jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:89/202)

JAJKA W SEROWO-ORZECHOWEJ SKORUPCE 100

czym Wam się kojarzy Wielkanoc? Prócz babki cytrynowej pewnie każdy odpowie jajkami. Na stole goszczą jajka pod różnymi postaciami. Faszerowane tuńczykiem, szynką czy klasyczne z majonezem. Dziś... 2 tygodnie przed Wielkanocą przygotowałam jajka z skorupce. Skorupka powstaje poprzez usmażenie jajek. Tak, dobrze usłyszeliście... jajka zostały usmażone. Niestety danie nie należy do lekkich dlatego warto podczas ich jedzenia wziąć 1 tabletkę

Kuchnia w oparach
Jaja faszerowane pastą z Tuńczyka 191

wielkanocny stół, przystawkę lub po prostu jako przekąskę oraz element śniadania. Każdemu amatorowi tuńczyka oraz faszerowanych jaj z pewnością zasmakuje to połączenie. Jaja faszerowane pastą z Tuńczyka - Składniki (na 12 połówek jaj) 6 jajek(...)tuńczyka z puszki w sosie własnym 2 łyżki majonezu ok. 40 g żółtego sera łyżeczka drobno posiekanej cebulki (można pominąć) sól pieprz  Jaja faszerowane pastą z Tuńczyka - Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo i przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka. Majonez wraz z żółtkami rozgniatamy przy użyciu widelca do powstania konsystencji kremu.   Cebulkę bardzo drobno kroimy. Tuńczyka odsączamy

Słodka Strona
Faszerowane piersi ze szpinakiem 44

pierś z kurczaka - 2 szt mrożony szpinak - 25 dag serek topiony ziołowy - 10 dag czosnek - 3 ząbki ser żółty - 2 plastry sól pieprz kolorowy jajko bułka tarta olej piersi kurczaka opłukać i osuszyć delikatnie. Każdą pierś rozkroić ale nie całkowicie do końca, aby był większy płat i delikatnie go rozbić, następnie posypać solą i pieprzem. Szpinak włożyć na patelnie(...)położyć plaster sera żółtego najlepszy gouda, na nim gesty sos szpinakowy, złożyć na pół. Jajko umyć, wybić do miseczki, roztrzepać widelcem. Bułkę tartą wsypać na talerz. Piersi faszerowane delikatnie wkładamy do roztrzepanego jajka a następnie do bułki tartej, obsypujemy nią z każdej strony.  Na patelni rozgrzewamy olej, zmniejszamy płomień pod nią i układamy delikatnie faszerowane piersi, smażymy na niedużym

Camilla w kuchni
Faszerowane pieczarki portobello z jajkiem przepiórczym 93

klasycznych różnią się przede wszystkim kolorem i smakiem. Są bardziej aromatyczne, mięsiste i dużo większe, dzięki czemu świetnie nadają się do faszerowania. Zachwycają swoim wyglądem jak i smakiem. Dziś prezentuję Wam pyszne […] Artykuł Faszerowane pieczarki portobello z jajkiem przepiórczym pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Sabich – izraelski street food 71

Sabich (lub sabih) to popularne danie izraelskiej kuchni ulicznej. To kanapka faszerowana plastrami grillowanego bakłażana, jajkiem, sosem tahini, hummusem i aromatyczną pastą zhug. Zakochacie się w tej mieszance smaków! Sabich – street food z ulic Tel-Awiwu Gdy mowa o izraelskim street foodzie, większość z Was pewnie myśli o falafelach i hummusie. A jest jeszcze jedna rzecz, i to prawdziwa

Na-talerzu.pl
Jaja Faszerowane Pastą z Szynką 232

Jaja faszerowane pastą z szynką to świetna propozycja na wielkanocny stół, przystawkę lub po prostu przekąskę oraz element śniadania.  Pasta bardzo prosta w przygotowaniu, a jej smak w połączeniu z jajkami jest zaskakująco dobry i z pewnością warto ją przygotować w naszych domach. Jaja(...)faszerowane pastą z Szynk ą - Składniki (na 12 połówek jaj) 6 jaj 100 g szynki lub polędwicy 4 łyżeczki majonezu 2 łyżeczki ketchupu sól pieprz Jaja faszerowane pastą z Szynką - Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo i przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka. Majonez wraz z żółtkami i ketchupem rozgniatamy przy użyciu widelca do powstania konsystencji kremu.   Szynkę kroimy

Słodka Strona
Jajka z sosem chrzanowym 132

piętach. To już niebawem. Muszę przyznać, że w tym roku jakoś trudno mi się zmobilizować do przygotowania czegoś na tę okazję. Skoro święta to oczywiście jajka. Klasyką są te faszerowane, a ja Was z chęcią zaproszę na takie, które się ukrywają. Na przykład pod chrzanowo – serową pierzynką, czyli w lekko pikantnym wydaniu. Do przygotowania jajek pod chrzanowo – serową

Szybko Tanio Smacznie
Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami 132

posolić, ponieważ bardzo wchłania sól. Spokojnie można też przedłużyć czas pieczenia o kilka minut. Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami (4 porcje): Jeszcze nieupieczona. 2 cukinie 2 piersi kurczaka pieczarki około 200 g cebula białe wytrawne wino około 100 ml starty parmezan 100 g jajko sól ostra papryka pieprz kminek cały Cukinię przekroić wzdłuż i w poprzek. Wydrążyć jej środek(...)solą, pieprzem i papryką. Wlać wino, dusić do odparowania nadmiaru alkoholu. Wszystkie składniki wymieszać razem w garnku lub misce (miąższ, pieczarki z cebulą, winny kurczak), dodać roztrzepane jajko i ponownie wymieszać. Faszerować łódeczki cukinii, a wierzch posypywać startym parmezanem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, piec w temperaturze 190 stopni przez około 12 - 15 minut

Karola gotuje
SMAŻONE JAJKA NA TWARDO Z PANIERCE ORZECHOWO-SEROWEJ 78

Wielkanoc pachnie jajkami. Jajka na twardo z majonezem, faszerowane, w żurku lub terrinie. U nas na stole też pojawią się jajka podane w skorupce. Skorupka jest chrupiąca z nutą orzechowo-serową. Podane są one z sosem majonezowo-ketchupowym do którego wykorzystałam klasyczny majonez dekoracyjny Winiary 10 jajek 2 łyżki masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego 5 łyżek startego żółtego sera

Kuchnia w oparach
KALAFIOR FASZEROWANY MIĘSEM MIELONYM I BOCZKIEM (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu i laktozy) 353

faszerowany mięsem mielonym i pokryty plastrami wędzonego boczku. Danie nie tylko pyszne, ale i bardzo efektownie prezentujące się na talerzu dlatego idealne gdy planujecie przyjąć gości Składniki: 1 kg kalafiora (po usunięciu niejadalnych części czyli liści i głąba) 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli 1 kg mięsa mielonego wieprzowego (u mnie łopatka + karkówka + podgardle) 130 g cebuli 1 jajko

Ola la LCHF
Jajka faszerowane z suszonymi pomidorami 103

Jajka gotowane na twardo faszerowane suszonymi pomidorami. Naprawdę bardzo pyszna wersja.Polecam gorąco !! Składniki: 5 jaj ugotowanych na twardo ok.5 -6 suszonych pomidorów 2 łyżki majonezu pęczek szczypiorku sól i pieprz do smaku ser feta -może być ale nie musi Jajka przekrawamy wzdłuż na pół.Wyciągamy żółtka i rozgniatamy je widelcem. Pomidory odsączamy z zalewy i drobno kroimy. Dodajemy do żółtek

Przepisy mojej mamy
Wielkanocne jaja faszerowane łososiem 152

Wielkanoc to jajka obowiązkowo. Szczególnie te faszerowane czymś pysznym. U mnie będą suto nadziane wędzonym łososiem, do tego kilka kropel soku z cytryny i obowiązkowo świeży koperek. To moja pierwsza propozycja na Wielkanocne śniadanie. Przepis ukazał się również w Chochli . Składniki : * 3 jajka * 50g wędzonego łososia * 2 łyżki majonezu  * łyżka soku z cytryny  * sól, świeżo mielony czarny pieprz

Magiczne Życie Marty