grzyby - 15226 przepisów (strona:777/1016)

Naleśniki z piersiami z kurczaka, zapiekane z serem i sosem z suszonych grzybów. 88

się rozpuści. Podajemy na gorąco.  Takie naleśniki można podawać z sosem. Przykładowy przepis znajdziecie tu ---->  Szybki sos . Sos ze zdjęcia jest zrobiony z samych suszonych grzybów

My World by Dagmara Rek
Bigos po mojemu 119

utylizatorem" mięsa, które np. nie chcemy zjeść -szynka, mięso z rosołu - ja lubię i jem, lecz mój facet już niestety nie. Jednak danie jako całość bardzo smakuje, pomimo braku grzybów, śliwek czy wina. U mnie w domu nigdy nie dodawano takich rzeczy do bigosu, więc ja też nie dodaję. Może kiedyś spróbuję urozmaicić w ten sposób. Składniki: Pół główki białej

Justa próbuje gotować
Ryż z groszkiem, kurkami i krewetkami 152

Dziś będzie szybko, smacznie i pożywnie. Taki wiosenny obiad na stole. Teraz na początku wiosny lubię na talerzu kolory a jeśli do tego wypadnie jakieś święto

Moje Małe Czarowanie
Warzywa po azjatycku z serem korycińskim 128

tego przykładem. Kilka dni temu zrobiłam pulpeciki z indyczego mięsa z dodatkiem płatków jaglanych i parmezanu. Zostały uduszone w sosie pomidorowym. Z czeluści mojej zamrażarki wyciągnęłam mieszankę azjatycką z grzybami mun. I tak powstało danie pyszne i zdrowe. Składniki pulpeciki mięsne opcjonalnie sos pomidorowy mieszanka azjatycka parmezan ser koryciński sól do smaku pieprz ziołowy do smaku karahi chicken masala przyprawa

Z Kuchni Do Kuchni
Stir-fry z brokułem, pieczarkami, dymką i makaronem soba 147

Cześć! Za oknem znów deszczowo. Moje kolejne danie poprawiające nastrój w dni takie jak ten to stir-fry z brokułem, pieczarkami, dymką i makaronem soba. Dodatek

Moja pasja smaku
Sandacz w pieczarkach, po Gorzowsku 203

Uwielbiam ryby. W każdej postaci. Gdy tylko mam okazję kupić coś innego jak morszczuk czy  jego kolega mintaj, to nie waham się ani chwili. Zdecydowanie

Karczma Honorietty
PIECZARKOWE GNIAZDA SMAŻONE NA OLEJU RZEPAKOWYM 226

Pewnie dobrze kojarzycie sobie jaskółcze gniazda...Wielkanocna potrawa, w której to mięso otula jajeczko. Jako, że kto mnie zna ten wie, że lubię czasem robić coś

Z Majeczką w kuchni
Blanszowanie – co to jest i jak się robi? 150

raza dłużej niż w przypadku wrzątku. Warzywa w większości blanszujemy od 2-4 minut. Do blanszowania pieczarek użyj wody z dodatkiem soku z cytryny. W przypadku pieczarek i innych grzybów, lepiej sprawdzi się blanszowanie na parze. Artykuł Blanszowanie – co to jest i jak się robi? pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
„Frutakosy” 128

odrobinę oliwy i dokładnie wymieszać. Usmażyć. 3 Przygotowanie pieczarek: Pieczarki umyć i pokroić. Na patelni roztopić trochę masła, wrzucić pieczarki i smażyć do odparowania wody, która udzieliła się z grzybów. Pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulkę i smażyć jeszcze przez chwilę. Doprawić solą i pieprzem. 4 Na dużych oczkach zetrzeć ser. Tak przygotowanymi składnikami będziemy faszerować nasze naleśniki

PysiaGotuje.pl
Wiosenne leczo z boczniakami i kalarepą 129

Latem żywię się głównie leczo, więc postanowiłam zrobić wiosenną wersję z produktów dostępnych o wiosną. Coś ciepłego, pożywnego, ale też lekkiego, co przygotuje nas do wiosennego

Ugotowane pozamiatane
Fusilli z algami w sosie serowym z kurkami 157

Danie pyszne i proste w wykonaniu z serii tych w 30 minut. Nie mierzyłam dokładnie czasu ale wydaje mi się że w pół godziny się zmieściłam

Moje Małe Czarowanie
Danie warzywne z zielonej soczewicy, jarmużu i pieczarek 144

Pyszne danie warzywne z zielonej soczewicy, jarmużu, czewonej cebuli i pieczarek. Edyta Guhl. Przepis na danie warzywne z zielonej soczewicy, jarmużu i pieczarek znalazłam na blogu

dolcevitainmykitchen
Warsztaty z Pascalem Brodnickim i Ramą - dużo zdjęć 153

Szkoda czasu jednak na opisywanie, popatrzcie na zdjęcia: A co przygotowywaliśmy? aksamitny krem ze słodkiego ziemniaka z przyprawami, kolendrą i mlekiem kokosowym,  p olędwica z sandacza na leśnych grzybach z wermutem musztardą  i miodem, a na deser tostowana drożdżówka z karmelizowanymi pomidorami i lodami. To był bardzo smaczny dzień. Przy okazji spotkałam się z moimi blogowymi przyjaciółkami: Moniką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami 130

gotować ok 30min do miękkości kapusty. Odsączyć na sicie. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Pieczarki pokroić w plasterki i smażyć na łyżce masła do odparowania wody z grzybów. Ostudzone pieczarki drobno posiekać. Ostudzoną kapustę połączyć z pieczarkami, bulionem grzybowym i cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 5. Odroić część ciasta, resztę przykryć ściereczką aby nie wysychało. Stolnice

Atlas Smaków
Gulasz z dzika z kukurydzą 169

Chrupiąca kukurydza z soczystym mięsem dzika to idealne połączenie. Polecam mięso dzika bo jest naprawdę delikatne i soczyste. Taki gulasz idealnie pasuje do kaszy czy ryżu

Moje Małe Czarowanie