imbir - 9508 przepisów (strona:329/634)

pyszna pasta z papryki 117

Składniki 2-3 kwaśne jabłka 1 kg papryki czerwonej 1 duża cebula 1 łyżka zmielonego imbiru 2 łyżeczki soli 3 pomidory 1 główka czosnku 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu 6-8 goździków zmielonych 3 duże łyżki miodu 5 -6 łyżek oliwy z oliwek Wykonanie Umyć paprykę , usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Cebulę pokroić na kawałki ,czosnek ze skórka

w mojej kuchni
Koktajl z czerwonej kapusty i czerwonej porzeczki 178

codziennej diecie. Składniki na 2 porcje: 3/4 szklanki pociętej czerwonej kapusty 3/4 szklanki czerwonej porzeczki   1 dojrzała gruszka (brzoskwinia, banan)   3/4 szklanki wody mineralnej kawałeczek obranego imbiru 1 łyżka oleju Wykonanie: porzeczki umyć, obrać z szypułek. Gruszkę obrać, pozbawić gniazd nasiennych. Kapustę drobno pokroić wszystkie skladniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować do pożądanej konsystencji. Wypić zaraz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Żeberka z grilla 205

domem sałatką z mango. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób) 1,5 kg żeberek wieprzowych Marynata 10 łyżek sosu teriyaki 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka chili 1 łyżeczka imbiru 8 łyżek sok z limonki 4 łyżeczki zmiażdżonej trawy cytrynowej 5 goździków 4 łyżki brązowego cukru 4 łyżki oliwy Do podania sałatka z mango Instrukcje Żeberka kroimy w poprzek

Kulinarna Pokusa
Pikantna zupa tajska z makaronem / Spicy Thai noodle soup 1111

przygotowaniu, idealna na szybki obiad w tygodniu. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Pikantna zupa tajska z makaronem (4 porcje) Składniki: 3 ząbki czosnku, posiekane 2 łyżki świeżego imbiru, posiekanego 1 łyżka pasty z trawy cytrynowej (opcjonalnie) 3 łyżki czerwonej pasty curry 1 garść posiekanej kolendry 2 czerwone papryczki chilli, z grubsza posiekanej 2 łyżki oleju kokosowego (lub innego

karmelowy
Oranżada arbuzowa 158

woda nam nie smakuje, jest lato i chce nam się pić? Możemy przygotować oranżadę arbuzową. Do przygotowania oranżady potrzebujemy: ok 400 g miąższu arbuza 0.5 – 1 cm korzenia imbiru małą garść natki pietruszki ok 300 – 400 ml wody wg upodobań z gazem lub bez (najlepiej chłodnej) Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i miksujemy do połączenia składników. Jeżeli doskwierają

Szybko Tanio Smacznie
Koktajl z arbuzem i truskawkami 142

Świetnie smakuje, nawadnia, dodatkowo  uzupełni niedobór elektrolitów. Dla koloru i smaku dorzuciłam garstkę mrożonych malin. Pycha! Składniki: 2 kawałki arbuza 1 szklanka truskawek garstka malin 1 banan plasterek imbiru 1 łyżka oleju kokosowego Wykonanie: arbuz pozbawić skóry (pestek nie musisz usuwać - to samo zdrowie, poza tym blender sobie z nimi poradzi), pokroić w cząstki. Truskawki odszypułkować wszystkie składniki umieścić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sushi z kaszą jaglaną 134

nerkowców – ja dodaję po 2 łyżki na sushi Awokado – 1/3 sztuki Czerwona cebula – 1/2 sztuki Tofu wędzone – 1/2 opakowania (u mnie Tofu BIO Polsoja) Imbir marynowany – 6 długich paseczków Zielony ogórek – 1/2 gruntowego Wykonanie: Kaszę jaglaną przepłucz zimną wodą, następnie wrzącą i znowu zimną. Przełóż do garnka, wlej wodę i gotuj na średnim ogniu

Blendman
Diabelskie żeberka inaczej 246

miodem, syropem klonowym oraz sokiem z limonki. Łatwe w przygotowaniu, delikatne, kruche, pyszne! Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 600g żeberek „pasków” Marynata 1 płaska łyżeczka imbiru 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 płaska łyżeczka mielonego chili (pieprzu cayenne) 1 płaska łyżeczka soli 3 łyżki miodu 5 łyżek syropu klonowego 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki

Kulinarna Pokusa
Różowy koktajl z selerem naciowym 166

kategorii odchudzających. Oczyszcza, poprawia przemianę materii i jest bardzo smaczny. Im więcej dodasz truskawek tym słodszy wypijesz trunek. Składniki: 3 łodygi selera naciowego szklanka truskawek 1 jabłko 1- cm imbiru niecała szklanka wody mineralnej 1 łyżka oleju lnianego Wykonanie: jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Truskawki umyć, odszypułkować, większe rozdrobnić. Seler umyć. Jeśli masz silny blender nie obieraj selera, szkoda pozbywać

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa krem z marchwi 153

Wiosenna zupa? Marchewkowa! To jedno z warzyw które nieodłącznie kojarzy mi się właśnie z wiosną. Niby taki banał, a jaki smaczny – odrobina imbiru i trawy cytrynowej nadaje zupie ciekawego aromatu. Do tego

Szybko Tanio Smacznie
Łatwy kurczak po indyjsku 452

strony Kuchnia Lidla . Zapraszam do przygotowań!    Składniki na 4 porcje: 2 piersi z kurczaka 2 ćwiartki kurczaka 50 g masła 1/2 cebuli, drobno posiekanej 15 g świeżego imbiru, startego na tarce 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka pieprzu cayenne 2 łyżki przyprawy curry 1 gwiazdka anyżu 2 goździki 2 łyżki octu z białego wina

My Culinary Art
Zielony koktajl z kalarepką 218

kalarepy mają najwięcej wartości odżywczych (jakich? więcej znajdziesz tutaj). Miksuj na zdrowie! Składniki: 1/2 dużej kalarepy + środkowe liście 1 pomarańcza 1 gruszka 1 banan 1 niepełna szklanka wody kawałek imbiru 1 łyżka oleju Wykonanie: kalarepkę  i owoce obrać, pokroić na mniejsze cząstki. Dolać wody i zmiksować do pożądanej konsystencji wypić natychmiast po przygotowaniu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szybki kurczak w sosie śmietanowym z curry 219

marchewki 200 ml śmietany 30% lub 36% (do sosów powinno się dawać 30%, ja akurat miałam 36% i też była dobra) łyżeczka curry pół łyżeczki kurkumy szczypta imbiru papryka ostra, sól, pieprz do smaku Przygotowanie Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju. Do mięsa dodajemy por pokrojony w półplasterki i marchew pokrojoną w paski. Podsmażamy chwilę

e-PrzepisyKulinarne
Miodowe udka z kaczki / Honey duck legs 128

kaczki 4 łyżki miodu 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka mielonego imbiru sól, pieprz Przygotowanie: W większej misce wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i do tak powstałej marynaty włóż udka. Odstaw je na całą noc do lodówki. Włącz piekarnik i ustaw

karmelowy
Flaczki z boczniaków 147

skończy! Składniki: 800 g boczniaków 1 mała marchewka 1/2 pietruszki plaster selera kawałek pora 1 seler naciowy 1 cebula 2-3 listki laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego kawałek imbiru 2 łyżeczki suszonego majeranku 1/4 łyżeczki gałki muszkatałowej 1+1 łyżka masła 1 szklanka bulionu warzywnego 1 wąska czerwona papryka - opcjonalnie Wykonanie: warzywa obrać, pokroić w paski. W rondlu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania