grzyby - 15226 przepisów (strona:763/1016)

Wołowina po azjatycku 196

Składniki: 20 dkg wołowiny 10 g grzybów mun 100 g pieczarek 1 marchewka 1 mała pietruszka 1 mały por 100 g makaronu ryżowego 2 ząbki czosnku kawałek imbiru sos sojowy … Czytaj dalej Wołowina po azjatycku

czarrna od kuchni
Barszcz czerwony z tortellini 188

liście laurowe -3 ziela angielskie -2-3 ząbki czosnku -łyżka majeranku -łyżeczka cukru -1-2 łyżki octu (wg. uznania ) -sól, pieprz -ewentualnie łyżka barszczu instant -opakowanie tortellini z grzybami Buraki dokładnie szorujemy, obieramy, kroimy w plastry i zalewamy w garnku wodą ( ok. 1,5 l ). Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy ok. godziny na wolnym ogniu. Odstawiamy do wystygnięcia

Kulinarne przemyslenia
Zupa krem z kurek 134

Kurek w tym roku mam pod dostatkiem. Po dwóch latach nieurodzaju teraz goszczą często. Małe aromatyczne grzybki wykorzystałam do przygotowania zupki krem. Jest bardzo prosta w

Monia miesza i gotuje
Miodówki marynowane w occie jabłkowym 357

Miodówki to nic innego jak maślaki pstre . Moja Babcia mówiła na nie jakubki, a słyszałam jeszcze inne nazwy - m.in. hubanki, bagniaki, pociechy, muchowiki czy siniaki. Znam

Smaczna Pyza
Quinoa i pasztet z króliczej wątróbki z konfiturą z jarzębiny i podgrzybkami 162

zrobiłam wałeczek, na trochę włożyłam go do zamrażarki i pokroiłam).  Gotowy pasztet wykładamy na spodeczek razem z quinoą. Dodajemy podsmażone na klarowanym maśle, lekko posolone i podduszone plasterki grzybów, konfiturę z jarzębiny i świeży majeranek.  Voilà! * Konfitura z jarzębiny jest bardzo prosta w wykonaniu. Jarzębinę warto trochę przemrozić, wystarczy włożyć owoce do zamrażalnika na parę dni. Następnie rozmrażamy

Quinoa Raz!
Sałatka z ziemniakami, brokułem, kurkami i serem lazur 135

Od jakiegoś czasu na sklepowych półkach i straganach można dostać kurki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Korzystając z okazji postanowiłam je kupić

Oryginalny smak
Muszle z brokułami w sosie grzybowym 170

Makaronowe muszle tym razem bezmięsne - z brokułami i aromatycznym sosem pachnącym podgrzybkami, które zebrałam w lesie.

Przepisy Kulinarne
suszona pietruszka,cebula i prawdziwki 112

przygotowane ,warzywa owoce mogą dłużej zachować świeżość. Po otwarciu woreczka  i użyciu produktu ,ponownie podłączamy końcówkę i odciągnąć powietrze. Woreczki są wielokrotnego użycia .Tak samo postępujemy   z grzybami ,cebulą pokrojona w plastry i ułożona na tackach . Składniki 2-3 kg cebuli Wykonanie Cebule obrać pokroić w plasterki ,a następnie ułożyć na tackach suszarki . Wysuszona cebulkę włożyć do torebek

w mojej kuchni
Quiche z mięsem mielonym 154

jest jedną z najpopularniejszych potraw kuchni francuskiej. Pieczona jest na cieście kruchym lub francuskim. Jej nadzienie może być słodkie (np. z owocami, kremami), jak i wytrawne (np. z warzywami, grzybami, twarogiem). Odmianą tarty jest quiche , który różni się od tarty tym, że podawany jest wyłącznie z nadzieniem wytrawnym zalanym zawsze masą śmietanowo-jajeczną. Zarówno tartę jak i quiche serwujemy

Krokusowy Dom
50 przepisów na wrzesień 201

Kremowa zupa z pieczonej dyni z cukiniową gremolatą Masło z orzechów włoskich Domowe kakao Kuskus z cukinią, ciecierzycą i bakłażanem Bigos Gęsta jarzynowa z brukselką Kapusta kiszona z suszonymi grzybami Korzenne muffinki z kaszy manny Kopytka Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Murzynek Mus czekoladowy Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone

Moja smaczna kuchnia
Pieróg z ciasta francuskiego ze szpinakiem, boczniakami i mozzarellą 175

Pyszne i dość szybkie danie dziś przedstawiam. Pieróg z ciasta francuskiego jest idealny na obiad, czy wczesną kolację. To danie bardzo pożywne i bardzo aromatyczne, polecam

Moje Małe Czarowanie
PIEROGI RUSKIE!! 119

Pierogi, pierogi, pierogi - barrrrdzo lubię! Ruskie, z mięsem, grzybami, kapustą, szpinakiem czy owocami. Pychota. Szaro-buro za oknem więc postanowiłam umilić sobie popołudnie smakiem - ruskich tym razem. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie fakt, że nie znoszę samej czynności lepienia. Krasnoludki tego za mnie nie zrobią - a szkoda ;P, mam ciasto, mam farsz - jestem w połowie drogi. Do dzieła!! ;) Ułatwiając

BezglutenowaIzabela
Pyszny sos- radość grzybiarza! 146

Kończy się lato. Ciężko to znoszę, zwłaszcza, że w tym roku słoneczko na nie rozpieszczało. Coraz go mniej, temperatury spadają. Jedyną pociechą są popołudniowe spacery po lesie w poszukiwaniu grzybów, których w tym sezonie w moim rejonie jest całkiem sporo. Nie jestem ekspertką, więc zbieram tylko te, których jestem absolutnie pewna. Dzięki kilku wyprawom powstał spory zapas suszonych i marynowanych

Pichceniomania
Leczo z cukinią, chorizo i wołowiną / Beef, chorizo and zucchini stew 199

Dziś przedstawiam coś idealnego na obiad na te chłodne już, jesienne dni. Obłędne i rozgrzewające leczo z pikantnym chorizo, rozpływającą się w ustach wołowiną i warzywami

karmelowy

Proponowane wyszukiwania