grzyby - 15226 przepisów (strona:793/1016)

makaron penne z sosem pieczarkowo serowym 212

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: makaron penne 250 g pieczarek 100 g serka topionego (najlepiej domowego, przepis tutaj) 50 ml śmietany, kwaśnej 1/2 cebuli 1 płaska łyżka

Domowy Smak Jedzenia
Przegląd przypraw w polskiej kuchni 193

ziaren w całości lub zwykłej jeśli korzystamy ze zmielonej gorczycy). W Polsce masowo wykorzystuje się ją również do wszelkiej maści marynat, np. ogórków konserwowych (pikli), papryki konserwowej, marynowanych grzybów. Jeśli chcesz poznać inne przyprawy i zioła – nie tylko z kuchni polskiej, odwiedź stronę: http://www.kuchnia.wp.pl/query,przyprawy,szukaj.html

WojnaNaSmaki.pl
Sałatka a’la sushi 242

Sałatka przygotowana z dodatków do sushi Składniki 3/4 szklanki ryżu 100 g paluszków surimi 1/2 ogórka 1/2 awokado 1/2 puszki grzybów shitake 2 fileciki anchois 1 łyżeczka wasabi 1 łyżka … Czytaj dalej Sałatka a’la sushi

czarrna od kuchni
10 produktów oczyszczających organizm z toksyn 431

działa przeciwwirusowo i antybakteryjnie. Zawarte w nim związki siarki aktywują enzymy usuwające z organizmu chemikalia. Wspomaga usuwanie pest y cydów, metali ciężkich , herbicydów oraz przeciwdziała mnożeniu się bakterii i grzybów. Czosnek zawiera ró wnież alliacynę i sel en - które doda tkowo ochraniają wątrobę. Warto więc dodawać czosnek do potraw, by wspomagać oczyszczanie wątroby. 8. Kapusta - bogata w przeciwutleniacze, witaminy

Moje Kuchenne Rewelacje
Chleb pszenny, pełnoziarnisty, z fasolką mung, na zakwasie 275

czyli foremki ciasto musi być dość zwarte żeby nie rozpłynęło się po przełożeniu na podkładkę. Jak już pisałam ciasto chlebowe można wzbogacać różnymi dodatkami. Pamiętacie chleb z suszonymi grzybami ? Jest pyszny i bardzo pachnący, spróbujcie sami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Cebularz lubelski 301

Codziennik Kuchenn y. Akcja popularyzuje tradycyjne potrawy z różnych regionów Polski. Były już: pyry z gzikiem, karp smażony z sosem szarym, piróg biłgorajski, kwaśnica na gęsinie i zalewajka z grzybami.  Teraz przyszła pora na wspólne pieczenie cebularzy.  Cebularz lubelski, to jeden z najsławniejszych przysmaków tego regionu. Wywodzi się on z kuchni żydowskiej, jednak receptura na jego wypiek rozprzestrzeniła

Przepisy na domowy ser i chleb
Zupa ostro - kwaśna po chińsku 151

Pyszna zupa ostro - kwaśna na moim stole wylądowała i szybko została zjedzona bo pyszna Ci ona. Polecam gorąco, zupa pożywna i bardzo aromatyczna. Zupa ostro - kwaśna

Moje Małe Czarowanie
Krem kapuściano - szparagowy z pieczarkami 190

Sezon szparagów już uznałam za rozpoczęty. Przy przygotowaniu szparagów naginamy je tak aby pękły same tam gdzie uznają za stosowne. Kawałki z łepkami zajadamy ze smakiem

Moje Małe Czarowanie
Makaron z pieczarkowym sosem (light) na bazie mleczka kokosowego 184

Uwielbiam pieczarki. Najchętniej ciągle przygotowywałabym coś z tymi pysznymi grzybami. Dziś zapraszam Was na makaron z pieczarkowym sosem (light) na bazie mleczka kokosowego. Idealna propozycja na obiad. Dzięki zastosowaniu mleczka kokosowego sos pieczarkowy zyskał jeszcze bardziej na smaku. Spróbujcie, polecam. Do tego sosu możecie podać dowolny rodzaj makarony. Ja użyłam kokardek. Makaron z pieczarkowym sosem (light) na bazie mleczka kokosowego

Słodkie okruszki
aromatyczne warzywne leczo 165

Smażymy do czasu aż por się zeszkli, a następnie dokładamy do garnka pokrojone w kostkę ćwiartki pieczarki. Całość smażymy na dużym ogniu, dziesięć minut pozwalając aby odparowała woda z grzybów. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją w kostkę a następnie dodajemy do garnka, razem z przecierem z pomidorów. Całość doprawiamy  solą, pieprzem, cukrem, słodką papryką, oraz szczyptą

Miód i pieprz
Risotto ze szparagami i borowikami 165

obiad lub ciepłą kolację. Zarówno na co dzień jak i od święta. Wiosną, kiedy mam mnóstwo pracy w ogrodzie stawiam na takie właśnie szybkie dania. Do risotta użyłam mrożonych grzybów, które sama jesienią przygotowuję. Są od razu pokrojone i lekko podduszone na maśle.” Czytaj więcej

Wiem co jem
Pieczone pierogi drożdżowe z serem 284

przekąska, ale także element obiadu czy kolacji, jeśli przygotujemy je z wytrawnym nadzieniem. Przepis na pierożki znalazłam na stronie kotlet.tv , kiedy szukałam alternatywy dla klasycznych krokietów z kapustą i grzybami na wigilię. Przygotowałam pieczone pierogi, które okazały się hitem i świetną przekąską, gdyż większość z nich zamroziłam i w miarę potrzeby i chęci, wyjmowałam po kilka sztuk. W poniższym przepisie

Smakołyki Bereniki
Makaron chiński z boczkiem i pieczarkami (nie po chińsku) 183

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Szybkie, smaczne i niezbyt skomplikowane danie, które idealnie sprawdzi się jako (nie) zwykły obiad. Możecie użyć

Di gotuje
Bitki w sosie grzybowym 146

Ostatnio wołowina dość często gości na naszym stole, bo to oprócz indyka główne mięso zalecane w diecie córki (i mojej także). Jednym z dań polecanych w

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Łopatka w sosie borowikowo – cebulowym 196

plastry, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Cebulę pokroić w talarki, pieczarki pokroić w plasterki i obsmażyć na patelni z odrobiną oleju. Smażyć tak długo, aż woda z grzybów wyparuje. Na dno rozłożyć połowę plastry mięsa, na to rozłożyć cebulkę, następna warstwa mięsa i obsmażone pieczarki. Do dużego kubka wsypać proszek gotowego sosu borowikowego i proszek zupy cebulowej. Wlać śmietanę

Kuchnia Pokoleń