Zamarzyła mi się dziś ciepła i lekka kolacja. Delikatne cukinie prosto z piekarnika były idealnym pomysłem. Składniki (4 porcje) -4 cukinie -mała cebula -4 ząbki czosnku
Zielona Kuchniaktóry wysłałam przepis faszerowane kwiaty cukinii , a zorganizowanym w ramach Europejskiego Festiwalu Smaku . Jednym z punktów programu było wspólne gotowanie potraw z użyciem ślimaków. Ponieważ wcześniej nie przygotowywałam nic z ich użyciem, sięgnęłam po przepis z niezawodnej książki Marii Monatowej Uniwersalna Książka Kucharska, z 1910 roku. Ale, aby nie było nudno, zamiast zwykłej panierki (jajko, bułka tarta), dodałam do bułki
królestwo garówkotlety z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami i serem. Wyszły naprawdę bardzo smaczne i mają jeszcze jedną zaletę – przed panierowaniem można je zamrozić, a potem wykorzystać wtedy, gdy naprawdę nie mamy czasu. To co? Może spróbujecie? Polecam. Składniki: • 2 podwójne piersi kurczaka • 40 dag pieczarek • 5 dag żółtego sera • 2 łyżki majonezu • 1 cebula • olej • 3 jajka • bułka tarta • sól, pieprz
W mojej kuchnimąkę. Całość dobrze wymieszać. Jajka rozbełtać widelcem i dodać do masy na ciasto. Wymieszać. Masę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię i docisnąć do dna. Ciasto piec ok. godziny w temp. 180 stopni C. Po upieczeniu wyjąć na kratkę, a gdy ostygnie usunąć papier do pieczenia. ----- Podobne: Ciasto "wiewiórka" lub brzydal Jabłka faszerowane amarantusem Portugalskie ciastka arachidowe
Weekendy w domu i ogrodziejeden gryz”. 5. FASZEROWANIE (10 min) Na środek kwadratu układamy po 2 łyżeczki farszu i zawijamy ciasto, sklejając ze sobą sąsiadujące boki, tak jak pokazaliśmy na zdjęciu. Dla bezpieczeństwa można zostawić małą „falbankę” w miejscu łączenia boków. 6. PIECZENIE (30 min) Uformowane pierogi układamy na papierze do pieczenia i smarujemy z wierzchu mlekiem, rozbełtanym jajkiem lub zwykła wodą – dzięki
Nerds Kitchenciasta faszerowany szpinakiem oraz fetą , który w Turcji przyrządzają najczęściej w przydrożnych budkach … barach. Farsz można oczywiście dowolnie modyfikować , jednak to właśnie ten z sera i szpinaku jest najbardziej popularny, U mnie podany z sosem czosnkowym – smakuje rewelacyjnie! A do tego niezwykle szybko się go robi ;) SKŁADNIKI: CIASTO: - mąka – 2 szklanki - duże jajko – 1 szt - sól
Ostra na SłodkoŚniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Śniadanie to nie zawsze kanapka z masłem, wędliną i plaster pomidora. Jeśli znajdziemy odrobinę więcej czasu możemy pokusić się o przygotowanie smacznego, zdrowego omletu z dodatkiem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!naprawdę do faszerowania naleśników możecie użyć każdych dodatków. Jako, że u mnie było tzw. czyszczenie lodówki po weekendzie, składniki jakie wylądowały u nas to szynka i ser żółty. Spróbujcie koniecznie! Składniki (dla 2-3 osób): * naleśniki (6 sztuk) - 1 szklanka mąki pszennej tortowej typ 405 - 2/3 szklanki zimnego mleka - 2/3 szklanki zimnej wody - 3 jajka rozm.M - 3 łyżki rozpuszczonego masła
CookYourselfśniadania jadałam twarożek, jajka, pasty i omlety w towarzystwie chleba pełnoziarnistego, obiad to z reguły kasza, ryż a do tego ryba, strączki lub ciekawie przyrządzone mięso - często z orientalną nutą - co uwielbiam :) Popołudniowe przekąski - ciepła zupa (tajska lub z dyni) lub warzywa z hummusem, kolacja - wszelkiego rodzaju sałatki lub posiłek na ciepło (chili con carne, faszerowana cukinia). Hitem były drugie
Moje Kuchenne Rewelacjekolejny przepis na faszerowanego ( wyluzowanego ) kurczaka. Efektowne danie. Wymaga trochę pracy, ale warto, szczególnie gdy biesiadnikom smakuje. Moi byli zadowoleni i to było najważniejsze. Składniki: 1 kurczak ½ kg mięsa wołowego mielonego ½ kg mięsa wieprzowego mielonego ½ kg pieczarek Suszone pomidory ze słoika ( połowa ) Pęczek natki pietruszki Sól Pieprz Czerwony delikat do mięs 1 łyżka oleju 2 jajka Wykonanie: Kurczaka luzujemy ( przecinamy
Smaki EwySchabowe faszerowane szpinakiem wymyśliłam pewnego dnia, gdy okazało się, że zrobimy kotlety na obiad, a jako że nie lubię jeść zawsze takich samych schaboszczaków, poszukałam w głowie alternatywy i tak się to zakończyło :) Polecam szpinakożercą i nie tylko :) Składniki: ½ kg schabu bez kości 200g szpinaku 100g sera gouda sól, pieprz Zioła prowansalskie 1 jajko bułka tarta tłuszcz lub olej
Smakowy RajBędą kieszonki schabowe... faszerowane... tym co akurat mam :) czyli farszem szynkowo-cebulowo-serowym. Przepis nieskomplikowany i nawet początkująca gospodyni z nim sobie poradzi. Jeśli tylko posiada w lodówce: Składniki: schab (nie podaję ilości bo jest ona uzależniona od ilości domowników i naszego apetytu) przyprawa do schabu papryka słodka majeranek pieprz sól słodka papryka 2 jajka bułka tarta 3 plasterki sera
Walijskie PichcenieNaleśniki z gyrosem Uwielbiam zapiekane naleśniczki. A już z tak wyśmienitym farszem, to jest naprawdę niebo w ustach! Polecam wypróbować Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI
Blog z ApetytemSpecjalnie dla Was, w jednym miejscu prezentuję najlepsze przepisy z cukinią. Jak zawsze proste w wykonaniu i tak dobre, że zagoszczą w Waszym menu już
Moja smaczna kuchniaUdało mi się jeszcze zerwać trochę kwiatów cukinii. Tym razem nadziałam je ricottą i suszonymi pomidorkami. Wyszło całkie smaczne jedzonko:) Polecam też wersję z mięskiem
Monia miesza i gotujewarzywa? Ja bardzo! Uwielbiam faszerowaną cukinię, dlatego pomyślałam, że być może można ją zrobić także na grillu. Nadzienie jest jadnak nietypowe, ale wszystkie smaki bardzo fajnie się uzupełniają. Postawiłam na krewetki, które wybornie smakują doprawione sosem słodko-kwaśnym. Tutaj zobacz inne pomysły na faszerowaną cukinię: 1 FASZEROWANA CUKINIA W SOSIE POMIDOROWYM 2. CUKINIA FASZEROWANA KUSKUSEM I ORZECHAMI Znajdziesz(...)niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki SKLEP ! Składniki (4 sztuki): 2 średnie cukinie 16-20 sztuk surowych krewetek 1 saszetka sosu sweet&sour od Blue Dragon 2 jajka 100 ml. smietanki 30% 60 g. żółtego sera 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 ząbki czosnku sól, pieprz Krewetki oczyszczone (ale z ogonkami) włóż do miseczki. Dodaj połowę sosu sweet
Delicious PlaceŚwietnie smakują podane z zimnym sosem, np. czosnkowym , musztardowym , pomidorowym , bazyliowym Pomysły na przekąski: ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Tatar z łososia z majonezem ** Bruschetta z pomidorami i bazylią ** Jajka z łososiem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 12 rożków: 1 op. ciasta francuskiego (275 g) 300 g pieczarek cebula 100 g żółtego sera, np. gouda 1 łyżka oleju(...)jajkiem i wstaw je do rozgrzanego piekarnika. Piecz około 25-30 minut w temperaturze 200 stopni (grzanie góra-dół) , aż się zarumienią. W czasie pieczenia rożki napuchną i powiększą swoją objętość. Pomysły na ciasto francuskie: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na mięsne dania… Klops Kotlety drobiowe z majonezem Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana
Kulinarny S.O.S.Imprezowe Kajzerki Czy jedliście takie bułeczki na śniadanie lub kolacje? Bułki kajzerki faszerowane kurczakiem i warzywami w panierce. Bułeczki takie możemy również podać na różne uroczystości, będą Hitem na imprezach. 12 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: · 6 bułek kajzerek · ½ fileta z kurczaka(...)papryka czerwona · 6 plasterków sera żółtego · 4 liście kapusty · 2 jajka · Bułka tarta do panierki · ½ szk mleka Sposób przygotowania: 1. Bułki kroimy na połowę i wycinamy otwór
Kulinarna Chwilanaleśnik, faszerowanie to pestka, a zapiekane trwa tyle ile czasu trzeba aby sos się zarumienił. Wielokrotnie przygotowane, przetestowane na rodzinie, chwalone i zjadane do ostatniego naleśnika – nie ma lepszej rekomendacji na obiad. Składniki (na 2 duże porcje): szklanka mleka 1/2 szklanki wody 1,5 szklanki mąki i kilka łyżek do ewentualnego dodania 1 duże jajko 3 łyżki oleju szczypta
Smaczna Stronaposypki, polewy, faszerować muffinki lub babeczki domowymi konfiturami, przetworami, świeżymi lub mrożonymi owocami, suszonymi owocami, budyniem. Lubię takie rozwiązania. Muffinki jeszcze ciepłe są obłędne, znikają szybko. Z gorącym truskawkowym nadzieniem… Na szczęście prosty przepis i składniki, która prawie zawsze mamy w domu kuszą, by często powtarzać takie domowe słodkie pieczenie. Składniki: 1¾ szklanki mąki 2 jajka łyżeczka proszku
Zasmakuj Kuchnimożna faszerować w sumie wszystkim. U mnie w domu najpopularniejsza jest wersja z mięsem mielonym, serem feta i pieczarkami, choć oczywiście zdarza się też, że farsz wygląda tak jak na tradycyjne gołąbki. Dzisiaj ta pierwsza opcja, polecam i zapraszam po przepis. Składniki: 4 papryki 200 g mięsa mielonego 150 g fety 4 pieczarki 1 jajko 2 łyżki
Gosia gotujepierwszy przygotowałam faszerowaną cukinię. Jako farsz proponuję mielone mięso z pieczarkami i ryżem. Cukinia to pożywne i lekkie warzywo, a w połączeniu z mięsnym farszem jest doskonałą propozycją na letni obiad lub kolację. duża cukinia 10 dag ryżu ok. 20 dag miąższu z cukinii 50 dag mięsa wieprzowego posiekany koperek 20 dag pieczarek 1 cebula jajko olej 1/2 litra
Salonik smaków