Uwielbiam faszerowaną paprykę chyba od wczesnego dzieciństwa ;p Jednak w moim domu, pomimo zdrowej papryki, było to raczej danie ciężkie – dużą ilością wieprzowiny, sera i małą ilością białego ryżu. Oczywiście wszystko można zmodyfikowaćnie tracąc aromatu i smaku dania, a zdecydowanie zmniejszając ilość kalorii i tłuszczu! Wystarczy zamienić wieprzowinę na chude mięso z kurczaka lub indyka. Nie trzeba mięsa drobiowego wcześniej(...)rozgrzej odrobinę oleju i przesmaż cebulę z czosnkiem aż to uzyskania złotego, lekko brązowego koloru. Przestudź lekko. Zmiel mięso lub pokrój w bardzo drobną kostkę. W misce roztrzep 2 jajka, dodaj sól (jeśli używasz mielonego mięsa ze sklepu – sprawdź najpierw jego skład, bo często jest już posolone!), dodaj pieprz, słodką paprykę, 3 krople tabasco (możesz zamienić na odrobinę papryki chili
Eat me! Fit me!Roladki tatarskie Kruche i soczyste zraziki wypełnione pysznym farszem i duszone w delikatnym sosie pieczeniowym, to moja dzisiejsza propozycja na weekendowy obiad dla całej rodzinki. Według
Blog z ApetytemMakaron z cukinią, kurczakiem i suszonymi pomidorami to bardzo szybki obiad. Do jego wykonania Madzia wykorzystała makaron razowy, który dodana mu wyjątkowego smaku. Makaron najlepiej smakuje
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jako przekąska do pracy. Polecam. Drożdżowe pierogi smażone z kurczakiem tandoori Składniki: Ciasto: 500 g mąki 100 ml ciepłej wody ¼ szklanki stopionego masła 1 jajko 50 g drożdży 1 szczypta cukru ½ łyżki soli olej do smażenia Farsz: 1 pierś z kurczaka 1/2 cebula 5-6 pieczarek ½ pęczka świeżej kolendry (opcjonalnie) 100 g sera żółtego(...)oliwie. Odstawiamy do przestygnięcia. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki i cebulę również podsmażamy. Składniki farszu dokładnie mieszamy. Ciasto rozwałkowujemy, wycinamy koła o średnicy mniej więcej 6-7 cm i faszerujemy. Oczywiście wielkość pierogów jest dowolna, możecie zrobić również mniejsze. Smażymy na głębokim tłuszczu do zarumienienia się
Mania Gotowaniaprzepis w wykonaniu. Soczyste pieczarki w środku i chrupiąca panierka dają daniu bardzo apetyczny smak. Zachęcam do wypróbowania przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki panierowane składniki: 8 dużych pieczarek 2 jajka 60 g sera np.Gouda 20 g Parmezanu lub sera Grana Padano 3 łyżki mąki pszennej 1 cebulka pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz, papryka słodka(...)rozgrzać olej (oleju taką ilość, aby pieczarki choć w połowie były zanurzone). Najpierw smażyć stronę z farszem, potem drugą. Smażyć na rumiany kolor. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pieczarki faszerowane w panierce pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!życiu jadłam :-) A oto i on: Składniki: 1,5 szklanki mąki (ja używam mąki wrocławskiej) 1 szklanka mleka 1/2 szklanki wody mineralnej (może być gazowana) szczypta soli 1 jajko 1,5 łyżeczki oleju oraz olej do smażenia Sposób przygotowania: Wszystkie składniki wkładamy i wlewamy do miski. Następnie miksujemy, początkowo na najniższych obrotach, a następnie na wyższych obrotach miksera(...)lekkiego zarumienienia. Wprawieni kucharze mogą bez pomocy narzędzi przerzucić naleśnik specjalnym ruchem patelni. Tę czynność powtarzamy aż ciasto zniknie z miski. Tak przygotowane naleśniki smarujemy twarożkiem, dżemem, powidłami lub faszerujemy pieczarkami, serem, mięsem, można polać sosami, posypać cukrem pudrem - jak kto lubi. Smacznego
Anielska Kuchnia Animodłę, a raczej na 3. Z pieczarkami, z kapustą, grzybami i z mięsem. A tym czasem okazuje się że, krokiety z szynką i serem to strzał w dziesiątkę. Krokiety faszeruje w najprostszy sposób, plastrami szynki i sera, zwijam w rulon, panieruję i smażę na rumiano z każdej strony. Od dziś to zdecydowanie moja najsmaczniejsza wersja krokietów. Aby krokiety były nieco(...)SZTUK CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT SKŁADNIKI: – Szynka 12 plasterków lub 24 – Ser żółty 12 plasterków lub 24 NALEŚNIKI – Mleko – 500 ml – Woda – 100 ml – Mąka typ 550 – 280 g – Jajka – 2 sztuki – Masło rozpuszczone 50g – Sól szczypta – Oliwa do nacierania patelni DO PANIEROWANIA – Jajko / lub 2 – Bułka tarta PRZEPIS: 1. Składniki na naleśniki zmiksuj na gładką masę, wylewaj porcję ciasta
globuskulinarnyzapraszam na wegetariańskie naleśniki z pieczarkami okraszone jogurtowym sosem czosnkowym. Do przygotowania porcji 8 naleśników będziemy potrzebować: - 1,5 szklanki mąki wrocławskiej - 1 i 3/4 szklanki chłodnego mleka - 1 jajko - 1 łyżkę oleju - szczyptę soli Do przygotowania farszu potrzebujemy: - 500 g pieczarek - 250 g mrożonej żółtej fasolki - 250 g mrożonych brokułów - 1 łyżkę masła - po 1 łyżeczce tymianku oraz bazylii(...)Farsz przyprawiamy i odstawiamy do przestygnięcia. W tym czasie przygotowujemy sos mieszając wszystkie składniki. 6. Na gotowym naleśniku układamy plasterek sera oraz porcję farszu i zawijamy jak krokiety. 7. Faszerowane naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym, które wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na kilka minut, aby roztopił się ser. SMACZNEGO
Bez Cebuliplacuszkach wyraźnie czuć ich delikatną nutę. Jem je zawsze na obiad jako miłe urozmaicenie codziennych dań. Do tego kompot z wiśni i jesteś w siódmym niebie! Kwiatki można też faszerować, zapiec lub jeść na surowo. W Polsce są trudno dostępne, ale coraz bardziej popularne! Szukaj ich na targach, w gospodarstwach rolnych, a najlepiej to posadź cukinię w ogródku. U mnie(...)grupy B, a także potas i wapń. Działają odkwaszająco i obniżają cholesterol. Składniki: 1 szklanka mąki pełnoziarnistej pół szklanki mąki pszennej (może być też inna, np. orkiszowa) 1 jajko pół szklanki mleka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia/pół łyżeczki sody pół łyżeczki cynamonu kwiatki cukinii Przygotowanie : Z kwiatków cukinii usuń pręciki i słupki (najlepiej wykręcając
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńSezon na pomidory jest w pełni, możemy zatem przygotować szybkie spaghetti z pomidorami. Pokażę Wam jak zaoszczędzić czas i w 15 minut przygotować pyszne aromatyczne spaghetti
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!czerstwa bułka mleko pieprz,sól bułka tarta 7 jajek ugotować,obrać i drobno pokroić. Bułkę namoczyć w mleku i odstawić na 10 min, następnie odcisnąć. Do jajek dodać surowe jajko, odciśniętą bułkę, sól, pieprz.Wymieszać. Z masy formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor. 3 łyżki masła lub oliwy(...)dań płynnych, zup, sosów. Jest to niezastąpiony dodatek do pizzy czy zapiekanki. Doskonale pasuje do kanapek zarówno tych z serem jak i tych z mięsem. Świetnie nadaje się do faszerowania mięsa
Moje domowe kucharzenieBardzo dobry obiadek z tego wyszedł. Można serwować taki kalafior na imprezy, przyjęcia itp. Ja zrobiłam go na obiad i podałam z pieczonymi ziemniakami, a na
Kuchnia Pokoleńsię na 1 blaszce do pieczenia. Frytki są tak dobre, że śmiało możesz robić z podwójnej porcji. Panierka : 50 g sera żółtego 110 g bułki tartej (3/4 szklanki) 1 jajko 1 ząbek czosnku Dodatkowo do smaku oprószam upieczone frytki 3 szczyptami świeżo zmielonego pieprzu czarnego oraz 3 szczyptami soli. Sposób wykonania frytek z cukinii pieczonych w piekarniku Do przygotowania frytek(...)cukinii potrzebować będziemy przede wszystkim: do panierki 2 głębokie talerze, ostrego noża i deski do krojenia. Przygotuj także blaszkę oraz piekarnik. Krok 1. Przygotowuję panierkę Do jednego talerza wbijam jajko i rozbełtuję widelcem. Dodaję drobno posiekany czosnek. Wszystko dokładnie mieszam ze sobą za pomocą widelca. Do drugiego talerza wsypuję bułkę tartą i starowany na grubych oczkach ser żółty. Wszystko mieszam
Ania gotuje