przesmaż na maśle lub oleju z dodatkiem lubczyku, pieprzu i słodkiej mielonej papryki. Gdy zmiękną a w kuchni uniesie się piękny zapach (lubczyk podkreśla aromat grzybów) to pieczarki z patelni wraz z powstałym sosem dodaj do zupy, wymieszaj. Gotuj jeszcze chwilę do połączenia się składników. Dodaj poszatkowany drobno koperek i śmietanę, dopraw do smaku. Smacznego
Zasmakuj KuchniZgrzewana kanapka na gorąco, z chrupiącą skórką i wnętrzem wypełnionym soczystymi, zielonymi szparagami, smażonymi pieczarkami oraz rozpływającym się w ustach serem pleśniowym. W trwającym sezonie szparagowym
Kraina Miodem Płynącawarzywami, mięsem, rybami… Co zrobić, by zapiekankę przyrządzić w zupełnie innej formie? Postaw na babkę ziemniaczaną ! To danie szczególnie popularne na Podlasiu, piecze się je z dodatkiem boczku, grzybów, mielonego mięsa, albo po prostu obficie doprawia się je ziołami. Miękki środek i chrupiąca skórka na zewnątrz – babki z ziemniaków to naprawdę dobry sposób na zapiekankę. Szukasz jeszcze innych inspiracji? Weź
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wegetariańskie, lekkie danie z mnóstwem warzyw i naturalnym tofu. Pyszna propozycja na szybki, zdrowy obiad. Sk ł adniki: 180g tofu naturalnego sok z ½ cytryny ząbek
Pyry na GazTego roku na mym stole świątecznym taki oto żurek pysznił się. Żurek według pomysłu Olgi Smile, pyszny, aromatyczny. Skojarzył mi się z japońskim Ramen, jest na
Moje Małe Czarowanieboczek, bób, cebulka, ciecierzyca i bulion - mamy bardzo smaczną pożywną zupę. Moje danie jest bardzo aromatyczne, bo pieczarki (które uwielbiam, do tego są łatwo dostępne i najtańsze z rodziny grzybów) przesmażone na cebulce, czosnku i chili z dodatkiem lubczyku nie może nas zawieść. Danie podaję same lub z makaronem ryżowym, ryżem, kaszą, bagietką. Jeśli chcecie, aby danie było mięsne dodajcie
Zasmakuj KuchniHej! Co zrobić gdy zostanie nam trochę farszu? Wyrzucać? Mrozić? Nie, nic z tych rzeczy. Można zrobić smaczną przekąskę. Dorabiamy tylko trochę ciasta i pieczemy. Potrzeba
Tylko pyszniePieczarki są delikatne i same w sobie nieco mdłe, dlatego też dania z ich udziałem powinny być dobrze doprawione. Jednocześnie nie należy przesadzić, aby nie zabić smaku tych delikatnych grzybów. Na blogu możecie znaleźć już jeden przepis na zupę pieczarkową , ten jest jednak zupełnie inny, a w planach mam jeszcze kilka do wypróbowania. Zupę - krem z pieczarek przygotowałam w związku
Codzienne Gotowaniejajka 150 g pieczarek 40 g masła sól pieprz Wykonanie: Pieczarki myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i drobno kroimy. Pieczarki solimy, pieprzymy i podsmażamy na maśle. Woda z grzybów musi całkowicie odparować. Wbijamy jajka, lekko je solimy, pieprzymy i całość mieszamy. Jajecznicę smażymy, często mieszając, aż jajka się zetną. Smacznego
Smak mojego domuziemniaków, które zostały z poprzedniego dnia lub ugotować świeże.Właściwości ziemniaków są wykorzystwane przy leczeniu oparzeń, chorób skóry, wrzodów żołądka. Substancje zawarte w tych warzywach hamują wzrost niektórych grzybów i bakterii. Ziemniaki mają mało kalorii oraz są skutecznym sposobem w leczeniu wielu chorób i dolegliwości. SKŁADNIKI : ziemniaki – 4 sztuki jajko – 1 sztuka mąka pszenna – ilość zależy od ziemniaków suszona
kuchniabellissima.wordpress.comPyszna aromatyczna, pachnąca nutą grzybowa pasta warzywna, do tego świeżutki ser koryciński i plasterek pomidorka. Kto jest chętny? Składniki: 1 bagietka pasta warzywna ROLNIK z nutą grzybów leśnych 1 pomidor szczypiorek 2 plastry sera korycińskiego naturalnego AGNIESZKA I MARCIN BIELEC ulubione zioła na wierzch Wykonanie: Bagietkę kroimy w grube plastry. Każdą smarujemy pasta warzywna, układamy
Z Majeczką w kuchnidomu tortellini na tzw "czarną godzinę" bo można szybko zrobić sałatkę. W zasadzie co mamy w lodówce to możemy dodać a będzie smacznie. Składniki: 250 g tortellini z grzybami 0,5 zielonego ogórka (długi sałatkowy) 100 g chudej szynki wieprzowej 1 mała puszka kukurydzy (170g) około 10 cm białej części pora 0,5 czerwonej papryki 3 łyżki posiekanej natki
Ala piecze i gotujewychodzi. Lubię pierogi pod każdą postacią. - Czy przytrafiła się Pani jakaś śmieszna historyjka w kuchni? Tak było ich kilka, jedna z nich to podczas godzinnego gotowania moich uzbieranych grzybów, kilka minut przed końcem zasnęłam. Obudził mnie straszliwy smród i dym w kuchni. Okazało się, że łącznię z garnkiem nie było co ratować. I tak moje grzybobranie poszło w las :):). - Czyli
Z notatnikaznacznie krócej niż w oryginale. Po makaronach nie zawsze czujemy się najedzeni, za to ten sos jest sycący i bogaty. Wyczuwalne są w nim przede wszystkim aromaty jarzyn, grzybów i soczewicy, mniej pomidorów, więc nie bądźcie zaskoczeni. Należy jednak pamiętać, że również w klasycznym bolognese pomidory stanowią dodatek do mięsnej bazy. Do takiego ciężkiego sosu lepiej od spaghetti sprawdzi się
Chilli Czosnek i OliwaSos tatarski to jeden z najlepszych sosów do mięsa. Domowy jest tak pyszny, że można by go jeść do wszystkiego. A może by tak przerobić go
Ugotowane pozamiatane