kłamstwa i podać danie, które zawiera wegańskie mięso mielone - oczywiście bez mięsa (ale zaproszona osoba nie musi o tym wiedzieć 😉). Prawdziwe mięso możesz zastąpić na wiele sposobów - soczewicą, grzybami, kalafiorem lub tofu. Tofu? Przecież ono jest bez smaku! - pomyślisz. Tak, tofu jest bez smaku i to w nim jest najpiękniejsze! Wspaniale chłonie smaki swojego "otoczenia" przez co może stać się
Vegan Tastewspiera działanie kwasów omega-3, a także poprawia krążenie krwi i elastyczność naczyń krwionośnych. Witamina K odpowiada za prawidłowe krzepnięcie krwi. Działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo. Chroni organizm przed grzybami i bakteriami. Witaminy z grupy B są niezbędne do prawidłowej pracy układu nerwowego. Olej konopny to źródło minerałów – magnezu, wapnia, cynku i fosforu. Magnez korzystanie działa na pamięć i koncentrację
My Chcemy Jeśćwłoskie danie jest wyśmienite i gorąco je wszystkim polecam! O przygotowaniu prawdziwego, tradycyjnego risotto oraz o jego historii szeroko rozpisałam się przy przepisie na risotto z suszonymi grzybami . Jeżeli macie ochotę poczytać nieco więcej o tym tradycyjnym daniu i poznać fachową nomenklaturę, odsyłam Was do tego wpisu. Zapewniam, że jest bardzo interesujący, zawiera wiele porad i trików dotyczących
Codzienne Gotowaniefarszu można użyć praktycznie wszytko. Idealnie sprawdzą się zarówno warzywa świeże, jaki i mrożone, czy tak jak w moim przypadku marynowane. Możecie eksperymentować także z mięsami, grzybami, czy różnymi rodzajami serów. Gwarantuję Wam, że ciasto jest tak neutralne, że każdy pomysł się sprawdzi. Nadziewany chlebek drożdżowy Składniki: Ciasto: 2 jajka 10 dag świeżych drożdży łyżka cukru 75 ml oleju
PatiGotujejakieś pierogi. Generalnie uwielbiam pierogi w każdej postaci, ale u mnie w rodzinie przyjęło się, że na święta podaje się dwa rodzaje farszu. Pierwsze oczywiście z kapustą i suszonymi grzybami, a drugie ruskie. Dzisiaj podam Wam przepis właśnie na pierogi ruskie. Klasyczne i tradycyjne pierogi ruskie mają w sobie tyle samo ziemniaków co białego sera. Oczywiście jeśli wolicie
PatiGotujeKasza jaglana na obiad to danie pożywne, zdrowe, aromatyczne i bardzo syte. Najważniejsze jest w tym daniu to że po jego zjedzeniu schudniemy, zawiera sporo krzemu
Moje Małe CzarowanieCzęsto, gdy nie mamy czasu i jemy w biegu to łapiemy za kanapkę. Także, gdy niezapowiedzianie wpadają goście, a my mamy prawie pustą... The post Nie
Eksperymentalnie.comrynku pojawiła się nowość od firmy Rolnik - pasty warzywne w pięciu smakach: z nutą czosnku niedźwiedziego, z nutą curry, z nutą papryki, z nutą grzybów leśnych oraz o smaku grillowanego kurczaka. Pasty mają bardzo dobry skład, nie zawierają konserwantów, ani glutaminianu monosodowego. Mogą być pysznym dodatkiem do kanapek, zapiekanek, tart, jajek, makaronów, sałat, serów... Dziś postanowiłam wykorzystać pastę z czosnkiem
Kuchnia MagdaLenyużywając drożdży w kuchni zastanawialiście się kiedykolwiek czym one właściwie są? To mikroskopijna forma życia, a dokładniej jednokomórkowe mikroorganizmy z rodziny grzybów. W 1 gramie świeżych drożdży żyje prawie 12 miliardów komórek, które przy braku tlenu potrafią przekształcić cukier w alkohol i dwutlenek węgla. W chlebie drożdże wyzwalają fermentację chlebową. W 1857r. Ludwik Pasteur (tak, tak ten sam co opracował
mojewypiekiinietylkoTAJSKA ZUPA TOM YUM Z KREWETKAMI, pomidorkami i mnóstwem kolendry... Artykuł TAJSKA ZUPA TOM YUM Z KREWETKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEpokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodajemy łyżkę masła i boczniaki pokrojone w paski. Przyprawiamy solą, pieprzem i smażymy do momentu aż woda z grzybów odparuje i zaczną nabierać złotego koloru. Gdy boczniaki się zarumienią, dodajemy śmietankę i chwile gotujemy aż trochę zgęstnieje. Dodajemy natkę pietruszki, makaron i parmezan. Wszytsko dokładnie mieszamy. w razie
Cook&LoveSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 słoik pędów bambusa 1 nieduża marchewka kilka grzybów mun 1/2 pora sos sojowy ocet ryżowy olej arachidowy sos do dań z woka przyprawa orientalna … Czytaj dalej Orientalny kurczak z makaronem
czarrna od kuchniDla miłośników kapusty, takich jak moja Mama i ja mam dzisiaj do zaoferowania pyszny i szybki bigos ze słodkiej kapusty, karczku i brązowych pieczarek. Co prawda
Gosia gotujeZostały mi z tamtego roku suszone smardze i postanowiłam je wykorzystać do zrobienia risotto. Smardze suszone są jeszcze bardziej aromatyczne niż świeże i dlatego risotto wyszło
Moje Małe CzarowaniePomysł na wykorzystanie makaronu ryżowego - sałatka wraz z dodatkiem chińskiej mieszanki warzyw i smażonej piersi z kurczaka. Prosta oraz szybka do przygotowania. Sałatka bardzo smaczna i
Ugotować