jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:144/202)

Zapiekana cukinia z mięsem mielonym 182

Zapiekana cukinia z mięsem mielonym to jest danie, które warto przygotować w lecie, wtedy kiedy możemy dostać świeże pomidory i cukinię. Danie to jest niezwykle lekkie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
40 PRZEPISÓW I JADŁOSPIS NA KETO-ADAPTACJI 397

adaptacji: ŚNIADANIA i KOLACJE: Jajko w chmurce Bekonowe gniazdka jajeczne – bez nabiału Rollsy ze szpinakiem i łososiem – bez nabiału Omlet z warzywami – bez nabiału Jajka sadzone na boczku Jajko w koszulce Śledzie po kaszubsku Pasztet LCHF Shakshuka Sałatka z awokado i ogórka Rollsy Muffinki jajeczno-warzywne – bez nabiału Chlebek tostowy – nie codziennie Keto bułki bez laktozy – nie codziennie Tatar wołowy(...)Krem brokułowy Zupa cygańska Golonka pieczona Żeberka w kiszonej kapuście Żeberka pieczone Łopatka w kapuście Zrazy z ogórkiem i boczkiem Soczysta karkówka pieczona Soczyste kotlety mielone Gołąbkowa zapiekanka Papryka faszerowana Zielony hamburger Makaron spaghetti z cukinii z sosem bolognese Pulpety w sosie pomidorowym Bigos Soczysta wątróbka saute Krewetki w maśle czosnkowym Krewetki w pomidorach Śledź pieczony Łosoś w maśle czosnkowo

Ola la LCHF
Szczupak faszerowany 173

przygotowuje szczupaka faszerowanego, zawsze obiecuję sobie, że to już ostatni raz, jednak wracam do tego przepisu jak bumerang, no bo pyszny to on jest!!!! Jeżeli zdejmiecie skórę i wyjmiecie ości z surowego mięsa, to już połowa sukcesu, tak więc jest to przepis dla cierpliwych i ambitnych. Powodzenia s zczupak ok. 1,5- 2 kg włoszczyzna: 1 marchewka(...)pietruszka, kawałek selera i pora 2 cebule 3 jajka 2 małe czerstwe bułki 200 ml mleka do namoczenia 2 łyżki masła natka pietruszki liść laurowy ok. 3 szt. sól, ziele angielskie, pieprz cytrynowy dodatkowo: żelatyna spożywcza na 1 litr wody   Szczupaka sprawiam tzn. odcinam płetwy, ogon, głowę, myję rybę, skórę ściągam z ryby, jest tak mocna, że trudno

Jadło i czytadło
Filet faszerowany warzywami 139

Filet z kurczaka faszerowałam na rożne sposoby. I zawsze wychodził zjadliwy. Dlatego pomyślałam ,dlaczego by nie spróbować z warzywami . Takimi od wieków u nas- w Polsce ,używanymi. Nawet całkiem niezle smakował. Składniki na 4 rolady 4 pojedyńcze  filety drobiowe cebula 1/4 główki kapusty czerwonej 2 marchewki 10 cm pora 1/2 natki pietruszki 1/4 kapusty pekińskiej 1 łyżka musztardy ostrej(...)szklanka  wody lub rosołu oliwa  Panierka 1 jajko 5 łyżek płatków kukurydzianych sól ,pieprz Wykonanie Krok 1 . Warzywa umyć i osuszyć . Cebulę,marchewki i por pokroić w paski ok 3cm. Kapusty poszatkować.Natkę posiekać drobno . Krok 2 . Umyte i osuszone filety rozbić na cienkie płaty. Doprawić pieprzem i solą z każdej strony. Krok .3 Rozgrzać oliwę w rondelku

Eli Gotowanie
Tort Mięsny 281

Tort mięsny w moim wykonaniu to kruche ciasto faszerowane mięsnym farszem. Danie to jest idealne na obiad zwłaszcza, że można je przygotować dzień wcześniej a upiec w momencie, który najbardziej nam odpowiada. Tort ten jest nie tylko pyszny ale i bardzo sycący.  Tort ten piekłam w tortownicy o średnicy 22 cm. Składniki: Ciasto: 300g mąki 90g smalcu 90g masła(...)czubata łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki zimnej wody szczypta soli 1 jajko do posmarowania ciasta Farsz : 2- 3  średnie ziemniaki 500g mielonego mięsa wołowego 2 cebule 1 papryka 1 puszka pomidorów 2 ząbki czosnku 4 łyżki sosu Worcester 2 łyżka sosu sojowego ostra i słodka papryka sól pieprz Wykonanie: Mąkę przesiać przez sito, dodać smalec, masło, sól oraz

Mama Gotuje
Indyk faszerowany burakami w cieście francuskim 209

pieprzem i cukrem. Podlewamy mlekiem i dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Studzimy. Indyka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i delikatnie wycinamy w nim kieszonkę na farsz. Pierś indyczą faszerujemy buraczkami dość ścisłe. Doprawiamy sola i ziołami prowansalskimi. Obsmażamy z obu stron na złoto na rozgrzanym oleju. Podlewamy niewielka ilością wody. Dodajemy ziele angielski, liść laurowy i pieprz ziarnisty. Dusimy(...)razie potrzeby podlewając jeszcze odrobina wody. Studzimy. Rozwijamy ciasto francuskie. Pierś indyczą układamy pośrodku ciasta wzdłuż dłuższego boku. posypujemy obficie ćwiartkami orzechów włoskich i zawijamy. Cisto smarujemy żółtkiem jajka i posypujemy makiem. Pieczemy w 220 stopniach C przez 15 minut

Pyry na Gaz
Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym 55

Zapiekane naleśniki z mięsem mielonym to smaczny pomysł na rodzinny obiad!  Jeśli szukacie przepisu z wykorzystaniem mięsa mielonego to idealnie trafiliście! Naleśniki faszerowane mięsem mielonym w sosie pomidorowym, posypane tartym serem są naprawdę obłędnie pyszne i z pewnością Wam zasmakują. Oczywiście do farszu możecie użyć waszych ulubionych warzyw, ja użyłam cebuli, papryki, pomidorów i kukurydzy – bo akurat(...)Polecam również przepis na  lasagne bolognese .   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na zapiekane naleśniki z mięsem mielonym: Naleśniki (8 szt.): 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 2 jajka 1 i 1/2 szklanki mąki szczypta soli 3 łyżki oleju Farsz z mięsa mielonego: 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 czerwona papryka 1 duża cebula 1/2 puszki kukurydzy

Gotuj z Prezesem
Zapiekane pomidory z mozzarellą 125

Zapiekane pomidory z mozarellą to bardzo szybka przystawka na ciepło. Już nie musimy bać się niespodziewanej wizyty gości. Przystawka jest bardzo lekka i pożywna, zatem idealnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron bezglutenowy z bobem, groszkiem i pomidorkami 158

Makaron bezglutenowy z bobem, groszkiem i pomidorkami. Makaron ten został przygotowany z mieszaniny mąki kukurydzianej z dodatkiem mąki ryżowej i kilku jeszcze dodatków. Makaron kukurydziany został podany z kurczakiem faszerowanym rukolą. Polecamy też przepis na tradycyjny makaron z mąki pszennej , który podajemy do rosołu. Jak zrobić domowy makaron bezglutenowy? składniki: 1 cebula dymka kilka g pomidorków koktajlowych garść mrożonego groszku(...)białego wina oliwa z oliwek sól gruboziarnista pieprz młotkowany z kolendrą suszone oregano rukola do dekoracji opcjonalnie parmezan Ciasto na makaron: 1 szklanki mąki kukurydzianej ½ szklanki mąki ryżowej 2 jajka 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju Przygotowanie makaronu: Obie mąki wymieszać w misce, dodać jajka, olej i sól, wyrobić ciasto, rozwałkować cienko i przygotować makaron, który kroimy w dosyć cienkie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
pieczony szczupak z czosnkowo maślanym farszem 173

szczupak faszerowany Przygotowanie tej potrawa zajmie nam nieco czasu, ale nasz trud zostanie sowicie wynagrodzony w chwili kiedy na naszym stole pojawi się aromatyczne danie  wykonanie ze szczupaka. składniki dla czterech osób cały szczupak o wadze około półtorej kilograma 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku sól,pieprz dodatkowo sznurek z naturalnego włókna na sporządzenie  farszu 1,5 szklanki(...)ugotowanego ryżu 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku 1 jajko 1/3 pęczka natki pietruszki 1/2 pęczka szczypioru pieprz, sól sposób przygotowania Z całego ( nie patroszonego) szczupaka za pomocą noża zeskrobujemy łuskę i dokładnie go myjemy . Rybę układamy na desce, grzbietem ku górze i ostrym nożem ( najlepiej do filetowania) nacinamy, wzdłuż kręgosłupa grzbiet szczupaka, oddzielając następnie mięso z obu stron

Miód i pieprz
Pizza pasztet z cukinii – pyszny dodatek do kanapek lub obiadu 57

ogórka małosolnego na wierzchu.   Składniki na Pizza pasztet z cukinii: 500 g cukinii 0,5 szklanki kaszy manny 0,5 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki oleju 2 jajka 250 g szynki 250 g pieczarek 100 g sera żółtego średniej wielkości papryka czerwona pieprz czarny, sól, papryka ostra, pieprz ziołowy, oregano   Przygotowanie Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i podsmażamy(...)jeśli ma duże pestki. Cukinię ścieramy na tarce o małych oczkach, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie cukinię odsączamy z wody. Wbijamy do niej jajka, dodajemy kaszę manną, bułkę tartą, olej, szynkę, ser, pieczarki, paprykę i przyprawy. Całość wyrabiamy ręką na jednolitą masę. Pasztet przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety folwarczne – zrazy z mięsa mielonego z pieczarkami 71

Kotlety folwarczne czyli pyszne zrazy z mięsa mielonego faszerowane serem żółtym z sosem śmietanowym z pieczarkami i porem świetnie sprawdzą się na domowy obiad dla całej rodziny. W towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki tworzą bardzo smaczny posiłek, który zadowoli nawet wybredne podniebienia. Danie, choć proste i z niewyszukanych składników, jest zaskakująco pyszne.   Składniki na kotlety folwarczne (7-8 sztuk(...)mięsa mielonego (dałam z indyka, może też być wieprzowe) bułka pszenna łyżka bułki tartej jajko ząbek czosnku około 150 g sera żółtego sól, pieprz, ostra papryka   Sos: 250 g pieczarek średniej wielkości por 200 ml śmietany 30% 1/3 szklanki wody sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, papryka ostra   Przygotowanie Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry i podsmażamy na patelni

e-PrzepisyKulinarne
Pasztet z cukinii 85

delikatny, aromatyczny i subtelnie doprawiony przeprawami. Smakuje dzieciom i dorosłym. Cukinia to moje ulubione warzywo w kuchni i ogrodzie! Ma wszechstronne zastosowanie. Począwszy od popularnego leczo, poprzez placki, cukinię faszerowaną, pieczoną, duszoną, aż po rewelacyjny pasztet. Z cukinii można także upiec pyszne ciasto. Młoda cukinia to także częsty składnik w moich surówkach i sałatkach. Gorąco zachęcam do wypróbowania mojego pasztetu(...)cukinii – składniki: Szklanka to pojemność 250ml. Waga warzyw podana jest przed obraniem. Potrawa jest wegetariańska, a jeśli zastosujesz odpowiednią bułkę tartą także bezglutenowa. Dla wegan polecam każde jajko zastąpić łyżką zmielonego siemienia lnianego rozrobionego w odrobinie ciepłej wody. Pasztet jest FIT bez kalorycznych składników (oprócz oleju). Kaloryczność pasztetu: 135 kcal w 100g. Podane składniki są na średnią keksówkę

Ania gotuje
12 pomysłów na sałatki w muszlach makaronowych 91

smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Muszle nadziewane sałatka z kurczakiem przepis na: Niespełnione zdolności kulinarne 2. Makrela w muszlach przepis na: Szalona Patelnia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Sałatka z jajkiem i groszkiem w muszlach przepis na: Początkująca Pani Domu 4. Muszle nadziewane serem i truskawkami przepis na: Ala’AntkoweBLW 5. Sałatka z tuńczyka w muszlach makaronowych przepis na: Posmakuj(...)przepis na: Piekielna Kuchnia Izabelli 7. Sałatka z wędzonego kurczaka i winogron przepis na: Definicja Smaku 8. Sałatka warzywna w muszlach makaronowych przepis na: Globus Kulinarny 9. Muszle makaronowe faszerowane sałatką meksykańską przepis na: Smaker 10. Muszle z sałatką z ananasem, szynką i ryżem przepis na: Swojska Kuchnia Edelki 11. Makaronowe muszle z sałatką pieczarkową przepis na: Moje Gotowanie

BabskiePorady.pl - Przepisy
Faszerowane plastry cukinii serkiem ricotta, parmezanem i wędzonym boczkiem 85

wędzonego boczku garść świeżych liści bazylii sól pieprz starta gałka muszkatołowa oliwa z oliwek Wykonanie Boczek kroimy w drobną kostkę. W misce, widelcem delikatnie mieszamy serek ricotta, starty parmezan, jajko i posiekane listki bazylii. Doprawiamy solą, pieprzem i startą gałka muszkatołową. Cukinię kroimy w plastry o grubości około 1,5 cm. Wydrążamy ze środka nasiona z włóknistym miąższem. Plastry układamy(...)farszem z serka ricotta. Następnie posypujemy startym parmezanem, pokrojonym boczkiem i skrapiamy oliwą z oliwek. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i zapiekamy około 15 – 20minut. Faszerowane plastry cukinii serwujemy od razu, najlepiej smakują jeszcze ciepłe! Smacznego

Tajemnice Smaku
Zapiekane cannelloni w sosie grzybowym. 128

Pyszne makaronowe ruloniki można faszerować na wiele sposobów: farszem mięsnym lub warzywnym z dodatkiem ulubionych sosów i oczywiście serów. Moje dzisiejsze cannelloni jest z farszem drobiowym z warzywami w sosie grzybowym. SKŁADNIKI: 14 rurek cannelloni  0,5 kg fileta z kurczaka 20 dag.sera żółtego 10 dag. świeżych leśnych grzybów lub kilka suszonych 1/2 papryki czerwonej 1 szalotka kilka pomidorków(...)koktajlowych około 10 cm. pora białego 100ml śmietany 18% sól, pieprz,  1 jajko suszony lubczyk, oregano 1 łyżka masła klarowanego WYKONANIE: mięso zmielić na grubych oczkach.  szalotkę, paprykę pokroić w drobną kostkę, por w półkrążki, masło rozpuścić, dodać wszystkie warzywa,  przesmażyć około 5 min. warzywa zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu usmażyć mięso z przyprawami

Kuchnia Beaty
Bagietki faszerowane wg Aleex 149

muszą być odpowiednio przeprowadzone. Dlatego mam nadzieję, że wybaczycie mi tę nieobecność. Przez ten czas sporo się działo, ale o tym napiszę kiedy indziej. A dziś zapraszam Was na faszerowane bagietki. Przepis na nie znalazłam gdzieś w czeluściach Internetu, ale nie na blogach. Nie potrafię dokładnie zidentyfikować miejsca. Dostosowałam go do naszych upodobań i oto jest! Bagietki świetnie smakują. Można(...)Podczas oglądania futbolowych zmagań mogą być świetne do piwa, nadają się również na grilla. Koniecznie je wypróbujcie. Składniki: • 4 krótkie bagietki pełnoziarniste • 10 dag chudego boczku • 1 cebula • 1 jajko • 30 dag pieczarek • 10 - 15 dag sera żółtego • przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany • 1 łyżka masła • olej Sposób przygotowania: 1. Boczek i cebulę pokroić w kosteczkę. 2. Podsmażyć na patelni

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania