Kabaczek faszerowany

Kabaczek faszerowany

Kabaczek faszerowany

Składniki : • 1 kabaczek • 150 g mielonej jagnięciny • 1 mała cebula • 1 ząbek czosnku • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki • 4 łyżki passaty (sosu) pomidorowego lub 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego • 150 g kurek • 1 jajko Przyprawy: • 1 łyżeczka papryki w proszku (słodkiej) + ostrej do smaku • 1 łyżeczka zmielonego kminu rzymskiego (kuminu) • 1 łyżeczka zmielonej kolendry • 1/2 łyżeczki kurkumy • 1/2 łyżeczki cynamonu Do podania: mięta i ser feta Przygotowanie : Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Kabaczka umy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.