Cześć! Znacie zupę kurkową? Ostatnio stała się jedną z moich ulubionych i często gości na moim stole. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę a warto ją przygotować
Moja pasja smakuCześć! Risotto to danie, które zawsze poprawia mi nastrój. Dziś za oknem szaro i deszczowo więc postanowiłam zrobić risotto z kurkami, pomidorem polnym i świeżym tymiankiem
Moja pasja smakugotować do miękkości. SOS PIECZARKOWY: 1.Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. 2.Pieczarki pokroić w cienkie plasterki i wrzucić na zeszkloną cebulę. Dusić do zmięknięcia grzybów. 3.Następnie wlać gorący bulion i chwilkę wszystko gotować . W odrobinie zimnej wody rozrobić łyżkę mąki, a następnie wlać do całości i mieszać do zgęstnienia sosu. 4.Na końcu dodać
Dziś Ja gotujePaździernik to czas grzybowy i są to najczęściej gąski i opieńki. Gąski zielonki albo siwe, oba gatunki są przepyszne. Dziś proponuję sałatkę na którą pomysł dostałam
Moje Małe CzarowanieKolejne pyszne danie zdobi październik czyli tarta z rydzami. W moich lasach nie ma rydzów i zbierać ich nie mogę, natomiast na straganach jest ich pełno
Moje Małe CzarowanieBardzo stary, tradycyjny przepis na kapustę z grzybami leśnymi. Polecam na Wigilijny stół.. i nie tylko :-) Czas przygotowywania: moczenie min 6 h + duszenie 1 h Ilość porcji: około
AniaGotuje.plFantastyczny przepis na chińszczyznę z grzybów boczniaków. Danie jest bardzo proste do zrobienia. Super przepis dla osób unikających mięsa
AniaGotuje.plmożna zamrozić jesienią i wykorzystać do tego dania w dowolnym monnecie.. nawet do zrobienia kapusty na Wigilię, czy też do Świątecznych pierogów. Rydze można zastąpić również innymi grzybami leśnymi oraz pieczarkami. Jadacie rydze
AniaGotuje.pldzieci. Pieczone warzywa fantastycznie komponują się z kaszą oraz wyraźnie wyczuwalnymi kurkami. Jeśli lubisz kaszę i dania wegetariańskie, koniecznie zrób też pierogi z kaszą gryczaną i grzybami - są pycha
AniaGotuje.plOmlet ziemniaczany dobry na śniadanie i na obiad. Znakomite połączenie smaków a sam omlet kremowy i przepyszny. Polecam gorąco wszystkim smakoszom ziemniaków i boczniaków. Omlet ziemniaczany
Moje Małe Czarowanie250 g boczniaka 2 łyżki masła 2 ząbki czosnku sól pieprz Boczniaki myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i siekamy , lub kroimy na dowolne kawałki. Na patelni
Gotowanie jest łatwekońca przypomina schabowego, ale są to ciekawe alternatywy. Na koniec zostawiłam boczniaki i pieczarki portobello. W tym przypadku konsystencja bardzo obiega od oryginału. Po obróbce termicznej oba rodzaje grzybów robią się zdecydowanie za miękkie. Mimo tego takie kotlety wychodzą bardzo smaczne, wyglądem i smakiem przypominają schabowe, dlatego zdecydowałam się załączyć je w tym zestawieniu. Przyprawy Niezależnie jaką bazę
wegujemyJak nie macie pomysłu na obiad, a lubicie mięso to polecam Wam takie danie. Wszystko upieczone w jednym naczyniu. Ten sos jest obłędny w smaku. Mięso
IzabelawkuchniŁatwe Tanie Przepis na przepyszną i sycącą zupę grzybową, której podstawą jest domowy rosół. Składniki 1l rosołu 3 garście suszonych grzybów 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 3 średnie ziemniaki 1 średnia marchewka 1 korzeń pietruszki kawałek selera 1/4 szklanki śmietany 18% 2 szklanki wrzątku ziele angielskie, liść laurowy, sól i pieprz […] Artykuł Zupa grzybowa (na domowym rosole) pochodzi
PysiaGotuje.plGołąbki przygotowuję także: z mięsem mielonym i kaszą jaglaną lub gryczaną z ziemniakami i twarogiem z kaszą w jogurtowym sosie z warzywami i ryżem z kaszą gryczaną i pieczarkami, grzybami w sosie śmietanowym. Dopełnieniem są różne sosy powstające na bazie wywaru z gołąbków, bulionu, passat, śmietany lub świeżych pomidorów i innych warzyw, np. pieczarek i sera. Dziś gołąbki wg przepisu
Zasmakuj Kuchni