Rydze należą do najszlachetniejszych grzybów zaraz po borowikach. Ale ja stawiam je na pierwszym miejscu. Co roku nie mogę się doczekać aż się pojawią i zagoszczą u mnie na stole. Dziś będzie jajecznica z rydzami. Jajecznica z rydzami Składniki: - 200 g rydzy - 6 jajek - łyżka masła - 1/2 małej czerwonej cebuli - sól - pieprz Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę
Kulinarne życieOstatnio stało się modne nie wyrzucanie resztek żywności. Szkoda że tak późno. Jak już nie raz pisałam, pamiętam czasy dużo przed lodówkami. W związku z
Eli GotowanieGrillowany kurczak, lekko ostra rukola, słodkawa papryka i pikantne pieczarki to świetne zestawienie na lekki obiad czy przystawkę. SKŁADNIKI: (na 4 porcje) 1 podwójna pierś z
Pyry na GazBardzo lubię sosy grzybowe pod każdą postacią, tym razem do sosu z opieniek dodałam serek topiony, wyszedł bardzo delikatny i smaczny. Do dania użyłam makaronu
Bajeczna Kuchniahttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Prosta i smaczna propozycja na szybki obiad. Kotlety: 400g mięsa mielonego 1 cebula 1 sucha bułka namoczona w
Di gotujezadowoli każde podniebienie. Makaron ryżowy jest bardzo wdzięcznym materiałem do pracy w kuchni, przyjmie każdy smak. Dziś nasyciłam go kremowym aromatem pieczarek z nutą wędzonki, która wspaniale współgra z grzybami. Słodycz daniu nadaje podduszona cebulka, a całość zaostrza szczypta świeżo mielonego pieprzu. Makaron ryżowy można zastąpić tradycyjnym pszennym makaronem. Będzie równie pysznie. Porcja na 3 osoby: - opakowanie makaronu ryżowego wstążki
kawawszklancehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Zupa jest pyszna i niezwykle aromatyczna. Można ją zabielić śmietaną lub dodać serek topiony. Wszystko zależy od naszego
Di gotujeróżnią się między sobą smakiem! Każde danie było przygotowane z odpowiedniej odmiany ziemniaka, o co zadbał Krzysztof Korolewicz dyrektor spółki Europlant. Przystawka: carpaccio ziemniaczane - ziemniaki Belana, kawior z leśnych grzybów, bekon, emulsja ziołowa i Dwór Artusa (wysokiej klasy wódka ziemniaczana). Belana należy do grupy kulinarnej A, czyli jest ziemniakiem sałatkowym. Ziemniaki twarde, zawierające niewiele skrobi, przez co po ugotowaniu
królestwo garówDziś przedstawiam przepis na jedno z moich ulubionych dań makaronowych. Szybki i łatwy w przygotowaniu makaron z kurczakiem, suszonymi pomidorami, pieczarkami i szpinakiem, w delikatnym sosie
karmelowyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak przyrządzone pieczarki mogą doskonale sprawdzić się jako sos do mięsa, dodatek obiadowy lub samoistna przekąska. Idealnie
Di gotujecieszyły się olbrzymim powodzeniem. Moje pierogi charakteryzują się tym, że przygotowuję je z farszu z surowego, mielonego mięsa. Dzisiaj do ich przygotowania wykorzystałam przepis na ciasto od uszek z grzybami , które bardzo, ale to bardzo zauroczyło mnie zarówno swą delikatnością jak i cudownym smakiem. Choć pracy przy nich niemało, to warto niekiedy poświęcić go na przygotowanie tak cudownego dania. Najlepsze
Smaczne ZdroweSzybka w przygotowaniu i bardzo uroczysta pieczeń z aromatem cebuli i grzybów. Ciekawego smaku nadaje również lubczyk i koperek. Do pieczeni idealnie pasuje sałatka Królewska Firmy Orzech. 300 g mięsa mielonego 3 cebule 5-6 dużych pieczarek 1 jajko 3 łyżki bułki tartej Sól Pieprz 1 łyżeczka lubczyku 3 łyżki posiekanego koperku Olej Sałatka wielowarzywna Królewska ORZECH Cebule
VioletoweKucharzenietrzeba – dodatkowa łyżka oleju, podsmażamy pieczarki. Powinny się widocznie skurczyć i tylko lekko zrumienić. Jeśli puszczą wodę i zaczną się dusić – smażcie je tak długo, aż cała woda z grzybów odparuje, a w rondlu zostaną same pieczarki na tłuszczu. Odkładamy je do przesmażonej kiełbasy. W rondlu znowu lądują dwie łyżki oleju, wrzucamy wypłukaną kasze. Smażymy aż pęczak równo otoczy się
Karo in the Kitchenburaków (najlepiej podłużnych) (Najlepiej w lateksowych rękawiczkach) Obieramy buraki i ścieramy je na mandolinie do warzyw lub cienko kroimy w plastry. Układamy obok siebie na poszczególnych piętrach suszarki (do grzybów, owoców, warzyw) i suszymy przez 2 godziny. Smacznego
Be Fit Be Strong