imbir - 9508 przepisów (strona:325/634)

Pierniczki imbirowe – ulubione 160

świątecznym stole znikają jako pierwsze. Można je przygotować w dniu Wigilii, jak również tydzień przed świętami. Trzymane w metalowej puszce, długo zachowują swoją świeżość i kruchość. W smaku imbir nie jest wyczuwalny (nikt z gości nie wpadł na to, że są to pierniki imbirowe), pierniczki nie są również ostre czy piekące (chociaż takie również lubię). Są tak pyszne

Moja Delicja
Pierniczki imbirowe – ulubione 213

świątecznym stole znikają jako pierwsze. Można je przygotować w dniu Wigilii, jak również tydzień przed świętami. Trzymane w metalowej puszce, długo zachowują swoją świeżość i kruchość. W smaku imbir nie jest wyczuwalny (nikt z gości nie wpadł na to, że są to pierniki imbirowe), pierniczki nie są również ostre czy piekące (chociaż takie również lubię). Są tak pyszne

Moja Delicja
Pepparkakor z mąki kasztanowej - szwedzkie imbirowe pierniczki bez cukru i bez glutenu 131

melasy z karobu lub z morwy białej 100 ml oleju kokosowego 100 g ksylitolu lub erytrytolu 1 jajko 350 g mąki kasztanowej + do podsypania 2 płaskie łyżeczki mielonego imbiru 1 łyżeczka mielonego cynamonu ½ łyżeczki mielonych goździków 1 płaska łyżeczka sody oczyszonej * PRZYGOTOWANIE Melasę z karobu, olej kokosowy oraz ksylitol przełóż do rondelka i zacznij powoli podgrzewaj, aż składniki się

Food Square
Świąteczny dżem żurawinowy. 153

kawałku drożdżówki do jakiejś dobrej herbaty. Polecam! Składniki: 300 g świeżej żurawiny 100 g cukru sok z 1 pomarańczy skórka otarta z 1/2 pomarańczy 1 łyżka startego świeżego imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu 1 ziarenko ziela angielskiego 2 goździki 4 łyżki wody (lub wina) Wykonanie: W rondelku umieścić wszystkie składniki oprócz żurawiny (ziele i goździki utarte w moździerzu). Podgrzewać mieszając

zadanie-gotowanie
Pepparkakor 144

jednym, czy dwóch. Składniki: 160 g miodu 100 g cukru 120 g masła 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki zmielonych goździków 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka imbiru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 360 g mąki 2 małe jajka Przygotowanie: Masło, cukier i miód umieścić w większym garnku i podgrzewać do czasu rozpuszczenia masła i cukru. Dodać przyprawy

My sweet a life
Złote mleko. 123

oczyszczające wątrobę - regulujące metabolizm - wspomagające kondycję skóry - wspierające pamięć i funkcje mózgu Na zdrowie! :) Składniki: 2 szklanki mleka (dowolnego, u mnie sojowe) 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżka świeżo startego imbiru 1 łyżeczka oleju kokosowego 2 szczypty pieprzu cayenne lub czarnego pieprzu 2 szczypty cynamonu miód Wykonanie: Wszystkie składniki oprócz miodu umieścić w rondelku i gotować mieszając na małym ogniu

zadanie-gotowanie
Owoce morza w curry 161

osuszenia. Do miski dodać pastę curry, posiekane obrane ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki ( 1/3 natki pietruszki zostawić do posypania na koniec), miąższ z mango,sok z cytryny,potarty imbir, wlać mleczko kokosowe. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać osuszone krewetki, wymieszać i zostawić na godzinę. Na patelnię położyć masło i roztopić. wrzucić krewetki razem z całą marynatą. Gotować około 3 minut. Dodać

Kuchnia Pokoleń
Ciasteczka imbirowe. 185

pniu :) I niech ten fakt będzie rekomendacją ;) PS. Polecam Waszej uwadze tę organizację. Składniki: 1 szkl. mąki pszennej 1 jajko 80 g masła 1/2 szkl. cukru 1 łyżka imbiru 1 łyżeczka cynamonu  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieć ciasto.  Z ciasta uformować rulon, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki

zadanie-gotowanie
Kokosowo-Imbirowe naleśniki twarożkowe 122

krajanki półtlustej  - 8 łyżek mleka kokosowego  - 1 jajko   - 1 łyżka mąki kokosowej   - 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej   - 1 łyżeczka płynnego oleju kokosowego   - szczypta imbiru Nadzienie   - 2 łyżki krajanki półtlustej   - 1 banan   - 2 łyżki soku z cytryny   - 2 łyżki mleka kokosowego   - 1 łyżka quinoa ekspandowanej   - 1 łyżka amarantusa ekspandowanego

Szkrab Je Sam
Muszle faszerowane dynią i kaszą jaglaną 142

dyni piżmowej  4 łyżki surowej kaszy jaglanej  10 muszelek - makaron Bartolini Eko pełnoziarnisty  2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oleju kokosowego Przyprawy wg uznania : Kurkuma Oregano Tymianek Imbir Dynie wydrążamy. Pieczemy 45 minut w 200 stopniach. Makaron gotujemy. Kasze jaglana dobrze płuczemy i gotujemy w wodzie z przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przecedzamy kasze, do gorącej dodajemy

Szkrab Je Sam
Marchewkowe ciasteczka z piekarnika - bez jaj, cukru i glutenu. 203

Składniki - 2 marchewki  - 1 pomarańcz  - 4 łyżeczki siemienia lnianego  - 3 łyżki płatków owsianych  - 2 łyżki mąki kokosowej - świeży otarty Imbir - ilość wg uznania - pół łyżeczki cynamonu - pół łyżeczki kurkumy - 1 łyżeczka oleju kokosowego  Przygotowanie: Pomarańcz i marchew obieramy i wrzucamy do sokowirowki. Łączymy wiórki z sokiem. Można również pomarańcz zblendowac a marchew zetrzeć. Len mielimy

Szkrab Je Sam
Imbirowe skrzydełka. 148

imbirowym. Nie mogłam nie wykorzystać tego pomysłu :) Składniki: 1 kg skrzydełek 4 łyżki płynnego miodu 4 łyżki ciemnego sosu sojowego  4 łyżki białego wina wytrawnego 2 cm startego imbiru sól Wykonanie: Skrzydełka umyć, osuszyć i obciąć końcówki. Oprószyć solą. Składniki na marynatę wymieszać. Skyrzdełka obtoczyć dokładnie w marynacie. Odstawić na kilka godzin (lub całą noc) do lodówki. Skrzydełka wraz

zadanie-gotowanie
Muffiny z gruszkami, imbirem i cynamonem 190

jogurtu naturalnego 150 ml oleju rzepakowego 2 jajka 150 g mąki pszennej 100 g mąki orkiszowej jasnej  150 g jasnego brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka imbiru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 nieduże gruszki cukier puder do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Suche składniki mieszamy w jednym naczniu. W drugim łączymy składniki mokre. Składniki mokre wlewamy do suchych

DefinicjaSmaku
Dyniowe ciasteczka nadziane kremowym serkiem 199

Nadzienie: 170g serka Mascarpone 2 łyżki cukru Ciasteczka: 190g mąki pszennej 2 łyżeczki mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 115g roztopionego masła 150g brązowego cukru 75g dyniowego puree Sposób przyrządzenia: Nadzienie: 1. Serek mascarpone wymieszaj dokładnie z cukrem. 2. Przy pomocy łyżeczek formuj kulki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Jesienne ragout z dynii, podgrzybków i żurawiny 140

smakuje jesień! Polecam wypróbowanie przepisu! Składniki: 250-300 g podgrzybków 1 kubek żurawiny 1/2 dyni piżmowej/hokkaido 150 ml śmietany kremówki sól, pieprz tymianek suszony 2 cm kawałek imbiru masło ghee zielenina Wykonanie: kapelusze grzybów oczyścić wilgotną ściereczką, następnie pokroić w grubą kostkę dynię pokroić również w kostkę. Użyłam dynii piżmowej (amerykańskiej), dlatego przed krojeniem obrałam skórę przy pomocy obieraczki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania