grzyby - 15226 przepisów (strona:762/1016)

Stir-fry z brokułem, pieczarkami, dymką i makaronem soba 182

Cześć! Za oknem znów deszczowo. Moje kolejne danie poprawiające nastrój w dni takie jak ten to stir-fry z brokułem, pieczarkami, dymką i makaronem soba. Dodatek

Moja pasja smaku
Sandacz w pieczarkach, po Gorzowsku 233

Uwielbiam ryby. W każdej postaci. Gdy tylko mam okazję kupić coś innego jak morszczuk czy  jego kolega mintaj, to nie waham się ani chwili. Zdecydowanie

Karczma Honorietty
PIECZARKOWE GNIAZDA SMAŻONE NA OLEJU RZEPAKOWYM 254

Pewnie dobrze kojarzycie sobie jaskółcze gniazda...Wielkanocna potrawa, w której to mięso otula jajeczko. Jako, że kto mnie zna ten wie, że lubię czasem robić coś

Z Majeczką w kuchni
Blanszowanie – co to jest i jak się robi? 180

raza dłużej niż w przypadku wrzątku. Warzywa w większości blanszujemy od 2-4 minut. Do blanszowania pieczarek użyj wody z dodatkiem soku z cytryny. W przypadku pieczarek i innych grzybów, lepiej sprawdzi się blanszowanie na parze. Artykuł Blanszowanie – co to jest i jak się robi? pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
„Frutakosy” 156

odrobinę oliwy i dokładnie wymieszać. Usmażyć. 3 Przygotowanie pieczarek: Pieczarki umyć i pokroić. Na patelni roztopić trochę masła, wrzucić pieczarki i smażyć do odparowania wody, która udzieliła się z grzybów. Pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną cebulkę i smażyć jeszcze przez chwilę. Doprawić solą i pieprzem. 4 Na dużych oczkach zetrzeć ser. Tak przygotowanymi składnikami będziemy faszerować nasze naleśniki

PysiaGotuje.pl
Wiosenne leczo z boczniakami i kalarepą 158

Latem żywię się głównie leczo, więc postanowiłam zrobić wiosenną wersję z produktów dostępnych o wiosną. Coś ciepłego, pożywnego, ale też lekkiego, co przygotuje nas do wiosennego

Ugotowane pozamiatane
Fusilli z algami w sosie serowym z kurkami 186

Danie pyszne i proste w wykonaniu z serii tych w 30 minut. Nie mierzyłam dokładnie czasu ale wydaje mi się że w pół godziny się zmieściłam

Moje Małe Czarowanie
Danie warzywne z zielonej soczewicy, jarmużu i pieczarek 172

Pyszne danie warzywne z zielonej soczewicy, jarmużu, czewonej cebuli i pieczarek. Edyta Guhl. Przepis na danie warzywne z zielonej soczewicy, jarmużu i pieczarek znalazłam na blogu

dolcevitainmykitchen
Warsztaty z Pascalem Brodnickim i Ramą - dużo zdjęć 186

Szkoda czasu jednak na opisywanie, popatrzcie na zdjęcia: A co przygotowywaliśmy? aksamitny krem ze słodkiego ziemniaka z przyprawami, kolendrą i mlekiem kokosowym,  p olędwica z sandacza na leśnych grzybach z wermutem musztardą  i miodem, a na deser tostowana drożdżówka z karmelizowanymi pomidorami i lodami. To był bardzo smaczny dzień. Przy okazji spotkałam się z moimi blogowymi przyjaciółkami: Moniką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierogi z kiszoną kapustą i pieczarkami 156

gotować ok 30min do miękkości kapusty. Odsączyć na sicie. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle. Pieczarki pokroić w plasterki i smażyć na łyżce masła do odparowania wody z grzybów. Ostudzone pieczarki drobno posiekać. Ostudzoną kapustę połączyć z pieczarkami, bulionem grzybowym i cebulą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 5. Odroić część ciasta, resztę przykryć ściereczką aby nie wysychało. Stolnice

Atlas Smaków
Gulasz z dzika z kukurydzą 203

Chrupiąca kukurydza z soczystym mięsem dzika to idealne połączenie. Polecam mięso dzika bo jest naprawdę delikatne i soczyste. Taki gulasz idealnie pasuje do kaszy czy ryżu

Moje Małe Czarowanie
Arancini z pieczarkami 255

typowa potrawa kuchni sycylijskiej. Najpopularniejsze są arancini con ragù, składające się z ryżu, mięsa, groszku i mozarelli. Inne odmiany to: arancini con burro (z masłem), arancini con funghi (z grzybami) i arancini con melanzane (z bakłażanem), con salsiccia (z kiełbasą), con gorgonzola, con salmone (z łososiem), con pollo (z kurczakiem), con frutti di mare (z owocami morza). Nazwa potrawy wiąże

mojewypiekiinietylko
"Nasiona warzyw strączkowych na talerzu" - podsumowanie akcji 176

soki wyciskane Cieciorka w ricotcie ze szpinakiem i wędzonym łososiem ; blog: Gawron w rosole Pieczone faszerowane bataty z pomidorami i cieciorką ; blog: Two Broke Sisters Gulasz wołowy z grzybami, ciecierzycą i suszonymi śliwkami ; blog: Czerwień i błękit Zupa krem z topinambura i ciecierzycy ; blog: La grande e la piccola cuoca Ciecierzyca z burakiem szpinakowym i toskańskim jarmużem ; blog: Smakołyki Angeli

Weekendy w domu i ogrodzie
Klopsy w sosie grzybowym 152

Składniki 600 g mielonej łopatki wieprzowej 1 większy por kilkanaście pieczarek 20 g suszonych grzybów np. borowików jajko 3 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 2,5 łyżeczki soli 2 płaskie łyżeczki pieprzu kilkanaście kropel ciemnego sosu sojowego 2 łyżki mąki rozpuszczonej o odrobinie wody 1 bulionetka drobiowa Przygotowanie Pieczarki obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju. Dodać

Gaździnka warzy
Mini gołąbki z mięsnym farszem, zapiekane w ... kiszonej  kapuście 197

życzę SMACZNEGO! Krys Przepis na te gołąbki znalazłam w programie Anny Olson Polecam również inne smaczne gołąbki: Gołąbki pieczone w piekarniku Gołąbki domowe z sosem pomidorowym Gołąbki ze świeżymi grzybami, z sosem grzybowym Gołąbki wegetariańskie Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi