Gołąbki od zawsze kojarzyły mi się z mięsem mielonym, ryżem oraz kapustą głowiastą. Pamiętam, że jako dziecko byłem niejadkiem a właśnie takie gołąbki były moim ulubionym daniem i często gościły na naszym stole, aby moja mama mogła nakarmić swoje wybredne dziecko (przepraszam mamo!). Pomimo, że wciąż uwielbiam ten smak to dzisiaj o wiele bardziej lubię eksperymentować w kuchni i chcę Wam przedstawić efekt mojego ostatniego eksperymentu. Kapustę głowiastą zastąpiłem kapustą pekińską, ryż ustąpił miejsca kasz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...zycie i przepisy bez glutenu, cukru i nabiału.