Świąteczny obiad: Pieczony kurczak nadziewany wątróbką

Świąteczny obiad: Pieczony kurczak nadziewany wątróbką

Świąteczny obiad: Pieczony kurczak nadziewany wątróbką

Kurczak faszerowany wątróbką to prawdziwy król pieczonego drobiu. Dzięki bogatemu, kremowemu nadzieniu jest soczysty, dość długie pieczenie sprawia z kolei, że skórka jest rumiana i chrupiąca. Zakochacie się w tym przepisie! Czas: 3 godziny (w tym 1 h przygotowania i 2 h pieczenia) Poziom trudności: średni Sprzęt: maszynka do mielenia mięsa Król niedzielnych i świątecznych obiadów, kurczak faszerowany wątróbką, piękny dla oka i bardzo smaczny. Polecamy Wam sprawdzony przepis na danie niewyszukane, a wykwint... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, tarta, bułki, kurczak pieczony, mięso, ziemniaki, obiad, sosy, jabłka, pierogi, kaczki, kurki, pierogi przepis, pierś, tortilla, mięso mielone, pasztet, zupa, mielone, surówka, grzyby, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, pieczone ziemniaki, tarta z jabłkami, dania mięsne, tortilla z kurczakiem, pierogi z mięsem, jajka faszerowane , prosta zupa

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.