Składniki: 1 filet z kurczaka 1 słoik pędów bambusa 1 nieduża marchewka kilka grzybów mun 1/2 pora sos sojowy ocet ryżowy olej arachidowy sos do dań z woka przyprawa orientalna … Czytaj dalej Orientalny kurczak z makaronem
czarrna od kuchniDla miłośników kapusty, takich jak moja Mama i ja mam dzisiaj do zaoferowania pyszny i szybki bigos ze słodkiej kapusty, karczku i brązowych pieczarek. Co prawda
Gosia gotujeZostały mi z tamtego roku suszone smardze i postanowiłam je wykorzystać do zrobienia risotto. Smardze suszone są jeszcze bardziej aromatyczne niż świeże i dlatego risotto wyszło
Moje Małe CzarowaniePomysł na wykorzystanie makaronu ryżowego - sałatka wraz z dodatkiem chińskiej mieszanki warzyw i smażonej piersi z kurczaka. Prosta oraz szybka do przygotowania. Sałatka bardzo smaczna i
Ugotowaćząbek czosnku przez praskę, dorzuć do patelni. Dorzuć sól i pieprz i zamieszaj porządnie. Nie chcesz, żeby czosnek się przypalił. W razie potrzeby możesz dorzucić trochę masła, ale wilgoć grzybów powinna na tym etapie wystarczyć. Teraz czas na wino. Wlej wermuta na patelnię, dodaj musztardę i zacznij mieszać. Tutaj musisz się skupić, bo sos dość szybko się zredukuje. Możesz zmniejszyć
manslogblogtowarzystwie boczku Jednak zupy nigdy nie robiłam. Kiedy ujrzałam zdjęcie zupy kurkowej na blogu Liski z White Plate, stwierdziłam, że trzeba wypróbować tę opcję. Zupa jest smaczna, sycąca, pachnąca grzybami. Bardzo prosta, letnia, posmakuje każdemu. Składniki: 200g kurek 3 ziemniaki 1 cebula 2 łyżki masła sól, pieprz 1/2 szklanki śmietany (użyłam 12%) 1 łyżeczka majeranku bulion: 2 marchewki 1 pietruszka
Raj dla Podniebieniaśmietany + 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżki startego żółtego sera sól, pieprz kolorowy Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Na patelni zeszklić na maśle cebulę, po chwili dodać oczyszczone kawałki grzybów. Smażyć. Dodać wino i odparować. W kubeczku wymieszać żółtko, śmietanę, jogurt, starty ser oraz sól i pieprz. Makaron połączyć na patelni z kurkami, podsmażyć, zdjąć z ognia i połączyć
Raj dla PodniebieniaSKŁADNIKI: 3 płaty matijasa kilka leśnych grzybów marynowanych(lub pieczarki) 3 kawałki papryki marynowanej ( z mojej spiżarni) 1 czerwona cebula grubo mielony pieprz czarny WYKONANIE: śledzie wymoczyć, pokroić w paski, grzybki, paprykę również pokroić w paski, cebulę w piórka, wszystko dokładnie wymieszać i gotowe
Kuchnia BeatyTak dziś po chińsku będzie. Zupa jest bardzo aromatyczna, bardzo treściwa i bardzo smakowita. Polecam serdecznie bo warto rozkoszować się smakami zawartymi w produktach użytych do
Moje Małe Czarowaniewydzielaniu żółci i lepszej pracy wątroby. Dzięki jakim składnikom? Już pisze. Kasza jaglana: zasadotwórcza = oczyszcza organizm, odtruwa, wspomaga pracę jelit, Cynamon: wspomaga przemianę materii, poprawia trawienie, zapobiega rozwojowi grzybów, wspomaga pracę nerek, Siemie lniane: wspomaga wydalanie toksyn z organizmu, wspomaga pracę wątroby, jelit i nerek; poprawia trawienie, Sezam: usuwa metale ciężkie, poprawia pracę nerek, wątroby oraz jelit; odtruwa, Nasiona słonecznika
Czarnawisienkanaprawdę warto zrobić. Zadowoleni będą na pewno panowie, ale u nas i mnie posmakował. Śliwki i boczek robią robotę, smak hmm, moje dziecko stwierdziło, że smakuje jak gulasz z grzybami :-). Na pewno super pasuje do makaronu, kasz i ryżu, ostatnio męska część mojej rodzinki zjadła po prostu z chlebem i też zadowoleni :-).W wersji oryginalnej z kurczakiem, ja miałam filet
kruche babeczkistacji kosmicznej w "Marsjaninie". Co za frajda! :-) Obecnie rozwijamy drugi rzut roślin, pierwsze były zbyt duże, a niektóre zaczęły podupadać na zdrowiu i nie chcąc ryzykować infekcji jakimś grzybem, odnowiliśmy uprawę. Endywię i pietruszkę mama wsadziła do tradycyjnych doniczek i właśnie nabierają rozpędu- pewnie przez lato będą nas cieszyć na tarasie. Podsumowując- polecam! Dla dorosłych i dla dzieci, to ciekawe
les mirabellesmasła olej do smażenia 300 g makaronu Przepis 1 Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i wrzucamy na nią zamrożone pieczarki. Smażymy na średnim ogniu do momentu odparowania wody z grzybów. 2 Na drugiej patelni podsmażamy posiekaną szalotkę oraz pokrojonego w kostkę kurczaka. 3 Kiedy woda wyparuje z pieczarek, dodajemy do nich kurczaka z szalotką. 4 Całość zalewamy śmietanką i gotujemy
Kuchnia Bazyliicreme do dekoracji Przygotowanie Makaron ugotować w osolonej wodzie ok 10 min. Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć na łyżce oleju, dodać tuńczyka. Ugotowany makaron dodać do tuńczyka z grzybami, przyprawić do smaku solą, pieprzem, tymiankiem, estragonem. Wlać łyżeczkę octu jabłkowego. Wymieszać z posiekaną pietruszką i gotowe.... smacznego
Gaździnka warzyplasterki. cebule obrać i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę i smażyć do czasu aż lekko zmięknie. Dodać pieczarki i smażyć aż cała woda z grzybów wyparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać listkami świeżym lub suszonym tymiankiem. Formowanie pizzy – ciasto podzielić na dwie części. Jedno z ciast rozwałkować na kształt prostokąta o wymiarach
Kuchnia Pokoleń