jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:145/202)

Kotlety folwarczne – zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami 71

Kotlety folwarczne czyli pyszne zrazy z mięsa mielonego faszerowane serem żółtym z sosem śmietanowym z pieczarkami i porem świetnie sprawdzą się na domowy obiad dla całej rodziny. W towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki tworzą bardzo smaczny posiłek, który zadowoli nawet wybredne podniebienia. Danie, choć proste i z niewyszukanych składników, jest zaskakująco pyszne.   Składniki na kotlety folwarczne (7-8 sztuk(...)mięsa mielonego (dałam z indyka, może też być wieprzowe) bułka pszenna łyżka bułki tartej jajko ząbek czosnku około 150 g sera żółtego sól, pieprz, ostra papryka   Sos: 250 g pieczarek średniej wielkości por 200 ml śmietany 30% 1/3 szklanki wody sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, papryka ostra   Przygotowanie Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy na patelni

e-PrzepisyKulinarne
Pasztet z cukinii 85

delikatny, aromatyczny i subtelnie doprawiony przeprawami. Smakuje dzieciom i dorosłym. Cukinia to moje ulubione warzywo w kuchni i ogrodzie! Ma wszechstronne zastosowanie. Począwszy od popularnego leczo, poprzez placki, cukinię faszerowaną, pieczoną, duszoną, aż po rewelacyjny pasztet. Z cukinii można także upiec pyszne ciasto. Młoda cukinia to także częsty składnik w moich surówkach i sałatkach. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego pasztetu(...)cukinii – składniki: Szklanka to pojemność 250ml. Waga warzyw podana jest przed obraniem. Potrawa jest wegetariańska, a jeśli zastosujesz odpowiednią bułkę tartą także bezglutenowa. Dla wegan polecam każde jajko zastąpić łyżką zmielonego siemienia lnianego rozrobionego w odrobinie ciepłej wody. Pasztet jest FIT bez kalorycznych składników (oprócz oleju). Kaloryczność pasztetu: 135 kcal w 100g. Podane składniki są na średnią keksówkę

Ania gotuje
12 pomysłów na sałatki w muszlach makaronowych 91

smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Muszle nadziewane sałatka z kurczakiem przepis na: Niespełnione zdolności kulinarne 2. Makrela w muszlach przepis na: Szalona Patelnia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Sałatka z jajkiem i groszkiem w muszlach przepis na: Początkująca Pani Domu 4. Muszle nadziewane serem i truskawkami przepis na: Ala’AntkoweBLW 5. Sałatka z tuńczyka w muszlach makaronowych przepis na: Posmakuj(...)przepis na: Piekielna Kuchnia Izabelli 7. Sałatka z wędzonego kurczaka i winogron przepis na: Definicja Smaku 8. Sałatka warzywna w muszlach makaronowych przepis na: Globus Kulinarny 9. Muszle makaronowe faszerowane sałatką meksykańską przepis na: Smaker 10. Muszle z sałatką z ananasem, szynką i ryżem przepis na: Swojska Kuchnia Edelki 11. Makaronowe muszle z sałatką pieczarkową przepis na: Moje Gotowanie

BabskiePorady.pl - Przepisy
Faszerowane plastry cukinii serkiem ricotta, parmezanem i wędzonym boczkiem 85

wędzonego boczku garść świeżych liści bazylii sól pieprz starta gałka muszkatołowa oliwa z oliwek Wykonanie Boczek kroimy w drobną kostkę. W misce, widelcem delikatnie mieszamy serek ricotta, starty parmezan, jajko i posiekane listki bazylii. Doprawiamy solą, pieprzem i startą gałka muszkatołową. Cukinię kroimy w plastry o grubości około 1,5 cm. Wydrążamy ze środka nasiona z włóknistym miąższem. Plastry układamy(...)farszem z serka ricotta. Następnie posypujemy startym parmezanem, pokrojonym boczkiem i skrapiamy oliwą z oliwek. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i zapiekamy około 15 – 20minut. Faszerowane plastry cukinii serwujemy od razu, najlepiej smakują jeszcze ciepłe! Smacznego

Tajemnice Smaku
Zapiekane cannelloni w sosie grzybowym. 128

Pyszne makaronowe ruloniki można faszerować na wiele sposobów: farszem mięsnym lub warzywnym z dodatkiem ulubionych sosów i oczywiście serów. Moje dzisiejsze cannelloni jest z farszem drobiowym z warzywami w sosie grzybowym. SKŁADNIKI: 14 rurek cannelloni  0,5 kg fileta z kurczaka 20 dag.sera żółtego 10 dag. świeżych leśnych grzybów lub kilka suszonych 1/2 papryki czerwonej 1 szalotka kilka pomidorków(...)koktajlowych około 10 cm. pora białego 100ml śmietany 18% sól, pieprz,  1 jajko suszony lubczyk, oregano 1 łyżka masła klarowanego WYKONANIE: mięso zmielić na grubych oczkach.  szalotkę, paprykę pokroić w drobną kostkę, por w półkrążki, masło rozpuścić, dodać wszystkie warzywa,  przesmażyć około 5 min. warzywa zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu usmażyć mięso z przyprawami

Kuchnia Beaty
Bagietki faszerowane wg Aleex 149

muszą być odpowiednio przeprowadzone. Dlatego mam nadzieję, że wybaczycie mi tę nieobecność. Przez ten czas sporo się działo, ale o tym napiszę kiedy indziej. A dziś zapraszam Was na faszerowane bagietki. Przepis na nie znalazłam gdzieś w czeluściach Internetu, ale nie na blogach. Nie potrafię dokładnie zidentyfikować miejsca. Dostosowałam go do naszych upodobań i oto jest! Bagietki świetnie smakują. Można(...)Podczas oglądania futbolowych zmagań mogą być świetne do piwa, nadają się również na grilla. Koniecznie je wypróbujcie. Składniki: • 4 krótkie bagietki pełnoziarniste • 10 dag chudego boczku • 1 cebula • 1 jajko • 30 dag pieczarek • 10 - 15 dag sera żółtego • przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany • 1 łyżka masła • olej Sposób przygotowania: 1. Boczek i cebulę pokroić w kosteczkę. 2. Podsmażyć na patelni

W mojej kuchni
Pieczarki faszerowane 196

Składniki: 10 sporych pieczarek 1 drobno posiekana cebulka 5 pomidorów suszonych z zalewy, posiekanych w kosteczkę 5 plasterków szynki lub innej wędliny, pokrojonej w kosteczkę pół

Kulinarny Pamiętnik
PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM I RYŻEM 49

Papryka faszerowana mielonym mięsem, z dodatkiem ryżu, coś a'la gołąbki, tylko zamiast kapusty, mamy paprykę. Dla mnie super. Fajna odmiana dla tradycyjnych gołąbków, szczególnie w sezonie paprykowym. Inspiracją był ten przepis Składniki:   / 4 porcje - 4 papryki - 350-400g mielonego mięsa (u mnie nawet 420g- było idealnie) - 2 łyżki oliwy - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki posiekanej(...)natki - 100g surowego ryżu (u mnie basmati) - 1 pomidor - 1 jajko (można pominąć, ja zwykle robię gołąbki bez jajka) - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 1/2 łyżeczki tymianku - 2 łyżeczki oregano - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1 łyżeczka kurkumy - sól i pieprz Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, u mnie 12 minut na małym palniku w 200g wody (pod przykryciem). Na patelni podsmażamy

Smaczne Zdrowe
Cannelloni wołowo-drobiowe z dodatkiem Campagnolo 153

dodałam) 4 garście tartego żółtego sera 4 łyżki parmezanu kilka plastrów włoskiego salami "Campagnolo" Makaron Cannelloni Sposób: Musimy jak zwykle za szykować mięso. do mięsa dajemy dwa jajka, wyciśniętą bułkę , wszystkie zioła ,pieprz, sól przcisniety przez prasę czosnek i starta cebulę i mieszamy by połączyć. Blendujemy jedna puszkę pomidorów Smażymy bez dodatku oliwy nasze mięso. Następnie zalewamy pomidorami(...)pozostałe dwie puszki pomidorów również blendujemy i wlewamy do małego garnuszka. Na małym ogniu redukujemy , dodając suszona bazylie, oregano, do czasu aż się zagotuje. Gdy nasz farsz ostygł, faszerujemy nim nasz makaron. Makaronu nie gotujemy!!! Smarujemy spód naczynia żaroodpornego  i układamy nasze rurki PAMIĘTAJMY TYLKO JEDNA WARSTWĘ Następnie zalewamy naszym sosem pomidorowym. Pieczemy pod przykryciem 20 minut

Viola cooks with passion
Jarskie cannelloni ze szpinakiem pod beszamelem 116

ziela angielskiego Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Szpinak ugotować przez parę minut w osolonym wrzątku,  odcedzić, odsączyć z wody, posiekać i przestudzić. Wymieszać z roztartym twarogiem, jajkami, startym żółtym serem, doprawić do smaku solą i pieprzem (ewentualnie czosnkiem). Ugotowane rurki nadziewać farszem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.  Przygotowanie sosu: Mleko zagotować z liściem laurowym(...)masło z mąką- ciągle mieszając (uważać aby mąka się nie zarumieniła jak na zasmażkę). Zdjąć z ognia. Dolać mleko, mieszając, aż sos zgęstnieje. Na końcu doprawić solą. Sosem polać faszerowany makaron i posypać startym serem. Zapiec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia sera

Tradycyjna Kuchnia
Gęsie szyjki faszerowane, pieczone 203

drugi dzień, odsmażone w plastrach na gęsim tłuszczu. Polecam! A ponieważ czas gęsiny właśnie nadszedł, warto też zajrzeć do pozostałych gęsich przepisów: Gęsie nogi pieczone z ziemniakami Gęsie szyjki faszerowane Czulent Pierś gęsia pieczona II - z imbirem   Pierś gęsia pieczona w majeranku Pierś gęsia pieczona na jabłkach składniki (7 - 8 szyjek) 7 - 8 skór z  gęsich szyjek (kupiłam(...)drobiowej ok 40 g tartej bułki namoczonej w mleku (może być czerstwa bułka, namoczona i przemielona)  4 ząbki czosnku, posiekane 1 cebula,posiekana 1/2 pęczka pietruszki posiekany 1 jajko majeranek sól, dużo pieprzu 1 łyżka gęsiego smalcu farsz drobiowy 300 g mielonego mięsa drobiowego ( u mnie mięso z uda kurczaka) 110 g wątróbki drobiowej ok 40 g tartej bułki

Stare Gary
Bułeczki drożdżowe z ciasta do jagodzianek 62

pszennej luksusowej 550 40 gram świeżych drożdży 1 szklanka letniego mleka - 250 ml 1/2 szklanki cukru - 110 gram  1/2 kostki masła - 100 gram, rozpuszczonego i przestudzonego 3 żółtka jajek - rozmiar L opakowanie cukru waniliowego Nadzienie: W wersji do jagodzianek: 300 gram opłukanych i wysuszonych jagód 3 łyżki cukru  1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej  W wersji z dżemem(...)dłoni  i nakładamy na środek łyżkę nadzienia. Jeśli macie ochotę na jagodzianki z przepisu oryginalnego  z Ania gotuje Blog kulinarny,  którym się niniejszym inspiruję,  faszerujcie bułeczki farszem jagodowym, przygotowanym  z wymieszanych składników podanych powyżej - nie mieszajcie jednak farszu na długo przed nadziewaniem,  tylko bezpośrednio przed. Jeśli natomiast tym razem nie stawiacie na te pachnące

Kronika Piekarnika
Kotlety z cukinii i fety – pyszny pomysł na błyskawiczny obiad 56

bułki. Składniki na kotlety z cukinii i fety (4 sztuki): 1 średnia cukinia (ok. 300 g) 100 g sera feta 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki bułki tartej 1 jajko rozmiar L mały pęczek ziół: dałam szczypior i koper pieprz ziołowy, czosnek suszony, sól, pieprz czarny   Przygotowanie Cukinię myjemy, odcinamy jej końcówki i ścieramy na tarce o drobnych oczkach(...)Posypujemy ją szczyptą soli i odstawiamy na 15 minut. Zioła drobno siekamy. Fetę kruszymy na małe kawałeczki. Cukinię odciskamy z wody. Dodajemy do niej fetę, zioła, mąkę, bułkę tartą, jajko i przyprawy. Całość mieszamy ręką do uzyskania jednolitej, spójnej masy. Z masy formujemy kotlety. Na patelni rozgrzewamy olej i układamy kotlety. Smażymy je ma małym ogniu po około 5 minut

e-PrzepisyKulinarne
Bułeczki drożdżowe z pieczarkami i serem 80

Przepis na pyszne, mięciutkie bułeczki drożdżowe faszerowane pieczarkami i żółtym serem. Świeże, gorące bułki z aromatycznym nadzieniem, to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają pomysłu na pożywną przekąskę. Przepis jest bardzo prosty, a przygotowanie bułek bardzo łatwe. Najdłuższym procesem jest czekanie na wyrośnięcie ciasta. Jak zrobić bułeczki z pieczarkami? Zobacz koniecznie! Bułki drożdżowe z pieczarkami, cebulą i serem, to pyszne(...)mielonego i cebuli. Dzięki temu przepis łatwo dostosować do gustu smakowego rodziny lub dopasować do pysznego dania postnego. Na śniadanie, obiad lub kolację – wybór należy do Ciebie! Bułeczki faszerowane pieczarkami możesz przygotować też z mąki pełnoziarnistej. W naszej wersji bułki smażymy na tłuszczu, ale jeśli chcesz, możesz je upiec w piekarniku. Dzięki tym zmianom bułki będą mniej kaloryczne. Zapraszamy

Kuchnia Na Wypasie
Roladki z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i szpinakiem 143

pieprzem oraz opcjonalnie papryką. Na każdym kotlecie kładziemy trochę szpinaku oraz po 1 suszonym pomidorze. Zwijamy roladki i odkładamy na tak abym nam się nie rozwaliły. W misce wymieszać jajka i mieszamy z mąką tak aby powstała gładka masa. Na talerzu wysypujemy zmiksowane płatki owsiane. Roladki delikatnie zanurzamy w masie jajecznej a następnie obtaczamy w panierce owsianej. W celu uniknięcia(...)Kładziemy na rozgrzanej patelni i smażymy, aż uzyskamy złoty kolor z każdej strony. Podajemy np. z ryżem jaśminowym, kaszą gryczaną oraz z piklami z ogórków Artykuł Roladki z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i szpinakiem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Ryba faszerowana w galarecie 1005

Ryba faszerowana w galarecie(...)mrożony, filety 2 - łyżki pokrojonej natki pietruszki 1 - łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu 1,5 - łyżeczki soli  szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej  2 - łyżki czubate kaszy manny 2 jajka 1 - łyżeczka soku z cytryny Galareta :  1,5 - l wody 1/2 szt - selera korzeniowego 1- kawałeczek mały pora 3 - cebule 4 - średnie marchewki  1 - szt pietruszka, korzeń

Kuchnia Danusi
Tosty francuskie z awokado i jajkiem 219

Tosty francuskie z awokado i jajkiem to zdrowa propozycja na niedzielne śniadanie. Tosty będą z dodatkiem awokado, które dzięki zawartym składnikom odżywczym bardzo pozytywnie wpływa na

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i warzywami 140

Cukinia faszerowana mięsem mielonym wraz z warzywami i zapiekany serem to lekki i zdrowy obiad. Do tej potrawy najlepiej wybrać młode cukinie, ale już wyrośnięte. Jeszcze lepiej jak będą krótkie i dość grube, ponieważ takie okazy łatwiej faszerować. Danie jest soczyste, syte i przede wszystkim przepyszne. Zobacz jak krok po kroku zrobić obiad z cukinii. Potrawa najlepiej smakuje teraz(...)olej około 4 łyżki pół łyżeczki soli oraz pół łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu czarnego pomidorki koktajlowe około 200g ser mozzarella około 200g Sposób wykonania cukinii faszerowanej mięsem mielonym i warzywami. Do przygotowania cukinii faszerowanej mięsem potrzebować będziemy piekarnika. Łączny czas pieczenia to około 45 minut. Wliczając pieczenie, potrawę wykonasz w niecałą godzinę. Zanim zabierzesz się za wykonanie potrawy, przeczytaj dokładnie

Ania gotuje

Proponowane wyszukiwania