jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:142/202)

Chrupiące naleśniki zapiekane z cukinią 87

Naleśniki zapiekane z cukinią Chrupiące z zewnątrz oraz mięciutkie w środku naleśniczki, zapiekane z pysznym farszem. Fajny pomysł na smaczny obiad dla całej rodziny.    

Blog z Apetytem
Faszerowane papryczki z mięsem i pieczarkami 210

Co powiecie na gołąbki tylko z pieczarkami i w papryce?  Nie wiem, po ostatniej rewolucji w kuchni z gołąbkami chcę jeszcze! :) Dlatego dzisiaj na obiad

Niezły Młynek
Pieczarki faszerowane otulone boczkiem 68

wykonanie: Z pieczarek wydrążyć nóżki. Same kapelusze chwilę pogotować około 5 minut w osolonej wodzie z sokiem z cytryny. Nóżki drobno posiekać. Jajko zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić na patelnię posiekane nóżki i jajko i podsmażyć. Posypać solą i pieprzem do smaku. Dodać masło i bułkę tartą i jeszcze chwilę smażyć. Każdy kapelusz napełnić farszem. Następnie każdy(...)spiąć wykałaczką. Przygotowane pieczarki piec w piekarniku 180.st.C z funkcją góra – dół, aż dość dobrze zarumieni się boczek. Około 20 minut, Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pieczarki faszerowane otulone boczkiem pochodzi z serwisu Olcia Gotuje

Olcia gotuje!
Arancini 91

Arancini-to faszerowane kulki z ryżu-smażone na głębokim tłuszczu. Przygotowanie jet troszkę czasochłonne...czy warto....sprawdźcie sami. SKŁADNIKI: 1,5 szklanki ryżu arborio (taki jak do risotto – ze zwykłym ryżem nie wyjdzie) 3 szklanki bulionu warzywnego lub mięsnego 1 cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki tartego parmezanu 1/3 szklanki białego wina sól, pieprz 1 jajko

Kopystką po garach
Pieczarki faszerowane 182

Pieczarki faszerowane są fajną i smaczną alternatywą dla tradycyjnego mielonego. Mogą być świetnym dodatkiem do obiadu czy pyszną przekąską. Równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Można je też upiec w piekarniku, będą mniej kaloryczne ;-) Zapraszam!!!   Składniki: 15 szt. większych pieczarek, 0,5 kg mięsa mielonego, 1 cebula, sól, pieprz, 3 łyżki bułki tartej, 1 jajko, kawałek

Passion of Cooking
Paprykowe kotlety mielone 141

wbić jajko. Warzywa przełożyć do miski, dodać mięso i pół łyżeczki soli. Wszystko dobrze wymieszać. Mokrymi dłońmi formować kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju po obu stronach po 2 razy. Podawać z surówką, sałatką lub chutneyem. Tak zrobione kotlety nie są suche w środku od bułki tartej. Jeśli sami zmielimy mięso, będziemy mieć danie bez glutenu . ----- Podobne: Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Weekendy w domu i ogrodzie
Faszerowana kaczka barbarie 150

Trudno sobie u nas w domu wyobrazić bez niej święta czy jakąkolwiek uroczystość rodzinną. Mama ją uwielbia i pochłania z przyjemnością do ostatniego kęsa. Ja też

Gosia gotuje
Pieczarki faszerowane 153

walorów smakowych pieczarek nie trzeba nikogo przekonywać. A pieczarki faszerowane – smakują wybornie. Składniki: - 8 sztuk dużych pieczarek - 250g zwykłych pieczarek (do farszu) - 6 jaj ugotowanych na twardo - pęczek szczypiorku - 2 cebule - mała główka czosnku - 25 dag sera (dałam mozarellę) - 2 papryki czerwone - masło - czerwona cebula - sól, pieprz - olej Pieczarki (do pieczenia i do farszu) bardzo dokładnie oczyściłam (używam(...)momentu odparowania wody z pieczarek. Następnie dodałam pokrojoną w kostkę paprykę (najpierw wykroiłam 8 ładnych krążków, resztę zużyłam do farszu) i część szczypiorku. Wymieszałam, smażąc jeszcze chwilę. Ugotowane, obrane jajka starłam do miski na tarce jarzynowej. Dodałam mozarellę (zostawiając trochę do posypania pieczarek), resztę posiekanego szczypiorku oraz ostudzoną, przesmażoną cebulę z dodatkami. Doprawiłam do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem

mojewypiekiinietylko
PYZY Z MIĘSEM CEPELINY KARTACZE 198

 Pyzy, cepeliny lub kartacze   potrawa regionalna bardzo popularna w północno-wschodniej Polsce.  Kartacze są sztandarowym produktem regionalnym wielokulturowego Podlasia. Zazwyczaj masę ziemniaczaną

potrawyregionalne
Faszerowana dorada pieczona na cukinii 166

Dorada faszerowana kaszą gryczaną i brokułami pieczona na cukinii Składniki na 2 porcje: 2 dorady sok z 1/2 cytryny sól, pieprz 2 łyżki masła Farsz: 80 g ugotowanych na parze brokułów 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 1 mała cebula, pokrojona w kostkę 2 ząbki czosnku, posiekany 2 łyżki masła natka pietruszki 2 łyżki tartego sera żółtego 1 małe jajko

Moja Galeria Smaku
Biszkopt czekoladowy bez proszku do pieczenia (2 blaty) 205

którą faszerujemy siebie i bliskich zupełnie niepotrzebnie. Ten przepis na biszkopt jest naprawdę wspaniały i korzystam z niego od dawna, zrobiłam już nie jeden tort z biszkoptem z tego przepisu. Biszkopt ten jest mocno czekoladowy, a po upieczeniu starcza na dwa blaty od tortu. Przepis na wersję 3-blatową pojawi się mam nadzieję wkrótce :) Składniki (26 cm): 6 jajek (oddzielnie

Jedzeniomania
Kurczak faszerowany bułką + film 121

Kurczak faszerowany bułką i natką pietruszki z chrupiącą skórką to smaczne danie które bardzo często króluje na moim stole wielkanocnym. Najlepiej smakuje podany na zimno z sosem chrzanowym , może być świetnym dodatkiem do sałatki. składniki na 5 porcji 1 sprawiony kurczak (około 1,80 kg) 2 pęczki natki pietruszki opakowanie przyprawy do kurczaka (30g) 4 ząbki czosnku 8 jajek

Smakowite Dania
Roladki po wysocku – kuchnia podkarpacka 180

faszerowane suszonymi grzybami. Smak grzybów podkreślony jest przez grzybowy wywar, w którym roladki są duszone. Polecam, bo wołowina i suszone grzyby to wyjątkowo zgrany duet. Roladki po wysocku to podkarpacki przepis z gminy Strzyżów (Wysoka Strzyżowska Górna). Składniki na 6 dużych sztuk: Mięso: 500 g mielonej wołowiny 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku szczypta rozmarynu 2 jajka kilka

Trzeci talerz
Cukinia faszerowana kurczakiem i warzywami 247

było za słodko dziś propozycja wytrawna:) Faszerowana cukinia, która może zastąpić lekki obiad, być sycącą kolacją lub świetną przekąską podczas spotkania ze znajomymi. Można ją nadziewać tym, co lubicie najbardziej lub, tak jak ja, tym co macie akurat w domu :)   Składniki:    3 cukinie,  500g filetu z piersi kurczaka,  2 pomidory,  3 łyżki groszku(...)puszki,  mała marchewka,  1/3 papryki w dowolnym kolorze,  2 małe jajka,  sól, pieprz,  50ml mleka,  120g startego żółtego sera,  listki bazylii. Wykonanie: Cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół, otrzymując łódki. Wydrążyć środki i wyrzucić. Mięso umyć, pokroić w kosteczkę i podsmażyć, dodać groszek oraz pokrojone w kostkę pomidory. Marchewkę obrać i pokroić

Z miłości do słodkości
Klopsy w pieczarkach w sosie jogurtowym. danie małokaloryczne 149

Bardzo smaczny obiad, można zastąpić jogurt śmietaną. Ja zrobiłam z jogurtem, żeby trochę było mniej kaloryczne. Można zamiast mielonego wieprzowego zastąpić je drobiowym. Klopsy – mięso

Kuchnia Pokoleń
Szczupak smażony sauté 63

faszerowania i pieczenia najlepiej wykorzystać całą rybę, zaś przygotowania w galarecie czy do smażenia wykorzystujemy szczupaka pokrojonego w dzwonka. Na resztkach można ugotować wywar rybny, który można wykorzystać do zupy . Polecam też przepis na roladę rybną ze szupaka . Tym razem proponujemy Wam szczupaka smażonego. Ryba smażona to doskonały pomysł na obiad. Szczupaka można też usmażyć w tradycyjnej panierce z jajka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tatar ze śledzia po węgiersku 75

łososia z oliwą ** Rybe w kukurydzianej panierce ** Rybę w sosie czosnkowym   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 400 g filetów śledziowych (około 4-6 sztuk) 3 ogórki konserwowe 2 jajka ugotowane na twardo 1 papryka czerwona (świeża lub marynowana) kilka marynowanych grzybków (leśnych lub pieczarek) 1 mała cebulka łyżka musztardy, np. sarepskiej, miodowej łyżka płynnego miodu 2 łyżki koncentratu pomidorowego(...)nadal zbyt słone – jeśli tak, wymień wodę na świeżą i ponownie odstaw na godzinę lub dwie. Jajka obierz ze skorupki, a cebulę z łupiny. Paprykę przekrój i usuń gniazdo nasienne. Wszystkie składniki pokrój w drobną kosteczkę – śledzie, ogórki, jajka, paprykę, grzybki i cebulę. Umieść je w misce, następnie dodaj składniki sosu, czyli musztardę, miód i przecier pomidorowy. Dopraw

Kulinarny S.O.S.
Krokiety po meksykańsku 111

Krokiety czyli faszerowane naleśniki w panierce z bułki tartej, smażone na patelni.  Krokiety po meksykańsku zawierają nadzienie w stylu chili con carne, które składa się z mielonej wołowiny oraz świeżej papryki, pomidorów, cebuli, czerwonej fasoli i kukurydzy, a także ryżu. Całość dopełniają przyprawy, dzięki którym potrawa zawdzięcza swój wyjątkowy smak. Zwykły naleśnik nadziany farszem w stylu meksykańskim(...)następnie obtoczony w jajku oraz panierce z bułki tartej i usmażony na patelni - niby nic takiego, ale smakuje pysznie.  Krokiety z takim nadzieniem są również bardzo sycące. Świetnie smakują z sosem chili (u mnie: sos słodkie chili). Muszę jednak przyznać, że mimo prostoty, danie jest dość pracochłonne i trochę trzeba nastać się w kuchni, jednak później jedzenia jest

Kuchnia MagdaLeny
Krokiety po meksykańsku 111

Krokiety czyli faszerowane naleśniki w panierce z bułki tartej, smażone na patelni.  Krokiety po meksykańsku zawierają nadzienie w stylu chili con carne, które składa się z mielonej wołowiny oraz świeżej papryki, pomidorów, cebuli, czerwonej fasoli i kukurydzy, a także ryżu. Całość dopełniają przyprawy, dzięki którym potrawa zawdzięcza swój wyjątkowy smak. Zwykły naleśnik nadziany farszem w stylu meksykańskim(...)następnie obtoczony w jajku oraz panierce z bułki tartej i usmażony na patelni - niby nic takiego, ale smakuje pysznie.  Krokiety z takim nadzieniem są również bardzo sycące. Świetnie smakują z sosem chili (u mnie: sos słodkie chili). Muszę jednak przyznać, że mimo prostoty, danie jest dość pracochłonne i trochę trzeba nastać się w kuchni, jednak później jedzenia jest

Kuchnia MagdaLeny
Kwiaty cukinii z ricottą i parmezanem 79

jajko i posiekane listki bazylii. Doprawiamy solą, pieprzem i startą gałka muszkatołową. Kwiatów nie myjemy, są bardzo delikatne. Usuwamy tylko z wewnątrz słupek, napełniamy przygotowaną masą, delikatnie zawijamy płatki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie posypujemy startym parmezanem i skrapiamy oliwą z oliwek. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i zapiekamy około 15 minut. Faszerowane

Tajemnice Smaku
Piątek: Manicotti z serem ricotta i szpinakiem 106

faszerowania jest łatwiejszy – po prostu trzeba zawinąć farsz w placki. Nadziewanie rurek wymaga nieco więcej zachodu, ale za to przygotowanie zapiekanki jest szybsze, bo nie trzeba tracić czasu na smażenie. Polecamy Wam i ten przepis i danie, bo jest autentycznie pyszne, kremowe, rozpływające się w ustach. Przepis wzorowany na Skinnytaste.com Składniki: 250 g ricotty 200 g szpinaku 1 duże jajko

Niedzielny kucharz
Piątek: Manicotti z serem ricotta i szpinakiem 129

faszerowania jest łatwiejszy – po prostu trzeba zawinąć farsz w placki. Nadziewanie rurek wymaga nieco więcej zachodu, ale za to przygotowanie zapiekanki jest szybsze, bo nie trzeba tracić czasu na smażenie. Polecamy Wam i ten przepis i danie, bo jest autentycznie pyszne, kremowe, rozpływające się w ustach. Przepis wzorowany na Skinnytaste.com Składniki: 250 g ricotty 200 g szpinaku 1 duże jajko

Niedzielny kucharz
Naleśniki z dynią, pieczarkami i wędliną 203

Jeszcze póki sezon - dynia. Może ona być również ciekawym dodatkiem do faszerowania naleśników. Inwencją do powstania tego obiadu było tzw. "czyszczenie" lodówki. Tutaj znalazło się kilka pieczarek, kawałek dyni, wędliny i już był fajny pomysł na farsz do naleśników. Ciekawi smaku? Sami spróbujcie  :) Naleśniki możecie przygotować według własnego, sprawdzonego przepisu, a jeśli chodzi o farsz to dodać(...)się akurat w lodówce nawinie :) Składniki: Naleśniki (8 sztuk): 1 jajko 1 szklanka mleka 1 szklanka wody szczypta soli 2-2,5 szklanki mąki Farsz: 300 g pieczarek 1 duża cebula 200 g szynki (użyłam schabu od Nove ) 300 g dyni startej na dużych oczkach kawałek żółtego sera startego na drobnych oczkach sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa Podane składniki

My simple kitchen
KLOPSY NADZIANE PIECZARKAMI 121

Kolejna wariacja z mięsa mielonego. Dzisiaj klopsy faszerowałam pieczarkami, ale równie dobre będą grzyby leśne, albo warzywa. Wszystko zależy od upodobań konsumujących. Moi testerzy kulinarni są zachwyceni tą propozycją.  Zostawiam ich zatem z pysznym obiadem, bo mnie niestety praca wzywa. Ale jutro wolne :) SKŁADNIKI: na klopsy 500 g mięsa mielonego 1 czerstwa bułka (namoczona, odsączona) 1 cebula drobno posiekana(...)ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 jajko sól, pieprz ziarenka smaku mąka olej  bulion 2 sosy pieczeniowe jasne 2 łyżki śmietany na farsz 300 g pieczarek 1 szalotka sos sojowy A jak to zrobić: Pieczarki obrać i drobno pokroić, podsmażyć na patelni razem z drobno pokrojoną szalotką i sosem sojowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki

Kuchnia w opałach
Placki z cukinii 307

smakowało? ;)  Na pewno każdy, kto lubi cukinię ma swoje ulubione potrawy. Placuszki są jedną z moich. Robię je między innymi wtedy, kiedy dzień wcześniej przygotowuję faszerowaną cukinię - pozostaje wtedy sporo wydrążonego środka, którego szkoda wyrzucać. Można je podawać na słodko, z sosami jogurtowymi czy tez na ostro i bardziej wytrawnie, na przykład z gulaszem(...)Wszystko zależy od naszej wyobraźni i smaku :) Składniki: około 1 szklanka startej razem ze skórką na grubej tarce cukinii , 150 ml maślanki (lub kefiru), 2 jajka , 1 szklanka mąki , gruby, świeżo zmielony pieprz , sól do smaku, olej do smażenia. Jajka roztrzepać z maślanką. Dodać sól, pieprz i mąkę. Dokładnie wymieszać. Dołożyć

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania