś umyj i przygotuj filety. Osusz i przypraw. Mocz w jajku i płatkach migdałowych/sezamie.Smaż na małym ogniu

Keto Przepisy
Kotlety mielone faszerowane fetą i oliwkami 115

Typowo polski obiad... rosół i kotlet schabowy lub mielony :)  Nie mam oczywiście nic przeciwko tradycyjnym smakom, lecz czasem lubię je urozmaicić. I tak właśnie powstały

Taste Therapy
Byczki czyli pierogi z ziemniaków faszerowane mięsem 362

Byczki - ziemniaczane pierogi, a właściwie coś pomiędzy pierogami a kluskami/pyzami z mięsem. W smaku - rewelacja! Mój "byczek" był po prostu zachwycony i z wielkim entuzjazmem przyjął

Kto ugości moich gości?
Faszerowane kalmary 97

Faszerowane kalmary duszone w sosie pomidorowym i podawane z makaronem lub dobrym pieczywem. Nadzienie, którym napełniane są tuby kalmarów, składa się z bułki tartej, kaparów, sera pecorino,  czosnku i natki pietruszki. Przepis pochodzi z książki Jamiego Oliviera pt.: "Jamie gotuje po włosku". Składniki na 2 porcje: 4 duże tuby lub kilka kalmarów baby, rozmrożonych i oczyszczonych (około(...)pecorino do posypania na farsz: 25 g małych kaparów w zalewie 100 g bułki tartej duże jajko 15 g pecorino lub parmezanu ząbek czosnku garść posiekanej natki oliwa na sos: czerwona cebula butelka passaty kilka pomidorków koktajlowych oliwa W misce połączyć wszystkie składniki farszu: bułkę tartą, połowę kaparów, jajko, łyżkę oliwy i  2 łyżki wody. Następnie dodać drobno starty

wyzwania kuchenne

Proponowane wyszukiwania