jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:91/202)

Jajka w sosie andaluzyjskim. Wielkanocne śniadanie. 273

wiadomo w czasie ich trwania wszystko na stole obraca się wokół jajka :) Podajemy je i na ciepło i na zimno i gotowane i smażone, faszerowane i w sosie i jeszcze inaczej :) Ja dziś proponuję jajka w sosie andaluzyjskim. Sam sos, błyskawiczny w przygotowaniu, w smaku lekko pikantny, świetnie komponuje się nie tylko z jajkiem, ale również pasuje idealnie z wędliną

Kuchnia z widokiem na ogród
Kotlety mielone faszerowane pieczarkami 163

Kotlety mielone to danie, które pamiętam z dzieciństwa. Mama robiła je często głównie na niedzielny obiad . Były to proste kotlety bazujące na wieprzowinie, bułce, jajku, odrobinie soli oraz pieprzu. W kotletach tych nie było farszu. Tego typu kotlety mielone obecnymi czasy robię u siebie w domu sporadycznie, głównie dlatego iż lubię próbować nowych dań i rzadko skupiam się na jednej(...)faszerowane pieczarkami i mam nadzieję, iż Wam posmakują. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Mielone faszerowane pieczarkami Składniki na kotlety mielone faszerowane pieczarkami. 30 dkg pieczarek 25 dkg cebuli 1 łyżka masła 1 i 1/2 łyżeczka soli 3/4 łyżeczki świeżo-mielonego pieprzu 50 dkg mięsa mielonego drobiowego 1 bułka mały pęczek natki pietruszki 1 jajko

MeCooks
Cukinia faszerowana mięsem z kruszonką 230

Wczoraj mama przygotowała nam na obiad cukinie faszerowaną mięsem z kruszonką z bułki tartej, mozzarelli i jajka. Składniki: 2 cukinie 0,5 kg mięsa mielonego  sól pieprz 2 ząbki czosnku 3 łyżki ketchupu 2 jajka 200 g startej mozzarelli 8 łyżek bułki tartej 1 łyżka oliwy Przygotowanie: Mięso mielone smażymy na patelni, z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą

Lili w kuchni
Bataty faszerowane soczewicą, pomidorami, jarmużem i fetą 165

Szukacie inspiracji na wegetariański obiad lub ciepłą kolację. Zapraszam na pieczone bataty faszerowane soczewicą, pomidorami, jarmużem i fetą z dodatkiem aromatycznych ziół. Takie połączenie musi smakować Słodkie ziemniaki są pyszne, sycące i bardzo proste do przygotowania. Polecam! Składniki: 5 małych batatów 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1/2 puszki krojonych pomidorów około 100 g sera feta (lub typu feta) 2 garście jarmużu(...)wstawić do piekarnika na około 10 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Smoothie z batatów, soku pomarańczowego i imbiru → Awokado zapiekane z jajkiem, suszonymi pomidorami i parmezanem → Bakłażany faszerowane kaszą kuskus, pomidorami i fetą → Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką → Cukinia faszerowana mielonym mięsem, czarnymi oliwkami i serem lazur

Oryginalny smak
Kwiaty cukinii ze ślimakami 183

usuwamy pręcik ze środka. Ślimaki odsączamy z zalewy, ale jej nie wyrzucamy, bo ten rosołek jest pyszny. Mieszamy tuszki z miętą. Delikatnie napełniamy wnętrze kwiatu ślimakami. Faszerowane kwiaty cukinii zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i smażymy na rozgrzanym maśle, ale nie za długo. Podajemy na gorąco. Artykuł Kwiaty cukinii ze ślimakami pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Jajka faszerowane pastą z brokułu 138

W czasie wielkanocnego śniadania w tradycji polskiej nie może zabraknąć jajek. Zima nas nie oszczędzała w tym roku, że postanowiłam dodać im trochę barwy. Dlatego proponuję

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasta tuńczykowo-jajeczna 208

Wysokie temperatury sprawiają, że zamiast gorących dań głównych ma się ochotę na przekąski. Ich plusem jest szybkie przygotowanie i dodatek świeżych smaków. To nie oznacza jednak

Weekendy w domu i ogrodzie
Jajeczno-sojowa sałatka 203

Jajko to król wielkanocnego stołu, niezaprzeczalnie. Faszerowane, z majonezem, panierowane, czy w sałatkach- zawsze sprawdza się świetnie i szybko znika z półmisków. Dzisiaj sałatka zaledwie z kilku składników, ale dobrze doprawiona i pyszna, myślę, że ciekawa i warta wypróbowania, choćby na Wielkanoc Czytaj więcej

Pichceniomania
Jajka faszerowane tuńczykiem z dodatkiem ogórka konserwowego 227

Zbliżają się Święta Wielkanocne a na stołach wówczas królują jajka. Ja chyba lubię je pod każdą postacią, na miękko, na twardo, faszerowane, czy też z samym majonezem lub z dodatkiem kawioru. Dzisiaj proponuję jajka z tuńczykiem nie tylko na święta ale również na zwykły dzień. Składniki: Dowolna ilość jajek ugotowanych na twardo Tuńczyk z puszki w sosie własnym Ogórki konserwowe

Smaki Ewy
Cukinia faszerowana ryżem i mięsem z indyka 161

Cukinia faszerowana ryżem i mięsem z indyka Składniki: cukinia filet z indyka cebula ryż sól kurkuma koperek oliwa z oliwek Mięso z indyka i cebulę pokroiłam

nietadieta
IV Festiwal "KOŚCIAN SMAKUJE" - 19.08.2012. 250

organizatorem eventów i pokazów kulinarnych, wymieniłyśmy z nim kontakty. Można go znaleźć tu: KUŹNIA DOBREGO SMAKU bądź tu: SMACZKI. Cóż takiego gotowali? Na pierwszy rzut poszły faszerowane pomidory. Interesujący był farsz – ricotta, jajko, przyprawy i bułka tarta wraz z bazylią. Zapiekamy i podajemy. Druga propozycją była bruschetta, pomidorowa z oliwkami i kaparami. Dwie propozycje szybkie i tanie, a jednocześnie takie

W kuchni Karmel-itki
Kwiaty cukinii nadziewane pasztetem 167

rozchylając płatki, usuwamy pręcik ze środka. Ważne jest, żeby dobrze je umyć od środka, ponieważ lubią się tam chować ziarnka piasku. Delikatnie napełniamy wnętrze kwiatu farszem. Faszerowane kwiaty cukinii zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i smażymy na rozgrzanym maśle, aż jajko się zetnie, ale nie za długo. Podajemy na gorąco.     Artykuł Kwiaty cukinii nadziewane pasztetem pochodzi z serwisu

Ugotowane pozamiatane
Faszerowane pomidory 260

Wczorajszego wieczoru kuchnia została oddana we władanie mojemu Mężowi ;) I wyczarował dla nas taką kolację! Pieczone, faszerowane pomidory - mniam!! Tym razem zamieszczam więc przepis mojego Męża ;) Faszerowane pomidory Składniki: 4 duże pomidory 4 jajka 4 plastry szynki parmeńskiej (może być słone salami) 10 dag żółtego sera bagietka masło sól, pieprz, zioła prowansalskie / przyprawa do sałatek Sposób przygotowania: Z pomidorów odkroić

Lawendowe Niebo
Faszerowane pieczarki 178

faszerowane pieczarki . Doskonale pasują jako danie główne i nie tylko ,fajnie się sprawdza na spotkaniach rodzinnych bądź z przyjaciółmi , doprawiać można na różne sposoby ,na ostro jak ktoś lubi bądź dodać znacznie więcej ziół ,więc zapraszam do spróbowania pieczarek w takiej postaci smakują super .  Składniki        250 dag mięsa mielonego       2 jajka(...)bułki tartej ,szczypior posiekany i przesmażony na oliwie i wszystko bardzo dokładnie mieszam do połączenia wszystkich składników ze sobą . Kiedy mięso będzie już dokładnie wymieszane faszeruje wcześniej przygotowane pieczarki ,rozbijam jako i panieruje w jajku i bułce i wykładam na rozgrzaną patelnie ,smażę na złoty kolor na małym ogniu po obu stronach tak aby mięso się w środku usmażyło

Mój Smak
Tradycyjne mięsne krokiety 201

cebulę mielimy razem maszynką. Następnie dodajemy sól, pieprz i jajka. Jeśli mięso jest zbyt suche możemy dodać do niego trochę rozpuszczonego masła. Naleśniki faszerujemy i składamy w koperty lub roladki. Następnie panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej, po czym pieczemy na rozgrzanym tłuszczu. Pamiętajcie by panierowane krokiety piec na gorącym tłuszczy, gdyż położenie na zimny może sprawi, że panierka

Smakowy Raj