Na św. Marcina pieczona gęś faszerowana kaszą i grzybami
Na św. Marcina pieczona gęś faszerowana kaszą i grzybami
Jak dobrze upiec gęś i czy jest przy tym dużo pracy? To prawda, że pieczona gęś spędza dużo czasu w piecu, ale za to przez większość czasu w ogóle nie musicie do niej zaglądać (choć pewnie będziecie chcieli, bo niesamowity aromat rozchodzący się po domu sprawi, że będziecie krążyć wokół piekarnika ;-)). Pieczona gęś to uczta w każdym wymiarze. Drażni wszystkie zamysły: powonienia, smaku i wzroku:) Czas : 5 i pół godziny w tym 5 godzin pieczenia Poziom trudności : Łatwe Pieczona gęś nie tylko od święta Gęsina je... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz
Autor
Agnieszka Jablonska-Twaróg
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, pasta, pierś, kaczki, kluski, kopytka, dania mięsne, pieczone ziemniaki, kasza gryczana, kurczak pieczony, kurczak, surówka, ziemniaki, indyk, mięso, bez pieczenia, piersi z kaczki, pierś z indyka, jajka faszerowane , pierś z kurczaka, pierś kurczaka, piersi z kurczaka faszerowane
Inne przepisy z Niedzielny kucharz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję