Słodko - paprykowo - ketchupowy kurczak, do tego warzywa i obowiązkowo sos Tatarski Winiary. To mój tegoroczny faworyt w grillowaniu! Składniki: 500 g piersi z kurczaka, pół dużej
Lena Gotujepoziom hormonów * Wykorzystywany jest przez organizm jako paliwo do wytwarzania energii (podobnie jak glukoza), zamiast być magazynowany w komórkach tłuszczowych * Wspiera zdrowie jelit – ma zdolność zwalczania szkodliwych bakterii, wirusów, grzybów i pasożytów * Wspomaga leczenie chorób związanych z zaburzeniami wchłaniania takich jak: – celiakia, – syndrom krótkiego jelita, – biegunki, – choroby wątroby, – choroby związane z niedożywieniem, – epilepsja
Ola la LCHFmenu). Trunki są w dosyć wysokich cenach także lepiej udać się do pobliskiej winnicy :) Ja raczyłam się tu lemoniadą na rozgrzewkę :) Zamówiliśmy: zupę gulaszową i zupę krem z grzybów z grzanką serową. Zupy były aromatyczne i bardzo pożywne, a przede wszystkim smaczne. Z dań głównych zamówiliśmy: gulasz z jelenia, polędwiczki zapiekane w musztardzie, gęsinę oraz duszone polędwiczki, a do tego
Karola gotujemożesz też przygotować dip (np. czosnkowy), który uzupełni całość. Możesz też podać placek ziemniaczano-serowy jako dodatek do obiadu, zamiast tradycyjnych ziemniaków (wtedy szczególnie polecam z sosem (pieczarkowym, z grzybów leśnych lub mięsnym). Placek ziemniaczano-serowy Składniki: 400 g ugotowanych ziemniaków (roztartych) 100 sera Gouda MSM Mońki 2 jajka 400 g jogurtu naturalnego (rzadkiego) 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. mąki
Kolorowy Przepisownikciasto 1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham 125 g masła sól pieprz szczypta proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru nadzienie 500 ml mleka
Gotowanie jest łatwePóźne lato to czas kurek . Osobiście nie jestem wielką fanką grzybów, ale te stanowią wyjątek. Często dodaje je do śniadaniowej jajecznicy, czy też do risotta. Kurki świetnie pasują również do kurczaka oraz makaronu. Dziś mam dla Was jednak trochę inną propozycję – kurki zatopione w sosie śmietankowym, wyłożone na bezglutenowej tarcie. Nowością tutaj dla mnie jest mąka z czerwonej soczewicy
365 dni dookoła kuchniJuż dawno temu przyzwyczaiłam się do marketów. Pamiętam jak u mnie w mieście niemal świętem było kiedy otwierali pierwszy ogromny hipermarket. Wszystko w nim było. Absolutnie
gotować!Nie zawsze mamy czas i ochotę spędzać długie godziny w kuchni. I tutaj z pomocą przychodzi nam Łowicz z nowymi sosami: jasnym uniwersalnym i ciemnym uniwersalnym
Passions hobbies lifewymieszanie kilku łyżek gorącego płynu z garnka. Tak zahartowaną śmietanę wlać do zupy i zagotować. Zupę przyprawić do smaku białym pieprzem i solą. Zobacz również: krupnik z grzybami
Kuchcik gotujeJak wyobrażacie sobie idealny początek dnia? Bo dla mnie najbardziej optymistyczna wersja to poranek ze smacznym, niecodziennym śniadaniem, celebrowany w towarzystwie bliskich. W roli śniadania świetnie
Fitsweet.mePappardelle z szynką parmeńską i podgrzybkami to danie podejrzane jakiś czas temu u Pascala. Przypadło mi od razu do gustu i jak się okazało również do
Pieguskowa KuchniaJajecznica z kurkami to propozycja na śniadanie albo kolację, której chyba nikt nie odmówi. W końcu udało mi się uzbierać kurki, co wcale łatwe nie było
Pieguskowa KuchniaPorządkując szafki kuchenne natknęłam się na karteczkę, ze spisanym naprędce przepisem na faszerowane pieczarki, pochodzącym z amerykańskiej edycji programu Gotuj i chudnij, który dość mocno podbił
Pieguskowa KuchniaDzisiaj próba generalna pierogów w słodkim wydaniu na stół wigilijny. Oczywiście nie zabraknie na nim tych tradycyjnych z kapustą i grzybami, ale już od dłuższego czasu za mną chodziły właśnie te z suszonymi śliwkami. Cudownie smakują, szczególnie polane pysznym sosem na bazie masła, miodu, migdałów i wanilii. Na pewno zagoszczą u mnie na świątecznym stole. Polecam! Pierogi z suszonymi śliwkami
Pieguskowa Kuchnia