Co jeść na kolację? Dziś proponuję potrawy z dyni – sałatkę z dyni i kilku innych warzyw ;) Lekka i smaczna kolacja! Dynia... The post Potrawy z
Eksperymentalnie.comNie ma to jak dobra rybka podana w aromatycznym grzybowym sosie z dodatkiem młodych ziemniaków Pyszny rybny obiad. Dorsz w chrupiącej kruszonce smakuje wspaniale. Składniki: 2
Zasmakuj KuchniBędzie szybko, smacznie i pożywnie. Danie znakomite po ciężkim dniu pracy, idealne na odbudowanie energii, lekko i pożywnie. Prawdziwki miałam mrożone ale może jeszcze w lesie
Moje Małe CzarowanieTo niesamowite - połowa listopada a w lesie jeszcze rosną kurki! Dlatego dziś na obiad paella z kurkami i kurczakiem. 300 g ryżu do paelli
Jadło i czytadłoZdejmujemy risotto z ognia. Dodajemy do niego łyżkę masła, doprawiamy solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy i podajemy. Zobaczcie też: ” Risotto” z groszkiem Risotto z groszkiem cukrowym Risotto z suszonymi grzybami Pęczak ze szpinakiem, boczkiem i suszonymi pomidorami Artykuł Risotto z suszonymi pomidorami i natką pietruszki pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia BazyliiPodgrzybki marynowane w occie to dla niektórych idealna, imprezowa przekąska pod wódeczkę… 😉 dla mnie niekoniecznie – wolę je zajadać bez alkoholu
Kolorowy Przepisownikskładników bez parmezanu! i wymieszaj. Do zagotowanego sosu przełóż obsmażone pulpety. Wlej wino, odparuj alkohol. Posyp parmezanem. Włóż do rozgrzanego piekarnika na 30-40 minut. Kasza pęczak z grzybami: 1,5 szklanki kaszy pęczak wypłukanej na sicie 2 - 3 łyżki oleju rzepakowego Wielkopolski Tłoczony Tylko Raz cebula czerwona kilka ciemnych pieczarek świeży tymianek sól i pieprz do smaku
AZgotuj!Brokuł dokładnie opłukać i podzielić na małe różyczki. Cebulę obrać i pociąć w kostkę lub piórka cebulę zeszklić na oleju, dodać pokrojone w paski pieczarki i podsmażać, aż z grzybów odparuje woda. Dodać pokrojoną w kostkę dynię i przyprawy, następnie zalać mlekiem kokosowym i dusić pod przykryciem około 15 minut. Na koniec dołożyć różyczki brokuła i dusić kolejne 5 minut
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!trzech prostych krokach i nie powinno trwać dłużej niż 25 minut. A skład?Risotto zawiera tylko naturalne składniki (zero wzmacniaczy smaku i konserwantów) oraz wyróżnia się wysoką zawartością grzybów, bo aż 6,4%. Już podczas przygotowania dania unoszą się wspaniałe zapachy. A jedzenie takiego risotto, to po prostu niebo na talerzu Spróbujcie i Wy – z soczystym kurczakiem lub jako
Słodkie okruszkijajkiem z boczniakami w roli głównej. Zapewniam że na jednej się nie skończy. Idealne na imprezę jako przekąska. 5 kromek chleba pszennego 5 jajek 5 pomidorków koktajlowych 5 grzybów boczniaków ser camembert pieprz czerwony, sól olej rzepakowy pesto: 1/2 doniczki bazylii 1 łyżka parmezanu tartego 2 łyżki orzechów włoskich sól. pieprz oliwa z oliwek 1 ząbek czosnku Pesto: Do wysokiego
wesoła kuchniaUwielbiamy boczniaki. Zawsze szukamy przepisów na nie. W tej wersji też polecamy. Składniki 700 g boczniaków garść suszonych śliwek dwie średnie cebule szklanka czerwonego wytrawnego
R'n'G KitchenDzisiejsza moja propozycja na pyszny obiad to kurki. Pyszne, aromatyczne kurki w delikatnym kremowym sosie śmietanowym z makaronem farfalle, który idealnie pasuje do tego zestawu
magiczna kuchnia KasiJestem wielką fanką zup i obiadów jednogarnkowych , to naprawdę dobre rozwiązanie, które sprawdza się zwłaszcza w ciągu tygodnia. W głównej roli zwykle występuje wtedy u mnie
babka w formiedynią i szpinakiem Sałatka z pieczonej dyni i fety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin
Kulinarne przygody GatityTakie pierogi smażone z pieczarkami czy dowolnym innym nadzieniem, a nawet bez, doskonałe są w zimny dzień z barszczem czerwonym. Jeśli szukacie odmiany od tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami np. na Boże Narodzenie, to ten przepis bez wątpienia spełni Wasze oczekiwania. Smaku tych pierogów nie da się opisać. Dzięki sodzie, są puszyste, chrupiące. Przepis odkryłam na Instagramie , jednak
Mieszam w Garnku