Przepis na : śniadanie
Ach, zdrobnienia. Łódeczki, jajeczka, rzodkieweczki i ogóreczki. Na szczęście w tytule jest tylko jedno, które i tak mnie uwiera. No nic, inny tytuł jakoś mi nie pasuje. Niech będą więc łódeczki. Skąd przepis? Od mojej drogiej kuzynki z dolnego śląska, u której miałam okazje jeść je na śniadanie. Pisałam już Wam kiedyś o Kazi, robi cuda w kuchni i to jest właśnie jedno z nich. Nie wiem czy dobrze pamiętam dobór składników, ale postanowiłam zamknąć je w gronie opisanym poniżej. Ma być „wiosennie”, n... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...