Byczki czyli pierogi z ziemniaków faszerowane mięsem

Byczki czyli pierogi z ziemniaków faszerowane mięsem

Byczki czyli pierogi z ziemniaków faszerowane mięsem

Byczki - ziemniaczane pierogi, a właściwie coś pomiędzy pierogami a kluskami/pyzami z mięsem. W smaku - rewelacja! Mój "byczek" był po prostu zachwycony i z wielkim entuzjazmem przyjął informację, że jeszcze dużo zostało więc następnego dnia na obiad będzie to samo. Trzeciego dnia dostał już coś innego a czwartego pytał, kiedy znów będą byczki :) SKŁADNIKI: (ok 40 szt dość dużych byczków czyli 4-5 porcji) Ciasto: 1 kg ugotowanych ziemniaków 25 dag mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka (M) 1 płas... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kto ugości moich gości?

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Kto ugości moich gości?

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pierogi przepis, pierogi, ziemniak, ziemniaki, ciasto, drobiowe, rosół, papryka, sosy, kurczak, obiad, surówka, pierogi z mięsem, jajka z farszem, kurczak z papryką , mięso na obiad, kurczak z czosnkiem, ziemniaki na obiad, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, jajka faszerowane , sos do jajek, papryka faszerowana, gotowany kurczak, dania z kurczakiem, sos do kurczaka, dania na gorąco

Inne przepisy z Kto ugości moich gości?

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.