jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:154/202)

Najprostsze muffinki czekoladowe 117

pieczenia 3 łyżki gorzkiego kakao   W jednej misce wymieszaj łyżką suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao. W drugiej misce połącz ze sobą mokre składniki: jajko, mleko, olej (użyj łyżki lub rózgi do ubijania) . Do suchych składników przelej mokre i mieszaj aż do uzyskania jednolitej konsystencji (nie trzeba zbyt długo mieszać) . Gotową masę nakładaj łyżką do foremek(...)kremem do tortów, posypać cukrem pudrem, polać lukrem lub polewą czekoladową.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięsne dania… Rolada z mięsa mielonego Włoski sos bolognese Kalafiorowy MÓZG Cukinia faszerowana mięsem Paprykowe krążki nadziewane mięsem

Kulinarny S.O.S.
Patisony nadziewane 130

Nadziewane patisony to alternatywa dla faszerowanej cukinii. W smaku są mniej wodniste niż cukinia, bardziej kremowe i delikatne. Z racji małego gniazda nasiennego nie mieszczą tyle farszu, co cukinia, ale i tak warto je upiec :) Czym nadziać? Tyko wyobraźnia nas ogranicza. Jedyne co należy wykonać przed nadzianiem do podpieczenie patisona. Na ok. 10 minut wkładamy warzywo pozbawione gniazda nasiennego, lekko(...)nadziewamy, czym mamy :) Może to być puree z kalafiora i brokuła. Nic innego jak miks ugotowanych: kalafiora i brokuła, doprawionych mieloną kolendrą, z dodatkiem tartego sera, np. parmezanu i jajka. Ugotowane warzywa miksujemy, doprawiamy, dodajemy ser i surowe jajko. Tak przygotowaną masą nadziewamy patisony lub inne warzywa, np. cukinię. Może to być też klasyczny łosoś z serem mozzarella. Łososia

Kucharzyca
Rolada schabowa z pieczarkami i mięsem mielonym 198

Dzisiaj przepis na roladę ze schabu - danie  czasochłonne ale warte swego smaku :) Mistrzami w jej przygotowaniu są moi Rodzice  SKŁADNIKI 1,4 kg schabu

Moje Kuchenne Rewelacje
Roladki z cukinii – pyszne danie z piekarnika 37

jajko 1 ząbek czosnku 150 g sera żółtego sól, pieprz Sos pomidorowy: 150 ml passaty pomidorowej łyżka oleju pół łyżeczki cukru czosnek suszony, zioła prowansalskie, oregano, sól, pieprz Przygotowanie Cukinie myjemy, ścinamy im końce i kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Każdy z nich posypujemy odrobiną soli i odstawiamy na około 20 minut, aż nieco zmiękną. Mięso mielone mieszamy z jajkiem(...)nagrzanego do 180 C i pieczemy przez około 40 minut z termoobiegiem. Roladki z cukinii – pyszne danie z piekarnika Zobacz przepisy na inne dania na obiad z cukinii: Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami Leczo z cukinią i pieczarkami – pyszny i prosty przepis Kotlety z cukinii i fety – pyszny pomysł na błyskawiczny obiad Zapiekanka z cukinii – prosty i szybki przepis

e-PrzepisyKulinarne
Schab. Co warto wiedzieć o mięsie schabowym? 109

Zobacz przepisy na pyszny schab: Kotleciki schabowe w sosie pieprzowym Kotlet schabowy z kością z ziemniakami i kapustą Soczysty kotlet schabowy w chrupiącej panierce Pieczony schab z ziemniakami i faszerowanym jabłkiem Najczęstsze błędy żywieniowe Polaków My Polacy bardzo lubimy dobrą kuchnię. Żadne spotkanie towarzyskie, czy to rodzinne czy zawodowe nie może obyć się bez dobrego jedzenia. Szczególnie lubimy domową, typową(...)zrazy wołowe. Bardzo chętnie jadamy także pierogi, pyzy czy placki ziemniaczane. W ciągu dnia ze względu na wygodę i szybkość spożywania najczęściej jadamy kanapki. Z kolei na śniadaniach królują jajka w postaci jajecznicy albo na miękko. Jako przekąski między posiłkami chętnie spożywamy frytki, kebaby, chipsy, słodycze. Pijemy także dużo piwa i napoi gazowanych. Jak widać kuchnia typowego Polaka do zdrowych

ProstePesto.pl
21 pomysłów na kasze! 462

dzieci? Jak smakuje pieczarkowa w niecodziennej odsłonie? Odpowiedzi na wszystkie pytania znajdziecie w przepisach.   Kasza gryczana z pieczarkami i oliwkami Sałatka z kaszy gryczanej ze szpinakiem i jajkiem sadzonym Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą i klementynką Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami(...)jęczmienną Krupnik Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Kuskus z lazurem i winogronami Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami i pieczarkami  Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem

Moja smaczna kuchnia
Ziemniaczany gorący pies 335

ziemniaczany 6-7 ziemniaków 1-2 łyżki mąki 1 jajko ziółka (ja wybrałam oregano) oliwa do posmarowania ciasta sól 2 parówki Ziemniaki starłam na tarce. Do masy dodałam jajko, mąkę, sól oraz oregano. Wszystko razem wymieszałam i wyłożyłam na blaszce (folia do pieczenia polana oliwą), formując coś w kształcie prostokąta. Wierzch ciasta skropiłam jeszcze oliwą. Ważne jest, aby ciasto miało(...)parówki i zwinęłam jak roladę. Przecięłam w połowie i wstawiłam ponownie do piekarnika, aby parówki się zapiekły.  Podawałam na ciepło, dzisiaj z  bigosem ... mniamm Zawijańca można dowolnie faszerować i doprawiać -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Powiązane posty: Babka ziemniaczana Bigos

bastalena
Zraziki z mielonej wołowiny w sosie pieczeniowym 77

Zraziki z mielonej wołowiny w sosie pieczeniowym Kruche, soczyste i delikatne roladki wypełnione pysznym farszem i duszone w aromatycznym sosie, to moja dzisiejsza propozycja na prosty

Blog z Apetytem
PAPRYKA FASZEROWANA MIĘSEM I WARZYWAMI 230

  Bardzo fajne dość lekkie danie, idealne zarówno na obiad jak i na kolację. Przepis stworzony pod wpływem chwili ;-)   Z apetytu na danie trochę inne

Smaczne Zdrowe
Parówki w cieście drożdżowym 188

Pomysł na ciepłą kolację lub przekąskę na słono idealną na domówkę lub drugie śniadanie - parówki faszerowane żółtym serem i pieczarkami "ukryte" w cieście drożdżowym udekorowanym ziarnami sezamu, słonecznika oraz siemieniem lnianym. Wbrew pozorom poniższe parówki w cieście drożdżowym są łatwe i proste do przygotowania 😋 Zachęcam do pieczenia! Składniki na 10-12 sztuk: ciasto drożdżowe 2,5 szklanki mąki pszennej(...)sztuk małych, cienkich parówek (około 300 g) 4 duże pieczarki (200 g) 1/2 cebuli  50 g startego, żółtego sera sól, pieprz odrobina oleju do dekoracji 1 jajko 2 łyżki sezamu 2 łyżki ziaren słonecznika 1 łyżka siemienia lnianego Na samym początku przygotować ciasto drożdżowe : składniki na ciasto wymieszać ze sobą i za pomocą robota kuchennego lub dłoni wyrobić gładką

Ugotować
Roladki z cukinii faszerowane serem ricotta. 73

Roladki z cukinii faszerowane serem ricotta. Zdrowe roladki z cukinii nadziewane ricottą , serem mozzarella i bazylią , a całość polana pysznym sosem marinara, który wykonany jest z pomidorów . Te pyszne roladki z cukinii bardzo pięknie się prezentują i stanowią smaczny i zdrowy obiad o niskiej zawartości węglowodanów. Cukinia bardzo ułatwia przekształcenie dowolnego dania w lżejszą, zdrowszą wersję, cukinia jest znakomitym zamiennikiem(...)kobalt, chrom, nikiel, wapń, magnez, potas, cynk, miedź, mangan, selen, żelazo. Składniki jakie będą nam potrzebne: – 4 średniej wielkości cukinie – 1 opakowanie sera ricotta – 1 jajko – 5 listków bazylii – 1 szklanka startego sera mozzarella – sól, pieprz Sos marinara: – 1 puszka pomidorów – 3 ząbki czosnku – 1 cebula – 2 łyżki oleju

Zdrowy Styl Joanny
Jajka faszerowane pastą z quinoy i chrzanu 116

Wielkanoc, to faszerowane jaja muszą być ;) Ten przepis jest bardzo prosty, bardzo szybki z kilku podstawowych składników. Jeśli więc w święta zawitają do Was jacyś nadprogramowi goście i będziecie potrzebowali paru dodatkowych przekąsek, to warto w kilka chwil przygotować te jaja, zamiast co prawda pysznych, ale oklepanych jaj z majonezem ;)   Składniki: 5 łyżek ugotowanej białej quinoy 5 łyżek(...)Wykonanie: Ugotowane jaja przekrawamy wzdłuż na pół, wyjmujemy ostrożnie żółtko. Żółtka, quinoę i chrzan, blendujemy na gładką masę blenderem ręcznym. Pastę doprawiamy sola i pieprzem i nakładamy na połówki jajek. Warto przystroić je czymś zielonym, ja użyłam natki kopru włoskiego i różowego pieprzu, ale świetny też będzie zwykły koperek, lub szczypiorek. Polecam i pozdrawiam

Quinoa Raz!
Ciasto marcepanowo – pomarańczowe 149

  Po świątecznym i noworocznym lenistwie czas wrócić do codzienności. W przerwie do końca roku nie gotowałam nic wielkiego – przygotowałam paszteciki z kapustą (wykorzystując wigilijną

Szybko Tanio Smacznie
Placek ziemniaczany z piekarnika 110

kostkę. Oba składniki podsmażamy na oleju. Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach, paprykę kroimy w paseczki. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do ziemniaków dodajemy jajka, mąkę, paprykę, marchew i cebulę z kiełbasą. Doprawiamy według uznania (ja dałam tylko sól i pieprz, ale mogą być również ulubione zioła). Całość dokładnie mieszamy. Masę rozkładamy na wyłożonej papierem(...)caption id="attachment_7731" align="aligncenter" width="685"] Placek ziemniaczany z piekarnika[/caption] Zobacz inne przepisy na dania z ziemniakami w roli głównej: Moskole – Placki Z Gotowanych Ziemniaków Ziemniaki Faszerowane Pieczarkami I Serem Kotlety Ziemniaczane Z Cukinią Pieczone Placki Ziemniaczane Z Pieczarkami Ziemniaki Faszerowane Boczkiem I Serem Pizza Na Placku Ziemniaczanym Pyszna Zapiekanka Ziemniaczana Naleśniki Ruskie Z Serem Żółtym Szare

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety z mortadeli. Kotlety panierowane z kiełbasy 189

słodko, czy też wytrawne i przygotowywało się różne dziwne dla dzisiejszych miłośników kuchni potrawy. Tak powstawały domki Baby Jagi , torcik z kaszy manny , czy kotlety z mielonki faszerowane serem. Ten przepis to był jeden z lepszych sposobów przygotowania oszukanych kotletów schabowych z kiełbasy mielonki, mortadeli, czy też z konserwy turystycznej! Obecnie czasami jednak wracamy z Piotrem do smaków dzieciństwa, gdyż(...)kiełbasę w panierce może być ratunkiem dla niejednego domowego budżetu, który ledwo dyszy do 1 każdego miesiąca! Jak zrobić Kotlety z mortadeli. Kotlety panierowane z kiełbasy : Składniki: kiełbasa jajka mąka bułka tarta sól i pieprz do smaku odrobina majeranku Przygotowanie: Kiełbasę mielonkę, czy też mortadelę wyjmujemy z osłonki lub z puszki i kroimy na plastry o grubości około

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię