Cukinia faszerowana mięsem, z sosem cytrynowym

Cukinia faszerowana mięsem, z sosem cytrynowym

Cukinia faszerowana mięsem, z sosem cytrynowym

Zrobiło się zimno. Lato minęło, pozostały tylko wspomnienia. Nasze pełne greckich smaków. Na greckiej wyspie Skopelos jedliśmy wyjątkowo dobrą, faszerowaną mięsem, cukinię. Nie do końca może udało mi się odtworzyć konsystencję farszu, ale i tak jestem z siebie zadowolona. Danie jest bardzo smaczne, sos cytrynowy pyszny. Zostało mi nieco farszu, wypełniłam nim dwie podłużne papryki i  upiekłam razem z cukinią. Letnie wspomnienie na jesienne dni. Bardzo polecam! składniki ok 1100 g cukinii (2 szt) 400 g ba... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.