grzyby - 15226 przepisów (strona:779/1016)

Pasztet pieczarkowy - wegański 168

Jakiś czas temu zostałam mile zaskoczona przez moją serdeczną znajomą która przygotowała pasztet. Z wielką ochota skosztowałam tego rarytasu i przyznam że mile mnie zaskoczył smak

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tarta ziemniaczano cebulowa z gorgonzolą na drożdżowym spodzie 133

wytrawny lub słodki placek składający się z ciasta i  nadzienia, owe ciasto to najczęściej kruche, potem francuskie i drożdżowe. Tarty najczęściej wypełnia się kremami, czekoladą, owocami, mięsem, warzywami, grzybami itp. Czasami, głównie to wytrawne nadzienie, wiązane jest masą śmietanowo-jajeczną. Quiche natomiast pochodzący z Alzacji i Lotaryngii to zawsze placek z ciasta kruchego lub francuskiego, zawsze z nadzieniem wytrawnym

Słodki Kompromis
Klopsiki 114

były równomiernie wymieszane. Formować niewielkiej wielkości kulki. Delikatnie obtaczać w mące i wrzucać na rozgrzaną patelnię. Smażyć do zarumienienia. Dwie wersje: pierwsza solo i druga z sosem z suszonych grzybów. Sosy można dobierać wedle uznania: słone, słodkie lub ostre. Pasuje wiele opcji

Karola gotuje
Zupa chińska kwaśno - ostra z kurczakiem 144

Zupa chińska rozgrzewa, syci i aromatyzuje organizm, ha ha, no oczywiście przesadziłam z tym aromatyzowaniem. Fakt jest taki że jest sycąca, o doskonałym smaku i koniecznie

Moje Małe Czarowanie
Ragoût miesno-warzywne 118

Uwielbiam dania jednogarnkowe bo nie wymagają wielkiego zaangażowania a przy tym są pyszne. Mięciutkie mięso, bogactwo warzyw i aromatyczne przyprawy to sekret tej pysznej i lekkiej

Pyry na Gaz
Pyszne ciasto z dynią, migdałami i masą z serka Philadelphia 150

mamy nasilony apetyt, napady głodu i uzależnienie od spożywania chleba i innych wypieków. Drugie białko, glutenina, to toksyczny pszenny gen, mający za zadanie chronić roślinę przed wszelkimi larwami, grzybami i drobnoustrojami.. Najwięcej gluteniny można znaleźć w kiełkach pszenicy. Udowodniono również, że białko to wzmacnia wpływ insuliny na komórki tłuszczowe, powodując przybieranie na wadze. Może prowadzić do RZS, czyli reumatoidalnego

Moja Mama Gotuje
Faszerowane pieczarki w cieście piwnym 161

Takie pieczarki posmakują nie tylko domownikom, ale i gościom. Wyglądają trochę jak pulpeciki. Są idealne jako przekąski lub jako dodatek do dania głównego

To co kocham
Tatar z mięsa wołowego z dodatkami 135

ochotę możemuy dodać także żółtka i całość wyrobić z nimi. Jeśli nie to żółtka serwujemy wraz z resztą składników osobno na talerzyku. Gotowego tatara podajemy z cebulą, korniszonami, marynowanymi grzybami oraz ewentualnie marynowanymi szprotkami. Dodatkowo masło i świeże pieczywo idealnie dopełnią całość. Befsztyk tatarski Smacznego! Befsztyk tatarski Czerwoną cebulę można zastąpić cebulą szalotką. Jest ona delikatniejsza w smaku i świetnie

mecooks
Sajgonki z warzywami 128

sąsiedniej sajgonki. 9. Tak przygotowane sajgonki smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu z każdej strony do zrumienienia. 10. Sajgonki podałam z gotowym słodkim sosem chili. SMACZNEGO! :) Spróbujcie również sajgonek z grzybami mun i paluszkami krabowymi

Bez Cebuli
Sałatka cebulowa – kuchnia podkarpacka 190

cebuli w zaprawie na bazie octu, z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Z tego powodu sałatka cebulowa trafi z pewnością w gusta wielbicieli cebuli z marynowanych śledzi czy grzybów, bo to właśnie te smaki, przy czym w sałatce są one zrównoważone łagodną marchewką i jajkami. Przepis ten pochodzi z podkarpackiej gminy Niwiska (okolice Kolbuszowej), a można go znaleźć

Trzeci talerz
Krokiety ze szpinakiem i fetą 137

moim domu od zawsze przygotowywało się krokiety z mięsem bądź z grzybami lub kapustą. Możliwości było kilka i farsze na przemian można było w nich odnaleźć. Jednak ja osobiście bardzo lubię szpinakowe nadzienia i tym razem pokusiłam się na przygotowanie tych o to krokietów. Przyznam, że4 bardzo nam smakowały i z pewnością będą gościły często na naszym stole. Krokiety

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zupa fasolowo-pieczarkowa, pizzeria Pippo 212

angielskiego 3 liście laurowe 3 kulki jałowca 0,5 kg pieczarek kilka łyżek oleju 3-4 ząbki czosnku tymianek, majeranek sól, czarny pieprz opcjonalnie: 1 duża garść pokruszonych suszonych grzybów opcjonalnie: 3 łyżki śmietany zwykłej lub roślinnej Namocz fasolę na noc i ugotuj następnego dnia z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i jałowcem. Pokrój pieczarki i podsmaż na oleju. Dodaj

Qlinarnie i Qlinarnie
Kasza gryczana z pieczarkami i ciecierzycą 150

Lubię kaszę gryczaną. Kasza gryczana na śniadanie, obiad czy kolację jest u mnie mile widziana. Lubię też pieczarki i ciecierzycę. Dlatego dziś kasza... The post Kasza

Eksperymentalnie.com
Pieczarki pieczone z jajkiem 142

Cześć ! Smażone pieczarki i jajka to świetne połączenie. Ostatnio już gościło na moim blogu w postaci grzanki ze szpinakiem, pieczarkami i jajkiem sadzonym. Dziś podsmażone wcześniej

Moja pasja smaku
Gulasz z boczniaków / Oyster mushroom stew 233

Zazwyczaj publikuję gulasze bardzo mięsne, jednak tym razem postanowiłam spróbować czegoś innego. Miałam akurat spory zapas boczniaków w lodówce i postanowiłam je wykorzystać na danie, które

karmelowy

Proponowane wyszukiwania