grzyby - 15226 przepisów (strona:786/1016)

Zupa borowikowa 114

Zupa jest idealna na jesienno-zimowy obiad. Sycąca i pachnąca lasem. Składniki: • kilka borowików, ok. 8 sztuk • 2 marchewki • 1 pietruszka • 1 por mały

To co kocham
Filet z indyka faszerowany pieczarkami 108

Trochę więcej pracy niż zwykle i można wyczarować pyszne mięsko na niedzielny obiad. Jedliśmy takiego indyka na Noworocznym obiedzie u Mamy Sławka

To co kocham
Klopsiki w sosie pieczarkowym 155

Kto nie lubi klopsików? My lubimy je bardzo! Zawsze robię większą ilość i jemy je przez 2 dni, o ile jeszcze coś zostanie. Tym razem

To co kocham
Sałatka z ryżu i pieczarek 132

Sałatka, która smakuje zarówno na zimno do wędlin, jajek, pieczeni, jak i na ciepło jako dodatek do obiadu. Składniki: • 500 g

To co kocham
Zupa pieczarkowa 129

Tę zupę robię często gdy mam gości na obiedzie, ponieważ można ją przygotować wcześniej, co nie zmienia jej wolorów smakowych. Zupę krem podgrzewam i

To co kocham
Pasztet pieczarkowy 124

Nie wiem dlaczego, ale jesień kojarzy mi się jako czas pasztetów. Po  mięsnym Gerwazym przyszedł więc czas na jarski pieczarkowo-jajeczny. Wyszedł naprawdę

To co kocham
Flaczki z boczniaków 119

Flaczki to klasyczna zupa z żołądka o dość kontrowersyjnej nazwie, poniekąd bardzo smaczna, ale moja rodzina jeszcze nie dojrzała do jej

To co kocham
Pasztet wieprzowo-drobiowy z żurawiną 158

zamrozić na święta. Potrawy, które można zamrażać, robię wcześniej i potem mam więcej czasu przed świętami. Zamroziłam już pasztet Gerwazy, pasztet drobiowy z suszonymi grzybami, bigos i  keks. Składniki na 3 foremki aluminiowe: • 600 g karkówki • 2 nogi kurczaka • 300 g wątróbki z kurczaka • 5 jajek • 1 bułka np. kajzerka

To co kocham
Gołąbki z pieczarkami 288

W moim rodzinnym domu zawsze jadało się gołąbki z mięsem i ryżem lub z pieczarkami i ryżem, polane sosem pomidorowym. Mama

To co kocham
Pierogi ruskie 115

Moje pierwsze w życiu własnoręcznie wykonane pierogi po  uszkach z grzybami, które robiłam na Wigilię. Zawsze odgrażałam się, że będę lepić pierogi wnukom na emeryturze, nie wcześniej! Ale złamałam się i oto są – smaczne, kształtne, nie rozpadające się podczas gotowania. Z przepisu mojej mamy. Najbardziej podoba mi się

To co kocham
Pieczarki duszone w winie 397

Małe pieczarki duszone w całości w czerwonym winie i aromatyzowane czosnkiem to świetny dodatek do mięsnego obiadu. Również może to 

To co kocham
Kasza gryczana zapiekana z pieczarkami 372

A my znowu jemy kaszę! Tym razem jest to kasza gryczana zapiekana z duszonymi pieczarkami i mozzarellą. My jedliśmy z pieczonym

To co kocham
Faszerowane pieczarki w cieście francuskim 135

Taka francuska koperta wypełniona nafaszerowaną pieczarką może być świetną przekąską imprezową, dodatkiem do czerwonego barszczu, wykwintną przystawką lub samodzielną kolacją. Smaczny farsz jajeczny przyjemnie chrupie

To co kocham
Klops gryczano-pieczarkowy 119

Danie, jakim jest klops gryczano-pieczarkowy, to zdrowie na talerzu, szczególnie dla kogoś, kto lubi kaszę gryczaną i pieczarki. Może być samodzielnym daniem

To co kocham
Gulasz z boczniaków i cukinii 135

Następna potrawa z serii zdowego żywienia. Jest to gulasz z boczniaków i cukinii, gzie smak podkręciłam suszonymi pomidorami. Gęstości nadaje mu mieszanka

To co kocham

Proponowane wyszukiwania