Szukacie inspiracji na wegetariański obiad lub ciepłą kolację. Zapraszam na pieczone bataty faszerowane soczewicą, pomidorami, jarmużem i fetą z dodatkiem aromatycznych ziół. Takie połączenie musi smakować Słodkie ziemniaki są pyszne, sycące i bardzo proste do przygotowania. Polecam! Składniki: 5 małych batatów 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/2 puszki krojonych pomidorów około 100 g sera feta (lub typu feta) 2 garście jarmużu(...)wstawić do piekarnika na około 10 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Smoothie z batatów, soku pomarańczowego i imbiru → Awokado zapiekane z jajkiem, suszonymi pomidorami i parmezanem → Bakłażany faszerowane kaszą kuskus, pomidorami i fetą → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką → Cukinia faszerowana mielonym mięsem, czarnymi oliwkami i serem lazur
Oryginalny smakusuwamy pręcik ze środka. Ślimaki odsączamy z zalewy, ale jej nie wyrzucamy, bo ten rosołek jest pyszny. Mieszamy tuszki z miętą. Delikatnie napełniamy wnętrze kwiatu ślimakami. Faszerowane kwiaty cukinii zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i smażymy na rozgrzanym maśle, ale nie za długo. Podajemy na gorąco. Artykuł Kwiaty cukinii ze ślimakami pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane
Ugotowane pozamiataneW czasie wielkanocnego śniadania w tradycji polskiej nie może zabraknąć jajek. Zima nas nie oszczędzała w tym roku, że postanowiłam dodać im trochę barwy. Dlatego proponuję
Weekendy w domu i ogrodzieWysokie temperatury sprawiają, że zamiast gorących dań głównych ma się ochotę na przekąski. Ich plusem jest szybkie przygotowanie i dodatek świeżych smaków. To nie oznacza jednak
Weekendy w domu i ogrodzieJajko to król wielkanocnego stołu, niezaprzeczalnie. Faszerowane, z majonezem, panierowane, czy w sałatkach- zawsze sprawdza się świetnie i szybko znika z półmisków. Dzisiaj sałatka zaledwie z kilku składników, ale dobrze doprawiona i pyszna, myślę, że ciekawa i warta wypróbowania, choćby na Wielkanoc Czytaj więcej
PichceniomaniaZbliżają się Święta Wielkanocne a na stołach wówczas królują jajka. Ja chyba lubię je pod każdą postacią, na miękko, na twardo, faszerowane, czy też z samym majonezem lub z dodatkiem kawioru. Dzisiaj proponuję jajka z tuńczykiem nie tylko na święta ale również na zwykły dzień. Składniki: Dowolna ilość jajek ugotowanych na twardo Tuńczyk z puszki w sosie własnym Ogórki konserwowe
Smaki EwyCukinia faszerowana ryżem i mięsem z indyka Składniki: cukinia filet z indyka cebula ryż sól kurkuma koperek oliwa z oliwek Mięso z indyka i cebulę pokroiłam
nietadietaorganizatorem eventów i pokazów kulinarnych, wymieniłyśmy z nim kontakty. Można go znaleźć tu: KUŹNIA DOBREGO SMAKU bądź tu: SMACZKI. Cóż takiego gotowali? Na pierwszy rzut poszły faszerowane pomidory. Interesujący był farsz – ricotta, jajko, przyprawy i bułka tarta wraz z bazylią. Zapiekamy i podajemy. Druga propozycją była bruschetta, pomidorowa z oliwkami i kaparami. Dwie propozycje szybkie i tanie, a jednocześnie takie
W kuchni Karmel-itkirozchylając płatki, usuwamy pręcik ze środka. Ważne jest, żeby dobrze je umyć od środka, ponieważ lubią się tam chować ziarnka piasku. Delikatnie napełniamy wnętrze kwiatu farszem. Faszerowane kwiaty cukinii zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i smażymy na rozgrzanym maśle, aż jajko się zetnie, ale nie za długo. Podajemy na gorąco. Artykuł Kwiaty cukinii nadziewane pasztetem pochodzi z serwisu
Ugotowane pozamiataneWczorajszego wieczoru kuchnia została oddana we władanie mojemu Mężowi ;) I wyczarował dla nas taką kolację! Pieczone, faszerowane pomidory - mniam!! Tym razem zamieszczam więc przepis mojego Męża ;) Faszerowane pomidory Składniki: 4 duże pomidory 4 jajka 4 plastry szynki parmeńskiej (może być słone salami) 10 dag żółtego sera bagietka masło sól, pieprz, zioła prowansalskie / przyprawa do sałatek Sposób przygotowania: Z pomidorów odkroić
Lawendowe Niebofaszerowane pieczarki . Doskonale pasują jako danie główne i nie tylko ,fajnie się sprawdza na spotkaniach rodzinnych bądź z przyjaciółmi , doprawiać można na różne sposoby ,na ostro jak ktoś lubi bądź dodać znacznie więcej ziół ,więc zapraszam do spróbowania pieczarek w takiej postaci smakują super . Składniki 250 dag mięsa mielonego 2 jajka(...)bułki tartej ,szczypior posiekany i przesmażony na oliwie i wszystko bardzo dokładnie mieszam do połączenia wszystkich składników ze sobą . Kiedy mięso będzie już dokładnie wymieszane faszeruje wcześniej przygotowane pieczarki ,rozbijam jako i panieruje w jajku i bułce i wykładam na rozgrzaną patelnie ,smażę na złoty kolor na małym ogniu po obu stronach tak aby mięso się w środku usmażyło
Mój Smakprzyjęcie z okazji Halloween. Smocze oczy na toście, to smaczna i niecodziennie wyglądająca przystawka. Dla większego efektu smakowego proponuje dodać do żółtek pieprz kajeński. Składniki: 3 jajka na twardo 2 tosty 6 oliwek faszerowanych papryką, lub papryką i czosnkiem 1łyżka majonezu + jedna łyżeczka do posmarowania 1 łyżeczka ketchupu sól i pieprz do smaku odrobina pieprzu kajeńskiego kropla czerwonego barwnika spożywczego
Pani M - kuchnia smakowitaprzyjęcie z okazji Halloween. Smocze oczy na toście, to smaczna i niecodziennie wyglądająca przystawka. Dla większego efektu smakowego proponuje dodać do żółtek pieprz kajeński. Składniki: 3 jajka na twardo 2 tosty 6 oliwek faszerowanych papryką, lub papryką i czosnkiem 1łyżka majonezu + jedna łyżeczka do posmarowania 1 łyżeczka ketchupu sól i pieprz do smaku odrobina pieprzu kajeńskiego kropla czerwonego barwnika spożywczego
Pani M - kuchnia smakowitacebulę mielimy razem maszynką. Następnie dodajemy sól, pieprz i jajka. Jeśli mięso jest zbyt suche możemy dodać do niego trochę rozpuszczonego masła. Naleśniki faszerujemy i składamy w koperty lub roladki. Następnie panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej, po czym pieczemy na rozgrzanym tłuszczu. Pamiętajcie by panierowane krokiety piec na gorącym tłuszczy, gdyż położenie na zimny może sprawi, że panierka
Smakowy Raj