Hreczanyki – podkarpackie kotlety z mięsa i kaszy gryczanej

Hreczanyki – podkarpackie kotlety z mięsa i kaszy gryczanej

Hreczanyki – podkarpackie kotlety z mięsa i kaszy gryczanej

Hreczanyki to pyszna regionalna potrawa, którą można podać na sycący i pyszny obiad dla całej rodziny. Takie kotlety z mięsa mielonego i kaszy gryczanej są bardzo smaczne, soczyste i aromatyczne. Powstają z kilku niewyszukanych i tanich składników, które są dostępne przez cały rok. Jeśli lubicie kaszę gryczaną, to taka potrawa z pewnością przypadnie wam do gustu, a jeśli za nią nie przepadacie, to może dzięki hreczanykom się do niej przekonacie. Z czym podać hreczanyki? Świetnie sprawdzi się do nich sos grzybowy l... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.