Faszerowane plastry cukinii serkiem ricotta, parmezanem i wędzonym boczkiem

Faszerowane plastry cukinii serkiem ricotta, parmezanem i wędzonym boczkiem

Faszerowane plastry cukinii serkiem ricotta, parmezanem i wędzonym boczkiem

Co zrobić z wyrośniętą cukinią? Czy taka duża jeszcze dobrze smakuje i czy nie będzie łykowata? Nic w naszej kuchni nie powinno się zmarnować. Przerośniętą cukinię możemy pokroić w plastry, wydrążyć z nasion i włóknistego miąższu, nałożyć farsz i zapiec. Nasiona warto zasuszyć i na wiosnę wysiać w ogródku. Składniki Cukinia 250 g serka ricotta 50 g sera parmezan – Parmigiano Reggiano 1 jajko 2 plastry wędzonego boczku garść świeżych liści bazylii sól pieprz starta gałka muszkatołowa oliwa z oliwek Wyk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.